Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Propojeni hp ipaq 4150 a gps garmin etrex legend

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    6

    Nemate nekdo rozchozenou tuhle kombinaci ?
    Sehnal jsem si oba konektory a podle obrazku a rad tohoto threadu jsem se snazil pristroje spojit.

    Komunikace GPS a PC pres vyrobeny seriovy kabel funguje.Ale propojit muj ipaq a etrexe se mi nepodarilo.
    Dle prilozeneho schematu a obrazku ,ktery by mel pasovat i na radu 4100 sme s mym kamaradem profi pajecem a elektromaniakem zkouseli mozne i nemozne a nepodarilo se nam to za dva vecery rozbehat.

    Muzete mi prosim nekdo pomoct,poradit, poslat schema vaseho zapojeni,ktere funguje ?
    Popr. se nejak domluvit a napajet mi to - kabely a konektory dodam, obcerstveni uhradim
    Kazdy pise,ze nejtezsi je sehnat konektory, to bylo v mem pripade to nejmensi.
    I tohle sme studovali ale nejak to proste nefunguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    Nepises ale, co nefunguje, jestli treba vyhodi system nejakou chybu, nebo tak neco.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od hybo
    Nepises ale, co nefunguje, jestli treba vyhodi system nejakou chybu, nebo tak neco.
    To je prave ono, nedela to totiz vubec nic.At jsme to zapojili jakkoliv dle schematu nebo i jinych tak komunikace ipaq <--> gps neudela vubec nic.Ani to nevytuhlo a to uz sme ke konci zkouseli ze zoufalstvi a odevzdanosti data posilat ruzne po tech 22 pinech.
    Protokol v gps na to zrejme nema vliv (aby se to chytlo a nejaky datovy tok ukazalo), ale zkouseli sme nmea/nmea popr. rtcm /nmea , garmin...

    Konektor primo v ipaqu odpaleny nebude, kdyz ho strcim do kolebky tak vse normalne funguje.

    Mozna by stalo za to zkusit jesti ma nekdo tohle rozbehane a byl by ochoten se sejit, ze bych si zkusil propojit ty svoje dve masinky pres jeho kabel , ktery dotycnemu funguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    no, ono to, ze to v kolebce nic neznamena, hlavne, kdyz pro seriovou komunikaci uzivas jine piny nez pro USB (i kdyz taky vlastne seriovou:-) komunikaci. Idealni by bylo nepouzit kabel, co jste delali, pokud mat eneco special, ale puvodni k GPS a ten od iPAQu z kolebky (ted se priznam, ze nevim, jestli ma taky COM kabel, ale snad jo) a propojit to klasickym nullmodemem (at uz delanym, nebo ne). Proste co nejmene vlastnich veci a zkusit, jestli to jinek jde bez problemu a az pak hledat problem v tom svem zapojeni, ktere klidne muze byt spravne udelane.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    6

    K gps serial kabel mam od vyrobce, k ipaq IMHO nemam krome kolebky zadne dalsi kabely.
    A myslim ze sme se snazily vytvorit i nul modem spojeni mezi PC a ipaq.Ale samozrejme se zakoupenym konektorem a "nasim schematem" a kabelem.
    Nic se nestalo a hyperterminal kterej poslouchal na prislusnem com portu nic neprijal ani neposlal...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    Taky jsem to zkousel, sice s magellanem, ale to je stejne.
    podivej se na:http://mobile.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=7419

    Pracuje to treba s OZIm v PC? Jestli ano, tak bych postupoval v tomto poradi:
    1. zkontrolovat zapojeni konektoru na iPaq
    2. nastaveni stejnych rychlosti prenosu v GPS a iPaqu /GPS softu/
    3. nastaveni spravneho portu COM1 v ipaqu
    4. nepouziva neco ten port? pak se na nej neda posilat
    5.modlit se , abyste tema testama nic neodpalili.

    PINOUT
    dalsi
    Podle tohodle jedu ja.
    Odkud mas konektor?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    6

    Tohle vypada zajimave, musim to vsechno postupne vyzkouset a dam vedet.Dik moc !

    Konektor pro ipaq jsem kupoval v ahmobile.cz , nemaji ho primo v nabidce,ale po telef. dohode nebyl problem ho objednat a do tydne jsem ho mel za 150kc.

    Ten muj ipaq je teda v rade 38 a vyse ? (vim ze 41xx je vice nez 38xx, ale radeji se zeptam

    Ten tvuj 2210 ma taky 22 pinu a neni to teda rada 38 a vyse a presto se zda ze ma stejne zapojeni jako muj 4150?

    Jakym programem/zpusobem v PDA zjistim obsazenost seriovych portu ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    Ja myslim, ze je dulezite, ze to ma tech 22 pinu, takze to bude asi to same.ASI !!!
    Obsazenost portu se mi ukazala tak, ze treba VisualGpsCe a OziCE mi psal, ze Unable open port. Ze ho bud pouziva jina aplikace, nebo v systemu neni. HR to spravil, takze postupne jsem zjistil, ze to byla ext. klaves.
    Ozi, pokud nedostava data, tak za nejakou dobu /10 vterin/ napise, ze nic nedostal.
    Me ta chyba /unable open port/vyskocila okamzite po pokynu ke komunikaci s GPS. Pokud to bude tohle, nejspis bych to videl v prohozenych RxD a TxD, pripadne nezapojena GND.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    uplna prkotina, ale zkusil jste vypnout ve start/settings/coonection/beam prijimani pres IrDa?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od hybo
    uplna prkotina, ale zkusil jste vypnout ve start/settings/coonection/beam prijimani pres IrDa?
    Nekdy prkotiny rozhoduji - daval jsem si pozor na wifi a BT... irda me vubec nenapadlo ze mi bezi - samozrejme jsem tam mel zaskrtnuto prijmout vsechna prichozi spojeni. Myslite ze tohle blokovalo com port 1 ?
    Ja sem teda zkousel porty 0 az 6 myslim a autodetekci pres ruzne rychlosti,nicmene tohle muze byt ono ;-)

    No tak s ohledem na to co tu uz bylo receno to musim rozbehat.Ale driv jak pristi tyden to nebude, jsem cely tyden na skoleni a nejblizsi mikropajku maji kolegove v praci.
    Rozhodne dam vedet jak jsem dopadl.

    Diky moc !!
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    no, pokud je zapojene RxD, Txd a GND, tak bych zatim na mikropajku nesahal, vypnul to IRDA a mastavil COM 1 na 4800 nebo 9600 Bd -shodne i na GPS a zkusil to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    ne spise 2400 nebo 4800?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    No, pokud by to pracovalo, tak je to asi jedno, ale nedavat 19200, to uz by mohlo delat problem samo od sebe.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    6

    Tak se to podarilo rozbehat - uz to beha jako vino.Zrejme na tom mel svuj podil i zablokovany com port diky Irda.Kamaradi mi do doutniku udelali i stabilizatory napeti pro obe zarizeni (3V a 5V), takze muzu napajet i pres doutnik v aute popr. ho odpojit a pouzivat to naprimo bez externiho napajeni v terenu.

    Dekuji Vam obema panove.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    jestli je ta stabilizace jinak, nez pomoci 7805, tak by me to docela zajimalo, jak to tam napasovali. Docela by se mi to hodilo. Pro me 5V a 3,5V. Tak sezen schematko,joooo? diky :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. GPS Garmin eTrex Legend
    Od Standa_ce4you v sekci Co se jinam nevešlo
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 03-08-2006, 22:52
  2. Acer n30 a eTrex Legend C
    Od freeman_ce4you v sekci Acer
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 20-12-2005, 13:23
  3. Jak propojit ASUS A620 s GPS eTrex Legend?
    Od jirne v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-08-2005, 18:33
  4. Help: need kejbl pro Garmin eTrex GPS
    Od plachow_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 14-06-2004, 09:28