Pročetl jsem a vyzkoušel snad všechny rady na tomhle i jiných fórech, ale stále se mi nepodařilo nasdílet si připojení k internetu přes WiFi do iPAQu 4150.
Mám USB ADSL modem pro připojení na net, 1Mbit/s. WiFi kartu Edimax do PCI slotu, která běží v režimu AdHoc a je přes ní systémem ICS nasdílen internet do sítě.
IP: 192.168.0.1
Maska podsítě: 255.255.255.0
Vých. brána: 192.168.0.1
DNS: 192.168.0.1
Zároveň na počítači běží vDHCP 0.6, který funguje jako DHCP server a přiděluje požadavkům na 192.168.0.1 IP adresu v rozsahu 192.168.0.2-192.168.0.254, tedy tak aby mělo druhé zařízení ve WiFi IP adresu rozdílnou jen v D prvku.
Toto nastavení mi funguje pro notebook, ten se připojí, získá z DHCP IP adresu a je připojen na internet.
Pokud ale spustím iPAQ 4150 a WiFi, síť najde, nahlásí že je připojen, počítač také tvrdí že spojení je uskutečněno, ale ke sdílení internetu nedojde. Zkoušel IP adresu a ostatní adresy nastavit v iPAQu ručně-staticky, ale ani pak k připojení nedošlo. Když nastavím iPAQ aby přijmul nastavení od sítě automaticky, nastaví si připojení úplně ujetou adresu začínající 193... .
Zkoušel jsem nastavit, že se připojuji i do Work, i na Internet, v nastavení Proxy v Settings mám "Tato síť je připojena na internet" a proxy vypnuté.
Modem ale nemám nastaven žádný, stejně jako ISP...snad je chyba tady.
Nějaké řešení prosím?