Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: iPaq 2210 a divny seriovy port

  1. #1
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    Ahoj,
    zkusil jsem si udelat pripojeni me rucni GPS, ktera pouziva seriovy port.
    Zapojeni dle tohoto navodu.
    Neco je spatne. Kabel od GPS pracuje s PC dobre, ale pokud to pripojim na tu redukci, zacnou se mi na iPaqu samy prepinat, zapinat a vypinat ruzne programy, na jakekoli obrazovce -i kdyz tam neni textove pole se objevuji nahodna pismena, vcetne automatickeho doplnovani slov. casto dojde i k vypnuti.

    GPS pouziva pouze DATA IN, OUT a GND.
    Pokud pominu spatne zapojeni, kde jinde by mohl byt problem?
    Jeste -ten kabel ke GPS neni stineny, je to ustrihnuty ocas od seriove mysi.
    Da se nejak jednoduse otestovat seriovy port na iPaqu?
    diky Ivan
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    ... doporucuji zkonzultovat zapojeni zde ...

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    [ono to je totozne zapojeni, jen to vypada, ze se lisi cislovani tech pinu./cislovani jede z druhe strany.
    dle meho zdroje je:
    RxD 7
    Txd 8
    GND 10/22,15/

    Stale doufam, ze je to nejaka drobnost a ne vadny seriak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    mozna je problem nekde jinde, protoze pokud treba Visualgpsce necham pripojit na COM1, pise mi ze
    "unable open port" a ze muze byt pouzivany jinou aplikaci, nebo ze neexistuje. A neni dulezite, jestli neco pripojim na konektor, nebo ne.
    Netusim, co by mi mohlo pristupovat na seriovy port, zadny jiny program spusteny neni.

    Obecny dotaz: umi iPaq 2210 pracovat s klasickym seriovym portem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    Vyreseno!

    neco obsadilo ten seriovy port a proto se tam nemohla jina aplikace dostat. Po HR to jede OK, jeste zkusim zjistit, co to bylo za zlodeje portu COM1.

    Ivan
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    Zlodej portu je:

    iPaq foldable keyboard.

    Mohlo me to trknout, protoze se objevovaly nahodne textove vstupy.

    Ted jeste zkusit to nainstalit tak, aby sly pouzivat obe veci.

    I.
    Citace Původně odesláno od Ivanm
    Vyreseno!

    neco obsadilo ten seriovy port a proto se tam nemohla jina aplikace dostat. Po HR to jede OK, jeste zkusim zjistit, co to bylo za zlodeje portu COM1.

    Ivan
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. .NET CF a sériový port
    Od vv_ce4you v sekci Programování
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-10-2006, 14:45
  2. iPAQ a seriovy port 0 zapojeni konektoru rad 3600 a 3800 :)
    Od Replesk v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-01-2006, 14:59
  3. hx4700 na seriovy port
    Od Andilek v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-06-2005, 05:54
  4. 2210 a rucni GPS pres seriovy port
    Od Ivanm_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-05-2005, 22:35