Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Lze na VGA zařízení se přepnout na 320x240

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    72

    lze z 640x480 přepnout na 320x240 jako je to u počítačů?? děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,216

    lze

    ale je to poněkud jinak, než se asi domníváte ?!

    pokud dostanete "čisté" VGA zařízení do ruky tak jeho rozlišení je 320 * 240 a až s požitím některé utility např. OzVGA se Vám dostane rozlišení 640 * 480 a samozřejmě, že i díky právě této utilitě můžete po SoftResetu používat buď seVGA = 320 * 240 nebo OZ_VGA 640 * 480
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    72

    takže to zanamená když na VGA nastavím 320x240 zvýší se mi grafický výkon 4x a bude delší doba než se vybijí baterie??, děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    174

    Obavam se ze nikoli, sviti stale vsechny body.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Chceš-li šetřit baterii, nastav podsvícení na skoro 0 (ale aby šlo něco přečíst), vypínej BT a WiFi, nastav si kratší dobu podsvícení a dřívější vypínání PDA, sniž výkon procesoru (pokud nejde použij třeba XCPUScalar). Nebo si kup náhradní.

    Nechápu, proč se jinak ochuzovat o výhody VGA. To je asi lepší nekoupovat ho vůbec a raději ušetřit nákupem QVGA.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,216

    Citace Původně odesláno od padrinos
    takže to zanamená když na VGA nastavím 320x240 zvýší se mi grafický výkon 4x a bude delší doba než se vybijí baterie??, děkuji
    grafický výkon se Vám rozhodně 4x nezvedne :-) ale asi to bude o něco rychlejší - obávám sem že rozdíl při běžném použití nepoznáte

    doba vybití baterie se obávám, že se nezmění

    BTW o jaký přístoroj se jedná?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    72

    Loox 720
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Ono to je všetko trochu inak, že páni?
    Myslím, že úplne pravdu tu nemal nikto.
    Schválne - skús si "grabnúť" Today obrazovku na svojom Loox-e. Otvor si to vo svojom počítači a pozri sa, aké rozlíšenie má obrázok. A čuduj sa svete! 480x640! Čiže VGA.
    VGA-čka sa jednoducho na VGA zariadení nezbavíš. Teda aspoň ja neviem o softe, ktorý by to dokázal.
    Displej je typu LCD a ako dobre vieme, iné rozlíšenia ako to, pre ktoré je displej stavaný, nevyzerajú dobre - sú rozmazané. Výnimku tvoria násobky - 2x, 3x, 4x, ... alebo zlomky - 1/2, 1/3, 1/4, ... Inak povedané, na dispeji s rozlíšením 1600x1200 bodov je možné v pohode zobraziť 800x600 a prirodzene aj na displeji 480x640 režim 240x320. Ako? Každý bod nahradíme štyrmi bodmi (2x2). A je to v pohode. Presne toto robí WM2003SE so staršími programami, ktoré nepodporujú VGA. Potom vyzerajú ako na QVGA zariadení.
    Vráťme sa však na začiatok. Zosnímaná obrazovka má rozlíšenie 480x640, ale vyzerá takmer rovnako ako tá z QVGA zariadenia. Takmer! Rozdiel je v tom, že všetko je akési krajšie - jemnejšie - a to vďaka VGA.
    Na druhej strane si povieme: Prečo na displeji s dvojnásobným rozlíšením nemám aj viac informácií? Veď by sa tam vošli. Všetko by bolo menšie, rovnako "kostrbaté" ako na QVGA, ale vzhľadom na veľkosť pixela "jemnejšie" a krajšie. Presne toto napadlo tvorcu ozVGA a iných sw, vďaka ktorým si môžeme vychutnávať 4x (2x2) viac informácií na svojich displejoch.
    Opačný príklad je LCD na PC s rozlíšením 1600x1200 bodov a užívateľ so zlým zrakom, ktorý si nastaví dvojnásobne veľké písmo a ikony a v podstate používa nižšie rozlíšenie s hladšími hranami.
    Dúfam, že na vysvetlenie to všetkým stačilo. Keď sa vrátim k otázke, presne viem, na čo myslíš. Skutočne by to PPC urýchlilo. Ale buď sa to nedá, alebo na to ešte nikto neprišiel. :?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    174

    Tos tedy objevil ameriku
    VGA zarizeni ma displej 640x480 a s tim fakt nic nenadelas. Nenadelal s tim bohuzel nic ani microsoft.
    Microsoft se totiz rozhodl pro vytvoreni tzv HiRES modu, coz je emulace QVGA na VGA dispeji tak, ze krasne vyhladi pismo a zjemni obrazky.
    Na to zareagovali lide tak nejak neslane nemastne. Budto jim to vyhovuje, nebo chteji tzv REAL VGA a pouzivaji utilitky ala OzVGA k prepinani.
    No a v konecnem dusledku je to tak, ze pokazde vyuzivas veskere body obrazovky a tak na baterce nic neusetris a jedine, co ziskas je ruznou velikost ovladacich prvku a plochy.
    Krasa RealVGA je v tom, ze je vse citelne a mas obrovskou plochu, nicmene trosku hapruje vyhlazovani pisem a vetsina aplikaci na RealVGA proste neni napsana.
    HiRes zase cloveku prijde tak nejak humpolacky, protoze velikost fontu si zmensim, ale listy jsou stale velike, ikony jak by smet.

    Osobne jsem RealVGA pouzival do posledniho HR a ted jsem s tim prestal z jedineho duvodu, PDA se mi zacalo sekat a ja nevim kvuli ktere aplikaci. Takze ted mam HiRES a pockam na ejaky update, nejlepe na WM2005 a pak se uvidi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Ameriku som neobjavil, ale napísal som to, na čo asi zabudli tí predo mnou.

    Ty si to nazval HiRes, ok, každopádne QVGA to rozhodne nie je.
    V RealVGA vyhladzovanie písma nemôže byť ideálne - počet pixelov nepustí. Ľahšie sa totiž vyhladzuje písmo 24 pixelové ako 12 pixelové.

    Batéria sa dá šetriť nielen displejom. Ak procesor spracováva 4x menej alebo viac zobrazovacích bodov, to musí zohrať svoju úlohu pri jeho vyťaženosti a tým sa to prejaví aj na batérii.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Citace Původně odesláno od Andilek
    Osobne jsem RealVGA pouzival do posledniho HR a ted jsem s tim prestal z jedineho duvodu, PDA se mi zacalo sekat a ja nevim kvuli ktere aplikaci...
    A byl by tak velký problém zjistit, která aplikace sekání způsobuje? Já jedu na hx4700 v real VGA už půl roku a naprosto bez problémů (což jsem např. na MDA2 nezažil ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    174

    No, podezrivam SPB pocket + nebo jak se jmenuje ten jejich launcher. Od doby, co jsem ho tam na zkousku dal jsem mel problemy.
    Kazdopadne se casem az budu mit naladu kouknu, jestli neni na OzVGA neco noveho, a trebas to zase zkusim.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Změna rozlišení videa z 320x240 na 400x240
    Od ZED_ce4you v sekci Omnia SGH-i900
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 11-03-2009, 09:01
  2. Rozlišení 640x480 se chová jako 320x240
    Od baziik v sekci Windows Mobile a Windows CE
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 09-02-2008, 12:36
  3. Filmy v 320x240??? kde sehnat?
    Od Player_ce4you v sekci Multimédia
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-12-2007, 18:29
  4. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 18-02-2007, 13:33
  5. Redukcia VGA na 320x240
    Od Martin Lukasik v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 19-07-2006, 14:46