Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 33

Téma: MDA Compact - už vím, jak na modem přes USB

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    35

    Ahoj,

    po několika hodinách zkoumání se mi podařilo rozpohybovat modem a také přijít na to, jak to celé asi funguje. Návod píšu především proto, že T-M Communication Centre zařízení nenajde a je to třeba udělat ručně. Prosím znalce, aby mě upozornili na nepřesnosti či omyly a přidali něco ze své studnice . Díky.

    Ještě musím upozornit na to, že zde uváděné české výrazy jsou volným překladem anglických Windows...

    Před instalací:
    --------------------
    V návodu chytře píšou (str. 122), abyste zkontrolovali, zda máte na doprovodném CD soubory USBMDM a USBModem_Dialer. Připadá mi to celkem vtipné - pokud jsou potřeba, tak pro by tam neměly být, že? V mém případě šel T-M ještě o krok dál a CD do balení vůbec nepřiložil Pomohl až známý, na jehož CD byl alespoň prvně zmíněný soubor USBMDM.INF.

    Instalace modemu:
    --------------------------
    1) V návodu píšou, abych v ActiveSync zakázal připojení přes COM port a také zakázal IR přenos. Učinil jsem tak. Také se ujistěte, že nemáte připojený USB kabel.
    2) Na MDAc jsem spusil Modem, zvolil USB připojení a stiskl tlačítko Start
    3) Nyní jsem připojil MDAc přes USB k PC - Windows naleznou nové zařízení HTC USB Modem a zobrazí průvodce
    4) V průvodci zvolte nepřipojovat k Windows Update, na další obrazovce vyberte Instalovat ze seznamu míst, na další nalistujte cestu s výše uvedeným souborem na CD, tedy asi \OEM\Drivers a potvrďte
    5) Poté se objeví, že se nejedná o otestovaný SW, ale dejte pokračovat
    6) Za chvíli je modem nainstalován

    Nastavení připojení:
    ---------------------------
    Možná kdybych měl USBModem_Dialer, tak se vše udělá samo, ale jde to i bez něj...
    1) V ovládacích panelech vyberte Připojení k síti a spusťte "Vytvořit nové připojení"
    2) Vyberte "Připojení k internetu", dále "Ruční nastavení připojení", dále "Připojení přes modem"
    3) Jako ISP název si zvolte třeba "MDAc"
    4) Jako telefonní číslo zadejte *99#
    5) Uživatelské jméno, heslo můžete nechat prázdné, další dvě zaškrtávátka také nechte zaškrtnuté
    6) Na závěr se hned ukáže dialog "Připojení MDAc". Pokud ho příště nechcete vidět, zvolte Vlastnosti a v dalším dialogu na záložce zrušte zaškrtnutí "Ptát se na jméno a heslo" a "Ptát se na telefonní číslo"
    7) Vše potvrďte. Pokud máte stále spuštěn modem, dojde k vytočení čísla a připojení. Na MDAc vidíte na obrazovce modemu žlutě svítící čtvereček "Připojení" a při práci budou barevně blikat i ty další dva.

    Jak přepínat mezi Modemem a ActiveSync:
    ---------------------------------------------------------
    No dost blbě. V tomto bodě jsem tím strávil dost času neboť jsem se snažil přepínat funkce jen spuštěním/zastavením modemu a spuštěním/zastavením ActiveSync. Jenže to je málo. Bohužel je nezbytné především fyzické odpojení/zapojení USB kabelu.

    Jak na modem:
    1) odpojte USB kabel
    2) ActiveSync - Nastavení připojení - zrušte zaškrtnutí "Umožnit připojení k tomuto počítači pomocí rozhraní USB" a potvrďte - ikonka ActiveSync vedle hodin bude šedivá s červeným kolečkem a bílým křížkem
    3) V MDAc spusťte modem a stiskněte Start
    4) Připojte USB kabel - během několika vteřin se modem najde a je použitelný Lze to kontrolovat v Ovládacích panelech - Modemy a na záložce Modemy uvidíte buď Not present a nebo třeba COM4

    Jak na ActiveSync:
    1) Zastavte modem tlačítkem Stop
    2) odpojte USB kabel (v tu chvíli se u výše uvedeného modemu objeví právě Not present)
    3) ActiveSync - povolte USB připojení a potvrďte
    4) zapojte USB kabel

    Co mi ještě není moc jasné:
    ----------------------------------------
    1) kdy, jak, a proč se na MDAc přepíná ikonka Připojení mezi "velkým G" a "šipečkama s křížkem". Obé nabízí GPRS připojení.
    2) proč má modem rychlost jen 28,8 Kbps i když mi to subjektivně přijde stejné jako Siemens S45 s 57 Kbps
    3) co znamená, když mi bliká žlutá dioda (myslím tím tu fyzickou nad displejem). Chvílema jsem měl pocit, že bliká jen, když je modem připojen, ale teď to nedělá (svítí stále, protože se nabíjí).
    4) proč při tapnutí na OK na obrazovce modemu dojde k přerušení spojení - kdyby tam alespoň byl křížek :?

    Vladimír Klaus
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    0

    Velký díky za náročnou cestu objevitele ) :yes:
    Kdyby se ti v tom chtělo pokračovat, bylo by super, kdybys (nebo kdokoli jinej) odhalil a stejnym způsobem sepsal postup i pro použití MDA compact jako Bluetooth modemu. ops:

    Díky!
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    0

    Spustim BT modem na MDA, z notebooku chci vytočit nainstalovaný SSA spojení Dial Up, ale skončí to chybou 692 (?).

    Čemu nerozumim:
    Proč se pokaždý, když na MDA stopnu BT modem, vypne radiová část, tj. musim znova zadávat PIN ...?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Citace Původně odesláno od Barrby
    Spustim BT modem na MDA...proč se pokaždý, když na MDA stopnu BT modem, vypne radiová část, tj. musim znova zadávat PIN ...?
    Tak BT modem vůbec nespouštěj, není to vůbec potřeba, stačí dát vytočit a Compact se připojí..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    300

    nevite nekdo jak to prosim rozchodit s oskarem? jake telfoni cislo se vytaci?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od Orloj
    nevite nekdo jak to prosim rozchodit s oskarem? jake telfoni cislo se vytaci?
    *99#
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    142

    Mam ted motorolu mpx 200 a podle tohoto navodu sleduji ze se pripojeni provadi obdobnym zpusobem.
    Tzn ze kdyz uz si pripojim PC k internetu pres MDA tak se me nikdo nedovola, ani SMS neprijde. Proste prakticky umrtvim cele zarizeni. Docela bych byl rad kdyby me to nekdo vysvetlil. Dekuji
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    No ja nevim, na MDA Compact se mi da dovolat i kdyz jsem pripojen pres MDA. Jediny problem muze byt ve chvili, kdy stahuji nejaky velky objedm dat. Pak snad neprojde ze site informace o tom, ze mi nekdo vola... Ale pri beznem browseni se mi dovolat da (ted jsem pro jistotu zkousel...).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    142

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    No ja nevim, na MDA Compact se mi da dovolat i kdyz jsem pripojen pres MDA. Jediny problem muze byt ve chvili, kdy stahuji nejaky velky objedm dat. Pak snad neprojde ze site informace o tom, ze mi nekdo vola... Ale pri beznem browseni se mi dovolat da (ted jsem pro jistotu zkousel...).
    Jasne to je docela bezny jev i u mobilu. Jen mam motorolu MPx 200 a tam se celej mobil udajne prepne do rezimu MODEM a pak je telefon jakoby nepouzitelny. Podle tohoto postupu to prave vypada obdobne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    117

    Nemůžete sem někdo pověsit ty CD soubory USBMDM a USBModem_Dialer???

    Taky to CD nemám a z netu zatím bez úspěchu.
    Nebo alespoň odkaz na jejich stažení, ale funkční.... pls.

    Suri
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    117

    Tak díky, už jsem to našel kdyby to taky někdo sháněl. Ale připojit se mi to zatím tedy nepodařilo. Mám t-mobile origo nastavení vše v rom, na net se mda dostane (sám) když ho ale chci použít jako modem tak *99# nejde. Někdo mi poradil *99***1#, to aspoň ikony žlutě a zeleně zablikají při vytáčení, ale pak to ověřuje uživatelské jméno a heslo a napíše nelze připojit. Mám to tedy prázný dle tohoto návodu, nebo tam něco má být?????

    Ď
    Suri
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    0

    Uvedený soubory( USBMDM a USBModem_Dialer) , jako i další Upgrade a patch jsou k dispozici na http://t-mobile.cz/mda :yes:

    BTW, bohužel pořád patřím k těm zoufalcům, kteří se přes MDA c nepřipojí a nepřipojí a nepřipojí ... :? XP, tvoje rada nezabrala ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    117

    Zkus tento program, mám ho od T-debajlu a jede. Teda zatím jen MDAc přes bluetooth, kabel mi nějak nešel :-)
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    0

    SURI

    Je to super program ja ho pouzivam s oskarkem fakt moc dik. Hned to naslo mDA Compact jen sem si upravil nastaveni na oskara a sem hapy dik chlape
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    117

    No už jsem měl strach, že to nikomu nepomohlo :-) Já se s tím taky nastavoval několik dní a pak jsem tohle spustil a hned napoprvé to šlo.
    Jsem rád že jsem pomohl, většinou jsem příjemce )
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. internet na PDA přes CDMA modem
    Od grandmont v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-02-2008, 16:42
  2. Compact II jako modem pro notebook přes BT
    Od runner111 v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-01-2007, 15:45
  3. SmartPhone II jako modem přes USB
    Od dusanm_ce4you v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 21-03-2005, 11:11
  4. MDA 1 jako modem přes USB / COM
    Od Njord v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-06-2004, 07:19