....GSM modul v podobe karty jsem zavrhl, musi to mit vlastni baterii, protoze aby to fungovalo jen pri zapnutym PDA... to by to moc dlouho na prijmu nebylo.
GSM MODUL VE FORME CF KARTY BUDE SAMOZREJME ODEBIRAT PROUD Z BATERIE IPAQU I KDYZ TEN BUDE VYPNUTY - STEJNE JAKO OSTATNI PDA S GSM MODULEM (TRIUM MONDO, SAGEM, SIEMENS), ROZDIL JE JEN VE ZPUSOBU INTEGRACE GSM A PDA - NEMEL BYCH TEDY STRACH. DIKY UNIVERZALNOSTI A SNADNE PRENOSITELNOSTI (MEZI RUZNYMI STROJI A MOZNA I PLATFORMAMI) BYCH TOHOTO RESENI UPREDNOSTNOVAL. A POKUD BUDE TVE DALSI PDA GSM MODUL OBSAHOVAT, BUDE SE MYSLIM GSM-CF SNADNEJI PRODAVAT
Nakonec jsem zvolil variantu "bluetooth" - iPaq 36xx (jetej za 10kKc),
DO PDA BEZ INTERNIHO ROZSIRUJICIHO SLOTU NEMA SMYSL INVESTOVAT - JIZ DNES, NEDLOUHO PO UVEDENI 38XX NA NAS TRH, SE NABIZI BAZAROVE KOUSKY (TAKE NECHAPU) 3850 POD 20 A 3870 ZA 24 TISIC A PRAVDEPODOBNE BUDOU CENY NADALE KLESAT
jacket CF+bluetooth od TDKsys (krasnej modrej [

] za cca 6kKc) plus bluetooth telefon (t39m za 9kKc nebo GD76 za cca 7.5kKc). Jsem nekde na 25kKc - ceny predpokladam na leto, kdy to budu resit.
POKUD TO BUDES RESIT AZ V LETE, VYJDE TE VARIANTA 3850 + CF JACKET + CF-GSM ODHADUJI POD 30-TI TISIC, ALE NEJSPIS TOU DOBOU BUDE V PRODEJI ZA PODOBNOU (MOZNA I NIZSI) CENU NEKOLIK PDA S INTEGROVANYM GSM (SNAD NEJSEM PRILISNY OPTIMISTA, ZATIM NENI V PRODEJI ANI TEN GSM-CF....)
Kdyz pojedu na lyze nebo na vodu, povezu jen malej mobil, iPaqa necham doma. A nebo - kdyz do CF slotu strcim GPS modul, stale muzu telefonovat.
JA TO RESIL (DOKUD JSEM MEL DVE ZARIZENI) OBRACENE - PDA VETSINOU S SEBOU, MOBIL ZAVRENY VE STOLE....
JOHN