Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: iTec BT GPS - padani bt spojeni

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    153

    ...dnes jsem zacal testovat iTec bluetooth GPS. mate take takove problemy se stabilitou bt spojeni? i kdyz jsou zarizeni (GPS&iPAQ2210) vedle sebe, spojeni cca behem minuty spadne. navic pri vzdalenosti 1-2m je sila signalu velmi slaba - je to normalni?

    ted me napada, ze to padani by mohla zpusobovat delsi doba nekomunikace pda s GPS? nejsem schopen rozchodit ani utilitku GPSinfo, proto mozna GPS sama ukonci navazane spojeni?

    vubec bych si o sobe nepomyslel, ze otestovat takove zarizeni mi bude delat takove problemy ops: ops: - mam uz pridano dost BT zarizeni, jak muzu zjistit, ktery port COM je cim pouzivan? je pocet COM portu nejak drasticky omezen?

    diky za moral support

    Martin S.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    149

    Taky mam problemy s "kvalitou" BT spojeni mezi BT308 a Acer n30. Jakmile jsou zarizeni od sebe dal nez 30 cm, tak klesa uroven BT signalu na minimum.


    LS.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    153

    no hlavne jsem asi zjistil, ze bt se mi nastavilo na COM2, kde ma byt snad IR port?
    asi se to nejak hada... nedaji se nekde nastavit porty jednotlivych zarizeni pridelit rucne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    153

    takze se mi to po editaci registru povedlo rozchodit... asi delala problem drive nainstalovana starsi verze tomtom navigatora, ktera zustala v systemu...
    ted me trapi tedy 'jiz jen to' to padani BT spojeni. no a nasel jsem nejake potize s SmartMaps, ale to postnu do jineho threadu

    Matrtin S.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    150

    Citace Původně odesláno od pantata
    Taky mam problemy s "kvalitou" BT spojeni mezi BT308 a Acer n30. Jakmile jsou zarizeni od sebe dal nez 30 cm, tak klesa uroven BT signalu na minimum. LS.
    Přesně, mastím se s tím už několik dní a nic (s kámošovou N30). BT padá v pravidelných intervalech po několika minutách. Úroveň signálu taky nestojí za nic.
    Flashnul jsem ROM, ale nepomohlo to (
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    149

    Takze jsem trochu laboroval a problem je v GPS iTec zarizeni aneb asi co kus, to jine vlastnosti. Otestoval jsem 4 ks, jeden funguje bez problemu i na 4 metry, ostatni ztraceji spojeni po par desitkach centimetru (30 - 50).

    Takze asi reklamace....

    LS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    19

    Jako nováček jsem koupil sadu Navigon + iTec BT308 a stálo mě to moc nervů. Protože jsem začátečník bez možnosti někde něco okoukat, začal jsem dokonce pochybovat o svém IQ. Po mnoha hodinách reinstalací a konzultacích jsem to dnes rozchodil, ale spojení vydrží pár vteřin, pak se ztratí, zase naváže a po pár minutách definitivně spadne. O dosahu ani nebudu mluvit, protože na zhruba půl metru není signál. Volal jsme do Sunnysoftu, mám jim poslat GPS k výměně, ale pomůže to?
    Najde se někdo, kdo BT308 pochválí?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    709

    Absolutně bez problémů. I Tec skvěle maká s MDA i s noťasem a se všema mapama. Mám ho v "ložnici" v novém trucku přilepený na střešním okénku. Projel sem s ním celou evropu.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00061121_Mesree_Q3QX.jpg 
Zobrazení: 47 
Velikost: 22.8 KB 
ID: 1819  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    378

    Tak jsem se také stal majitelem i-Tec BT 308. Tak trochu nechtěně, protože původně jsem měl Holux 230, ale ten se mi porouchal a v Sunnysoftu to vyřešili výměnou za i-Tec. Funkčně jsou na tom asi oba stejně, Holux mi ale stál o dost víc .... :no: Když jsem i-Tec dostal, tak jsem ho nebyl prakticky celý den schopen rozchodit. Problém nebyl v Bluetooth, jak je v této diskuzi zmiňováno, ani s příjmem signálu satelitů (diody blikaly tak jak mají), ale zřejmě s ne zcela specifikovaným špatným nastavením GPS modulu. (nefungoval příjem signálu v řadě navigačních programů jak na PDA tak i na PC). Až jsem pak narazil na tuto utilitku (viz níže), kde jsem změnil nějaké parametry metodou pokus-omyl a ono to najednou začlo fungovat. Přimlouval bych se za to, aby v Sunnysoftu každý modul ozkoušeli a případně nastavili, aby to pak uživatel - laik jako např. já - mohl spustit bez trhání vlasů.
    Mimochodem - nenašel by se někdo kdo podá vysvětlení s nastavením GPS - mám na mysli protokoly - GGA, GLL, GSA, GSV,RMC, VTG... co je co a k čemu je to dobré? a jak to správně nastavit?
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. 8310 + itec 339 vypadavaní a nenalezeni GPS
    Od Octavian v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 19-04-2006, 14:25
  2. AcerN50p a nabíjení CL adapterem od GPS itec 339
    Od sikula05 v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-02-2006, 22:51
  3. reseni padani spojeni ipaq gprs pres BT??
    Od kanar v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 16-12-2004, 07:28
  4. SD a MMC v iTEC USB Card Reader
    Od CarlosL v sekci Jaké si vybrat / koupit příslušenství?
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-01-2004, 18:05