Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 45

Téma: Vrátil jsem MDA Compact. Jakou náhradu byste mi doporučili?

  1. #31
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,216

    díky za předchozí dva příspěvky :yes:

    v obou je velký kus pravdy

    4 Šeba - zaměstnanci jsou šťastní lidé, když to poznali tak brzo

    ale jinak pánové, bez PDA a ce4you by mne to taky moc nebavilo, díky za fórum i většinu podobně postižených "pacientů" jako jsem já! :yes:

    4 V. Klaus - a po přečtení všeho Vám asi nezbyde buď než nastoupit na loď "bláznů, flashovačů, pokušitelů věčných pokusů - omylů", které vede k jednmu úžasnému konci, a to že když už Vám to funguje na 100% vyjde nové PDA či MDA a to přeci musíte mít a pak jste opět na začátku!!!!!!!!!!!

    anebo vzít za vděk jen chytrým mobilem a myslet si o nás "pacientech" své
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Trochu to tady OTnu: Njo, prave mi na stole jedna MPx220 lezi... To snad ta Motorola nemyslis vazne!!! Jelikoz telefon v 90% pouzivam jako modem pro PDA pres BT, tak tohle bych si teda nekoupil. Proc?
    1. Bluetooth poskytuje pouze profil DialUp Networking a Voice Gateway. Zadny PIM, zadny OBEX, zadny File Transfer, zadne COM porty atd.
    2. Parovani ciste ze strany PDA je zoufalstvi: WidComm na PDA nemuze najit nabizene sluzby MPx220, nutne sparovat garde postupem (na MPx220 parovat PDA, pak je na PDA mozne najit dostupne sluzby MPx220).
    3. A chtit, aby fungoval ten zminovany DialUp? Tak to uz asi po tomto telefonu chci moc. Postup na to sice je, ale manualne zadavat telefonu AT prikazy modemu, jauvajs...

    Ale jinak je to zatim nejuzasneji vypadajici SmartPhone na trhu a krome zminovanych chybicek v BT (ktere muze opravit update ROMek) to je dost dobry!!! To jo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    Citace Původně odesláno od Falco
    Teďka mám po kapsách Loox 720 a SE T610. Vše funguje naprosto spolehlivě. Nebýt toho, že mi vadí existence duplicitních databází v telefonu a PDA, vadí mi tahat s sebou dvě krabičky, vadí mi nabíjet jednu i druhou potvoru, vadí mi hledat si telefon v PDA a pak ho vytáčet na mobilu, určitě bych u dosavadního stavu zůstal.
    Toto jsem vyresil - sluchatko JABRA a soft SMART GSM telefon vytahnu jen pri nabijeni jinak je stale nekde v kapse. (sony ericsson Z 600) Neustale drzim v ruce jen PDA LOOX 720 a za uchem blikajici modrozub.Koupil jsem si take Compact - výsledek - nosim krabicky 3 Je to supr kolik PDA MDA mas tolikrat jsi clovekem
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    35

    Ahoj všem!

    Díky Pavlovi Kozovi za zastání - myslím, že to vyjádřil přesně - nechci nadupanýho meďoura za levnej peníz, chci za levnej peníz pohodově fungující Fabii

    Jinak, možná jsem to už někde uváděl, ale živím se jako programátor, takže k problémům se SW či závislosti na HW apod. mám blízko. Nebráním se tudíž experimetování - možná v tom je právě ta krása používání chytrých telefonů -ne zařízení tupě používat, ale ladit ho, vylepšovat, zkoušet témata, SW třetích stran,...

    Ještě malinko informací k MPx220 - přečetl jsem o tom dost recenzí a podobných článků. Myslím, že to není nic úžasného. Dokonce jedna velká firma chtěla tyto telefony poměrně hodně využívat, ale nakonec sáhla k Eurotel DataPhone II. Je to velká SW firma a asi věděla proč. A popravdě - po zkušenostech s MDAc bych tak malý displej už nechtěl...

    Závěrem - rád opět nastoupím na loď bláznů a šílenců, jen nechci, aby už v přístavu byly v lodi díry. Doufám, že jsem tu nerozpoutal zbytečný flame, ale vážně mě to dožralo. Tak se na mě nezlobte a rezervujte mi místo v klubu.

    Já se vrátím
    Vladimír Klaus
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od Vladimír Klaus
    Ještě malinko informací k MPx220 - přečetl jsem o tom dost recenzí a podobných článků. Myslím, že to není nic úžasného. Dokonce jedna velká firma chtěla tyto telefony poměrně hodně využívat, ale nakonec sáhla k Eurotel DataPhone II. Je to velká SW firma a asi věděla proč. A popravdě - po zkušenostech s MDAc bych tak malý displej už nechtěl...
    No, bod na displayi QVGA s uhloprickou 2.8" urcite bude daleko mensi nez bod na displayi MPx220, ktery ma priblizne stejnou uhlopricku, ale rozliseni 172x220 px (nebo kolik to je). Osobne k ni nemam krome toho BT a chybejiciho EDGE vubec zadne vyhrady.
    A na tom prikladu, co jste uvedl, je jasne videt o spatnem zacileni potreb dane firmy. Smartphone je ze vseho nejdrive telefon, pak jakesi male komunikacni centrum a pak spise prohlizec PIM informaci -> tedy drzi se nazvu chytry telefon, kdezto DPII je ze vsechno nejdrive PDA, tedy manazer PIM informaci a vetsi komunikacni centrum, ktere ma nakonec pridany GSM/GPRS modul. Bohuzel, jake mela ta firma potreby, se asi nedozvime.
    Tj. potrebujete-li velky display, chce to nejake PDA s uhloprickou >= 3.5" a pokud muzu doporucit, uvazoval bych o VGA displayi a RealVGA modu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    35

    Moc se omlouvám za mystifikaci - ta jistá SW firma zvolila Smartphone II, nikoliv DataPhone. Pokud vím, tak používali MPx200 a chtěli 220, jenže ouha - testy dopadly bídně... Já jsem po 220 pošilhával též, až jsem došihal k MDAc. Bohužel měsíce a měsíce odkladů uvedení na trh a ne moc příznivé recenze a nakonec i rozhodnutí oné firmy mě zkrátka odvedlo pryč od tohoto jistě sexy véčka . Škoda.

    Tím nechci ale nikoho odrazovat - neměl jsem ho ani v ruce, takže mě berte s rezervou.

    Vladimír Klaus
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od Vladimír Klaus
    ...testy dopadly bídně... Já jsem po 220 pošilhával též, až jsem došihal k MDAc. Bohužel měsíce a měsíce odkladů uvedení na trh a ne moc příznivé recenze a nakonec i rozhodnutí oné firmy mě zkrátka odvedlo pryč od tohoto jistě sexy véčka . Škoda.
    No nevim, hral jsem si chvili s T-M SDA, na prodejne ET jsem zkousel ten SP II a ted uz si druhy den hraji s tou Motorkou a prijdou mi ty telefony naprosto stejne... Vzdyt to jsou telefony jeden jako druhy, vsechny maji vice ci mene stejny SW (OS urcite), pokud tam neco nepokanka vyrobce (ze Motorolo? ), tak tam toho moc rozdilneho najit nelze... Ted se tedy nebavim o HW, ale SW.
    Mne osobne treba nesedi na SP II to ovladani, preci jenom joystick nebo krizovy ovladac je cool vec. Ten paskvil na SP II je des a hruza...
    Nevim, co jste cetl za recenze a co v nich na MPx220 bylo nalezeno jako spatne, ale pokud neco by bylo vytykano SW, tak to muselo byt nalezeno i na SP II.

    EDIT: Ted si porovnavam parametry obou pristroju na mobilmanii... Hm... MPx220: Lepsi vydrz, lepsi fotak , quadband, jinak jsou ty telefony vpodstate totozne... Nemluve o tom, ze ta MPx220 vypada na rozdil od SP II velmi dobre...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    35

    Recenze jsem četl na Mobilmanii a potom ještě dvě - nějakou US a taky tuším ruskou. Moc si toho už nepamatuji, ale co tam považovali za podivné bylo - zrušení miniUSB (200 ho měla) a náhrazením nějakým standradním Mot. kontektorem. Taky snad po zhasnutí displeje nebyla jakákoliv signalizace sms či zmeškaného hovoru (nevím - třeba to byl je blbý SW).

    Ale je to už pár měsíců... třeba jsou prodejní kousky už úplně z jiného těsta

    VK
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od dort
    P.S. a čekat od T - MOBILU či GSMobilu korektní přístup k zákazníkům, no to snad po všech těch zkušenostech NEMYSLÍTE VÁŽNĚ
    znám jediný korektní přístup - nekupovat od nich a nemuset využívat jejich TOTALITNÍ praktiky
    Tak jsem prave s touhle priiiima dvojkou mel zkusenost. K MDA1 nemam na CD lokalizaci, tak se ji z nich snazim dostat, super konverzace:

    Tim je T-Mobile a ten me odkazal na vas. Zpusob jednani vasi firmy se na internetu probira a zrejme pravdive, nashledanou.

    Hermánková Kateřina napsal(a):

    >Dobrý den,
    >přeposílám Vám vyjádření od technika
    >
    >S pozdravem
    >Kateřina Hermánková
    >
    >
    >Obraťte se laskavě na distributora, pokud Vám chybí CD s kompletního balení s lokalizací na CD.
    >
    >-----Original Message-----
    >From: Hermánková Kateřina
    >Sent: Friday, April 01, 2005 9:45 AM
    >To: Machala Jiří
    >Subject: FW: FW: Lokalizace MDA1
    >
    >
    >
    >
    >-----Original Message-----
    >Sent: Friday, April 01, 2005 9:44 AM
    >To: Hermánková Kateřina
    >Subject: Re: FW: Lokalizace MDA1
    >
    >
    >Dobry den,
    >
    >ale ja si lokalizaci zaplatil spolecne s pristrojem, z jakeho duvodu za
    >ni mam nyni platit?
    >
    >Hermánková Kateřina napsal(a):
    >
    >>Dobrý den,
    >>
    >>přeposílám Vám vyjádření od technika.
    >>
    >>S pozdravem
    >>Kateřina Hermánková
    >>
    >>
    >>
    >>Lokalizaci mužeme placeně dohrát za 420,- Kč bez DPH. Instalační CD bohužel nemáme.
    >>-----Original Message-----
    >>Sent: Friday, April 01, 2005 9:04 AM
    >>To: Servis
    >>Subject: Lokalizace MDA1
    >>
    >>
    >>Dobry den,
    >>
    >>od spolecnosti T-Mobile jsme koupili MDA 1, ke kteremu jsme v baleni
    >>nedostali lokalizacni CD. Udajne ma byt zvlast, v baleni bylo pouze CD
    >>se SW a Uzivatelska prirucka. Po kontaktu s infolinkou mne odkazali na
    >>vas, zda muzete CD k pristroji poskytnout. O lokalizaci jsem se
    >>nestaral, dokud nenastal Hard restart, se kterym zmizela veskera data,
    >>nainstalovane programy, ale i Cestina, kterou jsem si dle letaku
    >>zakoupil a nyni ji nemam.
    >>
    >>Diky
    >>
    >>
    >>P.S. Na webu mate chybu v odkazu na mail:
    >>
    >>[a title="Informační e-mailová adresa. " href="mailto:servis.gsmobil.com">
    >>servis<span lang="en-us">@</span>gsmobil.com</a>>
    >>href="mailto:servis@gsmobil.com"
    >>
    Co taky chcete od firmy, ktera ani nevi jak napsat odkaz na e-mail

    P.S. Este chvili me budou vytacet a sezenu si to zpusobem jakym pulka Cechacku... Pak se divte, kdyz s vama timhle zpusobem jednaji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    Citace Původně odesláno od beecher
    Trochu to tady OTnu: Njo, prave mi na stole jedna MPx220 lezi... To snad ta Motorola nemyslis vazne!!! Jelikoz telefon v 90% pouzivam jako modem pro PDA pres BT, tak tohle bych si teda nekoupil. Proc?
    1. Bluetooth poskytuje pouze profil DialUp Networking a Voice Gateway. Zadny PIM, zadny OBEX, zadny File Transfer, zadne COM porty atd.
    2. Parovani ciste ze strany PDA je zoufalstvi: WidComm na PDA nemuze najit nabizene sluzby MPx220, nutne sparovat garde postupem (na MPx220 parovat PDA, pak je na PDA mozne najit dostupne sluzby MPx220).
    3. A chtit, aby fungoval ten zminovany DialUp? Tak to uz asi po tomto telefonu chci moc. Postup na to sice je, ale manualne zadavat telefonu AT prikazy modemu, jauvajs...

    Ale jinak je to zatim nejuzasneji vypadajici SmartPhone na trhu a krome zminovanych chybicek v BT (ktere muze opravit update ROMek) to je dost dobry!!! To jo.
    Prispejem svojou troškou do "mlejna" Ked som nemal Looxa, tak MPX a MPX220 boli moji kanditáti na nové zariadenie,ale neustále odklady a zdržovanie uvedenia na trh ma priviedli k PPC,kde to vyhral Loox.S BT u motoriek je to tak,že dokiaľ na nich nedáte zistteľný režim tak nedokážete identifikovať ich služby,je to kvôli bezpečnosti(bluejacking) Pripájanie napr. na Looxe ide plne triviálne,spustíte E2C,dáte zistiteľný režim na motke,Loox zdetekuje,automaticky nastaví parametre a stačí len ťuknúť na "connect" Et voila,všetko ide A MPX220 mali smolu v tom,že pôvodný výrobca Chi-mei mal problémy s kvalitou a Motorola stiahla ich výrobu do USA,žial pošramotená povesť a stratený čas sa už nedá dobehnúť.A paradoxne Chi-mei uviedla zakrátko kopiu 220-tky už so zabudovaným EDGE,ako už tu bolo spomínané.Ja používám upravenú(tunovanú) V500 a nemám absolútne problémy,i ked musím priznať že v originálnom prevedení tam bolo bugov a bugov.Teraz chcem zohnať V547 s EDGE a to bude potom "žužo"
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od oltcit
    S BT u motoriek je to tak,že dokiaľ na nich nedáte zistteľný režim tak nedokážete identifikovať ich služby,je to kvôli bezpečnosti(bluejacking)...

    ...A paradoxne Chi-mei uviedla zakrátko kopiu 220-tky už so zabudovaným EDGE,ako už tu bolo spomínané...

    ...Teraz chcem zohnať V547 s EDGE a to bude potom "žužo"
    Oltcite, tak blbej nejsem, aby nemel zapnuty Disoverable mode toho BT na MPx220. Jenze neco je tam blbe, protoze kdyz to chces poprve sparovat z PDA na MPx220, tak se po uspesnem sparovani na MPx220 objevi hodiny a muzes cekat. Jenze to behem te doby na Dellu vyprsi timeout v BT Manageru na seznamu nabizenych sluzeb tou Motorkou... Vis?

    No a paradoxne o tom Chi-Mei UCP-1000 SmartPhone jsem tady do novinek psal ja, ze...

    Jinak ta V547 ma pouze EDGE Class 4... Takze bacha na to...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    Citace Původně odesláno od beecher
    Oltcite, tak blbej nejsem, aby nemel zapnuty Disoverable mode toho BT na MPx220. Jenze neco je tam blbe, protoze kdyz to chces poprve sparovat z PDA na MPx220, tak se po uspesnem sparovani na MPx220 objevi hodiny a muzes cekat. Jenze to behem te doby na Dellu vyprsi timeout v BT Manageru na seznamu nabizenych sluzeb tou Motorkou... Vis?

    No a paradoxne o tom Chi-Mei UCP-1000 SmartPhone jsem tady do novinek psal ja, ze...

    Jinak ta V547 ma pouze EDGE Class 4... Takze bacha na to...
    Ved ja viem Richarde ) ,preto som to spomenul a 547 ide v pohode do179kbs a realne hodnoty u nas sa pohybuju maximalne do tohto údaju,čiže úplne to stačí a okrem toho tieto Tripletove rady Motorol mám celkom dobre preskúmané lebo už rok sa zaoberám úpravami ich FW,takže mám k týmto telefonom quantum vecí,spojazdnené servisné menu,dokážem si uzamknúť frekvencie jednotlivých BTS a podobné fičúrky čiže dokážem z nich vyťažiť maximum.A okrem toho ich cena :$: je v porovnaní s vašim trhom veľmi priaznivá Ale máš pravdu,že použiť MPX220 ako modem je barbarstvo :no: Ono by aj tak bolo najidealnejšie keby bola CF karta s EDGE na netovanie a k tomu nejaky šikovný telefonik len na telefonovanie.Možno sa dočkáme,kto vie ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od oltcit
    Ale máš pravdu,že použiť MPX220 ako modem je barbarstvo :no:
    Proc by to melo byt barbarstvi? :O Ja po telefonu vzdycky pozaduji moznost Dial-Upu GPRS pres BT. Nabizi to tahle Motorka? Nabizi a je to naprosto realne a realisticke vyuziti funkce telefonu, tak tady nadavam, ze to nefachci, tak jak by melo, a ze to Motorola nekde potento...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    Citace Původně odesláno od beecher
    , ze to nefachci, tak jak by melo, a ze to Motorola nekde potento...
    Ja skôr myslím,že to potento Microšrot prii CM profile :sarcastic:

    P.S. Čo povieš na tú motorku s Magnetom ? MPX120 ?
    Motorola má super mašinky,ale dosť im kazí reputáciu brandovanie a tzv. customizácia fonov a v našich podmienkach aj vedenie Motoroly v CZ a SK,to predchádzajúce na to mierne povedané kašlalo.Môj známy robil distribútora,ale nakoniec opustil značku,pretože tam bola absolútna nespolahlivost v dodávkach a v prístupe.Ja vyžadujem od mobilu hlavne modemové funkcie,tie su gro,pretože hlasové služby využívam minimálne a aj táto moja V500 je zbytočne nadupaná na to čo potrebujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od oltcit
    P.S. Čo povieš na tú motorku s Magnetom ? MPX120 ?
    To myslis jako toto?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-02-2008, 08:54
  2. jakou telefonni nahradu za iPaq 2210?
    Od Ivanm_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-08-2007, 10:01
  3. Doporučili byste mi MPX220?
    Od sandy_ce4you v sekci Motorola
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 14-08-2006, 15:35
  4. Koupil jsem MDA Compact, ale ...
    Od DavidFawn v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 03-10-2005, 14:09