Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 6 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 84

Téma: Jak nastavit ActiveSync pro synchronizaci přímo s Exchange serverem?

  1. #16
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    72

    Som veľmi rád, že konečne došlo aj na Exchange. Pred časom sme vo fimr e postavili Exchange 2003, čo je samozrejme úplne super, ale musel som sa rozlúčiť s PocketInformantom, pretože mi proste PDA a Exchange nespolupracovali. Odkedy som sa s PI rozlúčil (cca 1/2 rok) všetko ide ako po masle... Máte niekto skúsenosť s PI a MS Exchange 2003?
    Tu som rozoberal môj problém: príspevok
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    21

    Mám lehce související dotaz - mám v práci Exchange 5.5 - čili zřejmě bez šance na serverovou synchronizaci. Proto používám přístup přes www rozhraní - a to je právě ten prů..r: bez problému se dostanu do svého mailboxu, vidím novou poštu, ALE každá zpráva se otevírá pomocí javascriptu

    javascriptarent.openNewWindow("nejaka_adresa",%20640,%20500)

    a tohle pIE nezvládne .... nevíte někdo nějaké řešení??
    díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od bubo
    Mám ale dotaz - není mi jasná úloha certifikátu, když se připojuju přes SSL? Předpokládám, že už samotné SSL by mělo sloužit k tomu, aby se cestou nešlo do dat nabourat... Naše firma je mezinárodní se silnýma bezpečnostníma požadavkama, ale certifikát na Ipaq určitě nemám..
    My ale do PDA nekopirujeme certifikat, ale korenovy certifikat. Jde o to, ze si pocitace pred zacatkem komunikace vymeni certifikaty, nicmene Pocket PC tomu prijatemu certifikatu neduveruje, protoze ho vygenerovala pro Pocket PC neznama certifikacni autorita (teda nekdo, kdo vahou sveho jmena zaruci, ze pocitac na druhe strane je skutecne ten, za koho se vydava). To je ten cerveny krizek u slova GTS. Takze vy si tu CA jakoby pridate do Pocket PC hned vedle VeriSignu a dalsich a pri nasledne komunikaci uz Pocket PC ten certifikat pro komunikaci bez problemu prijme. Pokud je ale vase firma mezinarodni a nechava si server certifikovat prave jednou z tech sesti firem, co mate jako ROOT uz od vyrobce, tak zadny dalsi korenovy certifikat nemusite importovat, Pocket PC mu proste duveruje od zacatku. Ehm, uz je to jasnejsi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od j333x
    a tohle pIE nezvládne .... nevíte někdo nějaké řešení??
    díky
    Mozna prohlizec netfront, ale spis to vidim blede...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od j333x
    nevíte někdo nějaké řešení??
    Blbe reseni, ale asi jedine... Exchange 2003. ops:
    A nebo aspon Ex2000, tam by ta synchronizace mela byt taky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od beecher
    A nebo aspon Ex2000, tam by ta synchronizace mela byt taky.
    Jo, s pomoci MIS to jde a dle kolegy z vedlejsi firmy to i skutecne funguje... I kdyz mouchy to ma, v tom je pry Exchange ActiveSync na 2003 mnohem vyladenejsi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    Jo, s pomoci MIS to jde...
    Beru zpet. Tak pak zbyva fakt uz jedine Ex2003, pac ten MIS, pokud se nepletu, uz nejde sehnat.

    Ostatne, divim se, ze ta Ex5.5 jeste nevymrela, vzdyt to bylo vydano snad pred 7 lety, pokud se nepletu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    Uplne presne nechapu - rozepiste to jeste trochu Pokud nemuzete na PC nic instalovat, tak mistni synchronizace nepripada v uvahu. Nicmene Exchange ActiveSync muze byt vypnuty (u banky by me to neprekvapilo)...
    Měl jsem bohužel mylnou představu, že nebude problém (ze strany banky) nainstalovat na PC ActiveSync a já budu vesele vyuzivat synchnchronizece. Ale bohužel. Proto hledám jiný způsob synchronizace. Ale jak to vypada tak nenajdu. Nebo ano? V praci mam jen USERa a to ještě silně omezeného. Kdo pracoval v podobném ústavu, tak ví o čem mluvím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    21

    No diky za rady, ale myslim, ze upgrade firemniho serveru na novejsi verzi Exchange jenom kvuli memu PDA neprojde
    Ona je to sakra draha zalezitost - to by si administrator zase vymohl aspon 200h prace krat nemala hodinova sazba ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od thank
    Měl jsem bohužel mylnou představu, že nebude problém (ze strany banky) nainstalovat na PC ActiveSync a já budu vesele vyuzivat synchnchronizece. Ale bohužel. Proto hledám jiný způsob synchronizace. Ale jak to vypada tak nenajdu. Nebo ano? V praci mam jen USERa a to ještě silně omezeného. Kdo pracoval v podobném ústavu, tak ví o čem mluvím.
    Tuseni mam a proto si myslim, ze na synchronizaci musite zapomenout... Bez ActiveSync (ci jineho programu na PC) ci pristupu na Exchange server pres HTTP zadna synchronizace nemuze byt...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    Tuseni mam a proto si myslim, ze na synchronizaci musite zapomenout... Bez ActiveSync (ci jineho programu na PC) ci pristupu na Exchange server pres HTTP zadna synchronizace nemuze byt...
    Tak nejak...
    Nemluve o tom, ze bych se nedivil, kdyby takove veci jako synchronizace byly na te Exchangi vypnuty. Holt banka je banka, tam ma (nebo tedy by mela mit) security nejvyssi prioritu a osobne. Byt CTO/CIO banky, tak takove veci, jako nahravani bankovnich udaju (byt jsou to treba jenom schuzky) na zarizeni, ktere z te banky lze vynest, bych razne zatrh, pac si to koleduje o prusvih ne-li o pr...r.

    No, pokud nejste, jak se rika, lina huba , tak se zeptejte administratora, co na to rika on. Pak se uvidi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    18

    Já si to myslel. Perlička je, že když budu chtít, tak si určitá data stejně mohu odnést. Ale to jen na okraj. Admina zkusím, ale nedávám si nadějě, protože něco prosadit ohledně SW je děs. Nevíte, zda by bylo možné uložit (export) kalendáře do souboru, jako u Outlooku na PC?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    151

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    Citace Původně odesláno od bubo
    Mám ale dotaz - není mi jasná úloha certifikátu, když se připojuju přes SSL? Předpokládám, že už samotné SSL by mělo sloužit k tomu, aby se cestou nešlo do dat nabourat... Naše firma je mezinárodní se silnýma bezpečnostníma požadavkama, ale certifikát na Ipaq určitě nemám..
    My ale do PDA nekopirujeme certifikat, ale korenovy certifikat. Jde o to, ze si pocitace pred zacatkem komunikace vymeni certifikaty, nicmene Pocket PC tomu prijatemu certifikatu neduveruje, protoze ho vygenerovala pro Pocket PC neznama certifikacni autorita (teda nekdo, kdo vahou sveho jmena zaruci, ze pocitac na druhe strane je skutecne ten, za koho se vydava). To je ten cerveny krizek u slova GTS. Takze vy si tu CA jakoby pridate do Pocket PC hned vedle VeriSignu a dalsich a pri nasledne komunikaci uz Pocket PC ten certifikat pro komunikaci bez problemu prijme. Pokud je ale vase firma mezinarodni a nechava si server certifikovat prave jednou z tech sesti firem, co mate jako ROOT uz od vyrobce, tak zadny dalsi korenovy certifikat nemusite importovat, Pocket PC mu proste duveruje od zacatku. Ehm, uz je to jasnejsi?
    Zdravím,

    jo, tohle mi už je jasné, díky. Ale stále nevím, k čemu ho potřebuju, a zatím si stále myslím, že ho nemám a přitom synchonizuju s Exchange serverem denně...

    Díky

    Zdenek
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od bubo
    jo, tohle mi už je jasné, díky. Ale stále nevím, k čemu ho potřebuju, a zatím si stále myslím, že ho nemám a přitom synchonizuju s Exchange serverem denně...
    ...a synchronizujete skutecne vzdalene? Kdyz se podivate na PDA na ActiveSync, mate tam Synchronize with Exchange server nebo Synchronize with Windows PC?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    151

    Zdravím,

    v Options mám zaškrtnuto server a zobrazeno Calendar, Contacts and Inbox. V configure - connections mám vyplněno jméno serveru, jměno a heslo - stejné, jako používám ve firmě. A mám zatrženo SSL.

    Tuto kombinaci používám i přes mobil či veřejné WiFi (stále věřím, že díky SSL se do toho nedá dostat) ke čtení e-mailu při služebních cestách po republice...

    Zdenek
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 6 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Vice mailovych uctu pri pri synchronizaci s Exchange serverem
    Od Stevik v sekci Windows Mobile a Windows CE
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-07-2009, 19:38
  2. Html email pri synchronizaci s exchange serverem?
    Od Rhinos_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-05-2008, 15:24
  3. Activesync nespustí synchronizaci s Exchange GRPS
    Od rihak v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-11-2006, 16:56
  4. nastavení activesync v ppc pro synchronizaci s exchange serverem
    Od jeenik_ce4you v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-01-2006, 11:43
  5. AS4.1 a synchronizace přímo s exchange serverem
    Od hujahu_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 04-01-2006, 15:46