Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 33

Téma: garmin mapy v pocket PC

  1. #16
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    No, tak takovou strojovnu bych si do auta zařídit nemoh, protože střídám dvě ;o) Tak proto by mi ty kabely vadily.

    Jinak co se týče té mé GPSky, tak ta má trochu delší historii - já jí kupoval ve státech v době, kdy byla na trhu (v USA) asi měsíc, takže jí mělo strašně málo lidí, tudíž jsem komunikoval před zakoupením jen se zastoupením EU a US Garmin (CZ ještě o ní nic moc nevěděli) a ti mi jednak tvrdili do očí (mailem ;o) ), že mi bude fungovat s jakýmkoliv PDA, co má WinCE 3.0 a vyšší a s jakýmikoliv mapami. Takže jsem nehorázně naletěl 2x (sice mi pak říkali, ať jí klidně vrátím, jenže jsem zaplatil 86 CND za to, že zásilka přešla US-CND hranice a kdybych to vracel, tak je zplatím znovu a měl bych tak za cenu téměř celé GPS akorát účet od UPS ). Ale paměť v GPS se mi hodí i teď a ohybací anténa taky. Ještě holt budu shánět ten překladač, CZ mapy Garmin budu mít taky časem. To s možností koupení EU map mi řekli tu na zastoupení - tedy můžu koupit mapy zvlášť, ale jen CityNavigator, který prý (dle Garmin US a EU) není s mojí GPS kompatibilní. CitySelect bych si mohl koupit jen s GPS. A ještě co se týče Garmin a NMEA protokolu - tak oficiální vyjádření Garminu US je, že nové GPSky budou mít už jen Garmin, protože tak chtějí podporovat svoje mapy. GPS 10 je prý výjimka, protože je 1. BT...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    36

    Kupovat GPS CF1620 koli pamati (64MB), za tu cenu mas Microdrive s najvacsou kapacitou , to je slaby argument. Pozri ceny CF kariet. To je trochu pridraha karta, ked GPSko nemozes poriadne pouzivat.

    O tom, ze Garmin bude v novych GPSkach podporovat len Garmin protokol neviem, mam este GPSMAP60CS a su tam tiez oba protokoli (Garmin, NMEA a dokonca seriove+USB rozhranie). Toto GPSko prislo naraz na trh s CF1620 - rok (2004). Zistim ci novinka od Garminu - Guest podporuje NMEA format. GPSMAP60CS som pouzival do doby, kym doslo na trh GPS10.
    Dnes som chcel GPS10 nainstalovat na PDA Qtec2060 (EurotelSK v akcii), ale BT na tomto PDAcku je asi len na okrasu. Instalacia SW bez problemu, funkcia BT - OFF.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    Aha, já netušil, že to není tak jasné - před Looxem, tedy v době, kdy jsem kupoval GPSku, jsem měl Cassiopeiu E-125, která měla ubohých 32MB paměti a jen CF slot a váhal jsem, jestli si mám koupit GPSku na kabel a paměťovou kartu nebo hledat CF BT adaptér s pamětí a BT GPSku a pak jsem objevil cfQue 1620, tak jsem si říkal, že to je přesně to, co hledám. A když jsem jí, právě po několikerém ujišťování různých "světových" maníků od Garmin, že mi 100% bude v Cassiopeie fungovat, nainstaloval, tak jsem zjistil, že mi software totálně zasekne PDA a nefunguje nic než HW. A tak, když jsem volal hotline (ještě v US), jsem se jich ptal, jak to, že když říkali, že fungovat 100% bude, tak 100% nefunguje a oni mi na to řekli, že se teda spletli a že tu GPSku testovali jenom na Dell Axim X5... Takže fakt super podpora. Načež pak tedy po mě chtěli, ať jim pošlu specifikace PDA a že to rozchodí (nefungovalo to i kámošovi na Loox 620BT), tedy jsem jim poslal všechno možné a už se neozvali. Takže jsem je upozornil a jejich odpověď byla, že to zkoušet ani opravovat nebudou, protože v manuálu mají, že to fungovat má a že je to moje blbost. A od té doby, když napíšu na support, tak se žádné odpovědi nedočkám. Asi už mě mají ve spam filtru ;o)

    A co se týče toho vyjádření Garmin: viz článek zde.

    Quest taky znám, taky jsem na něj koukal (koupil si ho příbuzný a je spokojený) a včera jsem prolítával test v nějakém německém AutoMotor und Sport a hodně to tam sepsuli (k ničemu nepřipojitelné - jen Garmin protokol, bez hlasové navigace, bez automatického přepočítávání trasy atp.). Ale taky skopci jsou hovada - vyhrál to nějaký jejich šílený přístroj, ke kterému se musí koupit GPS anténa zvlášť či jak ;o)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    36

    Quest .... si si isty ????

    GPS navigátor Quest obsahuje množstvo funkcií, toto sú niektoré z nich:
    - automatické plánovanie trasy s navigáciou po jednotlivých križovatkách sprevádzané hlasovými inštrukciami o jednotlivých prejazdoch a odbočeniach
    - rýchly procesor pre ľahký výpočet najlepšej trasy a okamžitý prepočet pri zlom odbočení
    - vnútorný lítium-ion akumulátor, ktorý umožňuje až 20 hod. prevádzku na jedno nabitie
    - prepojenie pomocou USB pre rýchlejšie nahrávanie máp z MapSource CD
    - 256 - farebný displej, jasný, ľahko čitateľný aj pri priamom slnečnom svetle, ktorý výborne zobrazí všetky mapové inštrukcie a detaily máp

    Az na ten protokol, co si musim overit sa mi to nezda.
    Inal VistaC a LegendC tiez overim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    No, taky jsem se těm neduhům, co ti skopci jmenovali, divil, protože na webu má Garmin něco úplně jiného. Ovšem je taky fakt, že US verze se od EU liší např. i pamětí... Tak nevim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Citace Původně odesláno od chalko
    - este kabel na na mobil do stojanku
    - obcas aj NB
    - este siric RA-46 - je to vecicka, ktora prenasa GPS signal do vnutra auta, nakolko atermicke skla su pokovene a neprepustaju signal do vnura. Na strechu supnem magnetku cez zadne okno a vnutri mam vysielac, vzdy signal za plne a vzdy vsetky satelity v dosahu.
    Kable mam tak riesene, ze nic nie je vidiet, je to v prirucnej schranke spolujazca. Mamvam tam aj GPS BT, vdaka RA-46 mam perfekt signal vsade, tak to nemusim vykladat na palubovku. BT zabezpeci prenos do PDA.

    V europe som sa nestretol s predajom, ze by Garmin predaval spolu s GPSkom USA mapy. Mapy sa daju kupit aj v europe, ake len chces. Nie je problem kupit mapu USA, Kanady,.....

    Treba si vybrat GPSko, ktore ma podporu NMEA a Garmin protokolu. Zrovna si trafil na to, ktore ma len Garmin protokol. To je smola. Da so povedat ze skoro vsetky maju oba protokoly, az toto nestastne CF1620. Aj najjednoduchsie eTrexi zvladaju oba protokoly.

    Momentalne mam Garmin GPS10 a som nim nadseny - dnes som rozbehal SK-lokalizaciu Que na PDA a SK-hlasky pri autoroutingu. Podla mna je to najlepsia volba pre autorouting pre CZ, SK, Euro.
    Re: Chalko Ahoj, vidím, že máme neuvěřitelně shodnou kombinaci našich technických "mazlíčků" (hx 4700, N6230, GPS10 - BTW to je naprosto dokonalá záležitost - a GPS60CS), to je skoro na nějaký sraz Chci se Tě zeptat na ten šířič signálu ra-46, který se mi začíná velmi pozdávat:
    1. Je součastí externí anténa s magnetkou?
    2. Na kolik Tě to přišlo včetně dopravy?
    3. Lze to objednat přímo na jejich stránkách?
    Díky za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    131

    Na otvorenie map v img subore sa da este pouzit Russa.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    bebe814_ce4you
    Guest

    chalko:

    mam otazku k GPS 10, standartne komunikuje v Garmin protocole, ktory pozna aj GarminQue v PPc. Ak to spravne chapem keby som chcel pouzit GPS 10 mimo PDA napr. priamo s telefonom (aplikacie na smartphonoch podoporuju zvacsa NMEA) tak musim vzdy menit protocol cez ten sensor konfigurator v PC?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    Tak už mi konečně v té mé šílené GPSce fungují české mapy (teda CitySelect 6 Europe, který až tak podrobnou ČR nemá, ale aspoň něco - Praha a další města jsou po adresách). Navigace je relativně slušná, ale má samozřejmě několik vad, které např. nemá takový Destinator:
    a) řekne akorát 100 nebo 50m před tím, než se má odbočit a pak už neřekne např. "Turn right now." (což dělají např. v podstatě všechny "in car" navigační systémy.. až na VW Schade ;o) ).
    b) přepočítává trasu jenom když se jede - tedy pokud uhnu z trasy, ujedu třeba 50-100m a zastavím např. na červenou, tak trasa nezačne přepočítávat

    Pozitivní je:
    a) relativně velká podrobnost mapy Prahy (+Brno, HK, MB a ještě něco), pokrytí silnic a vsí jinde odpovídají víceméně mapě světa ;o)
    b) dost rychlé přepočítávání trasy i když má na výběr hodně ulic či silnic

    A pokud se týče přístroje, tak je dost málo citlivý - jakmile se jede mezi domy v užších ulicích, tak ztratí satelity a pokud je má, tak je schopný dosáhnout přesnosti tak 30m... a co s tím ještě souvisí je relatině dlouhý stratovací čas - Quest vidí třeba 9 satelitů v plné síle hned a během 10-20s se chytne, cfQue na stejném místě nevidí nejdřív nic, pak za 10-20s 3-4 satelity a za 50s až 2 minuty se chytne... I když je fakt, že někdy má chvíle, kdy se chytne taky do 20s, ale je to asi náhoda.

    Takže zatím mě pořád akorát štve, že nemá ten NMEA protokol, abych mohl používat i jiné a lépe hlasově navigující mapy ;o)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    Tak ještě k cfQue po delší době (poslední test cestou do Švýcarska) - fakt nemůžu na 100% doporučit, i když relativně spokojený jsem jak s mapami, tak s rychlostí přepočítávání i se samotnou navigací, ale mám další mouchy:
    1) má malou citlivost - pokud je naprosto ideální počasí, sluníčko, bez mráčku, tak na volném prostranství ztratí všechny satelity. Průměrně jednou za 15 minut tak na 30s. Obdobně funguje jakmile se vjede mezi baráky.
    2) hlasová navigace - měla by mít navíc možnost nastavení kdy chci slyšet "příkaz" (říká to naprosto náhodně, na dálnici moc brzo a opakuje to např. až 100m před odbočením, což je na dálnici pozdě). Stejně by chtělo lépe vyjadřovat, že mám vyjet prostřední silnicí (když se třeba dálnice dělí na 3x), protože rada "keep right" není zrovna optimální...
    3) navigace v tunelu - když vjedu do tunelu, tak to navigátor ví s jistotou na 100%, přesto, pokud si všimne toho, že nemá satelity později, než ujede šipečka ze silnice, tak začne přepočítávat trasu... existuje vůbec nějaký navigační SW pro PDA, který by uměl být alespoň neaktivní v tunelu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    36

    Skusim odpovedat na tvoje dotazy :
    1 - existuje zosilovac GPS signalu, RA-46, citaj vyzsie, uz som ho do tejto diskusii jednemu diskuterovi dodaval a nevie si ho vynachvalit. Vsetky viditelne satelity skoro zaplne.
    2 - uz mame slovensku hlasovu navigaciu. Aku verziu Que pouzivas? Pozri sa po novsej verzii. Treba sa naucit ako to funguje a potom sa to da.
    3 - ak mas GPS s elektronickym kompasom, tunel Ti nerobi problem, napr Garmin GPSMAP60cs. BT a CF gpska takuto moznost este nemaju. Garmin musi mat nieco v supliku, aby mohol ponuknut dakeho nasledovnika napr. GPS10 .

    a este tu mam nezodpovedane pre bebe814
    GPS10- ak chces iny format, prilozenym SW si to prepnes.
    Inak nevidim dovod pouzivat iny SW ako QUE. No este OziCE, ak chybaju dake mapy. Sucastou GPS10 je cela zapadna europa vratane celych Ciech s podporou autorutingu na uroven ulic. Slovensko je tiez uz k dispozicii.
    Dnes sme odovzdavali s funkcneny mobil QTEK2060/MDA2 s GPS10 a celkom stihal. Akurat sa musel cely fleshovat, BT nefungoval korektne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    9

    Ještě k citlivosti Gps10.Po měsíci používáni můžu konstatovat,že jsem citlivějši gps ještě neměl a to jsem jich za posledních 7 let měl možnost vyzkoušet desítky(snad jen ACER N35 měl lepší).Žádné vypadavání signálu nebo pomalý start (asi máte pánové smůlu na nějaké vadné kusy).Vypadáváním signálu na 30 s může být způsoveno šetřičem baterií(ukončením při nečinnosti).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    36

    GPS10 je s citlivostou velmi velmi dobre. Ale su pripady, ked zosilenie signalu ma svoj vyznam a je ziaduce, aby sa nestratila presnost. To sa tyka vsetkych GPS.
    (zle pocasie znizuje presnost, velka zastavba, jazda po lesnych cestach,...)

    GPS10 osobne pouzivam a som snim max spokojny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    49

    pro bebe814:
    co se tyce protokulu tak je to takto:

    vzdy po zapnuti bezi komunikace na protokulu NMEA,
    nRoute nebo Que si GPS 10 prepnou do protokolu GARMIN ve kterem pristroj setrva az do vypnuti.
    ale to uz asi vite:-))))

    jinak mam gps10 a nemuzu si ji vynachvalit co se tyce citlivosti a rychlosti:-)))
    ale co se mi stalo pri navigaci po Cr bylo ze me hnal po kruhovem objezdu vlevo:-))))) no snad nova verze Atlasu10 to vezme v uvahu:-)
    Padluke
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    chalko:
    ad 1) zesilovač signálu je hezká věc, ale zase potřebuje externí napájení ;o) A jak jsem psal, víc než jeden přenosný kabel si nemůžu dovolit. Jinak má občas, jako třeba dneska, takové stavy, že se nechytne ani za půl hodiny - vidí max. jeden nebo dva satelity, někdy třeba i víc, ale na té GPS info stránce jsou všechny naskládané na jednom bodě. Většinou pomohl reset PDA případně ještě vyndání a zandání GPSky, ale dneska vůbec nic. Kéž bych jí mohl vrátit nebo aspoň vyměnit (třeba je jen vadná...). Fakt mě Garmin štve čím dál víc, protože zásadní věci ve specifikacích přístroje neuvádí a hlavně naprosto nereaguje na otázky ode mě (myslím oficiální EU support, v Picodasu jsou v pohodě)...
    ad 2) mám poslední verzi Que - 2.6 a ta to nastavení ještě nemá. Samozřejmě, že se dá podle toho jezdit velmi dobře, jde jen o zvyk, ale prostě těch pár drobností by vyhovovalo.
    ad 3) tunel je otázka SW. Kdyby nebyl Garmin americký, ale programoval ten Que SW někdo, kdo při tom aspoň z 25% používá mozek (což se u amíků v 90% případů stát nemůže), tak by s tunelem uvažoval - na mapě je, vjezdovou rychlost znám a pokud nevidím satelity, tak jsem pořád v něm. Jednoduché okrajové podmínky, které zaberou pár řádků kódu. A nepotřebuju na to žádný kompas ;o)

    beatl: šetření baterií nemá na vypadávání signálu vliv - PDA se při spuštěném Que nevypne ani když běží jen na baterky, navíc jsem ho v tu dobu měl zastrčené v nabíječce ;o)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. jak nahrát mapy do garmin 510
    Od trto v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-07-2008, 20:00
  2. Použití mapy Garmin na WM5
    Od TomTomX_ce4you v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 22-09-2007, 21:04
  3. MDA Compact III - Garmin Que nevidi mapy, Sendmap je neodesila, pomoc!
    Od sickman v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 23-08-2007, 08:42
  4. Garmin StreetPilot c510 - nabourané mapy
    Od pax_ce4you v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 05-01-2007, 20:14
  5. Garmin mapy v PDA
    Od vikino v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-09-2006, 12:18