Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Načítání polohy v SmartMaps

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    4

    Dobrý den mam problém se zadáním souřadnic .Dostal jsem souřadnice v tomto formátu N 49 50.2995 E017 32.9776 a nemohu to rozchodit .
    Používám smartmaps Navigátor a YAKUMO DELTA 300 pokud zadám zobrazit polohu ve WGS nic to neudělá
    Poraďte prosím
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Musis to zadat ve stupnich, minutach a vterinach. Ty to zadavas v desetinach minut. Pokud to pouzivas s T-Mobile locator, tak na T-Zones se zobrazuje v tom formatu, jak si to napsal. Pokud pouzijes SMS dotaz, tak prijde odpoved ve spravnem formatu. Ja mam taky v Excelu napsany vzorecek, ktery jednoduse prevede do spravneho formatu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    59

    Citace Původně odesláno od karlic
    Ja mam taky v Excelu napsany vzorecek, ktery jednoduse prevede do spravneho formatu.
    Ten by mě zajímal, taky v tom trochu tápu :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    docela jednoduse to umi i Kalkulacka ve WIN. Zapne se zobrazeni "vedecka", cislo se napise v desitkove soustave a stupnich v desetinne verzi. Pak se zmackne " dms ".

    16,5981083 -> 16,355318988 tj. 16°35´53,18988"

    ale na prevedeni vetsiho poctu souradnic to neni. To bude ten excel lepsi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    207

    A nepomuze OS GPS Convertor ?
    (nezkousel jsem, jen jsem na to narazil pri letem netem)
    http://www.pocketpcfreewares.com/en/index.php?soft=1383
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    59

    Citace Původně odesláno od risko
    Jasně že jo :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    59

    Akorát že ten vzoreček

    =CONCATENATE(INT(A1);"°";INT((A1-INT(A1))*60);"´";(((A1-INT(A1))*60)-INT((A1-INT(A1))*60))*60;"""")

    mi v xls nemaká :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Stag
    Akorát že ten vzoreček

    =CONCATENATE(INT(A1);"°";INT((A1-INT(A1))*60);"´";(((A1-INT(A1))*60)-INT((A1-INT(A1))*60))*60;"""")

    mi v xls nemaká :-(
    Záleží jak máš nastaveno národní prostředí a oddělovače - zkus nahradit středníky čárkama
    =CONCATENATE(INT(A1),"°",INT((A1-INT(A1))*60),"´",(((A1-INT(A1))*60)-INT((A1-INT(A1))*60))*60,"""")
    a vložit formuli do jiného pole než A1 (tam pak zadávej ten vstupní údaj)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    32

    a neni to nahodou takhle (kalkulacka jiste staci - CONCATENATE na PDA nefacha a v excelu je to stejne zbytecne slozity)?:

    49 50.2995

    49 50 zustava

    a pak 0.2995 * 60 (prevoz z desitkovy na sekundy) = 17.97

    49 50 17.97

    alespon doufam, ze to tak je.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. BeelineGPS - načítání .xml
    Od overgrounder v sekci Ostatní využití GPS
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-02-2009, 14:37
  2. Načítání dat z GPS BT
    Od Aaaik v sekci Programování
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-11-2006, 13:20
  3. Igo a presnost polohy
    Od guard_ce4you v sekci iGO
    Reakcí: 44
    Poslední příspěvek: 26-10-2006, 13:00
  4. Aktualizace polohy
    Od Viktor Čistič v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-04-2006, 08:35