Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: Kolik dratu na GPS

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    11

    Zajimalo by mne esi nekdo nevi kolik je potreba plnej seriovej kabel, nebo nekery draty vubec nepotrebuje ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    457

    Seriovej prenos potrebuje dva draty - RX a TX

    Vetsine zarizeni staci ke komunikaci RX a TX, a samosebou napajeni
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    86

    spis tedy mineno jako rx,tx,zem (gnd)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    11

    6 DCD RS-232 Data Carry Detect
    7 RXD RS-232 Receive Data
    8 TXD RS-232 Transmit Data
    9 DTR RS-232 Data Terminal Ready
    10 GND Ground
    11 DSR RS-232 Data Set Ready
    12 RTS RS-232 Request To Send
    13 CTS RS-232 Clear To Send
    14 RING RS-232 Ring
    15 GND Ground

    To GND , RX , TX jistě chápu. Dotaz zněl ale jinak ne ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    11

    Tak mně napadlo, co bych tak asi do toho GPS posílal....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    457

    Co bys do GPS prijimace posilal - co treba nejake ty ridici prikazy, napr zmenu nastaveni ? prepinani NMEA protokolu na nejaky jiny a podobne

    Komunikacni protokol na ovladani GPS je celkem zajima vec a ta komunikace rozhodne nemusi byt jednostranna
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    86

    muj garmin ma na konektoru jen
    rx,tx,vcc,gnd
    a celkem mu to staci
    (NMEA umi)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    457

    On ten seriovy vystup z prijimace ma bezne jen 4 vodice, takze skutecne mu to napajeni, rx a tx musi stacit :-)

    Nektere prijimace jeste maji 5V+, 3,3V+ a 2,8V+. Komunikace ale probiha pouze po tech dvou RX a TX vystupech (koukam tady na schema cca 10 prijimacu, na vsecj je to stejne). Ani jede z nich nepouziva NMEA protokol.

    O cipech typu RRasic a podobnych ale na inrenetu clovek bezne moc nenajde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    11

    Je to napikaču. Strávil jsem s tím celý večer. S HP3760 GPS jede, když to plácnu na MDA2 tak ani rana, skutečně je to připojený 3drátově. teď jde o to , zda to posílám na ty správný piny (8 a 10).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    86

    Zkus si na ppc pustit nejakej terminal a propojit rx tx a uvidis jestli ti funguje aspon takovahle smycka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    11

    mam takovy tuseni , ze propojeni RX a TX nebude stacit, co nejaky DTR nebo neco ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    11

    Někde je něco špatně. Na IPAQ 3760 vše ok, s nezapojenym kablem to echo nedava, když propojím RX a TX mám echo.

    S MDA2 to při napojení na COM1 rovnou Connection Failed ať je tam propojka nebo ne.


    Co s tím ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    86

    hm, treba neni com1 na tom mda ten onen com1(rs232/irda..?)
    s jakym terminalem se to zkouselo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    11

    Pocket TTY od DejaVu Software
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    86

    flow control je v poradku?
    prozkouset vsechny porty co tam jsou na vyber...
    nebezi nejakej dalsi soft? (sync..)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Acer n 310 za kolik ho prodat?
    Od Adam Kalina v sekci Acer
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-03-2007, 19:45
  2. Acer n 50------za kolik ho strelit????
    Od Mad_Mat v sekci Acer
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-03-2007, 20:45
  3. Poslouchejte bez drátu! (test bluetooth sluchátek Jabra BT 620s) [golias.cz]
    Od Zdenek Malinsky v sekci Jaké si vybrat / koupit příslušenství?
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-09-2006, 20:43
  4. kolik žere icq?
    Od flashman v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 23-08-2006, 17:34
  5. Kolik má fim MB?
    Od tribiani v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 06-10-2004, 07:46