Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 60

Téma: Jak je to na Pocket PC s pamětí?

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Naprostá většina nových majitelů kapesního počítače už má jisté zkušenosti se stolními počítači a orientuje se alespoň v základních pojmech, mezi které rozhodně patří výraz počítačová paměť. Pokud se však pokusí své znalosti aplikovat přímo na oblast kapesních počítačů, může být v některých případech trochu zmaten. Proto vznikl tento článek, ve kterém si vysvětlíme základní pojmy, rozdíly mezi jednotlivými typy pamětí a rovněž představíme základní typy externích paměťových médií.

    Přečtěte si celý článek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    0

    to by pochopila i moje petileta sestra:yes: ) Ale nez jsem to sel cist...tak jsem cekal ze se tam alespon neco dozvim. No co, je to prece pro novacky:yes: :sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    207

    Ja jsem ten novacek a nezbyva mi nez pekne podekovat. VYborne!:yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    11

    Četl jsem, že nějaká firma rozšiřuje RAM u PDA, u některých až na 256MB (nebo dokonce 512?) prostým přepájením SRAM čipů nebo štosováním na sebe. Nevýhoda, přijde se o záruku, takže ji dává tato firma. Není to zrovna zadara.
    Máte s tím někdo zkušenost ? (ne že bych se k tomu chystal, ale přijde mi to zajímavé, u HX4700 prý umějí "jen" 128 )
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    muzete mi rict, nac je tolik RAMky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    147

    U 4700 ta sranda vyjde na 200$, celá uprava spociva v tom, že vyndají původní paměti 2 x 32MB a nahradí je 2 x 64MB chipy. Celkem sranda, ale bohuzel jde o BGA pouzdra a to si člověk doma na koleně nevymění.

    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od no1
    Četl jsem, že nějaká firma rozšiřuje RAM u PDA, u některých až na 256MB (nebo dokonce 512?) prostým přepájením SRAM čipů nebo štosováním na sebe. Nevýhoda, přijde se o záruku, takže ji dává tato firma. Není to zrovna zadara.
    Máte s tím někdo zkušenost ? (ne že bych se k tomu chystal, ale přijde mi to zajímavé, u HX4700 prý umějí "jen" 128 )
    Jo, PocketPCTechs, ale to neni nic noveho, proste vytahnou stare svaby a daji tam nove (s dvojnasobnou kapacitou - misto jednoho kousku silikonu jsou v tom svabu dva)...
    S temi 256/512MB to nebude az tak zhave, protoze to se deje metodou "stohovani" (proste paralelne na stavajici svaby se priletuji dalsi svaby), jenze to nenabizeji asi z duvodu, ze bud se to do PPC nevleze (fyzicky) nebo to nefunguje...
    No, ale ja pocitam, ze tak nekdy v cervenci jde Dell na upgrade...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    nac, vysvetli mi, nac?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od hybo
    nac, vysvetli mi, nac?
    Protoze diky 64MB RAM ma problem s WiFi a BT drivery... Tot cele...
    Tedy pokud se neobjevi nejaka ROMka, ktera by to opravila... Pokud se objevi, tak usetrim 200USD a dopravne...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Za 12 dní co mam Compacta jsem měl 1x problém s nedostatkem volné paměti. A to mam nainstalováno cca 30 programů, map, slovníků a aplikací včetně IDOSu, a to vše o celkové velikosti cca 180mega.. Je ale pravda, že bez pameťovky bych byl nahranej..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    11

    >muzete mi rict, nac je tolik RAMky?
    Té není nikdy dost...apropo 640kB bude navždy dostačovat (viz. Vilík Brána)
    Ne opravdu, 128MB v Looxu je pěkných, ale 64MB mě opravdu občas omezovalo. Z Flash běhají programy pomaleji a volné RAM mi stále ubývá.
    Cena SRAM jde dolů, vývoj kupředu a technicky to asi není žádný problém, tak si myslím, že by top modely s VGA už mohly jít alespoň se 128 všechny. Na VGA displej jsem taky dost dlouho netrpělivě čekal.
    Např. pro zprovoznění Windows pod emulátorem bochs je dostatek paměti potřeba - systémový disk není dobré mít na CF (bohužel na Looxu 720 mě nechodí console - vůbec netuším proč). Toto "využití" je diskutabilní (spíše pokus), tak prosím bez komentářů, ale emulaci DOSu dost využívám.

    >bohuzel jde o BGA pouzdra a to si člověk doma na koleně nevymění
    Souhlas. Sice jsem si před časem pomocí pistolky, odsávačky, žiletky a lupy přepájel v notebooku CPU za 2x rychlejší, ale chce to dost praxe a už by se mi do toho nechtělo.

    >S temi 256/512MB to nebude az tak zhave, protoze to se deje metodou "stohovani"
    No vždyť to píšu: "přepájením SRAM čipů nebo štosováním na sebe" (štosování = stohování)

    >Protoze diky 64MB RAM ma problem s WiFi a BT drivery
    Pokud tím myslíš rozšířený problém "insufficient driver memory available", tak to bych si opravdu tipnul, že je bug typu memory leak. Bohužel mi není úplně jasné, jakou paměť má hláška na mysli a jak přidělování paměti ve WM2003 funguje. Na PC bych si pustil Poolmonitor, ale tady opravdu nevím, jak bych to řešil (na Microsoftu jsem k tomu nic nenašel).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    86

    Tak teda pajet BGA pistolkou to bych chtel vazne videt!
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    11

    Tak přiď
    Chce to "special" hrot, přizemnit a hodně pevnou ruku. Začal jsem to kdysi používat na SMD součástky (přesto bych si už nyní raděj "něco" půjčil)
    Ostříží zrak již mám z SE_VGA

    edit: neměl bych sem už psát, aby mě náhodou nechtěl někdo následovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    824

    Myslel jsem, že najdu v článku odpověď na téma instalovat aplikace na SD kartu nebo do hlavní paměti ? Jestli to dobře chápu, tak progam se při spuštění z SD karty natáhne do RAM memory a tam běží. Nedostatek RAM omezuje například velikost exportované mapy při navigaci. Má nějalký vliv na rychlost aplikace typ paměťové karty (SD,MMC,CF) ?
    Kam instalujete aplikace vy ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    0

    Do RAM jen to nejnutnejsi. Ja osobne pri spousteni nepozoruju zadnej rychlostni rozdil. A s tim kopirovanim do pameti to nemuze bejt 100% pravda. To bych potom Quakeho s desetimegovym pakopakem spoustel pul hodiny :? Osobne jsem kdesi cet, ze s tim kopirovanim je to u starsich PPC a palmu. Ale na jisto to nevim.ops: :disgusted:
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. regulace paměti
    Od wolfik_ce4you v sekci Omnia SGH-i900
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 20-06-2009, 11:11
  2. HTC Muse PDA s 4GB pamětí
    Od Šákul v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 21-06-2006, 11:58
  3. Problém s pamětí
    Od LOOX 710 v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-06-2006, 18:18
  4. GPS s BT a s pamětí
    Od hnipak v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-11-2005, 10:57