Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234
Zobrazené výsledky: 46 až 60 z 60

Téma: Jak je to na Pocket PC s pamětí?

  1. #46
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Presne opacne bych rekl...
    Pod WM5, ktere nejen, ze nepouzivaji RAM jako storage, zabiraji take programy v RAMce diky page poolu mene, nez u starsich WM. Proto vetsina novych PDA ma 64 MB RAM/128 MB ROM.

    Ale obecne by optimalni bylo kdyby PDA melo vzdycky 128 MB RAM/128 MB ROM (ponejlepe 128/256).

    To Martin14: WM si stale zaznamenavaji, kde je ten hranicni bod mezi RAM Storage a Program casti RAM. Pri SR se samozrejme neodpoji privod napeti, ale pri bootu systemu se proste smazne obsah toho, co je v Program pameti... V podstate stale "provadeji FDISK RAMky" (preparticovani) a pri softresetu provedou "format program: /q"...

    To Christopher: Ta volba je pro zmenu delky toho 72hodinoveho ochranneho rezimu (doba, pro kterou nejde zarizeni zapnout zduvody ochrany dat v RAM pred vybitim baterie)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    9

    Díky, trochu jsem se do toho zamotal, původně jsem to myslel jak jste mi teď napsali.. Zarazilo mě právě, že mají teď nová PDA 64RAM/128ROM (viz beecher), a zajímalo mě to i z toho důvodu, že se chystám ke koupi nějakého drobečka a rozhoduji se mezi FS LOOX 718 a LOOX C550, které mají velikost RAM a ROM "prohozené".. počkám si asi na recenzi C550 a uvidím..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    4

    Mel bych na vas dotaz, nechal jsem svoje PDA asi tyden lezet, pak jsem se vratil a vsechna data byla pryc Jak jsem se taky docetl, chyba to neni, no mel jsem to vedet... Chci se zeptat, kde se da nastavit, aby mi vsechny ukoly, kontakty, smsky atd ukladalo na SD kartu.Diky za odpoved.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    To myslím nelze ale nejsem si jistý.

    Na toto je nejlepší nějaký zálohovací program s automatickou zálohou sako je například Spb Backup. Bude vám to zálohovat sobory a zálohu pak ukládat na kartu pravidelnějak si to nastavíte (třeba každý den ve 20:01)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    4

    Dekuji za odpoved, urcite to zkusim. Ted jeste resim jednu vec, kontakty zpatky z outlooku do PDA, ale active sync stale pise attention required pro calendar, tasks i contacts.Nevite co s tim je?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Jsem vcelku čerstvým majitelem PDA a mám pár nejasností ohedně pamětí v něm. Na PC mě vše přijde logické, ale na PPC mi to zatím připadá, přinejmenším podivné . Když mi to někdo osvětlí, případně vysvětlí, tak mu budu vděčný .

    Mám PPC (FS N560). Podle specifikace mám 64MB ROM a 128MB RAM.

    1. Možnost: V ROM jsou pouze Windowsy a nějaký ty programy od výrobce => Můžu využívat jen RAM. Úložiště mám 78MB a na spuštěné programy 50MB. Takže 78+50=128MB To vychází pěkně, ALE jestli je úložiště v RAM, tak jaktože se mi po vyjmutí baterky neztratí data?

    2. Možnost: Mám 128MB ROM a 64MB RAM, jen to někde blbě uvádí (někde je to tak, jinde zase naopak). Potom je pro windowsy vyhrazeno 50MB. Mě zbyde 78MB ROM na používání (úložiště). Potom bych měl mít 64MB na "spuštěné programy), ale mám jen 50MB. Napadlo mě, že těch 14MB si vyhradí Windowsy pro svůj chod, a já pak mám pro chod svých programů celých 50MB, ALE i po HR, windowsy žerou paměť z těch 50MB. Takže asi to bude tak, že Windows prostě nemá rád tolik paměti a tak ji zkrouhne jen tak ze srandy. Ve článku se píše o Code Shadowing. To že se programy musí nahrát do RAM před spuštěním to je mi jasné, ale stejně se nahrávají do toho prostoru 50MB a ne těch ukrytých 14MB, tak proč jsou vyhrazené?

    3. Možnost: Je to uplně jinak. Napište prosím jak )


    Není to nic co by mě omezovalo při používání (po naběhnutí systému mi zbyde volných 30MB RAM, což mi stačí), ale rád bych to pochopil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Máš WM 5, takže:
    1. po vyjmutí baterky se nic neztratí.
    2. RAM slouží pouze pro běh aplikací.
    3. ROM - je v ní OS a instalují se do ní aplikace.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    43

    Takze WM5 si urcuje, kolko ma byt storage a kolko pre programs. Takze to nie je natvrdo v zariadeni nastavene. Teda predpokladam, ze to bude ulozene niekde v registroch, alebo v nejakom dll :-) . Je to mozne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    Spatne.
    Proste jsou to dve oddelene pameti. Laicky receno, dva ruzni brouci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    43

    Tak uz chapem, tych 55MB je jeden chip a pre programs (cca 84MB) je druhy. No skoda. Tych 22-25MB volnych je dost malo, ked chcem mat spustenych par vacsich softov...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    takže, pročetl jsem, co přečíst šlo a mám z toho v hlavě guláš. Konkrétně, na mém stroji HP hx2110 (VM 2003 SE) mám aktuálně po SR 34 MB volných pro programy a celkem 17,25 MB úložného prostoru, z toho 7 MB volného. Nestačí mě to, potřebují více. Když pořídím HP hx 2790 (VM 5) s 64 MB RAM a nějakých 192 MB Flash ROM (informace se různí, ale tuším tato hodnota je minimální, z těch, co jsem četl) se mi přibližně úložný prostor celkem jakoby přemístí na Flash a pro programy (mimo Windows) budu mít minimálně těch 34 + 17,25 MB, tedy 51 MB. Mám pravdu, nebo si to představuji jako Hurvajs válku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    Asi ten hurvinek ...
    Hodne zalezi na zarizeni, resp. jeho ROM a jeji zakladni konfiguraci (Memory page pool, programy po spusteni). Se stestim je k dispozici neco kolem 30MB. S dalsimy programy ve Start Up a today pluginy rapidne klesa..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    to Saman: díky i za tuto ne příliš příznivou informaci. Holt to ta moje plečka se mnou ještě bude muset nějakou dobu vydržet. I když se jí u Navigonu ve spolupráci s PoiWarner "potí brejle"
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    614

    v pripade 2003 byla pritomna pouze RAM pamet, kde slo trochu si pohrat s pomery pameti pro uloziste a pro bezici program, tim ze to byla RAM dochazelo k tomu ze po vybiti se vse smazalo. WM5 zvolilo jinou cestu, napriklad u zmineneho LOOXe, 64MB RAM, tedy pro bezici programy a 128MB flash ROM(staci si predstavit klasicky flashsdisk do usb) pro uloziste vasich dat, diky tomu trvalost dat na flashROM neni zavisla na elektrine a i kdyz se nam PDA naprosto vybije, tak neztratime zadna data. Samozrejme flashROM je pomalejsi nez RAM ale pro nase potreby to na pda dostacuje
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #60

    Ban Ban je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    11

    Zdravím, předem děkuji autorovy za pěkný článek Rád bych se zeptal na jednu nejasnost. Mám axima x50v s ROM A05 WM3SE. Když nainstaluji noví program do pda, dejme tomu že je navýběr složka, dám ho tedy třeba na kartu, Ale ty soubory jako knihovny, ikony atd. by se měli nakopírovat do složky windows resp. ProgramFiles. Ale jestli jsem to dobře pochopil tyto soubory zůstanou pouze na RAM? Nebo se updatuje složka Windows na ROM? Což je asi blbost. Ještě jsem HR nepoužil, ale až tak nastane tak budu mít holé windows:?: Barerii už jsem měnil, ale ke ztrátě programu nedošlo? Možná zasluha vnitřní baterie? A dále uvažuji o upgrade na wm5 a trošku nechápu proč se jednotlive verze musí instalovat postupně když se ROM vymáže tak musí byt jedno jestli před tim tam byla verze 1 nebo 2? Mockrát děkuji za případnou reakci. S pozdravem Petr Urban

    přesunuto admin
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234

Podobná témata

  1. regulace paměti
    Od wolfik_ce4you v sekci Omnia SGH-i900
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 20-06-2009, 10:11
  2. HTC Muse PDA s 4GB pamětí
    Od Šákul v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 21-06-2006, 10:58
  3. Problém s pamětí
    Od LOOX 710 v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-06-2006, 17:18
  4. GPS s BT a s pamětí
    Od hnipak v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-11-2005, 09:57