Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: Návod: Widcomm Bluetooth stack 1.5 pro MDA/XDA 2

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    795

    Toto je návod jak zprovoznit bluetooth Stack od Widcommu verze 1.5.0.2000 na MDA/XDA 2 (jedno jestli SE či ne), převzatý z xda-developers a doplněný o mé poznatky. Ač sem kdesi psal, že neschvaluji takovéto řešení, nakonec sem se kvůli bluetooth modemu k němu uchýlil (modří vědí proč).

    Co vám instalace přinese a o co přijdete:

    Pro:
    -Možnost použít bluetooth jako PAN (private area network), tzn. přistupovat na svůj počítač jako na síť a obráceně – prostě sdílet si disky.

    -Možnost hraní her přes bluetooth.

    -Obecně kvalitnější ovladač bluetoothu.

    Proti:
    -Nebude vám fungovat profil headset a hands-free – pakliže je používáte, není vám určen tento návod

    -Nepříliš sofistikované řešení – zbytky po původním bluetootu

    -Obecně větší nároky na paměť.

    Takže se dáme do toho.

    Co budete potřebovat?
    Krom Activesyncu (samosebou), nějaký ten program na úpravu registrů (např. Resco explorer) a dva níže přiložené soubory.

    Jdeme na to.

    1.Proveďte zálohu – to beru jako samozřejmost, vždy se něco může vymknout kontrole. Jelikož zpětná odinstalace je dost složitá (skoro nemožná), doporučuji si zálohu uschovat někde na pc.

    2. Odinstalujte všechny BT utility (jako Bttools, BluetoothGPS, apod.), vypněte z today Bt Profil (ten máte jistě vypnutý protože nepoužíváte headset..), ujistěte se že máte vypnutý bluetooth, proveďte soft reset.

    3. Na PDA v adresáři windows přejmenujte BTCEIF.DLL na cokoliv jiného (třeba BTCEIF.DLL.BAK) - tento soubor je jen ve wm2003 -v SE už není.

    4. Zkopírujte VŠECHNY soubory z přiloženého „Widcom15.zip“ do adresáře windows – POZOR některé soubory jsou skryté a systémové, ujistěte se, že jste zkopírovali opravdu všechny!

    5. Importujte registry z registry.reg (soubor najdete v přiloženém souboru registry.zip) – jednoduše soubor zkopírujte do pda a spusťte.

    6. Zkopírujte BTTrayCE.lnk do adresáře windows\StartUp (soubor najdete v přiloženém souboru registry.zip)

    7. Pokud chcete odstranit původní ikonu Bt smažte celou větev „BTIcon“ z registru: [HKEY_LOCAL_MACHINE\Services\BTIcon]

    8. Pro zbavení se otravné hlášky, když se snaží Bt zapnout, vymažte celou větev „3“ z registru: [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Bluetooth\Tr ansports\builtin\3]

    9. Soft resetujte a užívejte nového bluetooth…
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    222

    yasmeene2

    Mam otazku:
    a da sa pripojit na internet cez BT ?

    PC -> DPA -> Internet

    dakujem za info!
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    795

    Citace Původně odesláno od miroslav
    Mam otazku:
    a da sa pripojit na internet cez BT ?
    No já to dělám přez activesync - zpáruju a je to, ale ty bys chtěl vědět jestli funguje jako network acces point, že?

    Teoreticky by mělo jít nastavit (ač tušim že Pavlovy Kozovy se to nepodařilo) tak že na kartě připojující mě do internetu zatrhnu sdílení a jako připojení k domácí síti vyberu Bluetooth Network, pak je už jen otázka jak nastavit pédéá. Jdu to nějak vyzkoušet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    660

    a vam vdem se to zdarilo nainstalovat?? ja mam wm 2003(ne se) 1.72 a kdyz sem udelal vse podle navodu tak mi to neslo jenom to psalo at vlozim bt adapter to mdačka : prosíím pora'dte
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    795

    Citace Původně odesláno od aaischa
    a vam vdem se to zdarilo nainstalovat?? ja mam wm 2003(ne se) 1.72 a kdyz sem udelal vse podle navodu tak mi to neslo jenom to psalo at vlozim bt adapter to mdačka : prosíím pora'dte
    Zkontroluj si, jeden po druhém, jestli si do windows zkopíroval opravdu všechny soubory, to znamená i ty skryté.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    83

    nejak nemůžu najít v adr windows soubor BTCEIF.DLL :? (a to mám zaplé zobrazovat všechny soubory)
    Můžu to tam nahrát i když tam tento soubor není???
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    795

    Citace Původně odesláno od Dawe
    nejak nemůžu najít v adr windows soubor BTCEIF.DLL :? (a to mám zaplé zobrazovat všechny soubory)
    Můžu to tam nahrát i když tam tento soubor není???
    Rozhodně. To je jen pro ty co ho tam mají.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    795

    Citace Původně odesláno od aaischa
    a vam vdem se to zdarilo nainstalovat?? ja mam wm 2003(ne se) 1.72 a kdyz sem udelal vse podle navodu tak mi to neslo jenom to psalo at vlozim bt adapter to mdačka : prosíím pora'dte
    ještě mě napadlo, tohle to píše když nemáš zástupce bttrayCE ve StartUpu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    660

    dik zitra zkusim
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    1,250

    nevim zda to nekomu pomuze ale udelal jsem CAB ktery za vas nakopíruje soubory do windows a zastupce do StartUp, dale prida zaznami do registru.
    Co neudela?
    1. zaloha je na vas
    2. neodinstaluje BT utility
    3. neprejmenuje BTCEIF.DLL na cokoliv jiného (třeba BTCEIF.DLL.BAK), ja ho tam sice nemel ale predpokladam kdyz tam bude ze se pepise
    7. a 8. neodstrani zaznami v registrech po starem BT, kdo chce at si je smaze, jde to i bez toho
    9. Soft reset je take na vas
    EDIT: tak bod 7. a 8. je vyresen v Widcom15BT2.zip
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    142

    Asi to neposlape na MDA Compact co? :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    1,250

    tak to ti nepovim (v tom ze je to SE by problem byt nemel), ale muzes to zkusit, vse si peclive za zalohuj a pak dej vedet:yes:
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    to yasmeene2:

    ahj. nainstalil jsem. vse v poho, ale jediné co se mi podařilo rozchodit byl ActiveSync. Nemohl by si, prosím, pokud máš s tímto stackem větší zkušenosti napsat nějaký menší návod pro nastavení ? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    795

    Citace Původně odesláno od osch
    ........napsat nějaký menší návod pro nastavení ? Díky
    Tu
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    77

    Tak me to na MDAc neslapalo,ale je taky mozny, ze jsem neco udelal spatne. Psalo to neco o nedostatku pameti a ze to z toho duvodu nemuze zapnout BT.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC TYTN Widcomm stack
    Od mainboard_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 29-03-2007, 16:20
  2. Widcomm bluetooth stack pro MDA Compact
    Od mousefromhouse_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 30-10-2005, 15:10