USB myš na LOOXi 720
Další magická hranice prolomena (specielně pro PavlaR)!

Díky „zeer“ovi už chodí USB myš i na LOOX 720.
Perfektně zatím sice jenom na výšku (na šířku se jí ještě nechce do pravé třetiny displeje), ale zato bez potíží v obou rozlišeních.
Samozřejmě současně s USB klávesnicí. (Další periferie prověřím postupně.)
Se žádným SW si nevadí. Dokonce si nechala líbit na displeji i BT Stowaway myšku, ale té přenechala aktivitu (= spouštění ikon). USB myš mohla jenom jezdit po displeji ale nespínala. Po odstavení BT myšky (softreset) byla zase USB myš hned v akci.
Stačí ji jenom zapojit do USB Host kabelu/redukce. Hned je šipka na displeji (dokonce i při najíždění úvodních obrazovek po softresetu). Šipka USB myši je obrysová (nevyplněná) a trochu menší.
Konkrétně.
Myš jsem vzal od PC, je to obyčejná IntelliMouse Explorer USB and PS/2 Compatible od Microsoft.
SW do LOOXe (v uvedeném pořadí podle zeera):
Usbhid.dll zkopírovat do \Windows (původní se přepíše)
Na LOOXi spustit
HIDUS.PPC2003_ARM.CAB
hid.arm.CAB
A je to.

Díky „zeer“ovi už chodí USB myš i na LOOX 720.
Perfektně zatím sice jenom na výšku (na šířku se jí ještě nechce do pravé třetiny displeje), ale zato bez potíží v obou rozlišeních.
Samozřejmě současně s USB klávesnicí. (Další periferie prověřím postupně.)
Se žádným SW si nevadí. Dokonce si nechala líbit na displeji i BT Stowaway myšku, ale té přenechala aktivitu (= spouštění ikon). USB myš mohla jenom jezdit po displeji ale nespínala. Po odstavení BT myšky (softreset) byla zase USB myš hned v akci.
Stačí ji jenom zapojit do USB Host kabelu/redukce. Hned je šipka na displeji (dokonce i při najíždění úvodních obrazovek po softresetu). Šipka USB myši je obrysová (nevyplněná) a trochu menší.
Konkrétně.
Myš jsem vzal od PC, je to obyčejná IntelliMouse Explorer USB and PS/2 Compatible od Microsoft.
SW do LOOXe (v uvedeném pořadí podle zeera):
Usbhid.dll zkopírovat do \Windows (původní se přepíše)
Na LOOXi spustit
HIDUS.PPC2003_ARM.CAB
hid.arm.CAB
A je to.
Tak to už je nářez. A já trouba jsem si koupil BT myš za 2K a IR klávednici za 2K :( No, útěchou mi budiž, že obě zařízení jsou o něco málo "mobilnější" :D
Dobrá práce Milane. Díky za info. :yes:
Dobrá práce Milane. Díky za info. :yes:
Super správy! :yes: :yes: :yes:
Som rád, že som si kúpil práve Looxa a že existujú šikovní ľudia, čo dokážu robiť takéto "fičúry".
Som rád, že som si kúpil práve Looxa a že existujú šikovní ľudia, čo dokážu robiť takéto "fičúry".
Tak tady je vše původní. Tomáši, zkus tuhle cestu. Zeerovi to s Logitech myší chodí. Možná je potřeba absolvovat ten download i instalaci (setup) zejména u toho prvního CABu přes PC.
Nebo je důležitý ten konec - nebýt připojený k PC. Ale předpokládám, že jedeš už přes svoji novou redukci.
Originally Posted by zeer:
I have found the solution for usb mouse in usb-host that works. (!)
You need these files:
1. http://www.rexpccard.co.jp/english/support/software/pda/cfu1_r18.exe
2. http://www.deje.gmxhome.de/download/HID-Beta.zip
install in the following order:
1. HIDUS.PPC2003_ARM.CAB (from the ratoc driver WM2003 dir)
2. hid.arm.CAB (from HID-Beta archive)
You do not even need to soft-reset. Just connect and play.
(Beware, the cursor is small - the eye looks for something bigger at first)
well... there's small secret - i have my USBHID.DLL updated before.
you can get it from here:
http://rapidshare.de/files-en/571319/usbhid.dll.html
need to put it in \Windows with something like RescoExploder.
beware i don't know what's with licensing or where it comes from.
ps. my mouse is oem logitech = packard bell (with ball, M/N: M-UJ-PBNEC1),
tested with pc disconnected from cable (only loox+mouse+power)
Nebo je důležitý ten konec - nebýt připojený k PC. Ale předpokládám, že jedeš už přes svoji novou redukci.
Originally Posted by zeer:
I have found the solution for usb mouse in usb-host that works. (!)
You need these files:
1. http://www.rexpccard.co.jp/english/support/software/pda/cfu1_r18.exe
2. http://www.deje.gmxhome.de/download/HID-Beta.zip
install in the following order:
1. HIDUS.PPC2003_ARM.CAB (from the ratoc driver WM2003 dir)
2. hid.arm.CAB (from HID-Beta archive)
You do not even need to soft-reset. Just connect and play.
(Beware, the cursor is small - the eye looks for something bigger at first)
well... there's small secret - i have my USBHID.DLL updated before.
you can get it from here:
http://rapidshare.de/files-en/571319/usbhid.dll.html
need to put it in \Windows with something like RescoExploder.
beware i don't know what's with licensing or where it comes from.
ps. my mouse is oem logitech = packard bell (with ball, M/N: M-UJ-PBNEC1),
tested with pc disconnected from cable (only loox+mouse+power)
Petře, stačí USB Hub.
Prověřeno s dalšími myšmi (nebo jak se to skloňuje). Chová se to úplně stejně. Stačí to prostě strčit do samice pro USB Host.
Můj dodavatel prohrabal zásoby a našel tyto USB (a pak hned na LOOXi 720 chodící) myši.
- MS Wheel Mouse Optical 1.1. USB and PS/2 Compatible.
- Logitech M-UV55a
(na štítku dole) a s hrdým nápisem ASUS nahoře! Což by mohlo zajímat kolegy odvedle. Pěkný kousek - malá a i designem se hodící k PDA.
Obě čínská výroba, obě hned funkční.
Pokud jde o změny vzhledu kurzoru, doporučuji ponechat vzhled šipky jak je. Změny barvy v Nastavení/Systém/Mouse Pointer mají totiž za následek zachování stop pohybu kurzoru (je tam prostě čára jak ve sněhu). Použití "Standard" to vrací do normálu.
Prověřeno s dalšími myšmi (nebo jak se to skloňuje). Chová se to úplně stejně. Stačí to prostě strčit do samice pro USB Host.
Můj dodavatel prohrabal zásoby a našel tyto USB (a pak hned na LOOXi 720 chodící) myši.
- MS Wheel Mouse Optical 1.1. USB and PS/2 Compatible.
- Logitech M-UV55a
(na štítku dole) a s hrdým nápisem ASUS nahoře! Což by mohlo zajímat kolegy odvedle. Pěkný kousek - malá a i designem se hodící k PDA.
Obě čínská výroba, obě hned funkční.
Pokud jde o změny vzhledu kurzoru, doporučuji ponechat vzhled šipky jak je. Změny barvy v Nastavení/Systém/Mouse Pointer mají totiž za následek zachování stop pohybu kurzoru (je tam prostě čára jak ve sněhu). Použití "Standard" to vrací do normálu.
Tak už mi to běhá. Dá se to vše nainstalovat za pomocí Milanových cabů a pokud se někomu kurzor neobjeví hned, stačí skočit do SYSTEM/NASTAVENI/MPointer a jak tam vlezete, tak se kurzor zjeví :)
[QUOTE="Milan Švec"]Petře, stačí USB Hub.
[/QUOTE]
Me ted prave trapi jina vec a to dobijeni pres USB pokud to vyresim do vecera dovezu to sebou na sraz.
Myslim tim ve spojitosti s napajecím USB Hub.
POKUD POKUD POKUD - tak zde bude odkaz.
[/QUOTE]
Me ted prave trapi jina vec a to dobijeni pres USB pokud to vyresim do vecera dovezu to sebou na sraz.
Myslim tim ve spojitosti s napajecím USB Hub.
POKUD POKUD POKUD - tak zde bude odkaz.
Tak, myšička běží. Když si představím, že za miniaturní klávesku s touto myší od fy Benq jsem dal dohromady asi 550,- Kč i s DPH tak je to perfektní. Díky Vám všem. Ale hlavně, vše šlapalo na poprve.
Jiří
Jiří
Krása je v jednoduchosti.
Díky Johan Waltersovi, který poskytl řešení problému zablokovaného kurzoru USB myši při práci na šířku (v obou rozlišeních). :yes:
Stačí před přepínáním režimu pouze vytáhnout kabel myši z konektoru, přehodit režim a kabel znovu zasunout. USB myš hned hbitě prohledává všechny kouty i na ležato. Platí pro obě rozlišení.
Stejné řešení platí i pro odstranění stopy kurzoru při změně barvy kurzoru v MPointer.
:D
Díky Johan Waltersovi, který poskytl řešení problému zablokovaného kurzoru USB myši při práci na šířku (v obou rozlišeních). :yes:
Stačí před přepínáním režimu pouze vytáhnout kabel myši z konektoru, přehodit režim a kabel znovu zasunout. USB myš hned hbitě prohledává všechny kouty i na ležato. Platí pro obě rozlišení.
Stejné řešení platí i pro odstranění stopy kurzoru při změně barvy kurzoru v MPointer.
:D
Ale je to trochu zvláštní. HIDUS.PPC2003_ARM.CAB se tváří jako driver pro US keyboard, HID-Beta.zip zase jako by bylo pro WM2002.
S tím kurzorem by to chtělo něco udělat. Buďto aby byl vybarvený nebo používal inverzi proti pozadí, popř. mít možnost jej zvětšit. Podívám se na to.
Hlavně, že běhá i pod PocketDOS, zkusím co dělá s Win..
S tím kurzorem by to chtělo něco udělat. Buďto aby byl vybarvený nebo používal inverzi proti pozadí, popř. mít možnost jej zvětšit. Podívám se na to.
Hlavně, že běhá i pod PocketDOS, zkusím co dělá s Win..
[QUOTE="no1"]Ale je to trochu zvláštní. HIDUS.PPC2003_ARM.CAB se tváří jako driver pro US keyboard, HID-Beta.zip zase jako by bylo pro WM2002.
[/QUOTE]
Ten kurzor je opravdu bída... Někdy mám dost problém ho zahlédnout a uvítal bych i nastavení rychlosti pohybu. Z PC jsem zvyklý na poměrně vysokou rychlost, takže na PDA mi připadá jako pěkně líná a skoro neviditelná myš :)
[/QUOTE]
Ten kurzor je opravdu bída... Někdy mám dost problém ho zahlédnout a uvítal bych i nastavení rychlosti pohybu. Z PC jsem zvyklý na poměrně vysokou rychlost, takže na PDA mi připadá jako pěkně líná a skoro neviditelná myš :)
Ahoj lidičky, tak jsem zkoušel svojí myšku Logitech (na vrchní straně je Compaq), ale stejně nejde :-( už jsem do svého Looxíku naházel všechno co jsem našel, ale když dám nastavení - systém - mouse pointer - a apply , tak mi to hodí hlášku Enum devices. pls help THX
...kabel jsem vyrobil podle navodu a funguje. Zkousel jsem pripojenou mys chvili pouzivat a vzdy po kratke dobe se nejak rozhodi pozice kurzoru vzhledem ke skutecne poloze mysi. Kliknuti se provode jinde nez kam ukazuje kurzor. Kdyz mys odpojim a znovu pripojim, tak je to zase na chvili OK.
Vi nekdo v cem je problem?
Vi nekdo v cem je problem?