Původně odesláno od
kosturik
Zdravím všechny
Mám Dell AXIM X30 624MHz a narazil jsem na problém s nedostatkem energie pro SD kartu, při zápisu větších souborů na ní přes WIFI. Vím, že použití WIFI přenosu na PDA je spojeno s velkou spotřebou energie, nicméně bych nečekal, že to bude způsobovat takové problémy, vedoucí až ke zničení dat na SD kartě.
Jelikož mám jen jednu USB kolíbku (tu mám doma) a potřebuju synchronizovat data i v práci, využívám tedy firemní WIFI síť pro přenos souborů mezi AXIMem a počítačem např.přes FTP. Dokud jsem kopíroval malé soubory bylo vše v pořádku. Pak jsem si koupil SD kartu (Lexar 256MB 32x) a začal na ni kopírovat i soubory větší (řádově několik desítek MB). K mému překvapení však takovéto zápisy vedly vždycky ke zničení FAT tabulky na SD kartě. Domnívám se, že problém je v nedostatku energie pro řadič SD karty (PDA to prostě neutáhne).Výsledkem je, že řadič SD karty začne dělat chyby a dojde ke ztátě dat (při zapojeném napájení daný problém nevzniká). Abych pro jistotu vyloučil chybu SD karty, provedl jsem i další test s SD kartou Kingston 256MB Elite Pro a výsledek byl naprosto stejný (rozsypaný čaj)...
Zajímá mě jestli se jedná o obecný problém u všech PDA nebo je to konstrukční chyba mojeho zařízení, případně o závadu jednoho kusu?