Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Kopírovaní na SD kartu přes WIFI vs Spotřeba energie

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    10

    Zdravím všechny

    Mám Dell AXIM X30 624MHz a narazil jsem na problém s nedostatkem energie pro SD kartu, při zápisu větších souborů na ní přes WIFI. Vím, že použití WIFI přenosu na PDA je spojeno s velkou spotřebou energie, nicméně bych nečekal, že to bude způsobovat takové problémy, vedoucí až ke zničení dat na SD kartě.

    Jelikož mám jen jednu USB kolíbku (tu mám doma) a potřebuju synchronizovat data i v práci, využívám tedy firemní WIFI síť pro přenos souborů mezi AXIMem a počítačem např.přes FTP. Dokud jsem kopíroval malé soubory bylo vše v pořádku. Pak jsem si koupil SD kartu (Lexar 256MB 32x) a začal na ni kopírovat i soubory větší (řádově několik desítek MB). K mému překvapení však takovéto zápisy vedly vždycky ke zničení FAT tabulky na SD kartě. Domnívám se, že problém je v nedostatku energie pro řadič SD karty (PDA to prostě neutáhne).Výsledkem je, že řadič SD karty začne dělat chyby a dojde ke ztátě dat (při zapojeném napájení daný problém nevzniká). Abych pro jistotu vyloučil chybu SD karty, provedl jsem i další test s SD kartou Kingston 256MB Elite Pro a výsledek byl naprosto stejný (rozsypaný čaj)...

    Zajímá mě jestli se jedná o obecný problém u všech PDA nebo je to konstrukční chyba mojeho zařízení, případně o závadu jednoho kusu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    62

    Mam stejnou cihlu, ale s WiFi jsem to same nezkousel, nemam WiFi. Pokud by se to dalo vyzkouset v Praze, mohl bych. Doporucuji obratit se na podporu Dellu, ale netroufam si odhadnout uspesnost.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    32

    neodporucam kopirovat vacsie mnozstvo suborov cez wifi alebo bluetooth, pokial nie su tie pristroje napajane z el.siete - navyse to nie je ani nejake rychle (bluetooth).

    co sa mi velmi osvedcilo je zohnat si nejaku usb citacku kariet a presuvat data cez nu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    130

    Citace Původně odesláno od kosturik
    Zdravím všechny

    Mám Dell AXIM X30 624MHz a narazil jsem na problém s nedostatkem energie pro SD kartu, při zápisu větších souborů na ní přes WIFI. Vím, že použití WIFI přenosu na PDA je spojeno s velkou spotřebou energie, nicméně bych nečekal, že to bude způsobovat takové problémy, vedoucí až ke zničení dat na SD kartě.

    Jelikož mám jen jednu USB kolíbku (tu mám doma) a potřebuju synchronizovat data i v práci, využívám tedy firemní WIFI síť pro přenos souborů mezi AXIMem a počítačem např.přes FTP. Dokud jsem kopíroval malé soubory bylo vše v pořádku. Pak jsem si koupil SD kartu (Lexar 256MB 32x) a začal na ni kopírovat i soubory větší (řádově několik desítek MB). K mému překvapení však takovéto zápisy vedly vždycky ke zničení FAT tabulky na SD kartě. Domnívám se, že problém je v nedostatku energie pro řadič SD karty (PDA to prostě neutáhne).Výsledkem je, že řadič SD karty začne dělat chyby a dojde ke ztátě dat (při zapojeném napájení daný problém nevzniká). Abych pro jistotu vyloučil chybu SD karty, provedl jsem i další test s SD kartou Kingston 256MB Elite Pro a výsledek byl naprosto stejný (rozsypaný čaj)...

    Zajímá mě jestli se jedná o obecný problém u všech PDA nebo je to konstrukční chyba mojeho zařízení, případně o závadu jednoho kusu?
    Ahoj. Prisel jsi na nejaky jiny zpusob jak presouvat data pres WiFi nez pomoci FTP?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    To je velmi zajimavy problem. Priznam se, ze jsem ho slysel poprve, ale jen co dostanu WiFi router, zkusim to nasimulovat i na jinem zarizeni.

    Btw., neda se u toho Axima nejak regulovat vykon toho WiFi modulu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    266

    Běžně pro přenosy používám WiFi a to i na přenos větších souborů, mapy 50MByte a více i jiné a to na SD slot ( v CF mám Asus WiFi). Většinou jsem připojen k Access Pointu, ten je jako router pro síť. Pro jistotu mám vždy Acera na napaječi, Asus je žrout. Ovšem s baterií mohu spolehlivě jet až zhruba na 30 procent kapacity pak se někdy samovolně PDA vypne a jindy HW resetne. : Ovšem ještě nikdy FAT a ani přenesený soubor na kartě nebyly poškozeny! (Samo, pokud se soubor nestačil přenést, je v kopru ale stačí ten nedodělek smazat v Total Commanderu a je to)
    Pro přenosy souborů používám (pokud mám možnost provozovat Active Sync na síti - nová Beta AS tuto možnost nemá : : ) Total Commander a pracuji na PC, a jinak Resco File Explorer (nasdílím adresáře na PC a musím pracovat na PDA) a obojí k úplné spokojenosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    10

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    To je velmi zajimavy problem. Priznam se, ze jsem ho slysel poprve, ale jen co dostanu WiFi router, zkusim to nasimulovat i na jinem zarizeni.

    Btw., neda se u toho Axima nejak regulovat vykon toho WiFi modulu?
    Výkon WiFi modulu se samořejmě regulovat dá pomocí Dell WLAN Utility, kde je možné v menu nastavit Power Management na On/Off. Nicméně mám vyzkoušené, že na uvedený problém to nemá žádný vliv.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    266

    Takže systematicky:
    1. Doma žádné problémy nejsou?
    2. Můžete si nainstalovat BatMemTime-free (nebo něco podobného) a kontrolovat si napětí baterie na Today? Opravdu bude napětí na baterii rychle klesat při práci Wifi jen na vnitřní aku?
    3. Pokud si přeci jen dáte tu námahu a vemete si USB kolíbku do práce a zkusíte přenést na kartu velký soubor, výsledek je pak ????


    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. zamrzání PDA při kopírování na kartu
    Od mirablezi_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-01-2011, 16:22
  2. Vysoká spotřeba energie???
    Od vasin_ce4you v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 30-03-2010, 10:43
  3. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 14-11-2005, 17:27