Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Vadný display na všech LOOXech 720???

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    21

    Mám LOOXe 720 a jsem s ním absolutně spokojen, až na jednu vadu.

    Při velmi lehkém doteku v jednom konkrétním místě na displayi se místo bodu objeví čára z prava šikmo dolu. Bohužel je to v místě psaní malých písmen na IterWrite Recognizeru, tudíž na nejfrekventovanější části obrazovky.

    Již jsem tuto závadu jednou reklamoval a dostal jsem zcela nový kus výměnou, bohužel na novém se tato závada projevila také. Dokonce kolega, který si LOOXe 720 také pořídil, má na něm tuto závadu téže.

    Přikládám screenshot z obrazovky, červený bod je přesně to místo, kde při lehounkém dotyku nevznikne tečka, ale bohužel jak je vidět z obrázku, veliká šikmá čára. To opravdu někdy vadí při psaní, protože najednou vámi napsané písmenko má veliký "ocásek" a je špatně rozeznáno.

    Dodatek:
    Jak je řečeno níže v dalších příspěvcích, není tak jednoduché toto místo trefit:
    1. je potřeba opravdu velmi jemný dotek (hodně jemný!!!)
    2. to místo je opravdu velmi těžké na 100% trefit
    3. velmi pravděpodobně u zcela nových mašinek, či málo používaných při vkládání textu, je tato závada menší a hledá se daleko hůře

    Dodatek 2:
    Opět jak je zjištěno níže,tak to skutečně dělá i na jiných místech. :-(
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00047735_Screen001_JGg8.png 
Zobrazení: 30 
Velikost: 3.9 KB 
ID: 1367  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    Ja to tam nemam
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,648

    Také mi to nic nedělá.Ale možná ťukám o jeden pixel vedle než ty
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    21

    Nesmíte totiž ťukat na to místo, ale velmi jemně a pomalu přiložit stylus přesně k hraně přerušované dělící čárky psací plochy.
    Když tam normálně ťuknu, tak se mi taky nic nestane. Při běžném psaní mi to udělá jen velmi zřídka, protože většinou tak jemný dotyk málo kdy udělám.
    Ale věřím, že když to je již na třetím kusu, bude tech případů daleko víc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    Projel a proťukal jsem stylusem a pak přesněji myší pixel po pixlu na uvedeném místě a v jeho okolí.
    Nic. Nahoře v textu samé tečky, dole žádná čára navíc.

    EDIT:
    Aha. Tak jsem byl co nejjemnější jsem mohl. Povedlo se. Sice velmi zřídka a taky trochu jinde (výš než uvedeno).

    Podle mě to není displejem, ale programem. Půjde nejspíš o to, v jakém okamžiku a s jakým trváním ten program dostane informaci, co se děje na displeji a co se má s touto informací dělat dál. Po takovém testování z toho musí (ten SW) být skutečně vedle. A tvoří pak to, co na tom místě vypadá jako (různě dlouhá a různě umístěná) šikmá čára.

    Řešení: Nebýt příliš jemný a víc ťukat stylusem do displeje (nebo do myši).

    Nebo to reklamovat u autorů SW.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    21

    Tak to mi ale vysvětlete, proč to jinde na ploše nedělá, ale v ostatních programech jo (třeba v Block Recognizeru).... A taky musím dodat, že sám píšu na tomto místě poměrně hodně a u mne to dělá daleko víc, než u kolegy.
    Tzn.:
    Že častějším používáním se tato vada prohlubuje, a to opravdu programem nebude.
    Dle mého mínění není jiného rozumného vysvětlení, než že to je skutečně HW vada.

    Dodatek:
    Tak jsem to skusil i jinde a skutečně to dělá všude možně....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    Doporučuji vyzkoušet přiměřeně jemné dotyky i v jiných místech prostoru pro ruční psaní stylusem - nad čárkovanou vodorovnou čárou nebo pod ní. Vpravo nebo vlevo.
    Občas se mi to podaří to zblbnout už docela úspěšně - kdekoliv. Délka šikmé čárky od místa onoho dotyku je také různá - od 1 do cca 6 mm.
    Zajímavé téma.

    (Jinak já obdivuji každého, kdo s tím vůbec dokáže něco ručně napsat a je z toho ještě znakový text. Já tam třeba vůbec nedostanu malé měkké i. Pořád je to malé el. To jsou věci. Zcela mimo moje možnosti. Ale to je na jiné téma.)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    No ja mám na displeji zase jeden bod taký, že keď riadne pritlačím, Loox mi zahrá americkú hymnu ...
    Ale nie, teraz vážne. :disgusted:
    Žiaden taký bod som ani po dlhom hľadaní nenašiel. A vidím, že ani ostatní nie. Vyzerá to, že si fakt SMOLIAR - 2 Looxy a 2 zlé. :
    Aj keď si myslím, že toto je vyslovene chyba SW - konkrétne InterWrite.
    Ak by to bola chyba displeja, blblo by ti celé ovládanie pomocou pera.

    Inak, tu sú moje skúsenosti s Interwrite (na Loox-ovi a MDA II):

    A - toto písmeno mi robí veľký problém ... musím sa fakt sústrediť, aby som nenapísal C, L, alebo F.
    I - píše sa buď ako čiarka zdola hore, alebo ako čiarka s bodkou
    K - tiež s ním mám často problémy
    P - dosť problémové písmenko, hlavne medzi inými - pri písaní

    Nezistil som však doteraz, ako napísať dĺžeň a mäkčeň. :no:
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    21

    Nechci se tě dotknout, ale pokud bys četl pozorně, tak nejsem jediný.
    Jukni na zprávu 5 pod "EDIT"
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Aj keby vás bolo viac, jednoznačne sa nejedná o chybu HW, ale SW InterWrite.

    A navyše - táto drobnosť určite nemá vplyv na písanie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    david.lister_ce4you
    Guest

    potvrzuju to, mam to taky na novem looxu 720, 14 dnu stary, bez lokalizace jen s puvodnim sw, kdekoliv se pouziva letter rcongnizer.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Na to je jednoduchá odpoveď. Zrejme obidva programy používajú tie isté systémové rutiny.

    Ale znovu sa vrátim k základu. Na čo je dobré o tom diskutovať, keď je to vec, ktorá sa takmer nikdy neprejaví:?:
    Neviem si predstaviť ako sa niekto pri písaní snaží trafiť práve do toho jedného bodu.

    A okrem toho pri bežnom písaní treba trochu "pritlačiť", aby sa človek vyvaroval tomu, že stratí kontakt s povrchom dotykového displeja a miesto "a" napíše "cl" alebo niečo podobné.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    21

    Proč si nepřečtete předchozí příspěvky pozorně!
    Skutečně to vadí i při běžném psaní - sice jen zřídka, ale opravdu to dělá i při normálním používání a to je FAKT!
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od tomogo
    Nesmíte totiž ťukat na to místo, ale velmi jemně a pomalu přiložit stylus přesně k hraně přerušované dělící čárky psací plochy.
    Když tam normálně ťuknu, tak se mi taky nic nestane. Při běžném psaní mi to udělá jen velmi zřídka, protože většinou tak jemný dotyk málo kdy udělám.
    Ale věřím, že když to je již na třetím kusu, bude tech případů daleko víc.
    No veď - pochopil som to správne - veľmi zriedka.
    Skúste si prepnúť z "typing" na "writing" a otestujte si to aj v tomto móde. Ak to bude robiť aj tam, možno bude chyba v HW.
    Alebo si otvorte nejaký program na free-hand kreslenie a skúšajte, čo to spraví.

    Viac už asi neporadím. Mne to nerobí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    21

    Po mnoha testování je závěr takový:
    1. Problém byl zjištěn již na šesti přístrojích LOOX 720 (toto číslo budu průběžně upravovat)
    2. Při velmi lehkých dotycích na displayi je tento dotyk rozpoznán ne jako bod, ale jako čára!!!
    3. Tato čára má různou velikost a směr, podle toho kde se dotyk uskutečnil (obr.1)
    4. Při častějším psaní se v místě, kde se nejvíce píšete tato vada prohlubuje a už není třeba jen lehkých dotyků, ale stačí celkem běžný dotyk
    5. To je velký problém při rozpoznávání psaného písma, může se stát, že písmeno má na začátku nožičku a je chybně rozpoznáno (obr.2), chtěl jsem napsat "u" a díky samovolné nožičce vyšlo "a"


    To znamená:
    A) že to NEBUDE SOFTWAREM
    B) že těchto kousků bude určitě víc


    Prosba:
    Prosím testujte své LOOXy, nejvíce to dělá přibližně v místech červeného bodu (obr.3), protože to je přibližně místo, kde se nejvíce píše. Pokud se závada neprojeví hned, pokuste se býti trpěliví a testujte co možná nejlehčí doteky, protože při těch to dělá i zcela nový LOOX.


    Poznámka:
    Nejedná se o snahu najít sebemenší mouchu na tomto přístroji, který je i tak dost dobrý a zatím bych ho neměnil za jiný. Ale myslím si, že je dobré zmapovat rozsah kusů, na kterých se tato závada vyskytne.


    Popis obrázků:
    obr1: v PocketPaiteru jsem dělal jemně tečky v různých místech, místo toho někde vyšla čára namísto bodu
    obr2: pokus o napsaní písmene "u" skončil neúspěchem, jelikož se samovolně vytvořila zprava dolu čára
    obr3: místo, kde na mém LOOXu při dotyku nevznikne bod, ale již několikrát zmíněná čára
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00048854_pic_OhSW.jpg 
Zobrazení: 37 
Velikost: 29.5 KB 
ID: 1413  
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Vadný reproduktor?
    Od 0entr0 v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-12-2008, 15:01
  2. Vadný displej?
    Od lamax_ce4you v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-05-2007, 14:15
  3. Windows Mobile 5.0 update na LOOXech serie 700
    Od Milan Švec v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 56
    Poslední příspěvek: 16-11-2006, 12:33
  4. Meli jste nekdy/videli jste na Looxu 720/Looxech obecne vadny pixel?
    Od IntEx_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 05-07-2005, 17:40
  5. Windows Mobile 5.0 na LOOXech 7xx a 4xx - potvrzeno FSC UK
    Od Milan Švec v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 02-06-2005, 21:49