Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: EDGE CF karta ?

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    Nemôžem nikde nájsť takúto kartu,len klasické PC karty PCMCIA.Na Slovensku nám Orange sprístupnil samostatné datové SIMky bez hlasových služieb a spustil EDGE a takáto kombinácia by bola veľmi vhodná (CF EDGE@PPC@datový paušál a mobil s hlasovými službami) Nestretol sa týmto niekto ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    Jak už se tu jednou psalo ... CF s EDGE zatím NE
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    Citace Původně odesláno od Pavlucha
    Jak už se tu jednou psalo ... CF s EDGE zatím NE
    Konečne sa zacina svitat na lepšie časy CF karta s EDGE
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    Citace Původně odesláno od oltcit
    Konečne sa zacina svitat na lepšie časy CF karta s EDGE
    To je ale PCMCIA karta - jestli mluvíš o AirCard 775 ...
    Viz zde
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    Citace Původně odesláno od Pavlucha
    Citace Původně odesláno od oltcit
    Konečne sa zacina svitat na lepšie časy CF karta s EDGE
    To je ale PCMCIA karta - jestli mluvíš o AirCard 775 ...
    Viz zde
    Sorry ja sa ospravedlňujem,ale ked som zistil svoj omyl a chcel som to zeditovať,tak mi spadlo spojenie a dostal som sa k tomu až teraz(Loox držal spojenie cez BT až do 2% kapacity baterie a samočinne ho vyplo bez môjho zásahu to len na okraj a k téme,áno je to PC karta,ale ovládače sú aj na WM2002,2003 a to ma pomýlilo.Aj tak by bolo zaujímavé vedieť či neexistuje pinová kompatibilita medzi CF a PCMCIA a nebolo by možné eventuálne upraviť veľkosť karty,alebo veľkosť slotu v pockete,aby to šlo použiť? Nemám možnosť to skontrolovať.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Tiež som rozmýšlal nad možnosťami redukcie z CF na PCcard. Ale došiel som k záveru, že by to asi nebolo možné. PCMCIA karty majú väčšinou väčšie odbery, čo v notebookoch nie je až také podstatné, ale bežné PDA by asi veľa kariet neutiahno, resp. by bolo rýchlo bez energie. Snáď jednite s pomocou nejakého externého adaptéra. Myslím si, že práve preto to nikto zatiaľ nerobí. :disgusted:
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    266

    Slot CF na PDA má povolen proudový odběr na 5V až 500mA!!! Takže kartu určitě může napájet. Kontakty slotu CF jsou podmnožinou slotu pro karty PCMCIA (jsou pouze vynechány piny pro adresaci High adresy paměti!- horních 16 bitů = na CF se řeší stránkováním) a na Internetu najdete dost podkladů pro tvorbu redukce (i na českých stránkách na serveru HW apod.), nedělalo se to profesionálně z prozaického důvodu - nebyly ovladače na tyto karty pro PDA !!!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    Citace Původně odesláno od Erikt68i
    Slot CF na PDA má povolen proudový odběr na 5V až 500mA!!! Takže kartu určitě může napájet. Kontakty slotu CF jsou podmnožinou slotu pro karty PCMCIA (jsou pouze vynechány piny pro adresaci High adresy paměti!- horních 16 bitů = na CF se řeší stránkováním) a na Internetu najdete dost podkladů pro tvorbu redukce (i na českých stránkách na serveru HW apod.), nedělalo se to profesionálně z prozaického důvodu - nebyly ovladače na tyto karty pro PDA !!!
    wow,vdaka za info a inšpiráciu,skúsim trošku popátrať i ked sa mi podarilo uzamknut frekvenkciu na mojej "motke" danej konkrétnej BTS a vzhladom k tomu,že má prípojku na externú antenu,skúsim polaborovať v tomto smere najprv(nemám totižto priamy prístup na BTS s EDGE,ale pomocou smerovej anteny s väčším ziskom a uzamknutím na konkretnu BTS by som mohol dosiahnuť rýchlejší internet ako doteraz,vzhľadom k tomu že WIFI a ADsL sa jaksi nekoná nie sú technické predpoklady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Prešli už skoro 2 mesiace ... nič nové na svete?

    Ja som nič nenašiel, ale ak by niekto predsa, tak dajte vedieť.

    Nechce sa mi veriť, že by CF verzia tak meškala.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    No, já bych si tipnul, že ještě čekat budeme (-te), vzhledem k tomu, že pokrytí WiFi sítí začíná být už celkem zajímavé (alespoň ve větších městech) a PDA s WiFi jsou již cenově lépe dostupná. Myslím, že karta s EDGE není pro výrobce asi zase tak zajímavá (leda by ji "zaspozoroval" některý z operátorů).
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 20-09-2008, 19:45
  2. MDA Vario WM6 a karta Karta Transcend miniSD 1 GB
    Od Alesh_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-03-2007, 12:24
  3. CF GSM karta s EDGE?
    Od gevalim v sekci Jaké si vybrat / koupit příslušenství?
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-11-2005, 08:26
  4. EDGE CF karta
    Od organiq v sekci Jaké si vybrat / koupit příslušenství?
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 19-09-2005, 20:43
  5. Existuje GPRS EDGE karta do CF slotu alebo SD slotu
    Od luki v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 03-03-2005, 07:17