Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: MDA III a e-banka

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    18

    Jak jsem se dočetl, mnoho z vás má problém se spouštěním bankovní toolkitové aplikace na mobilu MDA/XDA 3. Tak já se tedy přidávám...
    Při zapnutém, čistě nainstalovaném MDA III, vložené zcela nové (funkční) kartě a nahrané zcela nové (poslední verze) aplikace ebanky se stane to, že na jakoukoliv zprávu banky telefon reaguje "povyjetím" upozornění z horní lišty, s kterým ale nejde nic dělat. Když si najdu funkci Toolkit v menu a chci ji otevřít ručně, všechny položky po volbě (jakékoliv) zešednou a nic se neděje. Jediné co pomůže je softreset...
    Vyjádření ebanky : nic s tim neuděláme, telefony štelovat umíme, ale tyhle minipočítače bohužel ne.
    Vyjádření GSMobil : nic s tim neuděláme, na tato zařízení jsem sice autorizovaný servis, ale opravovat je neumíme, nic nám k nim zatím nedorazilo. podobný problém jsem již řešili (obrátil se na nás zákazník), ale nevyřešili.
    Vyjádření T-Mobile : záležitost pro nás končí tím, že vám můžeme nabídnout výměnu karty zdarma (stalo se-stejně nepomohlo). Zařízení můžeme poslat do servisu (avšak tím je GSMobil, takže viz výše)
    Vyjádření T-Mobile technická podpora : O problému výrobce ví, slíbil zapracovat na upgrade software, v horizontu pár týdnů to bude vyřešeno.

    RESUME : Musím čekat bez možnosti vidět na peníze na telefonát z T-Mobilu (prý z databáze vyčtou, kdo má MDA a pak mu zavolají, že upgrade je ready) zatím neurčitou dobu. Takže si vracím kartu do P-900, pokud se problém nevyřeší do 14 dní, budu asi muset žádat odstoupení od smlouvy...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Ano, odstup od smlouvy. Co nejdříve! Jelikož ten upgrade nepřijde v rámci týdnů, ale počítej s celými měsíci! Je to to samé jako s MDA I a MDA II, vždy slibují upgrade v blízké době, a nakonec upgrade přijde cca po půl roce od počátku prodeje (MDA II), nebo jako v případě MDA I vůbec..:no: Nečekej, že s MDA III to bude jiné, spíše možná i horší..
    Pokud ti budou při odstupování od smlouvy klást odpor, a nebudou ti chtít vrátit peníze, napiš mi soukromou zprávu, a já ti napíšu seznam věcí díky nimž ti to uznat budou muset! Těch věcí, které na MDA III nefungujou je totiž více. Pokud k tomu přidáš i například absolutně nefunkční Bluetooth modem pro připojení PC na internet, ty peníze ti prostě vrátit budou muset, jinak bych je klidně i žaloval..:yes: Takže nevěš hlavu, a v žádném případě se nenech odbýt, dost možná že se o to budou pokoušet (už jsem s nimi měl pár výstupů..). Pokud by se nějak cukali, napiš sem, nějak to zařídíme.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    18

    Toho bluetooth modemu jsem si také všiml. Zkoušel sem to doma připojovat až mi nakonec po 3 dnech konečně řekli, že to mám dělat přes kolébku a ne přes Bluetooth. Jenže nepřiznali svou chybu, ale prý mám "divný" Bluetooth v PC... Zkoušel sem 3 - všechny jinak fungujou OK... A v kolébce je nevýhoda v tom, že MDA se zcela vyone jako telefon a během spojení přes modem neumí přijímat hovory. Jakejkoliv jinej telfon umí bejt připojenej a zároveň v případě příchozího hovoru normálně reagovat...
    No jo, ale co jinýho pořídit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    1. Lžou Ti, urážejí Tě naprosto vylhanými nesmysli, jež mají naučené od svých nadřízených, ten BT modem nefunguje nikomu:!:
    2. Chyba je přímo v ROM přístroje, oni to vědí, a přesto se chovají naprosto nehorázným způsobem..:
    3. Budu psát další stížnost do T-mobilu, můžu Tě poprosit, napsal by jsi mi sem přibližné adresy těch prodejen kde se Tě snažili balamutit, aby zakryli velký průser jež žluťák (rozuměj MDA III se žlutým displejem..) má, a dlouho mít bude. Bojí se hromadných reklamací, a nutno podotknout, že 100% oprávněných:!:
    4. Ad. reklamace a vrácení peněz: jestliže zákazník uvede, že si toto zařízení koupil především kvůli použití jako BT modemu na cestách například pro svůj notebook, a že toto zařízení má tuto funkci uvedenou v technické specifikaci a návodu, a přesto díky vnitřní závadě toto neumožňuje, lze naprosto snadno požadovat vrácení peněz, pokud prodejce nezjedná "nápravu" do jednoho měsíce od podání reklamace. A to, že ti vyprávějí, že máš používat pro připojení kolébku, tím z tebe dělají naprostého debila, a chovají se tím nejhorším možným způsobem jakým to jenom jde ke svému dobrému zákazníkovi:!: :
    Správně tě mají pravdivě informovat o nedostatku tohoto zařízení, a pokud řekneš, že ho chceš vrátit jelikož z jakéhokoliv důvodu nemůžeš ssebou všude tahat kolébku, musí ti nabídnout buďto jiné podobné zařízení, avšak plně funkční, nebo vrátit peníze! Jestli ti mohu radit, vrať jim ten šmejd, řekni ať ti do jednoho měsíce opraví ten BT modem a nefunkční SimToolkit, jinak ti musí vrátit peníze. Vydrž měsíc, a dojdi si pro peníze. :yes: Jestli nepotřebuješ Wifi, kup si MDA II. Nebo vydrž pár dní, a kup MDA Compact. A zatím vydrž u P900, není tak špatná.. Každopádně mi sem prosím napiš ty prodejny.. Emaily se stížnostmi jež jim nějakou dobu posílám jsou zcela zbytečné..( Asi jim začnu dělat ještě větší problémy a ostudu po internetu..:yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    159

    Notybrďo, ještě že jsem rudimentálně "zakrněl" u MDA2. To je síla...

    Btw. mám problém též se SIM tooklitem, vše +- funguje, ale nesmím dát "ukončit vše" při zapnutém STK. Pak už STK nenaběhne, musím soft rest. Úplně to samé mi dělal ale i Siemens ME45=odhaduju to na crashlou SIMku. Reklamoval jsem to u banky, ti mě poslali k t-mob. Naprosto arogantní zk....ná č...a z T-mobile Letňany (omlouvám se za výraz, ale tím jsem vystihl cca 50% quality té ludry) dala SIMku do nějakého čtecího zařízení a oznámila, že je OK. Když jsem jí 2x (asertivně!) vysvětlil, že asi těžko a že i sama eBanka SIM doporučila SIM na výměnu, řekla, že mě to bude stát 400. Tak už jsem začínal bejt trochu napruzenej, ale žádná scéna. Ještě jednou jsem jí to vše vysvětlil a odkázala mě někam na Chodov na reklamační oddělení! : Hrozně lituju, že jsem si nezjistil její jméno, myslím, že by už u tmobile nedělala.

    Každopádně klidně se přidám k nějaké protest akci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Na výměnu Sim karty máš v případě opakovaných potíží nárok zdarma.. Nenech se odbít, už jsem to sám 2x absolovoval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    18

    No jo, vzhledem k tomu, ze founy i prodavam, myslim si, ze pro me nebude problem tu trojku vratit, ale znovu se tim dostavam k otazce, co dal... Na kompakta cekat nebudu - uz tomu zarizeni proste neverim. To co popisujes ty (IIi) je sice hezke, ale zatim to nikdo neprodava... Asi mi nezbyde, nez koupit Packarda 6340Ti... Je sice malinko drazsi, ale snad bude i spolehlivejsi...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Nechci být skeptik, ale ten Packard není o moc lepší zařízení než žluťák.. A BT modem nefunguje údajně ani u něj..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    18

    No je pravda, že o BT modemu toho na HP moc nepíšou, ale v tom nejhorším případě bych se dokázal poprat i s kabelovym nebo kolýbkou (protože BT asi taky telefonní část vypne, takže se nikdo nedovolá). Spíš by mě nas**li, kdyby to neumělo ten Toolkit. Ostatní věci sou mi tak nějak buřt, předpokládám, že bude stabilnější než "žluťák" a odpadnou ty chybový hlášky a restarty a spol...
    Pro mě je důležitý neSymbian kvůli navigaci a dvě různý zařízení nosit nechci... Tak musim mít jedno, kde je všechno a tam už opravdu nejni z čeho vybírat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Možná je to OT a jsem mimo mísu (i když na ní právě sedím ), ale pokud vím, tak e-banka je jediná u nás, kde oficiálně funguje internet.banking i v pda. Tak proč toho nevyužít a mučit se s toolkitem, který nejde? Pokud to chceš vrátit, je to důvod, jsi-li jinak spokojený, využívej zatím toto a až (pokud) bude update se k němu můžeš vrátit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    159

    Z.M.: nojo, ale potvrzovací kód stejně přijde přes SIM toolkit :-))
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od Zdenek Malinsky
    Možná je to OT a jsem mimo mísu (i když na ní právě sedím ), ale pokud vím, tak e-banka je jediná u nás, kde oficiálně funguje internet.banking i v pda. Tak proč toho nevyužít a mučit se s toolkitem, který nejde? Pokud to chceš vrátit, je to důvod, jsi-li jinak spokojený, využívej zatím toto a až (pokud) bude update se k němu můžeš vrátit.

    Problémy sou dva :
    1) Ebanka sice podporuje PDA banking, ale i ten je potřeba nějak autorizovat a to je u ebanky možné buď Mobilním klíčem (toolkit) nebo tou kalkulačkou (a ta je jednak nepohodlná a druhak za ni chtěj 90,- měsíčně)
    2) Obecně na mě takové zařízení působí nedůvěřívě. Kdyby šlo o cokoliv jiného, ale tenhle případ se týká Telefonu T-Mobile+Karta T-Mobile+služba T-Mobile a oni ani nevědí, že to nefunguje - po půl roce testování...

    Jinak na webu Packardu píšou u 6340 podporu jak MMS (někde někdo psal, že to blbne), tak Toolkit... BT modem to skutečně asi nepodporuje, ale na to už dlabu, budu používat craddle...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    mam v soucasne dobe jiny problem. Stahnul jsem si update ktery spravuje predchazejici chyby, takze by teoreticky melo byt vse v poradku, ale:
    kdyz pristupuji na banku pres internet a chci si poslat autorizacni klic pro vstup, tak mi proste nic neprijde a muzu to delat klidne i 15x. Zatim jsem to resil tak - 2x, vicekrat jsem to zatim nepotreboval, ale zacina me to docela stvat - ze si musim simkartu vlozit do jineho telefonu a poslat si znovu klic, a hle, uz je tu, po vraceni zpet do MDA Compact najednou chodi klice v pohode. Bavil jsem se s kamosem ktery ma uplne stejny problem, a rika ze prej to vypada jako zaspuntovane a pres jinej mobil se to odspuntuje .-) Ale zjistil jsem zajimavou vec, nahodu jsem pri to posilani certifikatu telefonoval, s tim ze jsem na nej uz nejakou chvili cekal, a pri to telefonovani jsem znovu pozadal o klic, hned pote zacal na 2 vteriny rusit telefon tim zvukem, jako kdyz nechate telefon napr. u televize a hned to prestalo, ale nic neprislo. Zkusil jsem to tedy pri hovoru znovu - po 30 vterinach - a zase to stejne a nic neprislo. Cili to vypada ze signal telefon dostane ale proste to neni nejak schopen vstrebat do sebe a vyplivnou na displey, jinak si to proste nedokazu vysvetlit. Co vy na to???
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Po SR ti to pojede a pak nesmíš SimToolkit odstřelit nějakým Task Managerem. Musíš ho jen korektně sundat do lišty a on si tiše poběží svým životem a bude fungovat. Pokud ho natvrdo zavřeš, tak pomůže zase jen reset. Dělalo mi to i u MDA2, ale neřešil jsem to, jelikož výrobce MDA teoreticky neschvaluje sestřelování aplikací softwarem třetích stran.
    Navíc všechny Task Managery dovolují aplikaci schovat a "nezavírat"
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od karlic
    Po SR ti to pojede a pak nesmíš SimToolkit odstřelit nějakým Task Managerem. Musíš ho jen korektně sundat do lišty a on si tiše poběží svým životem a bude fungovat. Pokud ho natvrdo zavřeš, tak pomůže zase jen reset. Dělalo mi to i u MDA2, ale neřešil jsem to, jelikož výrobce MDA teoreticky neschvaluje sestřelování aplikací softwarem třetích stran.
    Navíc všechny Task Managery dovolují aplikaci schovat a "nezavírat"
    No jo, ale za tu dobu nez to znovu pouziju, stacim udelat SR minimalne 1x, a mimo ebanku tu simToolkit nepouzivam. Cili to nemam moznost ani sestrelit a presto mi to nefunguje. A to aniz bych toto vedel, jsem zkusil mezi posilanim tech zprav ten SR udelat, a nic.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC Touch HD Banka
    Od hacin v sekci Touch HD
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 08-01-2009, 10:28
  2. e-banka na ppc
    Od vurmik v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 03-07-2005, 11:16
  3. KB Moje banka na PDA
    Od NUNY_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-11-2004, 13:14