Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Otázky o FlashRom, Ram a Wifi z HP hx4700

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    63

    Prohledávám už asi od 18:00 ce4you a už nevim. Mám dnes koupené hx4700. Ve velké recenzi jsem četl něco o tom, že člověk mající toto zařízení ma k dispozici Flashrom. to jest ta samá rom na které jsou wokna a veškerý soft? A to znamená, že když v ní něco smažu, tak nadobro? Nebo, když si pokaňkám systém, tak to pomocí HR vrátím do tovarního nastavení?
    Prostě a jednoduše, jsou někde v tomto pda BEZPEČNĚ uloženy windows?
    Dále prohledal jsem pár debat a nestal jsem se k výsledku. Wifi jest wireless LAN, vím toliko, že pomocí něj se můžu na některých místech v praze připojit k inetu, přetahovat data...atp. Jak se k takové síti připojím? Co musím znát a kde se musím podepsat? Já když zapnu WIFI, tak mi naskočí několik sítí, občas mi to nahoře ukáže ikonku, že je připojen (nevím kam) ale hned zmizí. Poraďte mi prosím. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    184

    HR to vzdy vratis do puvodniho nastaveni, takze vcetne puvodni instalace woken.

    Ipaq files store mas k dispozici 85MB. - Zustane to tam i po HR

    pripojeni se do bezdratove site neni tak jednoduche jak se zda. Doporucuji si o tom nejdrive neco precit, nez zacnes experimentovat.

    Pokud nemas doma WIFI sit, nebo nejake dalsi zarizeni s WIFI tak to asi nevyuzijes. Pripojit se do cizich siti, lze jen po dohode se spravcem te site. Musis si tedy zjistit, jake site jsou v dosahu, pak cloveka, ktery za tim stoji a on uz ti dalsi veci vysvetli. Pak muzes pres nej treba i surfovat po netu.

    Po Praze je sice par mist, kde se clovek muze zadara pripojit, ale je jich tak malo, ze na 99,99 procent nebudou v tvem dosahu.

    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od asdfg
    ma k dispozici Flashrom. to jest ta samá rom na které jsou wokna a veškerý soft?
    ... fyzicky ano (tj. stejný čip/čipy) ale logicky ne. Paměť ROM v iPAQu 4700 (podobně jako i u jiných PDA) je rozdělana na dvě hlavní části:

    1) část ve které je uložen OS a všechny ostatní náležitosti nutné pro běh a správu PDA (bootloader atd.) - do této části není dovoleno běžnému uživateli jakkoliv zasahovat (tj. nemůže se stát, že by se někomu podařilo cokoli náhodně smazat).

    2) uživatelsky přístupná ROM - v iPAQcích zvaná iPAQ FileStore, který funguje stejně jako běžná paměťová karta - tj. data lze na ni ukládat a zase mazat dle uživatelovi libosti. V iPAQ FileStore nejsou jiná data než ty, které tam nakopíroval, uložil, nainstalovat sám uživatel. Důležitou vlastností toho úložiště je to, že o tyto data uživatel nepřijde ani v případě vybití baterie či jinak zapříčiněného tvrdého resetu.


    Nebo, když si pokaňkám systém, tak to pomocí HR vrátím do tovarního nastavení?
    ... ano.

    Prostě a jednoduše, jsou někde v tomto pda BEZPEČNĚ uloženy windows?
    ... ano, viz výše.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    63

    (a ja jsem stoural. Svuj desktop jsem sveho casu reinstaloval asi jednou za 3 mesice, a jsem velice zbehly v registech, takze ani tady je nenecham na pokoji a proto se opravnene bojim, co muze nastat:-) ). A nebojim se, ze se budu prokopavat hloubeji a hloubeji... proto jsem se ptal.
    Pak jsem tu nekde cetl diskuzi o bootloader - to je urceno jen pro linux, nebo to lze i na woknech? A pokud ano, je tu nekde podrobnejsi navod, nebo byl by mi nekdo schopen trochu polopaticteji vysvetlit, jak zalohovat?
    klidne na mail (m.mateju@volny.cz). Diky moc.
    S tou wifinou diky, tedy nezbyva mi nez hledat toho spravneho cloveka... je nejaka cesta uz proslapana, jak je najit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    ... bootloader neni nic co by bylo zavisle na typu operacniho systemu. Nejedna se o aplikaci v pravem slova smylu, ale spise o "rozhrani", ktere umoznuje komunikaci s PDA na nizsi urovni nez samotny OS. Umoznuje jeho zavadeni pri restartu PDA, programovani ROM a spoustu dalsich veci. Ta diskuze byla zde ...

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    63

    urcite znate Total Comander. Ten nabizi moznost "HIde Files In ROM". Necham li si je zobrazat, muzu je editovat. Ani tehdy, kdyz je smazu, neznicim system? Tzn. po HR tam budou zas? A jeste otazecka... co musim udelat, aych potreboval pomoc nekoho jineho, kdo ma IPAQ, aby mi pomohl nahodit znova system?
    Diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od asdfg
    urcite znate Total Comander. Ten nabizi moznost "HIde Files In ROM".
    ... stejnou volbu maji i jine File Explorery. Nicmene soubory, ktere jsou ulozeny v ROM (vyjma tech ve iPAQ FileStore - to ale neni OS) opravdu nelze editovat ani odstranit. Pokud to u nejakych souboru lze, jedna se o soubory umistene v RAM.

    A jeste otazecka... co musim udelat, aych potreboval pomoc nekoho jineho, kdo ma IPAQ, aby mi pomohl nahodit znova system?
    ... v teto chvili jiz vime jak udelat zalohu ROM na SD kartu. V pripade potreby by nemel byt problem system obvnovit z ni. ... HP by rovnez melo brzy uvolnit ROM update pro hx4700 (alespon doufam), v pripade problemu jej lze take pouzit. Nicmene k teto situaci pri beznem (i tom nejhorsim) uzivani nemuze dojit.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    63

    Co to znamená to "nejhorší" jednání? Já se těším na to až zedituju registry a wokna už nenaběhnou ani po HR. Pak mě láká podívat se do Bootloadru. Ale protože již jsem člověk co si hraje s WIN dlouho, tak se tak trochu bojím, abych si nezničil zařízení na které jsem rok šetřil. (kbyby to bylo tak jednoduché, jako prostá reinstalace, případně format). Ale ještě jednou k otázce, co bych musel udělat, abych se dostal do stádia "poničení"?
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    63

    Mám takový poblém s ozVGA.
    Přepnuli se do ozVGA, tak se to zvětší pracovní plocha... prostě se zvětší rozlišení. Ale v tu chvíli mi nefunguje texťák, word, Explorer, většina původních ikon se nezobrazuje... prostě nemám tušáka.
    Tak jsem to vrátil do SEVGA a je vše OK.
    Co s tím?
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od asdfg
    Co to znamená to "nejhorší" jednání?
    ... tím myslím vše, kromě experimentování v bootloaderu, flashování jiných než oficiálních ROM (ne že by nějaké byly k dispozici) a fyzického rozebírání zařízení popř. jeho záměrné poškozování ...

    Já se těším na to až zedituju registry a wokna už nenaběhnou ani po HR.
    ... netřeba se obávat, registry a veškerá nastavení v nich jsou uloženy v RAM a po HW budou automaticky vráceny do původního a především funkčního stavu (např. po neúspěšném experimentování).

    Pak mě láká podívat se do Bootloadru. Ale protože již jsem člověk co si hraje s WIN dlouho, tak se tak trochu bojím, abych si nezničil zařízení na které jsem rok šetřil.
    ... podívat se můžeš, ale nic objevného tam stejně neuvidíš. Pokud si chceš udělat zálohu své ROM na kartu, klidně můžeš (kartu ale pak nebude až do dalšího zformátování používat). Každopádně bootloader je jedna z nejdůležitějších části SW výbavy PDA (mimo jiné se stará o zavádění OS, flashování ROM atd.) a jeho jakékoliv poškození má za následek to, že své PDA proměníš v cihlu. Teoreticky jej lze ještě vrátit do života (např. v servisu HP), na i-netu se občas objeví i zapojení tzv. JTAG pinů (kontakty na desce), což je patrně způsob oživení, který používá i HP.

    co bych musel udělat, abych se dostal do stádia "poničení"?
    ... viz výše.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Citace Původně odesláno od asdfg
    ... co musim udelat, aych potreboval pomoc nekoho jineho, kdo ma IPAQ, aby mi pomohl nahodit znova system?
    Diky.
    Nejsi jediný, kdo má spousty otázek. Pokud nejsi zdaleka a máš tento víkend čas, přijeď na 3. sraz, kde budou Tvé dotazy a prolémy uspokojivě vysvětleny (alespoň já doufám, že svoje vyřeším ). Více informací nalezneš zde. Stačí přečíst si první příspěvek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    63

    Mam zas jednu otazku.)
    ROM - znamena read only, neposkozuji tu romku, tim, ze do ni ukladam, mazu atd. ve velike frekvenci ?
    Diky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    Poškozuješ si USB FlashMemory tím, že do ní často ukládáš soubory?
    Co bys s ní (ROMkou) chtěl jinýho dělat než na ní často ukládat a mazat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    63

    Nepoužívám flashmemory. Používám 40 GB 2.5" disk. Se nádstavbou do USB. Takže fakt nevím co to s tím udělám.
    Ale už jen název mi napovídá, že ta ROMka je urřece k něčemu jinému... tedy read-only memory. Zattímco RAM - random acces.
    Proto prosím o nějáké vysvětlení, jak to funguje.
    Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    Citace Původně odesláno od asdfg
    Ale už jen název mi napovídá, že ta ROMka je urřece k něčemu jinému... tedy read-only memory. Zattímco RAM - random acces.
    Proto prosím o nějáké vysvětlení, jak to funguje.
    Dík
    Read Only Memory není o tom, že by se do ní nemělo zapisovat, ale že je NEPŘEPISOVATELNÁ. V praxi - uživatelsky nepřístupná (až na flashování FW/SW).
    Do té opravdové ROMky opravdu nic nedostaneš. Máš k dispozici jen část, která sice ROM nazývána je, ale zároveň "uživatelsky přístupnou" - tudíž k užívání.
    V samotné ROMce je systém, který se ti instaluje po HR. V její přepisovatelné části si můžeš ukládat dokumenty nebo zálohy a ty by tam měly zůstat i po HR.

    Rozhodně jí tím neničíš.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nová FlashROM do Diamonda přes BT
    Od digi40 v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-09-2008, 20:00
  2. M700 - otázky kolem wifi a skype
    Od Aladin 2 v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-04-2007, 07:12
  3. HP Jornada 690-WIFI otazky a GPRS problem
    Od Martin K v sekci Zařízení typu Handheld PC
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 13-09-2004, 15:48