Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 28 PrvníPrvní 1234513 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 413

Téma: OziExplorerCE - rady, tipy, zkušenosti

  1. #31
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    130

    Tak už mi to došlo. Potřebuju ještě Oziho do PC. Myslel jsem, že ten bude zadarmo. Uvidíme jak to bude fungovat s BMP.

  2. #32
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    101

    Citace Původně odesláno od simonik2
    Nejde nějakou fintou v Ozim zaznamenat aktuální waypoint pomocí hardwaroveho tlačítka?
    Hodilo by se to na kolo i auta.
    Vrátil jsem se k tomuto dotazu z druhé strany příspěvků, protože jsem něco takového také hledal. Nevím, zda-li má Simonik2 již odpověď, nicméně jak jemu, tak všem, by mohl v tomto pomoci prográmek "OziCE Settings Manager", který jsem volně stáhl ze serveru oziexplorer.com. V reálu jsem ho ještě ani neotestoval, ale vypadá to jako manažer pro libovolné přiřazení funkcí všem tlačítkům a také rozložení tlačítek (částí obrazovky) na screen controlů.
    (Pozn.: našel jsem ho pouze, a to náhodně, při hledání OziCE 1.11.6e po radě od Šeby. Z výchozí stránky je odkaz na download zmiňované beta verze OziCE, a na této odkazované stránce je i odkaz na stažení "OziCE Settings Manager")



  3. #33
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    65

    Pro začátečníky a ty co mají nějaké otázky k "Ozimu" jsem našel návod (je sice ve slovenském jazyce ale to doufám nevadí)-v pdf formátu (cca 1,5MB).


    ZDE

  4. #34
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    189

    Zdravím, mám dotaz: co mám nastavit v "OziCEGPS" popř. v OziExploreru" na PDAčku aby se mi spojila Bluetooth GPSka s PDA?
    Záložka File>GPS Configuration> v "GPS Type: a "Upload/download Datum"
    Program jsem snad pochopil, ale nikde nevidím na mapě svou polohu
    Je u toho mapa Evropy, kalibrovaná, ale kde na ní jsem já???(

  5. #35

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Nastav Com6, 57600 Baud.

  6. #36
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    101

    Citace Původně odesláno od karlic
    Nastav Com6, 57600 Baud.
    ....jen se připojím k odpovědi pro Mikkt - ne k záložce "Upload/download Datum" jak píše - to je pro stahování a nahrávání do přístrojů jako ruční GPS Garmin s vlastní pamětí. Nastavení portu samozřejmě v "File - Configuration - NMEA (GPS)". ..A čekat s pořádným slušným výhledem na oblohu, inicializace po delší době až 8 minut. Nicméně i během té doby se dá mrknout do "Map - Display NMEA Input" zda GPS posílá data.

  7. #37
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    189

    Vše je vyřešeno, Díky Karlic!měl jsem nejakou starou verzi, ve které se nedal nastavit Comm port tuším, že v1.09.2

    Pro Benedikta: čekat 8 min?? mě se to venku chytne okamžitě po spuštění. Čekám nanejvýš 5sec..

    Teto prográmek je fakt super. Nastaví si nejvhodnější mapu a s GPSkou se spojí taky sám. Nádhera



  8. #38
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    130

    Citace Původně odesláno od Jery
    Pro začátečníky a ty co mají nějaké otázky k "Ozimu" jsem našel návod (je sice ve slovenském jazyce ale to doufám nevadí)-v pdf formátu (cca 1,5MB).


    ZDE
    Zkoušel jsem ten odkaz, ale bohužel je nefunkční.
    Ještě to párkrát zkusím. Pokuď to můžeš někam dát, určitě ušetříš trápení nejen mě.

  9. #39
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    65

    Citace Původně odesláno od HelaPC
    Citace Původně odesláno od Jery
    Pro začátečníky a ty co mají nějaké otázky k "Ozimu" jsem našel návod (je sice ve slovenském jazyce ale to doufám nevadí)-v pdf formátu (cca 1,5MB).


    ZDE
    Zkoušel jsem ten odkaz, ale bohužel je nefunkční.
    Ještě to párkrát zkusím. Pokuď to můžeš někam dát, určitě ušetříš trápení nejen mě.
    Bohužel to nemám kam dát, ale odkaz funguje. Chce to jen trochu trpělivosti při jeho načítání)

  10. #40
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    628

    Všechny, kteří se aktivně účastnili debaty o GPS přijímačích v sekci OZI Explorer upozorňuji, že příspěvky netýkající se tohoto sw byli vymazány. Prosím o HW debatujte v jiné diskusi tomu určené.

  11. #41
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    74

    Chtěl bych požádat někoho zkušeného o pomoc s kalibrací mapy pro OZIho. Postup jsem snad pochopil, ale narazil jsem na problém se souřadnicema. Mám naskenovaný Cykloatlas ČR od Shocartu, ale vytištěné souřadnice nesedí s realitou a navíc jsou ve formátu např. 36-65. Jak z toho "získám" správné souřadnice?

    Děkuji za odpovědi.

    Peter GARD
    Připojené obrázky Připojené obrázky  

  12. #42
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    Nejak nechapu - vytistene souradnice nesedi s realitou???



  13. #43
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    130

    Citace Původně odesláno od gard
    Chtěl bych požádat někoho zkušeného o pomoc s kalibrací mapy pro OZIho. Postup jsem snad pochopil, ale narazil jsem na problém se souřadnicema. Mám naskenovaný Cykloatlas ČR od Shocartu, ale vytištěné souřadnice nesedí s realitou a navíc jsou ve formátu např. 36-65. Jak z toho "získám" správné souřadnice?

    Děkuji za odpovědi.

    Peter GARD
    Asi chápu co ti nejde. N a mapě najdeš stupně, minuty a případně odhadneš sekundy. Do Oziho zadáš do jednoho pole stupně a do druhého minuty,sekundy(ty jsou v setinách)

  14. #44
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    74

    Citace Původně odesláno od Šeba
    Nejak nechapu - vytistene souradnice nesedi s realitou???
    Presne tak, treba Olomouc podle souradnic na mape lezi na 55-00 a 36-55 :O

    Peter GARD

  15. #45
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    Jak je velika mapa nebo jen nejaka jeji cast - muzes mi ji poslat , pokusim se to zkalibrovat a uvidime.Existuje nekolik formatu a systemu k zadavani souradneho systemu. Meli by byt napsane na mape.Nejsou na okraji papirove mapy z ktere jsi to skenoval nejaka cisla?- nejspise ctyrmistna?

Strana 3 z 28 PrvníPrvní 1234513 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. iGO - rady, tipy, zkušenosti
    Od beecher v sekci iGO
    Reakcí: 315
    Poslední příspěvek: 26-07-2006, 21:33
  2. Navigon - rady, tipy, zkušenosti
    Od Crusader_ce4you v sekci Navigon
    Reakcí: 132
    Poslední příspěvek: 24-11-2005, 14:21
  3. Tom Tom - rady, tipy, zkušenosti
    Od Crusader_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 735
    Poslední příspěvek: 24-11-2005, 13:33
  4. Pocket Kim - rady, tipy, zkušenosti
    Od Crusader_ce4you v sekci PocketKiM
    Reakcí: 328
    Poslední příspěvek: 24-11-2005, 13:31