Co jsou to starší verze? Mám verzi 1.11.4 a při prvních pokusech s GPSkou mě to po inicializaci "GPS is OK" řeklo. Pokud tedy je tato verze podle tebe jedna z nových, tak bude problém někde v systému. Ale co kde pozměnit nevim.
Co jsou to starší verze? Mám verzi 1.11.4 a při prvních pokusech s GPSkou mě to po inicializaci "GPS is OK" řeklo. Pokud tedy je tato verze podle tebe jedna z nových, tak bude problém někde v systému. Ale co kde pozměnit nevim.
nullPůvodně odesláno od Erikt68i
Je to kupodivu velmi jednoduché.Příponu *.names změň na *:xls a otevři v excelu
Topak
Nejde nějakou fintou v Ozim zaznamenat aktuální waypoint pomocí hardwaroveho tlačítka?
Hodilo by se to na kolo i auta.
Nemůžu donutit Ozice ať mi zobrazí mapy když mapa je na JPG.
Mám v SK.map první dva řádky :
\SD Card\Mapy\Autoatlas_SK\Sk.jpg
\SD Card\Mapy\Autoatlas_SK\sk.jpg
nebo případně bez cesty jenom sk.jpg a Ozi píše, že nemůže soubor najít případně zobrazit.
Na PC to funguje bez problémů.
Díky
Musis ten soubor zkomprimovat do formatu ozf.2 programek stahnes na strankách vyrobce zdarma .Tak jak ho nainstalujes - nic tam nemen snad jen cestu do souboru.
Jako OziCe neumí pracovat s formátem JPG? Stolní Ozi s tim pracuje bez problemů.
Nemáte někdo tip na mapu Rakouska? Já jsem objevil tady toto :
http://www.skyfly.cz/gpspraxe/, ale Rakousko tam není.
Díky za radu, snad se k tomu přes víkend konečně zase na chvíli dostanu.:yes:Původně odesláno od topak
Co znamená v OzimCe 1.11.6e ten červený čtvereček dole v menu?Nemůžu na to přijít.
A druhá otázka.Jak máte organizované mapy? Ozi umí indexovat pouze 5 adresářů.Podadresáře nebere v úvahu. To mi příjde jako málo. Mít všechny mapy v jednom je dost nepřehledné.
A třetí. Nefunguje mi nápověda. Musím ji vyhledat jako soubor a spustit ručně. Kde se dá nastavit nějaká cesta a nebo kde je default adresář?
Díky
Ten cerveny ctverecek je pripraven an nejakou funkci ktera se tam teprve bude vkladat - tato verze je zkusebni jen pro testovani.Mapy muzes mit v kteremkoliv adresari - ja je mam na karte v adresari map - urcis cestu a ozi si vzdy natahne tu s nejvetsim rozlisenm.Kus ozie pro ce uz mam prelozeno diky Crusaderovi preklad dodelavam az bude dam to sem.Je tam toho strasne moc pokud nekdo pomuze s testovanim budu rad.
Aha.Tak čtvereček je jasný.
Když jsem měl mapy adresáři mapy a pak v jednotlivých podadresářích, tak Ozi nedokázal přes ikonu nahoře, druhé zleva všechny mapy vyhledat. Našel pouze některé. Musel dát všechny podadresáře do cesty. Zajímavé je, že z menu mapy a možnost "vyhledat s větším rozlišením" je našel.
A jak se dá vlastně nejlépe plánovat cesta, když je mapa rozsekaná na spoustu map - např 10 ?
Natahuje pak Ozi nějak chytře?
Tatím jsem neměl možnost to vyzkoušet.
Cesta se da nejlepe naplanovat ve velkem OZIE na PC ovsem to neni vzdy to prave. Lze i v pocket a to tak ze si oteviras postupne mapove listy a planujes cestu. Cestu lze plannovat i na mape s malym rozlisenim Ozie si vzdy natahuje to s nejvyssim.Ja Ozie pouzivam pomerne casto pro turistiku - me planovani probiha tak ze urcim jen misto startu a misto cile po te se snazim drzet co nejvice vzdusne cary.Lze provest i opravy a vlozeni wp.Doma se to testuje velice spatne dej si zapis trati a vyraz s Gps do terenu - uvidis sam jak to jde.Program sice vypad slozite ale je velice jednoduchy a poskytuje velkou spoustu moznosti
Ps. Mapy mam jen v adresari podadresare mi pripadnou zbytecne nejsou treba
Za sebe se připojuji s tím, že si taky s 5 adresáři na mapy vystačím. Mám jeden obecný s autoatlasem ČR, druhý s nejčastěji používanými mapami okolí bydliště a do třetího si kopíruji vždy podle potřeby jiné mapové listy okolí místa kam zrovna jedu.
Pokud jsem četl kdesi popis Oziho správně, tak OziCE v PDA načítá pouze formát ozf (jak ozf tak ozf2). Z hlediska výkonu PDA je to mnohem lepší než jiné formáty jako jpg. Po konverzi na ozf se nemusí s .map souborkem dělat nic. Ozi obecně načítá mapu se stejným jménem jako .map soubor a je mu jedno jakou má příponu a co je v .map souborku uvedeno. Tam jsou odkazy podle všeho pouze pro situaci, kdy by jsi měl .map souborky v jiném umístění než mapové soubory.
Dotaz: Kde se dá přijít k beta verzi OziCe 1.11.6e na testování, jak o ní píšete?
(Díky za odkaz níže, mohlo mě to napadnout. Jak prosté, milý Watsone. :sarcastic: )
ZdePůvodně odesláno od Benedikt
OziExplorer CE - Development Version - je treba doinstalovat k puvodni verzi . Spousti se nove nahranym .exe
V kazdem pripade s touto verzi nepada GPS a po vypnuti a zapnuti pristroje se sama chytne.:yes:
Potřebuju nakopnout. Přečet jsem tu diskuzi celou a pořád nevím co mám dělat s mapou *.ozf2 tu OZI nebere. Jak se vytvoří soubor map? Dík.