Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 53 1231151 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 789

Téma: SmartMaps - rady, tipy, zkušenosti

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    628

    Aby jsme začali z nové vody, načisto a přehledněji. Pro nově příchozí a hledajíc odpovědi, zkuste zde prohledat historii, týkající se smartmaps. Pokud odpověď nenaleznete tam, je vám tato diskuse plně k dispozici

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    18

    to kjicha: Co takhle možnost zobrazení malého sumáříku? - jak dlouhá je trasa celkem a její jednotlivé úsek bod-bod...? Mnohokrát se mi stává, že nechci navigovat (ani třeba nejsem na GPS signálu), ale jen si nechat spočítat, jak dlouhá mnou daná trasa je...

    Mám na toto stejný názor velmi mi chybí celková vzdálenost trasy jinak zatím jsem s hlasovou navigací celkem spokojen

    Nekolik připomínek mám spíš k určení směru odbočování. Již nekolikrát se mi stalo že mě navigace hlásí pokračuj přímo a já musím evidentně odbočit
    za všechny zatím dva nejhorší (při cestě po Liberecké a sjezdu s dálnice na Veselskou to hlásí jeď rovné, a při jízdě po Zenklově a odbočení na ulici V holešovičkách to hlásí také rovně ) při takovéhle navigaci aby člověk pořád kontroloval jak to ten program vlastně myslí jestli nechce skončit místo u Letňanského Teska třeba v Teplicích



  3. #3

    KS KS je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    29

    Mam prvni vydani Cykloatlasu (verze mapy 1). Vzhledem k tomu, ze nejsem s detailnosti mapy spokojen, chci se zeptat uzivatelu SmartMaps:

    1/ Je nejaka podrobnejsii verze mapy (ne programu - to vim, ze ano), nejde mi ani tak o vrstevnice, ale o turisticky zajimave objekty, cile, stezky, atd.. (zakreslene v mape - ne tzv. body zajmu).

    2/ Jaky je opravdovy rozdil mezi Autoatlasem a Cykloatlasem - nedokazi si predstavit, ze bych mel nekam jet autem s pomoci Cykloatlasu - na jejich webu je napsano, ze Cyklatlas je autoatlas doplneny o c. stezky.

    3/ Kdyz si koupim novou verzi SmartMaps Navigator napriklad AutoAtlas - bude mi v tom Navigatoru fungovat routovani cesty i na me stare mape Cykloatlasu - jak je reseno navigovani - programem samotnym nebo daty v mape, ktere jsou jen v novych verzich.

    4/ Mate jiz nekdo zkusenost s verzi Navigator - jak to funguje napriklad v porovnani s PocketKim.

    5/ Mate nekdo turisticke mapy od SmartMaps - jsou pouzitelne pro turistiku nebo je to stejne tak nepouzitelne jako moje verze Cykloatlasu pro poradny vylet na kolech?

    Diky

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    37

    Malinko poupravuju svou včerejší pochvalu - nesetkal jsem se jako shantu s vyloženě chybnou hláškou při odbočení, zato jsem se při testu hlas. navigace setkal s tím, že automatické přepočítání trasy zafunguje JEDNOU a pokud ani druhé navržené trasy nevyužiju (vzhledem k nastavení přepočítávání po 200m mě to stejně chce vždycky vracet vzdušnou čarou na poslední odbočku!!), tak TO PROGRAM PROSTĚ VZDÁ A UŽ MĚ NENAVIGUJE!!!
    A prosím pěkně, navigace mi má cestování ulehčovat - místo toho mě vystavuje následujícícmu dilematu:
    1) cestu přerušit a předělat zadání trasy (čímž nepředcházím opakování situace kdykoliv později) - takže neuvěřitelně zdržuje.
    2) klikat prstem na PDA během pokračování jízdy - tak to pardón, ale v Praze v provozu je to skoro ekvilibristický výkon nesrovnatelně nebezpečnější, než již zakázané telefonování...
    3) vybodnout se na navigaci a pokračovat podle vlastního úsudku na základě zobrazované mapy - a proč teda pak mám navigaci????

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od roadmonster
    Malinko poupravuju svou včerejší pochvalu - nesetkal jsem se jako shantu s vyloženě chybnou hláškou při odbočení, zato jsem se při testu hlas. navigace setkal s tím, že automatické přepočítání trasy zafunguje JEDNOU a pokud ani druhé navržené trasy nevyužiju (vzhledem k nastavení přepočítávání po 200m mě to stejně chce vždycky vracet vzdušnou čarou na poslední odbočku!!), tak TO PROGRAM PROSTĚ VZDÁ A UŽ MĚ NENAVIGUJE!!!
    A prosím pěkně, navigace mi má cestování ulehčovat - místo toho mě vystavuje následujícícmu dilematu:
    1) cestu přerušit a předělat zadání trasy (čímž nepředcházím opakování situace kdykoliv později) - takže neuvěřitelně zdržuje.
    2) klikat prstem na PDA během pokračování jízdy - tak to pardón, ale v Praze v provozu je to skoro ekvilibristický výkon nesrovnatelně nebezpečnější, než již zakázané telefonování...
    3) vybodnout se na navigaci a pokračovat podle vlastního úsudku na základě zobrazované mapy - a proč teda pak mám navigaci????
    Dobrý den,
    pro opětovné zahájení navigace je v současné verzi opravdu nutné najet znovu na trasu, pokusíme se toto v příštím update nějak vylepšit. Prozatím by jako dočasné řešení mohlo pomoct nastavit si větší vzdálenost pro přepočítání trasy - např. 500m nebo více.
    S případnými dalšími připomínkami se neváhejte ozvat (můžete i přímo na mail).

    Jiří Štěpánek
    jstepanek@aponia.cz
    Aponia Software, s.r.o.

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    838

    Citace Původně odesláno od stepi
    Citace Původně odesláno od roadmonster
    Malinko poupravuju svou včerejší pochvalu - nesetkal jsem se jako shantu s vyloženě chybnou hláškou při odbočení, zato jsem se při testu hlas. navigace setkal s tím, že automatické přepočítání trasy zafunguje JEDNOU a pokud ani druhé navržené trasy nevyužiju (vzhledem k nastavení přepočítávání po 200m mě to stejně chce vždycky vracet vzdušnou čarou na poslední odbočku!!), tak TO PROGRAM PROSTĚ VZDÁ A UŽ MĚ NENAVIGUJE!!!
    A prosím pěkně, navigace mi má cestování ulehčovat - místo toho mě vystavuje následujícícmu dilematu:
    1) cestu přerušit a předělat zadání trasy (čímž nepředcházím opakování situace kdykoliv později) - takže neuvěřitelně zdržuje.
    2) klikat prstem na PDA během pokračování jízdy - tak to pardón, ale v Praze v provozu je to skoro ekvilibristický výkon nesrovnatelně nebezpečnější, než již zakázané telefonování...
    3) vybodnout se na navigaci a pokračovat podle vlastního úsudku na základě zobrazované mapy - a proč teda pak mám navigaci????
    Dobrý den,
    pro opětovné zahájení navigace je v současné verzi opravdu nutné najet znovu na trasu, pokusíme se toto v příštím update nějak vylepšit. Prozatím by jako dočasné řešení mohlo pomoct nastavit si větší vzdálenost pro přepočítání trasy - např. 500m nebo více.
    S případnými dalšími připomínkami se neváhejte ozvat (můžete i přímo na mail).

    Jiří Štěpánek
    jstepanek@aponia.cz
    Aponia Software, s.r.o.
    Pul kilometru je moc velka odchylka, to clovek pekne zakufruje. To je opravdu lepsi zastavit a "preplanovat" trasu. Nakonec toto stejne musi clovek delat s PK.
    Je tu vsak jediny rozdil jak to vypada u PK je to standard, u SM to je docasna zalezitost nez bude zdarma k dispozici dalsi update. Podle sikovnosti programatrou odhaduji cca tyden.:yes:

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    37

    PK mě nezajímá - podle místních vyjádření často nešťastných userů soudím, že je to program spíš pro smích, než pro navigaci.
    Měřítkem je pro mě Route66 a tam to bez problémů FUNGUJE!!



  8. #8
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    457

    Route 66 jsem zkousel a mel ten problem, ze treba v Brandyse jsou na mape jen 3 hlavni ulice - tudiz navigace vede po nich takze to bylo prakticky nepouzitelne........ uz by taky mohli mit nejakou pouzitelnou mapu CR + SR

    Autori SmartMaps jsou jedini, kteri ze mne znamych firem opravdu reaguji na pripominky uzivatelu - narozdil od konkurence, ktera sama nejlepe vi co je pro uzivatele dobra a jeji produkt podle toho vypada. Uz jen za to si zaslouzi velkou pochvalu.

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    37

    Citace Původně odesláno od petr22
    Route 66 jsem zkousel a mel ten problem, ze treba v Brandyse jsou na mape jen 3 hlavni ulice - tudiz navigace vede po nich takze to bylo prakticky nepouzitelne........ uz by taky mohli mit nejakou pouzitelnou mapu CR + SR
    Ano, to je ten problém - v Německu a ve Francii (jinde prý taky, ale to jsem nevyzkoušel na vlastní kůži) jdou do podrobnosti děr o čtyřech barácích a lesních cest, u nás Prahou víceméně končí (ještě Plzeň a KV).

    Reakce SmartMaps na klienty je zatím příjemná. Jde jenom o to, nespokojit se s přístupem ale (jen) s hotovým programem, použitelným k navigaci.

  10. #10
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    457

    Na SmartMaps se mi libi take navigace treba k rozhledne - sice jsem ji nezkousel, ale doufam ze tech poslednich par metru nebude navigaovat po sjezdovce nahoru

    Treba Alturion je natolik super, ze nevaha sjet treba louku kdyz je na ni nakreslena cesta - ve skutecnosti ovsem pesina pro pesi

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    Na stránkách Aponie je ke stažení další update vyhledávání.

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    838

    Citace Původně odesláno od roadmonster
    PK mě nezajímá - podle místních vyjádření často nešťastných userů soudím, že je to program spíš pro smích, než pro navigaci.
    Měřítkem je pro mě Route66 a tam to bez problémů FUNGUJE!!
    Route66 je dobry, ale urcite neni zrovna etalon.
    Ma jednu zasadni chybu:

    Kdyz nasednu do auta, zalozim misto cile, chytim GPS pozici, tak program sice cestu vypocita, ale zacne ji zobrazovat az po nekolika desitkach metru co auto ujede nejakou vzdalenost. Asi si to overuje kudyma se jede.

    Toto je dost blbe v pripade kdy jsem v cizim meste a chci jet domu. Musim se proste rozjet na slepo a cekat az se cesta zobrazi. Pokud se zrovna netrefim tak me to muze navigovat peknou oklikou.

    Toto je take blbe kdyz treba (ve Vidni) se projizdi dlouhym tunelem, takze se uplne strati signal a GPS se znovu chyta. Program pak zase ceka nekoli desitek metru. Takze se pak da lehce zakufrovat.

    Ovsem vyrobce o tom vi, a myslim ze to bude odstraneno.



  13. #13
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    457

    Myslis ze si kvuli ceste do Franfurtu koupi soft za 6000 Kc ? :-))) pokud ho teda uz nema

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    709

    V jakém formátu se zadávají souřadnice do "zobrazit polohu"?

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od Suoraj
    V jakém formátu se zadávají souřadnice do "zobrazit polohu"?
    Souřadnice můžete zadat buď ve formátu S42 (používá se v ČR, v tomto formátu se také souřadnice zobrazují v pop-up menu) nebo ve WGS84 (zeměpisná šířka+délka). Tento formát je rozšířený ve světě a používají ho i GPS přijímače.

Strana 1 z 53 1231151 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. SmartMaps 3.4 - obecné zkušenosti, rady a tipy
    Od Petr_J v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 31-01-2011, 14:40
  2. iGO - rady, tipy, zkušenosti
    Od beecher v sekci iGO
    Reakcí: 315
    Poslední příspěvek: 26-07-2006, 22:33
  3. Tom Tom - rady, tipy, zkušenosti
    Od Crusader_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 735
    Poslední příspěvek: 24-11-2005, 14:33
  4. Pocket Kim - rady, tipy, zkušenosti
    Od Crusader_ce4you v sekci PocketKiM
    Reakcí: 328
    Poslední příspěvek: 24-11-2005, 14:31