Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 13 z 53 PrvníPrvní ... 3111213141523 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 181 až 195 z 789

Téma: SmartMaps - rady, tipy, zkušenosti

  1. #181
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2002
    Příspěvků
    104

    Citace Původně odesláno od ipf
    Prohledal jsem celou cihlu a soubory mám jen jednou na CF. Přesto mi program nabízí mapy 2x.
    Já jsem postupoval podle návodu (mám sd slot) a funguje to :yes:

  2. #182
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    171

    Citace Původně odesláno od ipf
    Prohledal jsem celou cihlu a soubory mám jen jednou na CF. Přesto mi program nabízí mapy 2x.
    Zkuste prosim soft-reset, u Windows je to vzdy nejrychlejsi reseni problemu.... Verim, ze se to tim vyresi.



  3. #183

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Citace Původně odesláno od PLANstudio
    ...Zkuste prosim soft-reset...
    SR používám k zapínání cihly , ale můj problém to neřeší.

  4. #184
    Nováček
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    21

    Citace Původně odesláno od karlic
    Citace Původně odesláno od PLANstudio
    U upgrade na verzi 2.2.8 jsou opravene definicni soubory mapy. Ve vasem pripade se nainstalovaly do RAM a puvodni zustaly na karte. Proto se ted objevuji 2x a hlasi chybu.
    Naprava je velmi jednoducha - soubory s nize uvedenymi nazvy PRESUNTE z RAM na kartu, kde prepiste puvodni.
    acr100.smm
    acr300.smm
    ccr100.smm
    ccr300.smm
    V RAM je naleznete na Program Files/Aponia Software/SmartMaps/
    Na karte je cesta stejna.
    Díky, díky, díky .. Už je to po tomto kroku OK :yes:
    Jo, jo, mě ten zásah taky pomohl. Díky...

  5. #185
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2002
    Příspěvků
    104

    Citace Původně odesláno od kjicha
    Hlasová navigace je v dnešním update zesílená.
    Jsem majitelem iPaqu 4150, který se kromě jiného vyznačuje právě tichým reproduktorkem. Po upgradu se sice situace zlepšila, přesto bych uvítal ještě vyšší hlasitost. Věřím, že majitelé ostatních PDAček by dokázali své stroje utlumit, protože já i při maximální hlasitosti navigace nemohu mít puštěné radio.

  6. #186
    Nováček
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    21

    No tak že bych měl puštěné rádio při navigaci to mě opravdu nenapadlo. Asi bude třeba si rozmyslet a něco vypnout - navigaci nebo rádio. Za chvíli přijde jaro a vedro a majitelé vozů bez klimatizace by si začali stěžovat, že neslyší navigaci při otevřeném okně při jízdě po dálnici... Podle mě je nyní hlasitost OK (používám polovinu možného nastavení) Ale ať se k tomu vyjádří i ostatní... :?:

  7. #187
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2002
    Příspěvků
    104

    Citace Původně odesláno od svejcar
    No tak že bych měl puštěné rádio při navigaci to mě opravdu nenapadlo.
    Mám i rádio i klimatizaci a opravdu netuším, proč bych měl např. při dvousetkilometrové trase vypnuté rádio. A že iPaq 4150 má jeden z nejtišších reproduktorů je všeobecně známo (mj. někteří výrobci navigací na toto upozorňují). Doufám, že Tě příliš nezatíží si svou navigaci ještě o kousek ztlumit, když já tu svou prostě zesílit nedokážu.



  8. #188
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    Myslím, že jednodušší (pro obě strany) bude zesílení toho iPAQa. Někde se tu napojení na rádio už řešilo. Zkus se podívat do diskusí.

  9. #189
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    824

    No pokud se hlasuje, já taky skutečně nevím proč bych neměl mít puštěné rádio, samozřejmě pokud používám navigaci, tak ho krapítek ztlumím. Ono stačí i pokud neběží rádio a v autě jedou 4 diskutující, tak se taky kolikrát může stát, že se přeslechne hlášení

  10. #190
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2002
    Příspěvků
    104

    Citace Původně odesláno od svejcar
    ...při jízdě po dálnici...
    A ještě snad jeden postřeh - zkusil jsi někdy jet s běžně nastavenou hlasitostí po naší "betonové" dálnici HK - Praha? Tam neslyšíš při stotřicítce ani rádio!

  11. #191
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2002
    Příspěvků
    104

    Citace Původně odesláno od Pavlucha
    Myslím, že jednodušší (pro obě strany) bude zesílení toho iPAQa.
    V tom, zda je toto řešení jednodušší, se asi dost lišíme. Problém s hlasitostí jsem tu neměl jediný, proto firma přistoupila k zesílení. A pokud dokázala zesílit o kousek, který některým vyhovuje, jiným méně, nevidím nic špatného na tom, aby ještě trošku posunula "volume doprava". Toto řešení se mi zdá naprosto jednoduché a transparentní. Samozřejmě bych to tu neřešil, kdyby se už tím směrem úspěšně neupgradovalo.
    Pokud Vás ale svým požadavkem neúměrně zatěžuji, omlouvám se...

  12. #192
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    ... to měla být rada, ne umlčování, ale jestli to tak bereš ... :sarcastic:
    Věřím, že i na zesílení dojde (mně teda vyhovuje i při zapnutém rádiu a zkoušel to na 2 různých zařízeních).



  13. #193

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Nechci rejpat, ani neberte mou poznámku jízlivě, ale je opravdu dost podstatné jakým autem, po jaké silnici a jakou rychlostí jedete.
    Já při 130km/h na dálnici za Prahou slyším i pípající mobil vzadu v kufru, ale stačí dojet na Větrný Jeníkov a na betonce končím. Proto se i já přimlouvám za zesílení, protože ztlumit z maxima se dá kdykoliv ale zesílit z maxima již ne (a věřte, že každý bude občas potřebovat zesílit víc, než je současné maximum).

  14. #194
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    171

    Citace Původně odesláno od Roman B
    Dobrý den mam problém se zadáním souřadnic .Dostal jsem souřadnice v tomto formátu N 49 50.2995 E017 32.9776 a nemohu to rozchodit .
    Používám smartmaps Navigátor a YAKUMO DELTA 300
    Poraďte prosím
    Jde o jinou formu vyjádření souřadnic WGS 84 jen ve stupních a minutách, kdy vteřiny jsou převedeny na minuty.

    Převod zpět je jednoduchý - vteřiny dopočítáte jako 0.2995 * 60 a získáte 49° 50' 17.97". Druhá část je potom 17° 32' 58.656".

    Tyto hodnoty je pak možné jednoduše použít pro určení pozice ve SmartMaps.

  15. #195
    Nováček
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    21

    Citace Původně odesláno od Frankie
    Citace Původně odesláno od svejcar
    ...při jízdě po dálnici...
    A ještě snad jeden postřeh - zkusil jsi někdy jet s běžně nastavenou hlasitostí po naší "betonové" dálnici HK - Praha? Tam neslyšíš při stotřicítce ani rádio!
    Ale já proti dalšímu zesílení hlasové navigace vůbec nic nemám. Pouze jsem poukázal na to, že se vždy najde někdo, kdo bude mít ještě slabší reproduktor než má Frankie a vývojáři SW mají před sebou i jiné problémy, které na ně, mimo jiné i my, každý den vršíme... Takže v klidu a já si cihlu v pohodě ztlumím a nebo si pustím rádio

Strana 13 z 53 PrvníPrvní ... 3111213141523 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. SmartMaps 3.4 - obecné zkušenosti, rady a tipy
    Od Petr_J v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 31-01-2011, 14:40
  2. iGO - rady, tipy, zkušenosti
    Od beecher v sekci iGO
    Reakcí: 315
    Poslední příspěvek: 26-07-2006, 22:33
  3. Tom Tom - rady, tipy, zkušenosti
    Od Crusader_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 735
    Poslední příspěvek: 24-11-2005, 14:33
  4. Pocket Kim - rady, tipy, zkušenosti
    Od Crusader_ce4you v sekci PocketKiM
    Reakcí: 328
    Poslední příspěvek: 24-11-2005, 14:31