Na rozdíl od PK se Smart Maps jezdím po silnici a ne po poli...)
Na rozdíl od PK se Smart Maps jezdím po silnici a ne po poli...)
No tak hrozny to nebylo, ale jak rikam krizovatku jsem prejel nadvakrat
No ono jde taky o to, jestli program automaticky neumistuje polohu na nejblizsi silnici. V tomhle je vyhoda PK - lze ho pouzit i pro chuzi nebo cyklistiku.Původně odesláno od svejcar
Osobne v nepresnosti map PK nevidim zadnou vyhodu.Původně odesláno od jirka.s
No kdyz se clovek prochazi v terenu, tak ho to u PK neukazuje na nejblizsi silnici ale v miste, kde skutecne je ...Původně odesláno od Kocir
Chapu, ale diky nepresnosti map PK je ovlsem chodec uplne nekde jinde.Původně odesláno od jirka.s
Chapu, ale diky nepresnosti map PK je ovlsem chodec uplne nekde jinde.Původně odesláno od jirka.s
Žádná podobná funkce v programu není - pozice z GPS je zobrazována bez jakýchkoliv úprav. Budete-li stát na poli, v mapě se zobrazí šipka mimo silnici.Původně odesláno od jirka.s
Navíc mapy lze libovolně přepínat, takže pozici lze zobrazit v automapě, plánu města, turistické mapě apod.
Rastrové podklady díky své povaze nepotřebují žádné zjednodušování, jak je to často u vektorových map a jejich přesnost je tímto zpravidla přesnější, než je schopen GPS přístroj poskytnout.
Tolik k problému za výrobce
Pavel Žemlík
Dobrý den mam problém se zadáním souřadnic .Dostal jsem souřadnice v tomto formátu N 49 50.2995 E017 32.9776 a nemohu to rozchodit .Původně odesláno od stepi
Používám smartmaps Navigátor a YAKUMO DELTA 300
Poraďte prosím
Původně odesláno od PLANstudio
Dobrý den mam problém se zadáním souřadnic .Dostal jsem souřadnice v tomto formátu N 49 50.2995 E017 32.9776 a nemohu to rozchodit .
Používám smartmaps Navigátor a YAKUMO DELTA 300
Poraďte prosím
Dekuji za info. Kdyz jste zminil moznost prepinani mapy, bylo by asi vhodnejsi, aby k prepinani mezi mapou CR a plany mest dochazelo automaticky (nevim, jestli to tu uz bylo zmineno). Vyhodou rastrove mapy je jeji vzhled a, jak rikate, i presnost. Jen je skoda, ze mezi jeji nevyhody patri (aspon podle toho, co jsem cetl) nemoznost automatickeho nataceni podle smeru jizdy, coz je pomerne dulezita vlastnost. Ale i tak Smartmaps patri mezi spicku v navigaci pro CR.Původně odesláno od PLANstudio
Automaticke prepinani mezi mapou CR a plany mest je samozrejme mozne - v programu lze dokonce nastavit na jak podrobnou mapu se prepne. Samozrejme je mozne toto i zakazat.Původně odesláno od jirka.s
Co se tyce nataceni mapy, predpokladame, ze by to melo jit a mame to v planu (v delsim horizontu). Nicmene zacina prevladat nazor uzivatelu, ze to neni opravdu nezbytne - pri hlasove navigaci se na displej ridic diva minimalne.
No já nevím, hlasová navigace je dobrá, ale ve složitějších situacích (např složitější exity z dálnice) se stejn ěmusím rychle podívat na mapu a získat přehled co bude následovat. Alespoň já, možná že někdo je schopen jet jenom podle hlasové navigace
Zkuste jet podle hlasové navigace z Olomouce do Liberce; poslouchat ji celou cestu nebude to pravé ořechové, zvlášť když jedete většinu trasy po hlavní. Proto bych také upřednostnil natáčení mapy a v autě alespoň chvíli poslouchal rádio (nebo zkuste vmontovat navigaci do nějaké písničky).
Uvítal bych přepínáme mezi cyklomapou ČR a plány měst (to je totiž kombinace, kterou mám nainstalovanou).Původně odesláno od PLANstudio
Pokud se tu hlasuje o otáčení mapy, jsem všemi deseti pro.