Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 11 z 50 PrvníPrvní ... 91011121321 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 151 až 165 z 736

Téma: Tom Tom - rady, tipy, zkušenosti

  1. #151
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Citace Původně odesláno od ms
    Zjistil jsem, ze cim je na karte, kde jsou ostatni mapy, vice slozek od ruznych programu, tim je start programu pomalejsi.
    napr. na n35 na karte 1GB, kde je spoustaprogramu a dve mapy od TT /CZ a Italia/ startuje pres jednu minutu. Kdyz nahraji na druhou cistou 1G kartu stejne mapy, start probehne za 5!!! sekund.
    Podle mne to není pravda.

    Zde jsou moje zkušenosti:
    Program mám celý nahraný ve STORAGE přístroje DATAPHONE2, a mapy na SD kartě 1 GB SANDISK.
    GPS je Bluetooth - NAVILOCK.

    Program napěhne za 13s. Za dalších 12s se mapa zbarví - je nalezeno místo kde jsem, a program je možno používat. Dohromady 25s.


    Po tom co jsem si vyzkoušel testování jen s jedním adresářem na kartě s mapama ČESKA - 433 MB. Jsem skoro celou 1 GB kartu zaplnil. Je na ní asi 300 adresářů a podadresářů.
    Provedl HR a znovu spoustil program. Výsledek se vůbec nezměnil. Toto vše jsem provedl asi 4x, vždy HR a pokaždé to bylo těch 25 s ( + /- max 2 s ), ale né dvojnásobné časy jak píšeš.

    Měl jsem možnost vyzkoušet 3 různé SD karty na mapové podklady, než jsem koupil tu pravou a zde jsou moje poznatky.

  2. #152
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    838

    Jaky nameris hodnoty v Pocket Mechanic? Me trva nabehnuti TT5 do vubec prvni obrazovky tez v prumeru 30sec. Sem tam i vice. Ze by fakt jenom rychlost karty?

    Ja mam:
    1GB extreme
    Average Read Speed: 0.67 MB/sec, 4.5X
    Min.read time: 0,25ms
    Max.read time: 5,57ms
    Avg.read time: 0,73ms



  3. #153
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    365

    Nemas pravdu.

    Mam uplne dve stejne karty APACER 1GB Hi-Speed 60X. Na te, ktera je bezne pouzivana trva nebeh i 1,5 minuty. Na te, kde jsou jen mapy, trva vse 5-7!!! vterin.

    Dalsi vec, ktera ma vliv, je velikost CFG souboru, ktery ma stejna nazev, jako adresar mapy. Tento soubor se zvetsuje tim vic, cim vice si vytvoris oblibenych, domu, cim vic vyhledavas, uchovavaji se posledni projeta mista atd atd.

    Zkusil jsem prejmenovat na te zaplnene karte adresare od map - na zacatek jsem dal znak _ , tudiz jsou uplne na zacatku. Pak mi program nabehl hned, jelikoz nemel zadny odpovidajici CFG a musel jsem zvolit mapu. Po druhem startu nabehl program asi za 12 vterin a k pouziti byl program celkem za 25 vterin. Samozrejme, ze CFG soubor se vytvoril novy s nazvem podle adresare a tudiz v nem nebyly zadne moje oblibene, domu atd...

    Jestlize jsem prejmenoval puvodni CFG na _DE..., dlouhe nabihani opet zacalo.

    Kdyz dam mapy na uplne prazdnou kartu totozne znacky / i v PM stejny benchmark /, program je k pouziti skutecne behem 5-7vterin. Kdyz doplnim na tuto kartu CFG z predchozi karty, tj. s mymi oblibenymi, domu, zaznamem o hledani ..., program nabiha porad 5-7 vterin.

    Tak, a ted, babo rad...

    Jeste zkusim na te zaplnene karte vsechno hodit na comp, pak smazat, pote nejdriv ulozit mapy a pak teprve ostatni soft. Ty jsi zakladal ty adresare az pote, co jsi nahral mapy, ze ? A urcite jsi v nich nemel pouzitelne soubory, ze ? Program totiz ma sice v MyDocuments ulozene cesty k mapam, ale nejak je nebere vazne. Proste pri startu prohledava vsechno, jestli nepribyla dalsi a jestlize najde nejake soubory, snazi se poznat, jestli nepatri nahodou jemu a neni-li to dalsi mapa. A to je podle mne to zdrzeni, jelikoz mam na te karte slovniky, Mapfactor s 10 exportovanymi mapami /treba i 300 souboru na mapu /.

    Pouze mapy Plna
    Read 0.8MB/s 0,79
    Min. 0.25ms 0,5
    Max 2,5ms 2.0
    Avg. 0,61ms 0,62

  4. #154
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Citace Původně odesláno od ms
    Ty jsi zakladal ty adresare az pote, co jsi nahral mapy, ze ?
    Ano mapy jsem na kartu nahrával jako první.

    Jinak ten soubor "CurrentMap.dat" ze složky "MyDocuments\TOMTOM" mám ve svém CABu, který se instaluje po HR. Ten jsem si vyseparoval po první instalaci.
    A jelikož mám program ve storage, tak mne ani HR na cestách nemůže zaskočit. A nemusím, už nikdy provádět nastavování programu, řeči, GPS, atd.

    Jinak nemusíte tady psát kolik Vám ukazuje program Pocket Mechanic, protože ten ukáže při každém testu trochu jiná čísla. A někdy hodně rozdílná.

  5. #155
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    365

    Mam program v RAM a taky nemusim provadet zadna nastavovani...Nekomu to ale tady blblo...
    Edit by MODERATOR

  6. #156
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Takže musíš, vždy po HR ten program instalovat nebo kopírovat.
    Já po HR hned jedu, a nic nemusím nastavovat, ani GPS.

  7. #157
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    60

    Mám kombinaci MDAc a BT gps bluei. Po zapnutí BT a spuštění TomToma5 program po několika sekundách spadne. Údajně to dělají i jiné kombinace s BT gps. Už jste to někdo (vy)řešili? (L)



  8. #158
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    365

    Tak jsem nabihani zrychlil.

    Cely obsah jsem presunul na PC, pak jsem prekopiroval na kartu nejprve mapy od TT /DE_AT... a Italia/, teprve pak jsem zkopiroval adresare od ostatnich programu.

    Nabihani je cca 15s i s 6kB cfg souborem v DE_AT_... mape, ktera je navolena. To je potesitelne, v porovnani s 90s :-)

    Takze asi nejvice bude zalezet na umisteni na karte, pak teprve, jestli jsou tam ostatni adresare a naposled na velikosti CFG pro danou mapu. Nicmene, jestlize jsou mapy az posledni, pak silne zalezi na velikosti CFG souboru.
    Kdyz nejsou zadne jine adresare, pak je nabeh 5-7s.

    Ted nevim, jestli je to dano tim, ze by mohl byt na konec karty pomalejsi pristup nebo je to tim, ze hleda ve FAT, dokud nenajde / a jelikoz to bylo nahrano posledni, trva to tak dlouho. To by ale znamenalo, ze nehleda v adresarove strukture karty, tzn, dle nazvu, ale projizdi FAT, kde je to podle skutecneho poradi zapisu / .

  9. #159
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Citace Původně odesláno od ms
    Tak jsem nabihani zrychlil.
    Tak tomuhle říkám neocenitelná informace :yes: Klobouk dolů :!:
    Díky za podělení se o výsledky zcela jistě úmorného a časově náročného testování. Hned, jak budu doma, to vyzkouším a dám vědět, zda jsem uspěl taky. Sice mi to nestartovalo 90 sec., ale kolikrát jsem se dostal až na 45 sec. a i to mi nevyhovovalo.
    :yes: :yes: :yes:

  10. #160
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Zdravim, mozna je to hloupa otazka, ale jak se planuje trasa bez aktivni GPSky? Kdyz si dam v menu Planovani itinerare 2 body, prvni oznacim jako bod na trase, druhy je cilovy, dam navigovat, tak to ceka na platny signal z GPS ...

  11. #161
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    838

    Trasu si nelze prohlizet pres funkce
    - NAVIGOVAT DO
    - ITINERAR
    Jedine kde to muzete pouzite je funkce
    - ROZSIRENE PLANOVANI (coz je planovani z bodu A do bodu B, s moznosti zadat pozdeji i prijezdni bod)

  12. #162
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    117

    Zdravím, nemůžu tu najít, jestli už měl někdo stejný problém. V TT5 a té DE_AT_CZ_CH_PL mapě dám volbu BZ (bodu zájmů) vyberu si ty, které chci a dám hotovo. V pohodě se to uloží. Ale jakmile BZ zaškrtnu, že je chci zobrazit, TOMTOM se vypne....??? Takže je zaboha na display nedostanu.
    Poradí někdo?



  13. #163
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    365

    Je mozne nejak pridavat prujezdni body ?

    Vcera jsem jezdil po nasi "vesnici" a chtelo me to hnat trasou, kterou neni mozne jet. Popojel jsem tedy asi 500m, aby bylo uz vyhodne jet tudy, kudy chci ja a stale stejny vysledek, navic to chtelo, abych se otocil a tako ty kecy. Nepomohla zadna volba typu routingu. Asi po kilometru jsem to zkusil znovu a uz to slo jinudy, ale naslo to uplne blbou cestu, ktera byla delsi a jeste pres nekolik krizovatek, pricemz do cile bylo 500m po rovine a pak zahnout doleva a dalsich 300m.

    Nemohu si pomoci, ale v tomhle pripade je Mapfactor je na planovani idealni.

  14. #164
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    838

    Samozrejme lze funkce NAVIGOVAT PRES.

  15. #165
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    365

    Dik.
    Ja u toho ted nejsem - jde to taky si to dopredu pripravit nebo jen s GPS ?

Strana 11 z 50 PrvníPrvní ... 91011121321 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. iGO - rady, tipy, zkušenosti
    Od beecher v sekci iGO
    Reakcí: 315
    Poslední příspěvek: 26-07-2006, 22:33
  2. Alturion - rady, tipy, zkušenosti
    Od Crusader_ce4you v sekci Alturion
    Reakcí: 270
    Poslední příspěvek: 24-11-2005, 15:22
  3. OziExplorerCE - rady, tipy, zkušenosti
    Od Crusader_ce4you v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 412
    Poslední příspěvek: 24-11-2005, 15:20
  4. SmartMaps - rady, tipy, zkušenosti
    Od Crusader_ce4you v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 788
    Poslední příspěvek: 24-11-2005, 14:38