Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Jak přeflešovat zařízení T-Mobile MDA III / Eurotel DataPhone III

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Ještě než se pustím do zdlouhavého studování diskusí na xda-developers, zkusím se zeptat, nemáte s tím někdo již přeci jen nějaké zkušenosti..:?:
    V Čechách a na Slovensku se toto zařízení prodává poměrně krátce, ale všude kolem nás jej mají již skoro několik měsíců, a ze svého okolí znám tři lidi, kteří jej dovezený z ciziny mají snad již z konce řijna či začátku listopadu.. Napadlo mne tedy, že by se tu mohl nacházet podobný človíček, který má navíc ještě nějaké zkušenosti s flešováním trojky?..:sarcastic:
    Za jakékoliv info předem děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Zatim jsem nic nezkousel, protoze ED3 neumim zazalohovat tak, abych to dostal restorem do takoveho stavu, abych neprisel o zaruku. Jsem ochoten na tu zalohu obetovat i 128MB SD kartu. Lze to nejak?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    ... vzhledem k tomu, ze se jedna o zarizeni od HTC, melo by to jit minimalne pomoci naseho znameho bootloaderu a prikazu d2s. Pokud se nezada rozsah odkud kam se ma zalohovat, mel by tento prikaz provest zalohu kompletni ROM. MDA3 nemam, tudiz jsem nezkousel. Na jinych zarizenich (tj. MDA1, MDA2, iPAQ2210, iPAQ 4700) d2s funguje celkem spolehlive.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    13

    mam Qtec 9060 od polovice decembra od slovenskeho Eurotelu.Tiez sa do toho chystam, xda-developers uz sledujem od zaciatku kupi. Co ma prekvapilo je obsah MDAcka, ktore ma karlic.

    Moj original slovensky EuroTel:

    ROMversion: 1.06.00 ENG
    ROMdate : 08/05/04
    Radioversion: 1.00.00
    Protocol vers: 1337.30
    ExtROM vers: 1.06.116 WWE

    Su to asi starsie verzia ako mate v Cechach.A nieco som cital,ze zalohuju na 1GB SC-cky.Netusim preco.Niekto skusal od nemeckeho T-mobile s BlackBerry, ale nejde im to do anglictiny.Vacsinou pri fleshovani maju nejake problemy s passwordom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Pokud je tu někdo v podobné situaci jako já, tedy má T-mobile MDA III s oficiální německou ROM, ExtROM a Rádiem, a chtěl by to přeflešovat na jednoho z českých operátorů, tedy T-mobile CZ, nebo Eurotel CZ, jsem ochoten mu darovat kompletní hotový upgrade, již zbavený všech Country ID Errorů, plus návod, aby s tím měl co nejméně práce.

    Výsledkem by bylo toto:
    ROM: 1.22.00WWE
    ExtROM: 1.22.753WWE
    Rádio: 1.06.02

    A to s kompletní českou lokalizací. Plus komplet customizace na ET CZ, nebo T-mobile CZ. Prostě úplná kopie DataPhone III nebo MDA III koupeného v ČR, s tím, že tam mam novější verzi ENG ROM, a i o dost novější a lepší verzi Rádia. Mam teď jednu německou T-mobile MDA 3 předělanou komplet na Eurotel DataPhone III CZ vedle sebe, a šlape mi to skvěle. :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    0

    To: XP

    Clovece "XP",to byjsi mi temer vytrhnul trn s paty...kdyby jsi byl tak hodny a poskytl mi tu ROMku. Jak by se dalo udelat a popripade co by jsi za to chtel ?
    P.S. Ze by jsi to treba hodil nekam na ftp ?
    Jarda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    a co máš za přístroj? eurotel dataphone III, nebo t-mobile mda III? a německý nebo český?

    jelikož pokud nemáš německý t-mobile mda III, musí se ten upgrade ještě předělat..:?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    0

    No mam Dataphone III od ceskeho Eurotelu.
    P.S. Lze vubec bez predelani do tohoto pristroje nahrat jinou ROMku ?
    A je to predelani narocne ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Není to náročné, jen se to musí "překódovat" na tvého operátora, aby to tvá cihla neodmítla, ale je na xda-devu našel kódy zatim jen pro ten t-mobile.. Nejde o výsledného operátora, jde o počátečního. Ten se upgradu brání, a je nutné ho "oblafnout". A já mam ten upgrade hotovej na "oblafnutí" něm. t-mobilu.. 1. Nevím na jakém operátorovi je stavěn Eurotel DP III
    2. Je potřeba to otestovat přímo s tou konkrétní cihlou..:?

    A nebo jestli mi tu někdo poradí?..

    Takhle vypadá ten fix.bat v mém případě, když jsem flešoval německý T-mobile MDA III na nejnovější I-mate, potom jsem vyměnil ExtROM za český DataPhone III:

    xda3nbftool -x ms_.nbf ms_.nba 0x20040522
    xda3nbftool -x nk.nbf nk.nba 0x20040521
    xda3nbftool -x radio_.nbf radio_.nba 0x20040523

    xda3nbftool -sd PH20B -so T-MOB101 -sl GER ms_.nba
    xda3nbftool -sd PH20B -so T-MOB101 -sl GER nk.nba
    xda3nbftool -sd PH20B -so T-MOB101 -sl GER radio_.nba

    xda3nbftool -c -u NK.nba
    xda3nbftool -c -u ms_.nba
    xda3nbftool -c -u Radio_.nba

    xda3nbftool -x ms_.nba ms_.nbf 0x20040522
    xda3nbftool -x nk.nba nk.nbf 0x20040521
    xda3nbftool -x radio_.nba radio_.nbf 0x20040523
    del *.nba


    To co je zvýrazněné, mi chybí právě pro ten Eurotel DataPhone..

    Tohle všechno se napíše do texťáku, uloží jako fix.bat, dá se to do jednoho soubortu s NK.nba, ms_.nba a Radio_.nba, k tomu se přidá i xda3nbftool, následně se to spustí tím fax.bat, a ono to "přemluví" ten upgrade aby se mu chtělo právě do GER T-mobile cihly..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    0

    Jasne,zatim dik.
    No koupil jsem dnes SD kartu 64Mb,tak jdu nejdriv udelat zalohu puvodni ROMky a pak budu dal skoumat.

    P.S. Co si pamatuji tak podobne oblafnuti pri prehravani ROM jsem dysi delal u XDA I. Delalo se to v HexEditoru. Tak to jdu skusit.

    P.S.2 Rikam to spravne,ne ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    ET zasadne prodava Qteky... Takze hledej, smudlo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    0

    To: XP

    Vim ze jsem asi otravny,ale. Mohl by jsi mi poradit jak zazalohovat ROMku na SD kartu ? Delal jsem to podle navodu tady nekde (dal jsi mi link na tu diskusi v jedne diskusi) ale bohuzel mi to nejde.
    Uvedu Dataphone III do bootloadr modu a spojim s PC ale v te aplikaci Botlodrmod (nebo jak se jmenuje) vidim jenom USB COM2 a COM4...Dal se nedostanu,PC vytuhne a konec...
    Dik,Jarda.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Pokud postupuješ dle návodu, není tam co zkazit, a je to celkem jednoduché. Jestliže máš ale nějaký problém s COM portama, já ti ho takhle na dálku nemůžu vyřešit..:? Máš při tom zálohování "umrtven" proces WCESCOMM.EXE?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Jarda Lukas
    ale v te aplikaci Botlodrmod (nebo jak se jmenuje) vidim jenom USB COM2 a COM4...Dal se nedostanu,PC vytuhne a konec...
    Dik,Jarda.
    Ten spravny port bohuzel nelze vybrat, ale musis ho tam pekne rucne napsat presne jak je napsan v navodu
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Je nejaky pokrok s odstranenim zasadnich chyb a to BT modem a SimToolkit s eBankou?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 17-07-2009, 16:50
  2. Eurotel Dataphone III
    Od Tomáš1522 v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 21-08-2006, 19:02
  3. Eurotel DataPhone III - Eurotel je zase první...:(
    Od Pavel Koza v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 08-02-2005, 13:49
  4. T-Mobile MDA II vs. Eurotel Dataphone II
    Od Pavel Koza v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 31-01-2004, 07:23
  5. Eurotel DataPhone II
    Od Pavel Koza v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 29-01-2004, 12:47