Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: MDA II a MDA III vs. zálohovací programy, ano či ne?

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Tady a tady se nám rozvinula vcelku živá debata na téma zálohování těchto zařízení. Ja k tomu přidávám i zařízení MDA III jelikož je totožné s MDA II, až na wifi. Jelikož původní diskuse je věnovaná tématu Windows Mobile 2003 Second Edition, a je již obrovsky rozsáhlá, čítá již cca 60 stran, nebylo by příliš vhodné tuto diskusi zbytečně "zaneřádit" jinýni ač jemně příbuznými tématy. Tudíž zakládám tuto diskusi, a další příspěvky věnované zálohování prosím napište již sem. A určitě bude zajímavé, pokud sem i další čtenáři napíší své poznatky a zkušenosti týkající se zálohování a zálohovacích programů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    371

    Používám Sprite Backup a jsem naprosto spokojen. Pravdou je, že dříve mel problém s SMS, ale už je vše v pořádku. Záloha trvá 5-7 min obnova 5 min. Umí zálohovat i do samorozbalovacího exe souboru. Mám nastaven schedule backup na každý den. Jediné co neumí je korektně po restoru nastavit čas a datum, ale to je tak jediné co nastavuji.:yes:
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    286

    To znamená pokud budu pomocí tohoto softu zálohovat tak po Hr dám obnovit a jinak nic nebudu instalovat znovu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    371

    Citace Původně odesláno od Chuck
    To znamená pokud budu pomocí tohoto softu zálohovat tak po Hr dám obnovit a jinak nic nebudu instalovat znovu?
    Přesně tak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    709

    Každý den večer si MDA pípne a já mu dám vestavěné zálohování na kartu. Před tím (podle nálady) smažu mms,sms a eml ,které nepotřebuju, restartuju, vypnu radio a už to frčí. To samé před instalací jakéhokoliv softu. K tomu cca 1-2x za den zálohuji do Storage schůzky a kontakty.
    Obnova je VŽDY bez problémů - je ale (jak už zaznělo) před ní potřeba nastavit čas, vypnout rádio. Cihla je po obnově tak jak byla!!!

    Do toho si cca 1x týdně do Storage zipnu favorites, dám tam cz.user a někdy tam backupnu i nastavení pocket+

    Pro sychr mám na sd v zipu složku "panenská instalace" kde je záloha MDA po čisté instalaci - tedy programy, nastavení pošty a všech připojení.

    Do kompu cca 2x týdně zkopíruju SD a Storage. Tenhle system je PRO MNE ideální.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    286

    Hmm to vypadá bezva a proč se musí vypnout to radio?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    371

    Citace Původně odesláno od Suoraj
    Každý den večer si MDA pípne a já mu dám vestavěné zálohování na kartu. Před tím (podle nálady) smažu mms,sms a eml ,které nepotřebuju, restartuju, vypnu radio a už to frčí. To samé před instalací jakéhokoliv softu. K tomu cca 1-2x za den zálohuji do Storage schůzky a kontakty.
    Obnova je VŽDY bez problémů - je ale (jak už zaznělo) před ní potřeba nastavit čas, vypnout rádio. Cihla je po obnově tak jak byla!!!

    Do toho si cca 1x týdně do Storage zipnu favorites, dám tam cz.user a někdy tam backupnu i nastavení pocket+

    Pro sychr mám na sd v zipu složku "panenská instalace" kde je záloha MDA po čisté instalaci - tedy programy, nastavení pošty a všech připojení.

    Do kompu cca 2x týdně zkopíruju SD a Storage. Tenhle system je PRO MNE ideální.

    Jsme na tom prakticky stejně. :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    91

    No, ja pouzivam Sunnysoft backup manager. Zazalohuje komplet vsechno a po obnove je vse presne ve stejnem stavu jako v dobe zalohy. Co se tyka funkce zaloha/obnova, tak myslim, ze funguje na 100%. Zatim jsem nezaznamenal problem. A to jsem to provedl uz asi 100x, treba kdyz jsem zkousel nove verze ROM.

    Udelal jsem zalohu a zacal si hrat s novymi rom... kdyz jsem se chtel vratit ke stare, odladene, tak stacilo nahrat tu puvodni nad kterou byla provedena zaloha, udelat HR a obnovit ze zalohy backup managera. Vse mi slape. Zkousel jsem to takhle fakt mockrat. Mam v cihle tuhle nejkolikrat zazalohovanou a zas obnovenou verzi. "nacisto" jsem neinstaloval ani nepamatuju...

    Setkal jsem se jen s 2 pro me drobnymi problemy>
    1) Po HR se musi nastavit spravne datum a pak teprve spustit obnova. Jinak to nevydejcha Activesync.
    2) Obcas se mi stane, ze mi automaticke zalohovani, ktere mam nastavene na 03:00 prestane chodit. To je mi ale jedno, protoze stejne delam tak obden plnou zalohu rucne...


    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    91

    Jo, a kdyz rikam ze zalahuje a obnovi na chlup presne, taktim myslim i mms, sms, email..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    709

    Citace Původně odesláno od Kopecek
    Jo, a kdyz rikam ze zalahuje a obnovi na chlup presne, taktim myslim i mms, sms, email..
    No jistě proč ne? A proč vypnout rádio? Během zálohy by se s tim nemělo pracovat a jako na potvoru lidi volaj, posílaj sms a mms. Tak počkaji
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    91

    No, ja to delam vzdycky, nez jdu spat. A jelikoz do pelechu chodim asi kolem 02:00 rano, tak to uz lidi moc nevolaj, nepisou...

    Ale souhlas. pokud se to dela pres den, kdy je nebezpeci, ze ti nekdo zavola nebo napise, tak to radio by se vypnout melo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Já používám Sprite Backup.

    Mám ho nastaven na 5.30 ráno, takže ani radio nevypínám.
    V 6.40 vstanu, potvrdim SR a je hotovo.
    Zatím jsem samovolný HR neměl, takže zatím jsem to nijak extra nevyužil, ale chci být připraven, pokud k tomu někdy dojde.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    795

    Já nezálohuju

    Případný HR řeším caby uloženými na kartě, alespoň mám v pda vždy instalováno opravdu jen to co potřebuju.

    Co je rychlejší sunnysoft nebo sprite?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    795

    Citace Původně odesláno od já napsal

    Co je rychlejší sunnysoft nebo sprite?
    Odpovím si sám. Je tam tabulka rychlostí různých zálohovacích programů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    134

    Pokud se pamatuji, diskusi o zalohovani jsem do diskuse o WM2003SE zanesl ja, za coz se omlouvam.

    Ale ono to vlastne nebylo primarne o zalohovani, ale vubec o smyslu ExtROM. Muj nazor je, ze jde o plytvani mistem. Ty CABy tam lezi a zabiraj prostor a pouzijou se jen v pripade katastrofy.

    Ten prostor se hodi zejmena lidem, kteri pouzivaji nejakou SDIO kartu (WiFi, GPS, fotak, ...), protoze ti nemohou pouzit pametovou SD kartu.

    Cili moje idea je tato:

    1) Software, ktery chci pouzivat i v dobe, kdy v MDA mam SDIO kartu (tudiz tam nemam pametovou SD kartu) instaluji do Storage a do ExtROM.

    2) Par kousku nejkritictejsiho software (treba today pluginy) instaluju do RAM

    3) Veci, ktere nepouzivam s SDIO kartama instaluju na 1GB SD.

    4) Pravidelne provadim zalohu (1x za den pomoci SpriteBackup na 1GB SD + po kazdem vlozeni MDA do kolebky automaticky pomoci ActiveSync)

    Cili mit neco v ExtROM nepotrebuji, i kdyz se mi v terenu prihodi HR, proste provedu obnovu z SD (SpriteBackup).

    Tim nijak nesnizuji vyznam ExtROM - tu (zejmena tu od XPeho) pouzivam pro prvotni instalaci (upgrade) a samozrejme si ji pro vsechny pripady nechavam v PC (obcas mohu chtit vse reinstalovat od zacatku) . Ale jakmile je MDA po upgrade rozchozeno, vse je nastaveno a dodatecny SW je nainstalovan, je podle me lepsi jednak mit zalohu RAM (protoze ze zalohy vse obnovim do puvodniho stavu, kdezto po reinstalaci z ExtROM neni nic nastaveno a aplikace nejsou nainstalovany) a jednak si uvolnit ExtROM jako dalsi storage.

    Az mi na 1GB SD karte dojde misto, budu SpriteBackupem delat zalohy na starou 256MB kartu, kterou stejne stale nosim v pouzdre.

    Tento muj postup je samozrejme vhodny zejmena pro lidi, kteri pouzivaji nejakou SDIO kartu a tudiz oceni kazdej megabajt navic (a timto se jim uvolni cela ExtROM pro instalaci aplikaci ci ukladani dat). Ale i ostatni mohou ocenit vice volne ulozne pameti a hlavne obnovu do puvodniho stavu bez nutnosti reinstalace vsech aplikaci po HR.

    Chce to dodrzovat jen nasledujici: do RAM instalovat jen to nejnutnejsi a nejkritictejsi (treba today pluginy) a i data radeji davat do Storage. Pak je zalohovaci soubor maly a i proces zalohy/obnovy vyrazne rychlejsi.
    A take (ale to plati uplne pro vsechny) se vyplati obcas udelat do PC zalohu Storage, SD karty a v pripade "meho zpusobu vyuziti" i ExtROM.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 14-06-2008, 18:43
  2. Zalohovací program ?
    Od hustler_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-11-2007, 17:10
  3. Jaký zálohovací program pro WM5 ???
    Od xRoman_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-06-2006, 19:11
  4. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-12-2004, 09:22