Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: ActiveSync přes Bluetooth mi stále nefunguje

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    5

    Pokusil jsem se propojit PDA s PC pomocí ActiveSync přes Bluetooth podle návodu na těchto stránkách.
    Bohužel jsem narazil na problém.
    Při nastavování v ActiveSync/Connection Settings mi položka: "Allow serial cable or infrared connection to this COM port:" -nabízí pouze COM1 a COM2. širší nabídku nemá. Potřeboval bych aby nabídla přiřazený COM28.
    Díky za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    Citace Původně odesláno od Rudolf Repka
    Potřeboval bych aby nabídla přiřazený COM28.
    Díky za radu.
    Já myslím, že ActiveSync umí porty jen do COM10 ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od Pavlucha
    Citace Původně odesláno od Rudolf Repka
    Potřeboval bych aby nabídla přiřazený COM28.
    Díky za radu.
    Já myslím, že ActiveSync umí porty jen do COM10 ...

    Jestli tam mas xp+sp2, tak s tim budes pekne bojovat, me se povedlo dostat bt na nizky COMport pouze na win2000.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    Citace Původně odesláno od Bruczoun
    Jestli tam mas xp+sp2, tak s tim budes pekne bojovat, me se povedlo dostat bt na nizky COMport pouze na win2000.

    No, je to horší, zejména s některými typy BT donglů.

    Doporučuji při instalaci ovladačů:

    1. Nejprve použít ovladače který nabídnou Windows
    2. Nedávat na vyšší COM než COM10

    :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    222

    Pomoze toto:

    Start/Spustit

    Vlozit prikaz:
    devmgmt.msc
    Enter

    otvori sa device manager

    kliknut na Ports

    kliknut na porte s vysokym cislom

    Nastavenie portu

    Spresnit

    A v Cislo portu COM: nastavit port do 10
    Vnutit mu ho nasilu aj ked tvrdi ze sa pouziva !!!

    Je potrebne skutocne vybrat cislo portu ktore nie je obsadene !!!
    (cize urcute mimo COM1, COM2 a ak mate interny modem tak mimo toho)

    restart pociaca

    Po restarte bude vysoke cislo portu znenene na to co bolo vybrate vami !!!

    a uz len nastavit tento port v ActiveSync ;-)

    Ocistenie schovanych zariadenii v Device manager som popisal tu:
    Hlavní stránka :: Diskuze :: Technická podpora & F.A.Q.
    Activ synch ignoruje BT COM port :/


    :!:
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    1. Pomohlo by napsat, co to je vlastne za BT modul
    2. Rovnez by pomohlo napsat, co mate za system

    Jinak (pokud je to neco na bazi Windows NT a ne 9x), kdyz kouknete do Spravce zarizeni, sekce porty, to jich tam fakt vidite 28?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    222


    Ja osobne som mal porty tak okolo cisla 60 ;-) a vyssie !!!

    hore uvedeny postup je odskusany na Win XP SP2 a pomohol

    a vobec nezalezi aky je vyrobca bluetooth !

    Cisla portov sa automaticky inkrementuju pri kazdej instalacii (reinstalacii)
    Vsimol som si to na pocitaci, kde sa testuju rozne bluetooth zariadnia..

    Pravdepodobne v ramci Plug&Play si operacny system mysli, ze bude zariadenie este niekedy bude pouzite ???!!!

    Ale stale osobne vidim problem v tom ze ActiveSync nezistuje vyssie porty ako COM10

    Stalo by zato vyrepotovat tento stav a zaslat do microsoftu !
    (uloha pre pana KOZU)

    COM portou moze byt 255 (mozno i viac)
    cislo 255 som videl na vlastne oci

    pomohlo by aj rucne zadanie COM portu

    Hoci som to pisal inde, este raz zopakujem:

    vytvorte subor meno. bat

    do vnutra vlozte:

    set DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES=1
    devmgmt.msc

    ulozit
    spustit

    v device manager
    menu/zobrazit/zobrazit skryte zariadenia

    a divajte sa co tam vseko je !!!!

    v tomto pripade su zaujimave porty COM & LPT

    nuz jednoducho zmazat co sa z urcitostou uz nebude pouzivat
    (skryte zariadenia su zobrazene slabsim odtienom)


    pokial su potrebne dalsie upresnenia alebo otazky rad odpoviem !

    :!:
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    222

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    .... to jich tam fakt vidite 28?
    porty normalne nevidiet

    vidiet iba COM1, COM2 a COM28 v tomto pripade :-) (teoreticky)

    ostatne od 3 po 27 su schovane !!!

    ale su tam !

    zviditelni ich len "SET" co som uviedol vyssie !!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    7

    Jak tady ctu toto tema tak musim ric,ze mam asi kliku.Uz jsem instaloval BT do XP Pro SP2 jiz nekolikrat s ruz. BT USB klici. jako podoru zakaznikum v praci.Jestli muzu prispet ,tak uz mam vyzkouseny postup.
    Postup 1) uz se zakaznik pokousel nainstalovat z cdecka ovladace k BT:Odinstalovat SW a nechat stale klic v USB.Odinstalovat sitove karty BT a ovladac od Microsoftu.
    Restartovat XP s BT klicem a nechat Windows nainstalovat korektne BT sw,tak jak si to Microsoft predstavuje.Znova odinstalovat sitove karty BT ,jsou dve!a ovladac USB.Potom spustit program s ovladacem z CDecka.Pozor stale musite mit BT v USB.To je vse.

    2)pokud se jeste nic neinstalovalo zadne BT.Tak do USB dam klic a necham Windows naistalovat sw..Potom odeberu ty dve sit.karty a usb ovladac.
    a spustim z cdecka BT ovladac se sw.

    ZATIM JSEM VOLIL BT S PODPOROU Widcommu(MSI,G-COMP a pod)
    funguji perfektne i klice za 390,- od G-Comp (maji rozmer jako od D-Linku)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    18

    Dnes jsem rozchodil pripojeni ActiveSync pres BT a mohu rict, ze to byla prochazka ruzovym sadem. Nejpre jsem nainstaloval BT dongle - zasunul jsem ho do USB, winy zachroupali a bylo hotovo (Zadne prilozene ovladace jsem nepouzil). Pak jsem BTcku povolil prohledavani okoli a po vyzve k zadani hela jsem libovolne heslo zadal. V PDA (mam HP6340) jsem aktivoval BT a v jeho spravci jsem zvolil "sluzby", kde jsem vybral "seriovy port". Po ulozeni doslo k prohledani okoli a na PDA se objevila vyzva k zadani parovaciho hesla. Po zadani se v nastaveni BT dongle na PC objevil novy COM port (COM4) oznacen jako "prichozi" a v PDA ve spravci BT se objevila pod volbou "Aktivni pripojeni - odchozi pripojeni" ikona s nazvem "SPIDERSPACE - Generic Serial".
    Pak uz bylo jednoduche v "ActiveSync" vybrat COM4 a v PDA, ve spravci BT tapnutim na "ActiveSync with SPIDERSPACE" provest pripojeni. Lahudka. Jeste jsem pro jistotu vypnul v ovladaci BT "prohledavani", aby mi nikdo nelezl do PC. Jako BT Dongle v PC pouzivam znacku "billionton Bluetooth USB adapter - up to 100M" a do vzdalenosti 20m jsem nepostrehnul nejake nekorektni chovani. Nadhera - vsechno maka jak ma...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    18

    No, kdyz uz jsem byl rozjetej v nastavovani ActiveSync pres BT, tak jsem se chtel poprat i s pripojenim na Internet pres BT. Domnival jsem se, ze to bude nejaky velky problem a ona to byla jen dalsi prochazka ruzovym sadem. V ovladaci BT na PC stacilo vybrat "Pripojit k siti PAN" a vybrat dostupne zarizeni. V PDA se ve spravci BT objevilo prichozi pripojeni "SPIDERSPACE - Network Access" a nasledne nastaveni IP adresy, brany a DNS bylo uz jen dilem okamziku. Uz to pekne neti, v taskbaru na PC se rozblikali dva zname moniturky a zobrazila se rychlost 1Mb/s
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Automatický activesync přes bluetooth
    Od zahi_ce4you v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-01-2008, 16:54
  2. Nefunguje ActiveSync 4.1 přes bluetooth
    Od Jirka_j v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 42
    Poslední příspěvek: 12-06-2006, 12:20
  3. ActiveSync přes bluetooth
    Od mmoobbyy v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-02-2006, 21:02
  4. Acer n30 - ActiveSync přes Bluetooth
    Od Rudolf Repka v sekci Acer
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-01-2005, 14:57