Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 4 z 17 PrvníPrvní ... 2345614 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 46 až 60 z 250

Téma: Pocketweather od SBSH, lokalizace

  1. #46
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    216

    Zde je pro majitele o.s. WM2003 nová pre-release TRIAL verze PocketWeather 1.00.15 build 860 CZ.
    Autor bohužel stále nemá čas na podklady pro celý kompletní překlad
    Jeho odpověď:
    There will be some more translations at some point, but have not had time to do any more the moment.
    (Už mi to docela začíná vadit. ( ( ( )

    Co je v této verzi nového:
    1 - Now getting current weather conditions from METAR stations
    2 - gets forecast weather from weather.com. Note that if it is unable to access the METAR station and/or weather.com, it reverts back to MSNBC
    3 - complete rework of the download thread handling
    4 - stores up to 10 days of weather forecast, but limits the display to whatever it can fit on the page
    5 - Got rid of the day/night forecast stuff - now is just the day, with max/min temperatures.
    6 - automatically calculates wind chill/heat-index/apparent temperatures from available data rather than rely on the feed providing that information
    7 - re-organized the main current conditions display
    8 - re-organized the location forecast display
    Připojené soubory Připojené soubory

  2. #47
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Pár poznámek k PocketWeather v. 1.00.15 build 850
    TODAY:
    - na prvé obrazovce po klepnutí na Today je pro mne nový časový údaj, asi čas poslední aktualizace dat lokace na zdroji dat... text není již nalepen a kraj obrazovky či na kraj ikony a je to graficky čistější
    - první pravá obrazovka: pokud mám v nastavení/ikony nastavenou velikost ikon, tzn. zmenšení na úhlopříčku (ne na ořez) na 24 DPI, tak je tabulka na této straně OK..., pokud má ale ponechánou plnou vstupní velikost ikon na 30 DPI, tak se tabulka nezobrazí celá a její pravá strana je mimo displej... tučný text nad tabulkou nad sloupcem srážek má nastavenou nevhodnou velikost fontu a není proto zobrazen celý
    - druhá, třetí a čtvrtá pravá obrazovka: text je stále nalepen na pravou stranu displeje, potřebuje to odsadit od hrany min. o 1 bod, jinak je to hůře čitelné
    - stránka s náhledem map: pokud mám u lokace nastaveny tři náhledy satelitů, tak ten třetí je stále zobrazen tak na 50% jeho délky... u pravé strany je za názvem lokace ale zbytečně prázdný prostor, potřebuje to přisunout náhledy k pravé straně = ubrat prostor pro název lokace
    - rozbalovací nabídka na Today: v části REFRESH jsou přidány možnosti volby refresh, ale pro mne tam stále není možnost nastavení volby zdroje dat, dočkáme se?

    SETTINGS:
    - při hrátkách s nastavením lokace jsem klepl na identifikaci lokace u letního/zimního času a následoval HR ... proto nemám zatím žádné další poznatky k možnostem nastavování... jdu to probádat, zda k tomu došlo náhodou, či zda je to chyba programu, zatím se raději tímto směrem nepouštějte, jdu do cihly ládovat data a večer to otestuji, dám vědět ostatním, jaký je výsledek bádání :



  3. #48
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Citace Původně odesláno od Jarouš
    Pár poznámek k PocketWeather v. 1.00.15 build 850

    SETTINGS:
    - při hrátkách s nastavením lokace jsem klepl na identifikaci lokace u letního/zimního času a následoval HR ... proto nemám zatím žádné další poznatky k možnostem nastavování... jdu to probádat, zda k tomu došlo náhodou, či zda je to chyba programu, zatím se raději tímto směrem nepouštějte, jdu do cihly ládovat data a večer to otestuji, dám vědět ostatním, jaký je výsledek bádání :
    Ten uvedený HR byla nějaká smrtící kombinace programů... no, mám zase po delší době čistou cihlu, žádný balast, různě jsem testoval, ale na nic nepřišel, zase to jede OK... pokračuji proto v poznámkách ke zveřejněnému buildu 850:
    SETTINGS:
    - nastavení lokace: pokud máte počeštěnou lokaci, provádějte výběr místa z ní a české názvy lokací budou OK. Pokud k zadání lokace použijete zkrácenou volbu mzn. kódem, bude po jejím vyhledání název lokace v anglině - asi je převzat z centrálního zdroje dat
    - u spodní hrany v nastavení lokace je nová fce, zdroj dat, ale zatržítko je zatím nefunkční. Pokud klepnete na tlačítko "Najdi pozici", program se s něčím spojí a např. pro Prahu vypíše údaj "Monitored by LKPR which is 1.0 km (-90°)"... v případě Písku (má druhá lokace) je tam údaj 87.0 km (5°)... zatím nevím, vo co go... údaj nezůstává zapsán, po nastavení lokace zmizí..., osobně pouze vím, že LKPR je označení letiště Praha Ruzyně, ale co znamenají ty číselné údaje, to zatím netuším...
    - překlad nastavení pokročil dále, v settings mají jednitlivé záložku nastavení v češtině, dále jsem postřehl i české označení zobrazovaného směru větru...no, JP si zaslouží za práci na překladu pochvalu před nahozenou vejtřaskou :sarcastic:
    - záložka JEDNOTKY: přidána možnost volby jednotky SPEED, zatím si nejsem zcela jist, k čemu to bude sloužit, rychlost větru tam již jednou je, nerozumím zcela textu, který je uveden v příspěvku od JP jako novinky této verze...
    - v ostatních záložkách nastavení jsem zatím nepostřehl nic převrtaného, to ale neznamená, že jsem nemohl cosi přehlédnout...

    Podělte se o vaše zkušenosti a postřehy s touto či předchozí verzí... jo, ještě jsem si u předchozí verze všimnul, že kroužky zobrazující lokaci a sílu zemětřesení byly občas zcela mimo mapu světa, klidně v textu horního řádku.. možná šlo o zemětřesení na severním pólu, ale je to divné...

  4. #49
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    154

    Citace Původně odesláno od Jarouš
    Podělte se o vaše zkušenosti a postřehy s touto či předchozí verzí... jo, ještě jsem si u předchozí verze všimnul, že kroužky zobrazující lokaci a sílu zemětřesení byly občas zcela mimo mapu světa, klidně v textu horního řádku.. možná šlo o zemětřesení na severním pólu, ale je to divné...
    Teď používám verzi 1.00.14 Build 804. Toho zemětřesení na pólu jsem si nikdy nevšimnul, ale máš pravdu, je tam
    Abych řekl pravdu, do nové verze si moc nechce, HR upravdu nemám rád :sarcastic:

  5. #50
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od JP
    Zde je pro majitele o.s. WM2003 nová pre-release TRIAL verze PocketWeather 1.00.15 build 860 CZ.
    Autor bohužel stále nemá čas na podklady pro celý kompletní překlad
    Jeho odpověď:
    There will be some more translations at some point, but have not had time to do any more the moment.
    (Už mi to docela začíná vadit. ( ( ( )

    Co je v této verzi nového:
    1 - Now getting current weather conditions from METAR stations
    2 - gets forecast weather from weather.com. Note that if it is unable to access the METAR station and/or weather.com, it reverts back to MSNBC
    3 - complete rework of the download thread handling
    4 - stores up to 10 days of weather forecast, but limits the display to whatever it can fit on the page
    5 - Got rid of the day/night forecast stuff - now is just the day, with max/min temperatures.
    6 - automatically calculates wind chill/heat-index/apparent temperatures from available data rather than rely on the feed providing that information
    7 - re-organized the main current conditions display
    8 - re-organized the location forecast display
    Muzete me sem dat PocketWeather 1.00.15 build 860 CZ v cabu, nemam tedka pc tak si to potrebuji nainstalovat z mda. dik

    MDA I WM2003 SD 1G apacer

  6. #51
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Citace Původně odesláno od paurus
    Muzete me sem dat PocketWeather 1.00.15 build 860 CZ v cabu, nemam tedka pc tak si to potrebuji nainstalovat z mda. dik

    MDA I WM2003 SD 1G apacer
    To je *.CAB, jen zabalenej v *.ZIP, normálně to rozbal...

  7. #52
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    216

    ... Muzete me sem dat PocketWeather 1.00.15 build 860 CZ v cabu
    Zde je tedy samotný *.CAB nové kompilace z 18.3.2005.

    Doplněno o knihovnu PW_CSY.dll s několika dalšími překlady.
    1. Vypněte dočasně PocketWeather aplikaci.
    2. Překopírujte přiloženou knihovnu PW_CSY.dll
    3. Restartujte PDA
    Připojené soubory Připojené soubory



  8. #53
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Citace Původně odesláno od JP
    Zde je *.CAB nové kompilace z 18.3.2005 :
    Otestoval jsem právě uvolněný *.CAB, poznatky jsou stejné, jako u verze z 16.3. - viz mé dva předchozí příspěvky, jen je již funkční monitoring v nastavení/lokace.
    Jak na to? V nastavení lokace zadejte ČR, vyberte lokaci a klepněte na "Najdi pozici"... proběhne připojení, automaticky se vyplní zeměpisná délka a šířka a po aktivaci zatržítka v "Use monitoring...." naskočí textový řádek, kde je uvedena kilometrová vzdálenost a směr ve stupních od letiště Praha Ruzyně. Nevím, co z toho plyne, ale pravděpodobně jsou data nyní sosána přímo z LKPR a ne ze zahraničí... Jaký význam má informace o vzdálenosti a směru od LKPR, to netuším. LKPR má pravděpodobně k dispozici meteo údaje nejen pro letiště Ruzyně, ale pro celé území ČR. Najde se někdo, kdo potvrdí či vyvrátí mou dedukci?

  9. #54
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Testoval jsem monitoring cz lokací a zjistil jsem, že po jeho aktivaci jsou data sosána vždy z letištních zdrojů a to nejen z LKPR (Praha), ale i z LKTB (Brno), LKMT (Ostrava), LKKV (Karlovy Vary), LKHO (Holešov), EDDC (Drážďany) a LOWL (Linec). Z kterého zdroje cz lokace při aktivním monitoringu sosají, to zjistíte sami otestováním, resp. z přiložené tabulky....

    PS: Monitoring = deaktivace centrálního zdroje sosání dat a aktivace sosání z místního zdroje meteorologických údajů ... to je můj návrh zkráceného vysvětlení pojmu přepnutí zdroje
    Připojené soubory Připojené soubory

  10. #55
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    154

    Testnul jsem novou verzi nejdřív bez češtiny - tak jak je v cabu - pak i s poslední češtinou.
    - skončilo zemětřesení na sev. pólu :yes: Že ale trvalo dlouho, co?
    - rozbalovací nabídka na TODAY, volba REFRESH mi v češtině utíká mimo displej. Je to moc dlouhé a údaje v závorce jsou mimo (viz obrázek)

    To je zatím vše, jinak tu už ostatní popsal JP (převeliké díky za češtinu) a jarouš
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00055057_Screen005_62Sr.png 
Zobrazení: 28 
Velikost: 23.7 KB 
ID: 1623  

  11. #56
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    838

    Citace Původně odesláno od Laca
    Testnul jsem novou verzi nejdřív bez češtiny - tak jak je v cabu - pak i s poslední češtinou.
    - skončilo zemětřesení na sev. pólu :yes: Že ale trvalo dlouho, co?
    - rozbalovací nabídka na TODAY, volba REFRESH mi v češtině utíká mimo displej. Je to moc dlouhé a údaje v závorce jsou mimo (viz obrázek)

    To je zatím vše, jinak tu už ostatní popsal JP (převeliké díky za češtinu) a jarouš
    Rada "amaterskych" lokalizaci ma jednu nerest:
    Operacni system pouziva v prikazech infinitiv, ale prekladajici pouzivaji prikazy. Je to pak takove divne. Nekdy to jde az tak daleko (lokalizace Alturionu), ze je srozumitelnejsi se vratit k originalni mutaci (anglicke) nebot v ceske lokalizaci neni mozne poznat o co vlastne jde (Alturion - "Rychla nabidka" = Itinerar cesty)

  12. #57
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    216

    Citace Původně odesláno od Laca
    .. rozbalovací nabídka na TODAY, volba REFRESH mi v češtině utíká mimo displej. Je to moc dlouhé a údaje v závorce jsou mimo (viz obrázek)
    Bude opraveno – zkráceno. V tomto případě to není problém.
    Testuji to samozřejmě jen na svém PDA.
    Proto mohou a budou na jiných zařízeních vznikat podobné problémy.
    Toto je také důvod proč sem dávám nové BETA verze ještě před oficiálním zveřejněním.

    Věřte, že přeložit a co nejvíce zkracovat - to zas není taková sranda jak si někdo může myslet.
    Jsou případy, že to prostě více zkrátit nejde, aniž by se ztratila srozumitelnost.



  13. #58
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    154

    Citace Původně odesláno od JP
    ...
    Testuji to samozřejmě jen na svém PDA.
    Odpověď jsem psal z MDA a nějak jsem přehlíd tvůj podpis. Ale předpokládal jsem něco s VGA
    Citace Původně odesláno od JP
    Věřte, že přeložit a co nejvíce zkracovat - to zas není taková sranda jak si někdo může myslet.
    Jsou případy, že to prostě více zkrátit nejde, aniž by se ztratila srozumitelnost.
    To je mi naprosto jasný. I tady stačí jednou zjistit co je v závorce a pak už to člověk číst nepotřebuje. Když o tom tak přemýšlím, možná bude lepší to tam nechat.
    Taky mi utíká do ztracena pokud je "proměnlivý vítr", ale nenapadla mě žádná rozumná zkratka, proto jsem mlčel

  14. #59
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    188

    Mam build 860 a tyto problemy:
    - kdyz si zmenim lokaci v locations.zip na neho jineho (napr. bydlim v Pardubicich a lokace je Kolin, zmenim to na Pardubice) - tak to normalne po nastaveni ukazuije Pardubice, ale po soft resetu a nacucani prvni varky dat to natahne zrejme i to stare jmeno (Kolin), Predchzoi verze to nedelaly.
    - kdyz kliknu na sipku na Today, tak se mi zmeni lokace, ale ten cyklus jde jenom jednou - mam 4 mista, klikam postupne 1, 2, 3, 4, 1 a pak uz se to neprepne...

  15. #60
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    154

    Citace Původně odesláno od Myrek
    ...
    - kdyz kliknu na sipku na Today, tak se mi zmeni lokace, ale ten cyklus jde jenom jednou - mam 4 mista, klikam postupne 1, 2, 3, 4, 1 a pak uz se to neprepne...
    mám jen 3 lokace, ale přepínání mi funguje dobře (1,2,3,1,2,3). Jen to někdy chvilku trvá.

    Mám jinou potíž, můžete se podívat na označení dní na 2. screenu? Nevím jestli nemám vlčí mlhu nebo jsem někde zaškrtnul nějakou vychytanou fičuru, ale teď tam mám Po, Út, St, Čt, Pá, So, Po, Út. Chybí vám taky Ne? Na dalších je to OK :?

    Jo a hodim echo do fóra počasí na today, aby neřekli, že tu soukromničíme.

Strana 4 z 17 PrvníPrvní ... 2345614 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. SBSH PocketWeather 2.0
    Od Jarouš_ce4you_oldd v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 81
    Poslední příspěvek: 13-02-2009, 11:04
  2. Nastavení a konfigurace programu SBSH PocketWeather v. 1.3
    Od Jarouš_ce4you_oldd v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 30-12-2007, 11:22
  3. PocketWeather - další předpovědi
    Od mmambo v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-11-2005, 14:04