Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234
Zobrazené výsledky: 46 až 54 z 54

Téma: Kde najit GPS pro iPAQ h1900? Zadny BT, zadny serial...

  1. #46
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    101

    Podle schema k Ipaqu 19xx a asi i jiným řadám, je součástí osazení systémového konektoru i sériový RS232. Pokud se tedy uchýlíte k řešení s GPS po káblu přes sériový port, páč s USB to vypadá u PDA bez podpory USB-Host beznadějně,( i když jsem doposud neobjevil přesně proč, protože nevím, proč by krám jako GPS měl potřebovat proti sobě USB-Host a žádný elektro odborník se zatím do naší debaty nepřipojil) tak je problém akorát v již několikrát zmiňované titěrnosti systémových konektorů. Sami si to doma těžko pod mikroskopem spájíte, ale zdá se mi, že prodávat kábl, který je složen akorát z několika drátků a dvou konektorů (tj.výrobní cena možná 26,50Kč) za skoro 50€ je opravdu čuňárna (viz. odkaz od Netron). Je to přesně stejné jako s tím káblem na moji Toshibu - tady za 1300,- , z Německa za 24€, v USA na buy.com za 16$. Je to k vzteku, jak se u nás rejžuje. Bohužel to vychází z toho, že pokud si to necháte poslat odkudkoliv, jste +- na té ceně co tady, akorát to poštovný 1ks je stejný jako 100ks, což je u překupníků 99x poštovný malá domů. No ale mám si objednat já 100ks a pak je tady rozprodávat? No, mohl bych, ale....ono je to asi nakonec v pořádku, zkrátka trh. :? ( : Nakonec ten kábl budu snad mít ne za 1300,- ale 800,- s tím, že kdybych všechny ty hodiny strávené hledáním úspory z 1300,- věnoval práci, tak bych si ten kábl mohl pořídit klidně za 3000,- a ještě si vyjet někde na lyže s plnou penzí. ....to jsem se krásně z té skepse uvolnil.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    131

    Pokial si dobre patam tak rad 19xx ma oproti 3850 len otoceny konentor. Takze kazde gps urcene pre 3850 na seriovy port by malo ist sj na rade 19XX. Viem ze nabijcka je ta ista, ak vsetk opojde dobre behom mesiaca y som mohol odskusat aj sznch. kolisku na seriovy port.Chcelo by to len vyskusat.
    :?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::? ::?::?::?::?::?::?::?::?:
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Ano, ma otoceny konektor a absence serialu je prave tim duvodem, proc tomu tak je. Potvrzeno z HP (neoficialne - rada h1900 proste serial NEUMI.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    101

    Jsem poněkud zmaten z různých informačních zdrojů - všechny samozřejmě "neoficiální". Když zkloubím tento odkaz XXX (autor: P.Foltýn) a předešlé 2 příspěvky (P.Koza a Netron), tak nevím co si o tom myslet. Ipaq nemám, ale v souvislosti s touto diskusí mě to zajímá - najde se nějaký bastlíř který to prubne? Klidně věřím, že spousta dezinformací je od výrobců záměrná, aby jsme utráceli jak mourovatí. S tímto klidně věřím té ruské stránce, že by stačilo ty tři piny vytáhnout rovnou do GPS. Otázka druhá je, zda není záměrně COM u řady 19xx sice osazen ale systémově nepodporován, tak jak ho dostat do driverů (můj vlastní neobjektivní názor laika - jakási záměrná selekce jednotlivých řad kvůli poměru cena x výkon).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    21

    Ahoj Benedikte.Koukám,že ti to nedá spát.Pokud jsou GPS moduly(mouse)"univerzální",tak musejí mít pořád stejný počet "drátů":?: .Tak kam proboha vedou z modulu od Kirria?Ať mi nikdo netvrdí,že vyrábějí něco spec. pro řadu 19.Stačil by jeden dobrovolník,který ho vlastní a podíval se na střívka.A co tvůj kábl?Už je na cestě?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    101

    Čus, co jsem se zatím o GPS zajímal, tak veškeré samostatné GPS přístroje mezi kterými jsem hledal, komunikují s PC prostřednictvím protokolu NMEA (od jednoduchých kapesních nemapových za 3000 po mapové do aut a lodí za 30000). Taktéž ten Kouwell USB (mouse) co jsem teď koupil, používá protokol NMEA, PDA driver se dokonce jmenuje "USB virtual COM port", tudíž i přes ten USB si mašinky vlastně myslí, že jedou po serial portu. Ohledně dat jsem přesvědčen, že i to Kirrio fakčí po těch třech drátkách co jsme probírali. Rozdíl může snad být v napájení toho GPS modulu - prostě aby byl napěťově kompatibilní s tím co PDA je schopno pouštět do toho svého konektoru + proudové nároky. Tady věřím, že jsou rozdíly, různé GPS jedou na různé volty a baští rozdílně ampéry (tedy miliampéry).
    Právě i ten Kouwell co jsem koupil, je podle výrobce vyráběn pro různá PDA a PC. Ve skutečnosti se liší tím, že na krabičce jsou předtištěny různé značky a řady PDA, GPS má koncovku USB a podle toho jakou ta sada obsahuje redukci je zaškrtnuto na krabičce. Já koupil samostatný modul k PC, tudíž s USB a v krabičce žádná redukce nebyla. Tu si teď pracně sháním po světě. S tím souvisí toto - ohledně káblu jsem v situaci, že teoreticky věřím, že snad putuje nyní pomocí deutche post k mé spojce. Nervózní, že něco neklape, budu koncem příštího týdne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    101

    Teď nevím, jestli to tu už bylo, ale XXX . Když jsem si probral ty PDFka dole, tak je to i pro řadu 19xx a popis káblíků dole? - RX TX a zem, nic jiného datově.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    101

    Začínám si vykládat sám se sebou.
    To Petr Foltýn: Tak jak pokračuješ, vzdáváš to, nebo nekřesťansky utrácíš za něco funkčního? Já už na to pivo v létě trefím, viz. níže.

    Obecně: mám konečně konečnou funkční konfiguraci. Je to tedy toto: Bazarově na inzerát PDA Toshiba e330 za 3000,-Kč, kabel USB-Host k ní z Německa v přepočtu asi 900,-Kč a GPS modul přes USB Kouwell 9281 zcela náhodně za 590,-Kč (měli ho tam takto jeden týden, teď je za 2250,- a je jako nedostupné zboží). Suma sumárum = 5740,- (4500,- a karta 512MB za 1240,-). Jsem naprosto spokojen. GPS funguje bez problémů přes USB na virtual COM1 port, driver jsem stáhl z netu od úplně jiného typu GPS, ale potvrdil se můj odhad, že všechno to jede stejně na protokolu NMEA, tak není důvod protichůdných rozdílů. Ze softwarů používám OziExplorer, mapy si skenuju sám (viz. samostatná diskus). Nechci navigační soft, chci digitální mapu se kterou si pracuji sám.
    Další výhody: USB Host funguje i jako mass storage, PDA tím pádem funguje i s flash disky a čtečkami, a třeba i s velkými harddisky přes USB. Dále se mi podařilo i pomocí jakéhosi noname driveru od "Jefe" (díky) rozchodit, a funguje, přes to USB na PDA i myš. Klávesnici mám v plánu.
    Jsem naprosto spokojen. Konečně pořádná navigace a mapy na motorku. Moje nadšení o to větší, kolik mě to nakonec celé stálo. Pravda nejsou v tom započteny ty hodiny hledání a bezesných nocí internetu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    21

    Ahoj Benedikte.
    Nevzdávám to.Ale ono to asi s tím seriovým portem bude nepřekonatelný problem.I když jak jsi napsal...kdyby se do toho položila nějaká chytrá hlava.....Tak jsem ze zoufalství projížděl všechny odkazy co jsme sem nastrkaly a nakonec jsem uvízl na stránce,kde jsi nakupoval ty.Toto je mé konečné
    rozhodnutí.:sarcastic:Cena mírná a shodou okolností mám za sebou sraz třídy a jedna spolužačka žije v Německu.Takže o Velikonoce to mám doma.Seženu modul a hned dám vědět,jak to běhá.Zatím se měj.
    :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234

Podobná témata

  1. HTC Diamond - problém - uvolnění zadný kryt
    Od marty22_ce4you v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-11-2008, 08:10
  2. Zadny ICQ klient nezobrazuje online kontakty online ... Ma nekdo reseni ?
    Od Lord_Lobo_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 14-01-2008, 08:03
  3. TT6 hlaska - zadny platny signal GPS
    Od koci_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-01-2007, 18:17
  4. FSC N560 - zadny zvuk
    Od Aucoin.J v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 26-01-2007, 13:30
  5. mda vario problem s themes (nemohu aktivovat zadny themko)
    Od ko_op_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-01-2007, 10:51