Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 54

Téma: Kde najit GPS pro iPAQ h1900? Zadny BT, zadny serial...

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    21

    Pomožte prosím.Mám iPaq 1930.Rád bych rozběhal navigaci.Je k sehnání něco jiného než modul do SD slotu.Opravdu se pro tuto řadu nevyrábí "drátová"verze?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    102

    neni bt univerzální řešení??? podle mě bude jedno jakej signál z bt do poketa de a je to věcí navigačního software co je v ppc..... tudíž bych se drátovou verzí moc nezabejval.. proč drát??
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    21

    Protože iPaq 1930 BT nemá.Bohužel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    102

    aha ttak to jje celkem probllém.... a nebylo by leepší to vyyřešit přídavným bt???
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    21

    Je to jedna z možností,ale tím pádem obsadím SD slot.A jelikož můj stroj má jen jeden,přijdu o paměť.Je to stejná bolest jako kdybych tam nacpal GPS modul.Jelikož mám iPaq krátce(ležel pod stromečkem),tak se ještě rozkoukávám.Jeden "drát" jsem našel,je drahej,prodává se jen v cizině,ale je.Prodává se jen balíčku s navigačním programem.Otázka:Než se začnu snažit ho koupit,jsou GPSka universální ?Komunikují s jakýmkoliv programem(PocketKim)?Odkaz na stránkuvýrobce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    102

    tak vzhledem k tomu že zmíněnej pocketkim je fakt asi jeden z nejpoužívanějších tak by problémy mít něměl.... mysli že pokud nepoužiješ nějakej fakt noname soft tak bych se kompatability asi nebál....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Petr Foltýn
    Pomožte prosím.Mám iPaq 1930.Rád bych rozběhal navigaci.Je k sehnání něco jiného než modul do SD slotu.Opravdu se pro tuto řadu nevyrábí "drátová"verze?
    Drátových verzí je spousta, já mám např. kromě Bluetooth verze Clip-ON i drátovou verzi Holux 210. Můžeš taky použít jakoukoliv normální ruční GPS, kterou propojíš kabelem s iPaqem.

    V autě je 100% lepší ta drátová verze, protože jen pocketPC šoupnu do držáku a připojím do něj jeden konektor. Tím mám zajištěnou nejen navigaci, ale zároveň i nabíjení. Displej nezhasíná, MDA se nevypíná, protože je nabíjeno. GPS je taky stále pod napětím, takže s tímto řešením můžeš cestovat bez časového omezení.

    Bluetooth je zase dobré k použití mimo auto. Před použitím totiž musíš zapnout GPS, zapnout PPC, spustit BT manager, provést Connect s GPS. Není to zrovna easy. GPS se ti vybije cca. po 8-mi hodinách, PPC tak po 1-2 hodinách dle typu zařízení. Takže to není pro dlouhodobé tůry, ale jen k občasnému zjištění aktuální pozice.

    Ten kdo se chystá do hor na neznámá místa a potřebuje mít "pro jistotu" zalogovanou zpáteční cestu, ten ať raději používá klasickou GPS. Já mám např. Garmin eTrex Vista. Ta mi dokáže nonstop zajišťovat a logovat cestu cca. 10 hodin. Pak přehodím baterky a dalších 10 hodin. Čili jsem v podstatě v bezpečnějším navigačním zajištěním. Taky je na skalách nebo v horách kde není GPS signál důležitý magnetický kompas. Jen s kompasem se zorientuješ na místě, kde nemáš možnost popojít z místa.

    Rozepsal jsem se trošku nad rámec tématu, ale snad tyto praktické postřehy pomůžou někomu v rozhodování, co si pořídit
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    21

    Díky za odpověď.Jelikož budu letos trávit celé dny za volantem,tak je ta drátová verze optimální.Teď mě jen vrtá hlavou,jestli drátovej Holux pro iPaq 3x,5x bude komunikova ti s iPaq 19xx.Nikde se to nemohu dočíst.Je tam jiný konektor nebo je to software problém?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    GPS komunikují přes:
    seriový port
    USB port
    Bluetooth

    Pokud má tvůj iPaq kolíbku pro seriový port, tak si kup GPS s seriovým přenosem. Určitě ti prodejce poradí, jaký konektor a GPS potřebuješ.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    21

    Díky za radu.Zítra zapátrám,poptám.Snad to vyjde.Ještě jednou dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    ...rad bych se mylil, ale pokud je mi znamo, tak cela rada h1900 NEMA na tom konektoru vyveden seriovy port, takze zadna dratova GPSka nepripada v uvahu. I proto je ten port o 180 stupnu otoceny...

    Ze mam asi je psano napr. tady. I kdyz ruku do ohne za to nedam
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    21

    Takže mám asi opravdu smůlu.Ještě mám jedno stéblo....ale už jsem ho tu jednou popsal....navigace(držák) Kirrio.
    Cena je hrozná,dostupnost u nás asi nulová,ale nechce se mi kupovat jiný model,když ten co mám mi plně vyhovuje.Ale když to nepůjde jinak,půjdu do SD modulu.Co se dá dělat.Jen nevím,jak na tom budu s pamětí.Jedná se mi vyloženě o Prahu.Poraďte,prosím.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Hodne stesti Zkousel jsem hledat, jak to, ze jim to funguje, ale na nic jsem neprisel...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Takže poslední možnost by měla být USB GPS. To znamená GPS, která má podporu WMobile, čili driver pro něj. Podobný problém budou řešit všichni s MDA Compact :O
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od karlic
    Takže poslední možnost by měla být USB GPS. To znamená GPS, která má podporu WMobile, čili driver pro něj. Podobný problém budou řešit všichni s MDA Compact :O
    MDA Compact ma Bluetooth, takze tam by to melo byt jednodussi, ne? Nicmene to s tim USB a ovladacem je asi pravda
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC Diamond - problém - uvolnění zadný kryt
    Od marty22_ce4you v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-11-2008, 08:10
  2. Zadny ICQ klient nezobrazuje online kontakty online ... Ma nekdo reseni ?
    Od Lord_Lobo_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 14-01-2008, 08:03
  3. TT6 hlaska - zadny platny signal GPS
    Od koci_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-01-2007, 18:17
  4. FSC N560 - zadny zvuk
    Od Aucoin.J v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 26-01-2007, 13:30
  5. mda vario problem s themes (nemohu aktivovat zadny themko)
    Od ko_op_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-01-2007, 10:51