Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 54

Téma: Kde najit GPS pro iPAQ h1900? Zadny BT, zadny serial...

  1. #31
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    21

    To Benedikt.Už mám oči,jak tenisáky.Snad to trochu pomůže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    101

    Ty jo, záda už mě nenarovná ani ortoped heverem na lokomotivy, proč nejdem radši na pivo. Kruci, ale zažral jsem se do toho, že to musí jít, kdybych to PDAčko měl rozdělat a celý přepájet.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    21

    Pivo?Není problem(během léta se tutově pod Špilasem ukážu),tak zajdem.Nevím,jestli je to k něčemu,ale mrkni na to
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    101

    Pořád nevím, zda fakt, že hledáme to stejné ale na dva různé přístroje - jeden USB client a druhý USB host - hraje nějakou zásadní roli. Nicméně díky, mám pocit že více hledáš moji Toshibu jak svůj IpaQ. Doufám, že konečným výsledkem bude moci být znalost GPS souřadnic toho výčepu, a oba se tam nezávisle necháme svými PDAčky donavigovat. (Už ti nemusím závidět, tenisáky se mi taky dostavily)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    21

    Pivo?No jistě.Během léta se nejednou pod Špilasem objevím.Po zjištění,že serport nemám,tak alespoň pomůžu.I když,kdo mě tohle přeloží------?
    A mimochodem....zabrus na ostatní novinky.My se tady asi bavíme o h....!Podle p.Jsvestky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    101

    (Pozn.: To ne, tam oni řeší něco úplně jiného. Z pohledu map mám já jasno - mě jde o Oziexplorer do kterého si udělám mapy jaké budu chtít podle toho kam pojedu. Vyhovují mě turist 50ky a ve spojení s GPS by to byla na kolo a mašinu paráda. Zatím to používám s noťasem v autě a pohoda, jen na kolo je noťas out.)
    Díval jsem se na ten konektor k Ipaq, podle té tabulky - no, mít to PDAčko 19xx, tak bych na pokus vzal GPSku co mám doma, Garmin II+ a zkusil jen 3 drátky spojit mezi vývody z té GPSky (zem, data ven, data tam - v tom PDA piny 7,8,10). Nic víc, a mělo by to jet. Jak s GPSkou s USB koncem nevím, vůbec tam není transmit a receive dat na USB. Divný. Ty jo, chtělo by to zkusit, a pokud by to jelo, tak bych být tebou koupil z druhé ruky nějakou základní turist ruční GPS od Garmin (i za 1500,-) a na celý USB se vybodl. Problém s pokusy je hlavně v titěrnosti těch konektorů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    101

    Nový poznatek - rozkuchal jsem USB sync cábl a žádná elektronika v něm nění, jenom malý plošňák na který je vyveden systémový konektor, aby se aspoň trochu daly připájet drátky, jinak je to děsně titěrný. Prostě vůbec nic jinýho než kus káblu se 4 drátkama + stínění kolem, spojující konektory na koncích tam není. (Pro náhodné čtenáře: jednalo se o kábl k Toshiba e335)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    21

    Udělal jsem něco podobného.) Rozšrouboval jsem nabíjecí redukci.Chtěl jsem vidět ty kontakty,ale povedlo se mi to jen napůl.Nejde mi sundat stínění.Nerad bych si to zlomil.Jak jsi to myslel s tím Garminem.Nikdy jsem to nedržel v ruce.On má nějaký výstup?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    101

    No, klasické kapesní "turistické" GPSky s displayem, na baterky - jsou mapové a nemapové. Ty nemapové prostě měří a na display háží kolik vidí družic, souřadnice, výšku, rychlost, hodiny, směr apod. Ty mapové jsou samozřejmě dražší a mají k tomu vnitřní mapu (o jejich kvalitách lze vézt zdlouhavé diskuse), pomocí upgradu více či méně obměnitelné v závislosti na modelu a velikosti paměti. Garmin je jedna z nejrozšířenějších značek. Jsou to takové krámečky velké asi jako mobil. Víceméně všechny (co já znám, tak všechny) komunikují s PC přes seriový port - COM. Ten má sice 9 čudlíků, ale ke komunikaci jsou potřeba vlastně jen tři. GPSky mají konektory o 4 čudlících - 2 z nich jsou externí napájení (sem můžeš přivézt napětí třeba v autě (podle toho kolik to chce, např. +12 a zem)) a druhé 2 jsou tzv. RXd a TXd (data tam a data ven = receive and transmit data). Pokud by se z takovéto GPSky teoreticky přivedli třemi drátky ( RX, TX a zem) na ty piny podle schéma konektoru tvého Ipaq (ale křížem, tj. RX z GPS na TX v PDA, TX z GPS na RX v PDA a spojené země=ground), mělo by to snad fachčit.
    Doposud jsem používal již zmíněný Garmin GPS II+ s noťasem a kábl na propojení jsem si dělal sám ze staré com myši (má hotový hezky udělaný konektor). Podle schema jsem změřil v tom káblu od myši, které 3 drátky potřebuju a na ty napájel konektor k GPS (mimochodem originál asi 270,-Kč, pasoval tam starý pětikolík zvaný DIN od gramofonů zadara) a gut, všechno šlape. Akorát je to dobrý tak do auta. Jak jsem psal, coby turista a cyklista to není ono - noťas je heblo. Ale stačí na to i ta nejjednodušší GPSka, bez map a paměti, měří stejně a tobě stačí jen ten signál, ostatní je v PC (NTB, PDA).
    Kdybys nebyl tak daleko, už by jsme to mohli zkoušet. Jen vyřešit jak dostat ty tři drátky od toho zas... mikroskopického konektoru v PDA.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    21

    Tak se mi povedlo tu redukci rozhodit a mám po náladě.Čekal jsem podle fotografie 22 pinů,ale ouha je jich tam jen 20.Takže jsem opět na začátku.Zaboha nemůžu najít popis konektoru pro řadu 19. Taky jsem zabrousil na garmin.Myslel jsi toto zapojení?Taky jsem projížděl inzeráty,ale zatím jsem nic kolem dvou tisíc nenašel.Asi je to docela v kurzu.Tak zatím pár odkazů k našemu snažení:1 a 2
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    101

    Jojo, ten obrázek zcela jasně a na rozdíl od mého popisu přehledně a názorně ukazuje to co jsem měl na mysli - káblík pro sériový přenos RS232 mezi GPS a PC s možností externího napájení GPS. Celá ta problematika sériových přenosů dat nemůže být nijak extra složitá. Třeba i kabely k telefonům jsou vlastně založeny na této logice, kabel k siemensu ME45 jsem podle návodu z netu doma taky zbastlil - je to sice takový chumel něčeho posletovaného, ale funguje to.
    Ty popisy systémových konektorů jsou směs hororů. Pořádně nejde nic najít a to co najdeš je nakonec ještě něco jiného. Sakra. Přece musí být spousta nadšenců přes elektroniku co tomu rozumí. Na druhou stranu, jsem si za posledních 48 hodin procvičil angličtinu jako předtím za rok.

    A zase jeden kutil ...bastl...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    101

    Žiješ? Nebo ležíš s nosem zaraženým do klávesnice?
    Já se posunul dál - nakonec po mnoha a mnoha hledáních si nechávám teď posílat kábl z Německa, se kterým by to mělo u mně chodit. Tady v ČR jsem nebyl stavu najít distributora - jen originál toshiba za 1300,-. Tak uvidím.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    21

    Zatím žiju.Ale dal jsem si voraz.To by jsi mi mohl poradit,jak se nakupuje v cizině.Asi se nevyhnu tomu,že koupím to Kirrio.(
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    101

    Takže, nakonec nakupuju na tady . Řešil jsem problematiku s nákupem z ciziny jakožto vášnivý motorkář (vlastně i s PDA mi jde o GPS na mašinu) s motorkářema tady . Výsledkem je, že je problém s placením na cizích obchodních portálech - musíš mít embosovanou platební kartu (např MasterCard, Visa nestačí) a pak poštovné - např po Německu 3,80€, sem k nám do ČR 30€. Našel jsem motorkáře co bydlí u hranic s Německem a jezdí tam dělat. Vyšel mi vstříc, objednal mi to tam, pak mě to pošle na dobírku. Je to o důvěře a ochotě, tak snad to dorazí a nebude tam shnilý jabko.
    Doteď jsem nezjistil cenu poštovnýho z USA, ale i tam se dá nějaké čechy dočasně tam žijící najít, co by to mohli poslat. V tomto je internet skvělý.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    131

    Podla mojho nazoru ma ma h19xx vyvedeny seriovy port na systemovy konektor, aspon vo volitelnom prislusenstve pre 1940 sa nachadza seriovy sych. kabel. vid lik Compaq Universal AutoSync Cable (USB/Serial, 38/39/54/55/19/22/40).
    Ja riesim podobny problem s mojou 1940.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC Diamond - problém - uvolnění zadný kryt
    Od marty22_ce4you v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-11-2008, 09:10
  2. Zadny ICQ klient nezobrazuje online kontakty online ... Ma nekdo reseni ?
    Od Lord_Lobo_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 14-01-2008, 09:03
  3. TT6 hlaska - zadny platny signal GPS
    Od koci_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-01-2007, 19:17
  4. FSC N560 - zadny zvuk
    Od Aucoin.J v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 26-01-2007, 14:30
  5. mda vario problem s themes (nemohu aktivovat zadny themko)
    Od ko_op_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-01-2007, 11:51