Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 54

Téma: Kde najit GPS pro iPAQ h1900? Zadny BT, zadny serial...

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    21

    Tak jsem jich pár našel.Teď už mě jenom nakopněte,jak to spojím s iPaq.I když jsem forum dost pečlivě pročítal,tak jsem nic nenašel.To je nějaký řadič nebo redukce?Předem se omlouvám,jestli se ptám na triviální věc,ale jsem opravdu začátečník.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od Petr Foltýn
    Tak jsem jich pár našel.Teď už mě jenom nakopněte,jak to spojím s iPaq.I když jsem forum dost pečlivě pročítal,tak jsem nic nenašel.To je nějaký řadič nebo redukce?Předem se omlouvám,jestli se ptám na triviální věc,ale jsem opravdu začátečník.
    ...ted mluvite o cem?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    21

    Citace Původně odesláno od karlic
    Takže poslední možnost by měla být USB GPS. To znamená GPS, která má podporu WMobile, čili driver pro něj. Podobný problém budou řešit všichni s MDA Compact :O
    Mluvím o USB GPS.Ale z vaší reakce je mi jasné,že jsem zcela mimo mísu.Asi jsem vůbec nepochopil o čem je řeč.???WMobile??? driver????:? :?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Aha No strucne receno nema smysl hledat USB GPSky, protoze jednoduse to nespojite a i kdybyste to nejak zbastlil, tak na 99,9% nebudete mit ovladac pro Pocket PC. To reseni od Kirrio podle vseho nabizi kompletni sadu, kde je nejaka USB GPSka spravne zapojena do datoveho konektoru iPAQa a navic obsahuje ovladac pro Pocket PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    21

    V pořádku.Díky za odpověď.Až to dám dohromady(jakkoliv) podám zprávu.Třeba to pomůže někomu s podobným problémem.Ještě jednou díky.:yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    101

    Jednoznačně se připojuji k této problematice - už se snažím hledat nějaké info o tomto problému snad i věštěním z hvězd. Přeci to nemůže být tak doposud nezkoušená problematika. Vždyť ta GPSka z hlediska provozu jen měří a prostě cpe data do káblu, ne? Když je poměrně jednoduché řešení u seriového přenosu RS232, kde stačí dát do cesty mezi GPS a PDA (s podporou RS232) jen ten slavný nullmodem (za cca 250,-kč), který nedělá nic jiného než kříží signály RX a TX, aby vysílané z GPS lezly na příjem PDA a tím je vše OK., tak proč je to takový problém (nedořešený) pro USB, vždyť je to taky jen seriový přenos, ne?
    To P.Foltýn: Please, rozhodně jakýkoliv nový objev sem dávejme, tohle se musí rozlousknout.
    To P.Koza: (Napřed se připojím k zástupu těch co oceňují tento portál, co jsem začal s PDAčkem, čerpám info víceméně hlavně zde - díííkýýý) K věci - obecně, ten případný driver pro GPS příjem přes USB do PDA by se vztahoval ke konkrétnímu OS nebo typu PDA? (K GPS asi ne, všechny vlastně pouští ten stejný signál na protokolu NMEA 0183, ne?)
    To ALL: Dá se odhadnout rozdíl tohoto problému (připojení GPS k PDA přes USB) přes port USB klient a USB host? Existuje vůbec pojem Null-modem ve spojení s USB?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od Benedikt
    To P.Koza: (Napřed se připojím k zástupu těch co oceňují tento portál, co jsem začal s PDAčkem, čerpám info víceméně hlavně zde - díííkýýý) K věci - obecně, ten případný driver pro GPS příjem přes USB do PDA by se vztahoval ke konkrétnímu OS nebo typu PDA? (K GPS asi ne, všechny vlastně pouští ten stejný signál na protokolu NMEA 0183, ne?)
    Diky K veci - dle meho soudu pujde o ovladac pro verzi OS. Nicmene hlavni problem je v tom, ze vetsina Pocket PC seriovy port ma a tak to vyrobci proste neresi. Ta GPSka od Kirrio je skutecne i pres dlouhe hledani asi jedina, ktera si rozumi i s radou h1900...

    Jinak doporucuji stranku http://www.usb.org/
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    21

    Zdravim.
    Díky Benediktovi za podporu.Včera jsem projížděl net ,až jsem měl oči jak králík a musím připustit,že p.Koza má pravdu.Kirrio je asi jediné "hotové" řešení pro řadu 1900.Ta cena mě ale odrazuje.Tak jsem našel v nabídce e-shopu ještě jednu verzi.
    Je to vlastně ten stejný výrobek,ale bez map(nepotřebuji Skandinávii apod.).Cena 145 uero je už téměř srovnatelná s modulem do SD slotu.Máte někdo zkušenost s nákupem v zahraničí?Nebo funguje u nás nějaká společnost,která nákup uskuteční a prodá dál?
    a ještě jeden dotaz:Bylo by toto možné řešení-1930---usb sync kabel----USB Link Bridge-----USB GPS?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od Petr Foltýn
    Bylo by toto možné řešení-1930---usb sync kabel----USB Link Bridge-----USB GPS?
    Z HW hlediska mozna ano, ale porad Vam bude chybet nejaky ovladac...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    101

    Jednoznačně souhlasím s P.Kozou. Čím dál více mám pocit, že stěžejní problém není hardware, ale software. Ten slavný ovladač. Jako pro XP je ke Kouwellu GPS (USB) driver zvaný "Prolific USB-to-Serial Comm Port (COM5)", z jehož jména je jasné, že "pouze" surová data z RX pinu serial portu USB transformuje na emulovaný serial port COM5 v protokolu NMEA, každý mapový software pak z tohoto portu COM5 bere to stejné, co by jinak bral z fyzického portu COM. To, že je pouze emulovaný je mu jedno, páč to neví. Tento driver pro XP má 20kB, tak přece pro PDAčko musí být taky možnost jej dát dohromady. Ovšem, já to nebudu. Chtělo by to nějakého programátorského šílence, nejlépe nadšeného i do GPS, ten by věděl co a kde hledat.
    Díval jsem se na ten "USB Link Bridge" a myslím, (můj subjektivní dojem), že to je zbyteč. Ten bazmek je potřeba, pokud má mezi těmi dvěma USB zařízaními nějak adresovat ty paměti, ne? Prostě aby byl schopen z nějakých adres paměti u jednoho data žádat a do druhého je adresovat při ukládání. To k tomu co chceme snad není třeba,ne? My chceme, aby jeden krám, co sám o sobě cpe do drátu signál, to dělal, a jinej krám (PDA) se bylo ochotno na ten drát dívat a to co z něj padá si samo střádat do kyblíčku a nějak dál používat. Ten mezikus, co umí myslet ("USB Link Bridge" ) je tam podle mě pak navíc, či dokonce na překážku. (Kéž by se tohoto moje příspěvku vycucaného z palce chytl někdo, kdo tomu trochu rozumí a pomohl nám.)

    Jinak mám Toshibu e330 a koupil jsem GPS Kouwell 9281-USB a chci to spojit kvůli OziExploreru. To jen na okraj, i když máš IpaQ, hledáme to stejné.
    V nejbližší době zkusím natvrdo překřížit signály z GPS a PDA v USB kusem drátu, co to udělá. Snad to nějak neodšlahnu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    ...prihoriva:?:
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    101

    To P.Koza: Chlape, jak ty to děláš? :yes: Vy jste snad paterčata, páč jinak nevím jak to všechno tady stíháš, ty jseš všude. .....Díky,jdu to zkoumat. :sarcastic:

    P.S.: Kde se dá najít, jak jsou osazeny jednotlivé piny systémových konektorů (Ipaq, Toshiba i jiné)? Je nějaká elektronika v synchronizačním kabelu nebo jsou to jen drátky? Jsou u kabelu k Acer N30, toho co má jeden konec systemkonektor a proti tomu dva konce USB (samec a samice - client a host) propojeny tyto dva konce s USB konektory na stejné 4 nebo rozdílné 4 a 4 piny v systemkonektoru?

    Poté co mám oči již jak dva králíci najednou, viz. i jiní tady, tak jsem pro změnu našel toto, a nevím zatím co si o tom myslet:
    Toto1
    Toto2
    Toto3
    Toto4
    Toto5
    a
    Toto6
    :?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    21

    Jseš na to asi dobře,Benedikte.Napadlo mě to samé,ale jak jsem se tu dozvěděl,zrovna můj model nemá seriový port na systemový vůbec vyveden. Takže mě vrtá to prokleté Kirrio hlavou.Co kam v tom konektoru vede,když ne seriovým.Nějaký plánek by se hodil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    21

    Něco pro tebe,Benedikte.
    A podobná věc, i když velice šílená existuje i pro .:?: :?:
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Ty odkazy vypadaji nadejne, ale zase je tam maly zadrhel - nikde se nepise, ze by mel ovladac fungovat i na Windows Mobile 2003 Takze asi smula... A to uz jsem se chystal odklepnout objednavku na USB2SER
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC Diamond - problém - uvolnění zadný kryt
    Od marty22_ce4you v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-11-2008, 08:10
  2. Zadny ICQ klient nezobrazuje online kontakty online ... Ma nekdo reseni ?
    Od Lord_Lobo_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 14-01-2008, 08:03
  3. TT6 hlaska - zadny platny signal GPS
    Od koci_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-01-2007, 18:17
  4. FSC N560 - zadny zvuk
    Od Aucoin.J v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 26-01-2007, 13:30
  5. mda vario problem s themes (nemohu aktivovat zadny themko)
    Od ko_op_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-01-2007, 10:51