Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: WiFi 802.11g pro PDA - konečně!

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    http://www.sychip.com/PUB/IPD.pdf

    Společnost SyChip oznámila dostupnost prvního modulu, který vyhovuje standardu IEEE 802.11b/g a je možné jej implementovat do mobilních zařízení jako jsou PDA, mobilní telefony, MP3 přehrávače, přenosné herní konzole atd.

    Modul podporuje tyto technologie či standardy:
    - 802.11b/g (b - 11Mbps, g - 54Mbps)
    - bezpečnostní 802.11i
    - WPA2, WPA, WEP, 802.1x, LEAP, AES
    - Quality of Service pro VoIP
    - velmi malý odběr při "sleep-módu"
    - rozhraní pro koexistenci s BlueTooth
    - rozměry: 9x9x0,9 mm
    Připojené obrázky Připojené obrázky   
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    760

    Není to trochu zbytešnost? Vždyď žádné PDA jeětě nezvládlo využít těch 11Mbps u "béčkového" formátu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od Kája
    Není to trochu zbytešnost? Vždyď žádné PDA jeětě nezvládlo využít těch 11Mbps u "béčkového" formátu...
    Abych pravdu řek, není. Testuji teď "merge replikaci" mezi velkým MS SQL Serverem 2000 a SQL Serverem CE 2.0 přes WiFi a docela bych uvítal větší rychlost...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    149

    Mam doma b/g wifi router, ke kteremu mam pripojeny druhy pocitac pres Wifi PCI kartu. Udelam 2.5mb v pohode.

    Ale kdyz jsem na siti s iPAQem (hx4700), tak i pri kopirovani jednoho velkeho souboru PC->iPAQ pres wifi, dosahnu maximalni rychlosti 280-300kb/s.

    Kde je chyba ?
    Treba jine kapesni stroje nez iPAQy umi pracovat rychleji? Jinak mi G prijde opravdu zbytecne.
    Kez by alespon to Bcko jelo na 800+K, a kdyz sedim hned pobliz routeru, tak tech 1.2Mb, to by bylo zuzo.

    Jirka
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od JiH
    Ale kdyz jsem na siti s iPAQem (hx4700), tak i pri kopirovani jednoho velkeho souboru PC->iPAQ pres wifi, dosahnu maximalni rychlosti 280-300kb/s.
    ... zkoušel jsem přenos dvou souborů o velikostech 3 MB a 20 MB ze sdílené složky na notebooku do iPAQu hx4700 (obě zařízení jsou připojeny k WLAN routeru ASUS WL500b; router je ve vedlejší místnosti, notebook a PDA jsou spolu ve stejné místnosti). Přenosová rychlost u obou souborů byla cca 850-900 kbps.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    149

    Tak tomu nerozumim.

    Na PC2 mam wifinu a kopiruju 1+MB/s rychle z PC1->drat->Router->wifi->PC2
    Ted jsem zkousel tahat 20MB soubor z PC->drat->Router->wifi->hx4700

    Pri kopirovani na FileStore jsem udelal 170k/s+-kolisa
    Pri kopirovani na CARD jsem udelal 300k/s+-kolisa
    Pri kopirovani do MainMemory jsem udelal 370k/s+-kolisa

    Takze se mi zda, ze to zjevne omezuje zapis do toho zarizeni interne a ne ta WIFI.
    Navic tech samych hodnot dosahnu pres USB, vic nevytahnu
    Tech samych hodnot dodahne i kolega na svem hx4700

    Kde muze byt chyba ? Tomu opravdu nerozumim, to jsem jelen ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od JiH
    Pri kopirovani na FileStore jsem udelal 170k/s+-kolisa
    Pri kopirovani na CARD jsem udelal 300k/s+-kolisa
    Pri kopirovani do MainMemory jsem udelal 370k/s+-kolisa
    ... čím měříš rychlost? V mém případě jsem si změřil čas jak dlouho trvá přenos obou souborů a následně vypočítal přenosovou rychlost.

    Ten 3 MB soubor jsem kopíroval do RAM svého iPAQu, 20 MB soubor na SD kartu.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    149

    Rychlost sleduju pomoci pomoci PERFORMANCE Administrative Tools ve WinXP. Tam jsem si vybral sledovani, jakou rychlosti lezou data pres sitovku kterou mam pripojenou k routeru. Jeste me

    Ted jsem zkusil pro jistotu Tvuj zpusob.

    iPAQ jsem vyndal z kolibky.
    21564KB soubor se kopiroval na SD kartu 73vterin.
    21564 / 73 = 295KB/s
    Stejnou rychlost jsem nameril i pres USB

    Zkusil jsem to opakovaně.

    Na FileStore to bylo jeste mnohem pomalejsi. To jsem zkousel jako prvni a radeji jsem to prerusil a udelal test jako Ty na SD. Ale rychlost odpovidala tem drive namerenym cca 170KB/s.

    SD kartu mam High Speed PRETEC 1GB.

    Jirka
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Kája
    Není to trochu zbytešnost? Vždyď žádné PDA jeětě nezvládlo využít těch 11Mbps u "béčkového" formátu...
    Myslim, ze zbytecnost to neni, aspon podle informaci od naseho admina (resim WiFi AP pro doma, asi vyhraje g-ckovy asus, diky USB portu bud pro HDD nebo pro CDMA). Kdyz se v g-ckove siti objevi b-ckove zarizeni, prepne se pry cela sit do b. tj, vsechno jede 11mbit misto 54. nevim, jestli to je tak v praxi, ale pokud je tohle pravda, tak jednim PDA dokazete zbrzdit sit pro x pocitacu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    149

    Tak o tom nic nevim.
    Mam doma WiFi AP router a umi omezit rychlost (na jine rychlsoti se nikdo nepripoji) a umi omezit na G, B, ale taky umi kombinovat.

    Mam druhy stroj pripojeny 54Mbit (vyjimecne kolisne) a jede stale na 54, i kdyz se iPAQem pripojuji na 11Mbit.
    O zadnem prepinani cele site mi neni nic znamo.

    Mozna to delaji nejake opravdu levne routery, nevim. Ja mam SMC BarricadeG V2 se 2mi antenkami pro lepsi sireni signalu a zadny problem jsem nezpozoroval.

    Vyhodu mozna vidim v tom, ze je lepsi mit zapnute pouze Gcko a nepustit tam nikoho jineho.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    5

    802.11g na PDA je pekny zahul na baterky, uz samotne b-cko bere tolik jako cele PDA dohromady. Kdyz jsem se bavil s vyvojari (rozumej zadavateli vyvoje) v Dellu tak rikali, ze g-cko to projelo na nejnovejsi rade Aximu prave kvuli spotrebe.
    Na laptopu kde jsem pouzival jak b tak g v PCMCIA jsem nameril 2 nasobnou spotrebu g vuci b.
    Idealni by bylo, kdyby se jim povedlo vyresit preskakovani mezi b a g modem podle mnozstvi cekajicich dat v bufferu.
    Ale stejne si myslim, ze se g rychlosti na PDA dnesni provencience moc nevyuzijo. Krome kopirovani souboru mam jedine jine realne vyuziti rychlosti g site pro sledovani satelitni televize na laptopu, ts stream tlaci 2MB/s.
    Samozrejme pro specialisty je to neco jineho.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    V tom PDFku pisou:
    * Standby Current: < 0.5mA
    * Receive Current: 175mA(b), 275mA(g)
    * Transmit Current: 370mA(b), 450mA(g)

    Bohuzel nevim, jak je na tom PDAcko s odberem, abych to mohl posoudit...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    5

    To je dost, u baterek funguje jeste takovy zvlastni princip, ze jejich kapacita klesa v prime umere k rychlosti vybijeni, tedy cim rychleji se vybiji tim mene kapacity se z nich da dostat. Tedy napr baterie 1.1Ah se da vybijet proudem 0.5A dve hodiny (1Ah), ale 0.8A uz jen hodinu (0.8Ah).... Takze ta doba provozu na baterie klesa rychleji nez by se dalo ocekavat.

    V the Economistu predminuly psali ze prave nejvetsi problem technologii je nepomer mezi narustajicimi pozadavky na spotrebu prenosnych zarizeni a rustem kapacity baterii. Byl tam i takovy pekny graf...

    Hehe, nemohl jsem si to odpustit po letech prace na UPSkach ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od JiH
    Kde muze byt chyba ? Tomu opravdu nerozumim, to jsem jelen ...
    To neni chyba, to je vlastnost Zapis je proste velmi pomaly (i kdyz tech 300 kilo do main memory je preci jen malo). Co opacny smer, tam by to melo byt vyrazne rychlejsi.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jak mít konečně funkční M700
    Od Johnny_ce4you v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 61
    Poslední příspěvek: 16-12-2007, 22:23
  2. E-ten s 3G - konečně!
    Od Zdenek Malinsky v sekci E-TEN
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-03-2007, 09:59
  3. PhatPad v2.2 konečně v češtině :-)
    Od Petr Hájek_ce4you v sekci Aplikace v češtině
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 05-12-2005, 13:01
  4. ActiveSync v češtině! Konečně...
    Od Pavel Koza v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 01-08-2004, 20:26