Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 30

Téma: Velká recenze zařízení HP iPAQ h6340

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Ačkoliv je zařízení HP iPAQ h6340 relativně nové, svým vzhledem, označením a verzí instalovaného systému patří spíš do předchozí generace kapesních zařízení s logem HP na těle. To by vás však rozhodně nemělo odradit, protože se jedná o zajímavé zařízení s extrémně úsporným provozem. Sice jsem se k jeho otestování dostal až s jistým časovým odstupem, ale snad vám tato recenze pomůže rozhodnout se, zda je toto zařízení pro vás to pravé.

    [IMG]/img/articles/cz/large/0000000189_RM9X245912005161694.jpg[/IMG]

    Přečtěte si celou recenzi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    9

    n1 review, ja osobne toto zarizeni mam a jsem naprosto spokojen, jedine minus je v tom ze by obcas opravdu nebylo naskodu mit vyssi vykon. Jinak dle meho nazoru zalezi na tom jak kdo chce ipaq vyuzivat. Je to proste cistokrevny komunikator prez gprs beha web nebo ICQ jako po masle, stejne tak wifi se ihned pripoji. Nevidim duvod proc si nahravat nejake slozitejsi hry ktere stejne nejsou na ipaq zarizenich nijak extra propracovane. Kazdy ma doma stolni PC a na tom se muze vyradit dostatecne.)
    Samozrejme ho pouzivam pro ukladani fotek ktere zobrazuje velice pekne, a s kombinaci s betaplayerem si muzu poustet i filmy ci zabavna videa ktera mohou pobavit pratele. Sms se mi pisi na jednicku, vse je krasne zretelne a vidite celou sms. Zkousel jsem i program na hlasovou komunikaci Skype. Pred nekolika dny vydali novou verzi ve ktere je toto zarizeni podporovano(drive nebylo a hazelo to chybovou hlasku). Sice na skype pisi ze je treba 400mhz+, ale verte ze to funguje i tady, sice zatizite procesor na 99%, ale jde to. Diky za recenzi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    132

    Mam MDA2 a pri shlednuti benchmarku veskery muj zajem opadnul. Jsem spise fanda, ktery zkousi vse nove a pri predstave ze dam za zarizeni tolik penez a budu se muset spokojit jen s tim, co tam je, protoze narocnejsi aplikace budou pomale, mi pripada jako drzost vyrobce.
    Docela me HP timto vyrobkem zklamalo, proc musi vyrobci zkouset nove na ukor zakazniku.

    Ale abych to trochu "narovnal" zarizeni jsem v ruce nemel a rad si pockam az si ho vyzkousim a treba me mile prekvapi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    15

    Ja 4360tku mam a jsem naprosto spokojeny (a presne souhlasim s vyrokem "zalezi, co kdo od toho chce"). Vykonu bych se fakt nebal, ani bych tim lidi nestrasil

    Ale pisu kvuli necemu jinemu... v recenzi ctu, ze se autorovi podarilo 4360tku pouzivat jako modem pres bluetooth ... tak to me zajima, protoze ja na to fakt neprisel a prendavani simky z ipaqa do gprs karty, kdyz si chci pripojit notebook, to me fakt vytaci

    Klidne do posty nebo jako clanek na ce4you, jestli to je neco komplikovanyho... diky moc (staci i nejaky bodovy hinty)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    19

    mno mam tohle pda uz par mesicu a co k teto recenzi muzu rici, tak nektere veci jsou tu nepresne napsany - trebas mms funguji dobre. Filmy take( mel jsem predtim 4150 a stejne jsem musel filmy upravit na velikost displaye). Ja jsem slysel pred koupi taky stiznosti na rychlost procesoru, ale docela me mile prekvapil. Bohuzel nemuzu posoudit hry - proste je nehraju.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    1

    No, nevim, ale vyrobce uvadi, ze tento ipaq disponuje SIM Application Toolkit Class 2, Release 99! Takze GSM banking skrze SIMToolKit by neml byt vubec problem.

    http://www.hp.cz/handheldy/ipaq/pdf/h6340_qs_en.pdf

    Jinak dekuji za vydarenou recenzi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od Zack
    Ale pisu kvuli necemu jinemu... v recenzi ctu, ze se autorovi podarilo 4360tku pouzivat jako modem pres bluetooth ... tak to me zajima, protoze ja na to fakt neprisel a prendavani simky z ipaqa do gprs karty, kdyz si chci pripojit notebook, to me fakt vytaci
    Ja vedel, ze ten screenshot mam udelat Ne, skutecne, podle sneho navodu jsem zarizeni sparoval a na Inet se pripojil, jenze jak pisu - bylo to vice mene nepouzitelne. Rychlost mizerna (pokud na tom samem miste zkusim pripojeni primo k Netu, tak je to OK) a navic behem par minut rozpadnuti. Technicky to muze byt i USB BT donglem, ale zkousel jsem pripojeni pres Ericssona T610 a bez chybicky... Pokud jeste h6340 dostanu do ruky, skusim udelat ten screen...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od mraky
    mno mam tohle pda uz par mesicu a co k teto recenzi muzu rici, tak nektere veci jsou tu nepresne napsany - trebas mms funguji dobre. Filmy take( mel jsem predtim 4150 a stejne jsem musel filmy upravit na velikost displaye). Ja jsem slysel pred koupi taky stiznosti na rychlost procesoru, ale docela me mile prekvapil. Bohuzel nemuzu posoudit hry - proste je nehraju.
    Recenze je psana presne podle toho, jake se zarizenim mam osobni zkusenosti.

    MMS - urcite moje vina, ale na jinem Phone Edition zarizeni jsem MMSky od Oskara rozbehl bez problemu.
    Filmy - mam sadu nekolika filmu, kterymi testuji kazde zarizeni (jinak by to nebylo mozne je porovnat). A volne stazena ukazka z filmu I, Robot o parametrech 576x240, 124kbps (tedy spis podprumerny bitrate zato velke rozliseni) proste na h6340 v realnem case na rozdil od jinych zarizeni prehravat nejde.

    Ostatni bylo napsano v recenzi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od jan_matejka
    No, nevim, ale vyrobce uvadi, ze tento ipaq disponuje SIM Application Toolkit Class 2, Release 99! Takze GSM banking skrze SIMToolKit by neml byt vubec problem.
    Ano, ve specifikaci je to uvedeno, ale jelikoz jsem na rozdil od ostatnich zarizeni majicich v Programech primo nejakou SIM Toolkit aplikaci na iPAQu zadnou takovou nenasel (neni ani v seznamu HP Exclusive Applications), dosel jsem k uverejnenemu zaveru. Pokud s tim iPAQ pracuje jinak a ja se mylim, budu vdecny za info - rad recenzi upravim
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    7

    HP iPAQ h6340 mám krátce (od Vánoc) a jsem z něj na rozpacích. Jen nastavení, aby pro příslušné komunikační režimy fungoval, bylo hrůzné (manuál je v tomto naprosto k ničemu a může se s klidem zahodit). Nakonec s pomocí pokusu a omylů a postřehů z webu jsem jej zprovoznil tak, že funguje (nemohu napsat že funguje vše, protože jsem nikde neměl možnost vyzkoušet Wi-Fi). SIM Toolkit ale neumí a byl jsem z toho docela zklamaný. U takového zařízení by to člověk očekával spíše jako standard, ale bohužel....

    O tom, zda má či nemá SIM Toolkit, jsem v těchto dnech střídavě mailoval s techniky HP a Oskara: jeden sváděl vinu na druhého a konverzace se nesla v duchu pohádky O kohoutkovi a slepičce, ovšem s nulovým výsledkem. Závěrečná vyjádření jsou následující:

    Od Oskara:

    Obávám se, že by nebylo ekonomicky ani jinak efektivní upravovat SIM Toolkit dle požadavku daneho telefonu.Uprava SIM by byla velmi nakladna a bylo by pravdepodobne nutne upravit cely vyrobni proces. Navíc toto zarízení nepodporuje SIM Toolkit, jak uvádí HP support. Bohužel to ale nemají napsáno v manuálu. Z naší strany tedy nemame moznost pomoci. Dekuji za pochopeni.

    A od HP:

    V manualu jsou uvadeny funkce, kterymi je dane zarizeni standardne vybaveno. Vzhledem k mnozstvi technologii, kterymi ruzna zarizeni mohou disponovat, se nepodporovane funkce do manualu neuvadi. Pokud zadny z operatoru nema pro HP iPAQ H6340 vyhotoveno sve SIM Toolkit reseni, nebude bohuzel mozne takovou sluzbu s timto kapesnim PC pouzivat.

    Lucid
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od Lucid
    SIM Toolkit ale neumí a byl jsem z toho docela zklamaný. U takového zařízení by to člověk očekával spíše jako standard, ale bohužel....
    Podle neoficilanich a neoverenych informaci bude SIM Toolkit v nasledujicim ROM update. Ale bez zaruky
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    7

    Tak to by byla potěšující zpráva :yes:
    Lucid
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    Ačkoliv je zařízení HP iPAQ h6340 relativně nové, svým vzhledem, označením a verzí instalovaného systému patří spíš do předchozí generace kapesních zařízení s logem HP na těle. To by vás však rozhodně nemělo odradit, protože se jedná o zajímavé zařízení s extrémně úsporným provozem. Sice jsem se k jeho otestování dostal až s jistým časovým odstupem, ale snad vám tato recenze pomůže rozhodnout se, zda je toto zařízení pro vás to pravé.
    Mam uvedene zarizeni neco pres mesic a za tu dobu jsem narazil na nekolik problemu:
    1. Nefunguje mi ActiveSync pres BT
    2. Nedari se mi pouziti 6340 jako GPRS modem.
    3. Pokud mam aktivni pripojeni GPRS a 6340 prejde do usporneho modu, tak po probuzeni obvykle prestane videt SD kartu.
    Mate nekdo podobne zkusenosti?
    MT
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    1. ActiveSync pres BT urcite funguje
    2. Ano, zda se, ze je problem v ovladaci BT, jelikoz stejny problem ma i MDA III. Me se to spoji, vytoci, par desitek vterin prenasi data a pak rozpoji. Ostatnim pry ani to...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od Milos Tygl
    Mam uvedene zarizeni neco pres mesic a za tu dobu jsem narazil na nekolik problemu:
    1. Nefunguje mi ActiveSync pres BT
    2. Nedari se mi pouziti 6340 jako GPRS modem.
    3. Pokud mam aktivni pripojeni GPRS a 6340 prejde do usporneho modu, tak po probuzeni obvykle prestane videt SD kartu.
    Mate nekdo podobne zkusenosti?
    MT
    1. ActiveSync pres BT funguje, s tim problemy nebyly.
    2. 6340 jako GPRS modem funguje rovnez, jen trvalo rozchodit ho, problem (alespon u mne) byl v chybnem nastaveni. Nez jsem zjistil, kde se vsechno zablokovava, tak jsme mel spise problem, ze se v rezimu GPRS, po odstraneni potvrzovacich hesel, iPAQ prihlasoval na web nekontrolovatelne.
    3. Externi kartu jsem nezkousel.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Velká recenze zařízení HP iPAQ h5550
    Od Pavel Koza v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 17-03-2007, 13:01
  2. Velká recenze zařízení HP iPAQ hw6900
    Od Pavel Koza v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 10-02-2007, 09:19
  3. Velká recenze zařízení HP iPAQ hx4700
    Od Pavel Koza v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 30-03-2005, 11:57
  4. Velká recenze zařízení HP iPAQ rz1710
    Od Pavel Koza v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 17-02-2005, 10:13
  5. Velká recenze zařízení HP iPAQ h4150
    Od Pavel Koza v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 27-05-2004, 11:34