Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 38

Téma: Acer N30 a dobíjení přes USB

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Funguje vám u N30 dobíjení přes USB?
    Mi ne. Nevíte čím by to mohlo být? Podporuje to vůbec?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Me funguje uplne v pohode. Akorat se pres USB dobiji strasne pomalu a nastaveni/napajeni se ti neukazuje Online
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    189

    Mne to nefunguje na jednom pocitaci kde je chipset nVidia nForce2
    Zatial som neprisiel na to preco ale je mozne ze nedodava dostatocny pocet amperov. Asi. Inac na druhom pocitaci kde nie je nForec2 ale VIA funguje nabijanie cez usb bez problemov
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    22

    Mě to taky nabíjí v pohodě, ale taky neukazuje v nastavení, že nabíjí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    189

    Citace Původně odesláno od blackskull
    Mě to taky nabíjí v pohodě, ale taky neukazuje v nastavení, že nabíjí.
    Je to tak neukazuje to nabíjení, ale dioda bliká zeleně. Problém bude asi v počítačích s PC USB2.0 to dobíjelo jako čert, ale s USB 1.1 se to snaží dobíjet, jenže to nestíhá, a PDA se pomalu vybíjí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od miktt
    Citace Původně odesláno od blackskull
    Mě to taky nabíjí v pohodě, ale taky neukazuje v nastavení, že nabíjí.
    Je to tak neukazuje to nabíjení, ale dioda bliká zeleně. Problém bude asi v počítačích s PC USB2.0 to dobíjelo jako čert, ale s USB 1.1 se to snaží dobíjet, jenže to nestíhá, a PDA se pomalu vybíjí.
    tim to nebude schvalne jsem ho tedka nechal asi hodku v pocitaci s USB1.1 a stejne se me dobijel ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Jestli USB 1.1 nebo 2.0 je jedno nejede mi to ani na jednom.
    Mám taky chipset nForce2 Ultra. Až budu mít čas tak to zkusím ještě na druhém kompu tam mám SIS 730.(
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    101

    Jestli se mýlím, opravte mě. Nejse "doposud" majitelem N30, ale podle info z netu je součástí balení kabel - jedna strana szstémový konektor a druhá jsou dva usb (laicky samec a samice). Předpokládám, že by neměl být problém - z hlediska že by se něco hádalo, či dokonce odšlahlo) mít zapojenou do usb host (samice) tohoto káblu např GPS nebo FLashku a druhý využít pro přívod těch 5V 2A na napájení, nejlépe vlatním bastl stabilizátorem do auta. Je to tak? Nebo plácám z horečky a něco bych zmrvil?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    189

    Asi nesmysly neplácáš. Teoreticky by to mělo jít (ale proč? ... když máš dobíječku tak ta je shodná s ostatními zař. Pocket PC a je u ní redukce k připojení aceru.) Lepší by bylo sehnat samostatně tu redukci a pak si koupit nejlevnější dobílečku do auta na 5V a cca 1000mA (to by mělo stačit)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    21

    Taktiez patrim k tym, co sa im N30 v USB nedobija. Klascka situacia: ActiveSync funkcny, LED blika, ale N30 sa nenabija, ale naopak - pomaly vybija.
    Situacia je rovnaka aj pri pripojeni k notebooku aj ku stolnemu PC.
    Tak som skusil tento problem tuknut na Acer support a po par vyjasneneniach situacie mi odpovedali toto:

    Vazeny pan XY,
    skuste, prosim, aktualizaciu ovladacov USB (pripadne i ROM Image pokial nemate aktualnu verziu) z http://support.acer-euro.com/drivers/handheld/n30.html. V pripade pretrvavajucich problemov odporucam kontaktovat autorizovany servis.

    S pozdravom
    ......

    Podla toho co je na zmienenom webe, WinCE USB driver mam aktualny, ROM verziu tak isto.
    Takze asi naozaj HW problem?
    Nemate nejake nove poznatky?
    Diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    189

    Provedl jsem Update z verze 1.00.03 na1.00.17
    mohu potvrdit, že se mi na mém PC nedobíjela přes samostatný USB kabel ani jedna verze!!
    Nedobíjela se mi ani na značkovém PC DELL GX50 (to mám v práci)
    Jednou jsem však skládal PC pro jednoho známého, připojil jsem na něj Acer n30 a on se dobíjel přes USB a to dost rychle!!
    Pokud to není USB1 vs USB2, pak jsou tedy na vině základové desky. Na jedné ano, na jiné ne. (také to může být verzí oper. systému. Mám WinXP SP2)
    . Divím se jen, že se mi dobíjí 50mA (dle systémových zařízení a USB disk Seitec má 500mA. Takže USB je mi schopno dodat více ampér, ale ne do Acera. Proč????
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    189

    Software a ani verzia USB na to nema vplyv.Skro tam bude nejaky zadrhel v napajani. Testoval som Acera dnes na KT800 s USB 2.0. a XP SP2. Ok. Potom zase doska Gigabyte 7N400 Pro2 rev. 2.0. s nForce 2 400 Ultra. Tiez XP SP2 a USB 2.0. Ani tuk. Ale ked som to pripojil cez USB 2.0 hub ktory ma vlastne napajanie tak nabijanie fungovalo aj s nforce2.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    189

    Tak jestli někdo přijde čím to je,..... (určitě to je nějaká blbost)
    měl jsem podezření na SP2, ale to jsi vyvrátil. Pak by to mohly zapříčinit knihovny od jiných USB zařízení, které přepsaly původní


    Ifco: Na kolik mA se nabíjí Acer na PC, které ho dokáže opravdu nabíjet?? Je to taky těch 50mA?
    P.S.: mám ho připojen přes hub Genius USB1.1 s externím napájením, ale bohužel se mi nenabíjí (jen pozvolně vybíjí(nabíjení funguje, ale není dostatek mA))
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    189

    DLL a ani ine kniznice na to nemaju vplyv.Napajanie sa tym ovplivnit neda.Jedinne co sa tym da ovplyvnit je inicializacia usb.Ale ak usb nie je inicializovane tak nepripojis ani pda :-) inak windows ukazuje odber 50mA na pda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    5

    Mne pomaha, ked to 3x zapojim a odpojim do USB portu (nie hned). Po dlhsej chvili dokonca zacne ukazovat aj dobijanie.
    (Zasuvam do notebooku FujitsuSiemens AmiloL 6825.)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Dobíjení Acer n35
    Od Jíra_ce4you_oldd v sekci Acer
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 07-08-2005, 10:20
  2. Acer n35 - dobíjení přes USB
    Od Gurun_ce4you v sekci Acer
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 15-07-2005, 00:26
  3. Dobíjení LOOX 410 BT přes USB - řešení
    Od maculak_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-07-2005, 21:09
  4. Dobíjení přes USB
    Od Tomáš Kunčický v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-09-2003, 10:27