Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: Filmy do PDA

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    36

    Chtěl bych se zeptat, jestli někde neexistuje již hotová databáze filmů upravených do formátu vhodného na přehrávání v PDA. To konvertování každého filmu zabírá sttrašnou dobu. Taky mám takový menší celkem nezávažný problém. Přehrávám divx filmy upravené VirtualDubem s integrovanými titulky upravenými v SubConvert(nebo tak nějak). Nemám žádný problémy s diakrtitikou nebo tak, ale sem tam mi tam chybí písmena na začátku slov a jednopísmenné spojky. Taky by mě zajímalo, zda je možné ve VrtualDubu nastavit nějakým stylem velikost datového toku na proměnlivý. myslím to tak,že v určitých částech by se tok snížil na určitou hladinu a v jiných by se navýšil. Stává se mi totiž, že při standartně nastaveném toku 140kb/s je obraz v některé části filmu špičkový a jinde jsou to fak jen rozmazaný šmouhy. Kamarád mi říkal něco o nějaké analýze filmového souboru, že by to pak bylo možné nějak nastavit...Díky za všechny dobrý odpovědi
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    288

    No uprimne me prijde datovy tok 140kb/s jako dost velka bida:no: .Mozna se na to v nejhorsich pripadech koukat da, ale je to jako sledovat malou sachovnici .Doporucoval bych spis tak 200 mozna i vic.Nedavno sem si upravil Dawn of the dead na 350kb/s a kvalita byla hodne dobra-az na par mist-hlavne u rychlejsich pohybu.Velikost byla neco kolem 230MB, coz se da.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    528

    databazi filmu asi tezko sezenes, teda legalni cestou. Je to preci jen proti autorskym zakonum, ze? :sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    36

    Citace Původně odesláno od xhladi07
    databazi filmu asi tezko sezenes, teda legalni cestou. Je to preci jen proti autorskym zakonum, ze? :sarcastic:
    Vím,že legální cestou to asi nebude možné,ale co si budem povídat,že jo? V každým případě, kdyby mi mohl někdo nějaké filmečky nabídnout, ať se mi ozve na xtra01@seznam.cz, budu vděčný za každý upravený filmek (a tudíž časové úspory cca 2hodin mého života)!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    36

    Citace Původně odesláno od Mightywizard
    No uprimne me prijde datovy tok 140kb/s jako dost velka bida:no: .Mozna se na to v nejhorsich pripadech koukat da, ale je to jako sledovat malou sachovnici .Doporucoval bych spis tak 200 mozna i vic.Nedavno sem si upravil Dawn of the dead na 350kb/s a kvalita byla hodne dobra-az na par mist-hlavne u rychlejsich pohybu.Velikost byla neco kolem 230MB, coz se da.
    Jasně, že se to ještě dá, ale na druhou stranu už to je taky celkem dost. Třeba IceAge upravená na 140kb/s má třeba úplně suprovej obraz (teda v rámci možností), ale v každým případě zkusím tvoje doporučení na těch 200kb/s. Co se týká zvuku používám MPEG1 Layer 3 na 40 kb/s, 24000Hz, stereo. Je to dostatečný? Zatím sem totiž nesehnal redukci z 2,5 na 3,5 stereo jacka, abych tam mohl narvat KOSSácký sluchadla, takže zvuk poslouchám přes to integrovaný chrastítko nebo ho vypínám úplně(
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    189

    Hlavne pri koverzii pouzi 2pass encodig.Sice bude to trvat 2x tak dlho ale obraz bude podstatne lepsi pri pouziti rovnakeho bitratu. na kreslene filmy pouzivam 140kbit, na normalne filmy 200kbit a obraz je ok. Zvuk na mono fimy mam 48kbps mono.Na stereo 64kbps. Ale pri stereu uz pocut ze je to len 64kbsp.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od xtra01
    Vím,že legální cestou to asi nebude možné,ale co si budem povídat,že jo?
    Pokud jde o vymenu filmu (byt v kvalite pro PDA), tak si na tomto serveru povidat nebudeme nic.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SMob
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    288

    Citace Původně odesláno od ifco
    Hlavne pri koverzii pouzi 2pass encodig.Sice bude to trvat 2x tak dlho ale obraz bude podstatne lepsi pri pouziti rovnakeho bitratu. na kreslene filmy pouzivam 140kbit, na normalne filmy 200kbit a obraz je ok. Zvuk na mono fimy mam 48kbps mono.Na stereo 64kbps. Ale pri stereu uz pocut ze je to len 64kbsp.
    Tak to sem se dozvedel zase novinku.Kde se to prosimte da nastavit?Ja tam muzu nastavit akorat v polozce biltrate-variable biltrate mode-a)1-pass b) Multipass, 1st pass c)Multipass, nth pass.Je neco z toho ono-ve Virtual dubu.Jak to prosimte presne delas?Diky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    760

    Hoďte to do PocketDivxEncoderu - práce s nim je rychlejší, intuintivnější, efektivnější! (to poslední jsem přidal kvůli rýmu a o verzi dejte 3.51RC1 a je to v poho):yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SMob
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    288

    Jo uz mi svita, tys to delal v Pocketdivx encoderu, by me ale zajimalo, jestli ten Multipass znamena to samy, pravdepodobne ano.Jo tak sem reagoval pozde .Zkusim to v tom Pocketdivx encoderu-uz sem to parkrat zkousel, ale odradily me titulky, ktere sem nemohl dostat do landscape.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    1

    Ahoj když jsme u těch filmu, mam problem, udelam film, ma kolem 150 mega, ale kdyz ho pak kopiruji do IPAQu na kartu nenakopiruje se, vzdycky to ukazuje jak kopiruje, dojede cca do pulky a pak zacne kopirovani zase od zacatku. Co s tim ? Prosim pomozte...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SMob
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    288

    Jedine co me napada je koupit si ctecku karet.Kopiruje filmy a prip.hudbu aj. daleko rychleji a hlavne bez problemu na pametovou kartu.Investice radove 500Kc.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    760

    Moje řeč-čtěčka umí divy P.S. Ve verzi 3.51 můžeš na problémy s titulema zapomenout, i když-nejdou v landscape módu a v normálním jdou? Co to má být?:?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SMob
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    288

    Jo uz sem nasel verzi 3.51.Je dobra az na detail, ze pri prehravani filmu v landscape modu jdou titulky, ale jsou na boku(tzn. zobrazuji se stejne jako pri prehravani na vysku).Nevim jestli to jde nejak udelat, abych mel film v landscape a titulky pod nim take nalezato.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Zdravim, ja pouzivam PocketDivXEncoder_0.3.50 a titulky me jedou v pohode az na tu cestinu ale to se da resit ve virtualdubu, jinak pokud filmu na PocketPC mam zatim prevedeno asi 200 a dalsich 400 budu delat tak pak dam vedet.... jo a prevod jednoho filmu trva asi 15 - 18 minut takze to neni zase tak moc hrozny
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Filmy na PDA
    Od Jan Kuželka v sekci Multimédia
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 24-05-2008, 12:32
  2. N520 a filmy
    Od mojo_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-06-2006, 17:10
  3. Video a filmy
    Od sevas v sekci Multimédia
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-01-2006, 11:57
  4. Filmy na PDA
    Od samsanek_ce4you v sekci Multimédia
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 10-08-2005, 09:24
  5. filmy na ppc
    Od Melkor Nemesis v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 11-09-2004, 18:43