Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: WIFI,iRDA

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Hojky,zakoupil jsem IPAQ 3715 a marně se snažím rozchodit WIFI. K AP se sice připojím,vidím to i v logu AP, ale do sitě a na internet přes proxy mě to nepustí - stranku nelze zobrazit.
    iRDA je podobné. Z WIN 2000 můžu do IPAQ kopirovat soubory ale Activesync IPAQ nenajde.Mam externi infraport zapojeny do USB.
    Můžete poradit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    O tom WiFi to bude chtit vic informaci a o tom IrDA vice mene taky... Dostane to IP? PINGa to alespon? Atp...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    K WIFI. Rozsvití se modra kontrolka,zezelená ikona WIFI,píše to připojeno, na AP vidím že je IPAQ zalogován. Ale žádný ping nefunguje. Přidělil jsem zařízení IP 192.168.1.30 (ono je tzo jedno jaké) Když spustim Explorer, tak to napíše, že stránku nelze zobrazit a více z toho nedostanu.Proxy mám nastavené.

    Pro IRDA - když dám ActiveSync z PDA a volbu připojit, tak to napíše Nemohu spustit komunikaci se stolním počítačem.Vzdálený přístup vyvolal kritickou chybu 608. Ale z WIN 2000 pomoci bezdrátového připojení do PDA mohu. Tak nevím co ještě napsati.
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    2

    Mam podobny problem. ma take ipaq 3715, kdyz se chci spojit pres wifi s pocitacem tak pda mi pocitac najde ale pocitac pda ne.existuje nejaky podrobny navod?diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od simonik2
    K WIFI. Rozsvití se modra kontrolka,zezelená ikona WIFI,píše to připojeno, na AP vidím že je IPAQ zalogován. Ale žádný ping nefunguje. Přidělil jsem zařízení IP 192.168.1.30 (ono je tzo jedno jaké) Když spustim Explorer, tak to napíše, že stránku nelze zobrazit a více z toho nedostanu.Proxy mám nastavené.
    Takze predpokladam, ze ren AP ma IP 192.168.1.1 nebo neco podobneho? A tu IP WiFi jste nastavil presne kde? Ja to zarizeni nemam, tak nemuzu byt uplne konkretni... Zkuste sem postnout vypis Info aplikace vxUtil

    Citace Původně odesláno od simonik2
    Pro IRDA - když dám ActiveSync z PDA a volbu připojit, tak to napíše Nemohu spustit komunikaci se stolním počítačem.Vzdálený přístup vyvolal kritickou chybu 608. Ale z WIN 2000 pomoci bezdrátového připojení do PDA mohu. Tak nevím co ještě napsati..
    A mate COM port toho infraku nastaven v ActiveSync?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od BMartin
    Mam podobny problem. ma take ipaq 3715, kdyz se chci spojit pres wifi s pocitacem tak pda mi pocitac najde ale pocitac pda ne.existuje nejaky podrobny navod?diky
    Ja bych opet pozadal o podrobny popis Co znamena "najde"? Pripojujete se primo nebo pres nejake AP? Co presne chcete zprovoznit - web, vymenu souboru...?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    VxUtil mi píše:
    Current IP
    Pocket_PC2
    127.0.0.1 - odkud je to převzaté vskutku nevim
    Adapters
    Generic IrDA - (toto mám na připojení pomoci telefonu s GPRS na internet - funguje)
    IP 172.24.96.123
    Mask 255.255.255.0
    Gateway 10.6.6.6
    pri. DNS 62.141.0.1
    Sec. DNS 64.141.0.2

    Serial on USB
    IP 192.168.55.101 - toto nevím, kde se nastavuje
    Mask 255.255.255.0.
    Gateway 192.168.55.100
    DNS 127.0.0.1

    WIFI adapter
    IP 192.168.1.50 (tuto jsem zkoušel měnit)
    Mask 255.255.0.0
    Gateway 0.0.0.0

    K tomu IrDA
    V PC v ActiveSynce - ConntectionSettings zvolím InfraredPort IR. Když zvolím Get, tak je to hledá,napíše:
    COM1 - available
    COM2 - available
    InfraredPort- available
    USB - available
    zmáčknu další a opět to vyhledává. Mam IR na USB.




    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od simonik2
    127.0.0.1 - odkud je to převzaté vskutku nevim
    127.0.0.1 je vyhrazená IP adresa s adresniho IP prostoru pro tzv. localhost (tuto IP má každý počítač, který má spuštěné IP služby)
    Citace Původně odesláno od simonik2
    Serial on USB
    IP 192.168.55.101 - toto nevím, kde se nastavuje
    Mask 255.255.255.0.
    Gateway 192.168.55.100
    DNS 127.0.0.1
    Tohle vypadá, jako byste to měl zapíchnuto do kolébky, tudíž se tam automaticky nastaví nějaká IP adresa...
    Citace Původně odesláno od simonik2
    WIFI adapter
    IP 192.168.1.50 (tuto jsem zkoušel měnit)
    Mask 255.255.0.0
    Gateway 0.0.0.0
    No, a řek bych, že tady máme záškodníka...
    Máte nastavenu Gateway na 0.0.0.0, což je samozřejmě špatně...
    Měla by tam být vašeho PC nebo routeru IP adresa ze stejného adresního prostoru jako je vaše PDA (tedy 192.168.x.x), která požadavky z vašeho PDA bude směrovat pryč z vaší sítě...

    Njo, ale teď jak se tak na to dívám... Ani se moc nedivím, že vám to nechodí, protože tohle je pěkně rozhašená konfigurace...
    1. Proč máte nastavenu konfiguraci na tom Generic IRDA? To by si mělo GPRS automaticky nastavit... (nehledě na to, ta konfigurace, co pro ten Generic IRDA uvídíte, nemůže normálně fungovat a osobně si docela dokážu představit, že to PDA naprosto ignoruje...)
    2. Vy se snažíte browsit preš WiFi, když PDA máte v kolíbce, která je připojena aktivně přes USB?
    Citace Původně odesláno od simonik2
    K tomu IrDA
    V PC v ActiveSynce - ConntectionSettings zvolím InfraredPort IR. Když zvolím Get, tak je to hledá,napíše:
    COM1 - available
    COM2 - available
    InfraredPort- available
    USB - available
    zmáčknu další a opět to vyhledává. Mam IR na USB.
    1. Není to IR/USB přes USB-hub? Pokud se nepletu, dělá to dost problémů...
    2. V Connection Settings v AS je třeba nastavit (doufám, že teď nebudu kecat) COM port, který vytvoří to vaše IR/USB, jako port v tom comboboxu pod "Allow serial cable or IR connection to this COM port:"
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Díky.
    V podnikové síti mám AP, které je připojeno do hubu (z domu se z PC připojím v pohodě).Sít je připojena přes LanSuite do internetu ( přes jiné WIFI). Na klasických PC taky žádnou bránu nenastavuji- pouze dám adresu a masku. Já se potřebuji dostat do vnitropodnikové sítě na server 192.168.1.1 kde běží ta Lansuita (od 602), která mě pak připojí do internetu.

    Jediné co mi funguje, je ten IrDA generic port. PDA umí ovládat moji Nokii 6100 a připojí se do internetu :-)) Takže to nastavení funguje a vyčetl jsem ho na ce4you :-))

    IrDA je fakt v USB portu - mám na desce 6 USB
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Browsit přes WIFI když je PDA se nasnažím (když tak pouze omylem).

    A mám zaškrknuto. Tato síť je připojena k internetu,sít používá Proxy a jeho adresu 192.168.1.1.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    2

    no ze v pda mi to napise pripojeno.no mam na pda wifi kartu a tu mam i v pocitaci a chtel by jsem se pres ni pripojit k PC abych mohl vyuzivat inetrnet.
    tak bych potreboval poradit s nastavenim.diks
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Hele,hele.To se nikdo nenajde, kdo poradi?Pripojil sem uz nekdo vubec s 3715 přes WIFI?
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Sice to samozrejme muze byt blokovane, ale PING na ten proxy server ze stolniho pocitace projde? Brana tam byt nemusi pokud lezete jen na sit uvnitr subnetu, v tom problem neni.

    Ano, behem psani recenze jsem se pripojil pres nas AP bod v praci. Mate moznost ten AP nejak spravovat?

    BMartin - bud se to da resit pres proxy utilitku na desktopu nebo jinym zpusobem, ale to ted dohromady nedam. Bud dopise clanek kolega beecher nebo se v tom zacnu vrtat ja
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Díky,přístup na AP mám.Mám ho plně pod kontrolou.Na AP je IPAQ zalogovan. Ping z PC na AP i server projde.
    Ja se vůbec nedostanu patrně do svojí sítě.Asi skončím na VF straně AP.Nevím, jak to dál třeba na tom PC vysledovat kam až se dostanu a nebo proč se nedostanu dále.AP nic takového nemá.Já mám proxy LanSuite602, přes kterou je prřipojena celá síť, takže další proxy asi nic neřeší. Ale jak jsem to zkoušel, tak toho nastavování na Ipaqu zase tak moc není, tak nevím, proč to nefunguje.Trochu podezřelé je, že síťový klíč musí být zatrhlé je poskytován automaticky, ale ten pravý je tam zapsán taky i když zašedlý.Hlásilo to totiž že klíč je neplatný. Ale opakuji, na AP jsem zalogován.Tak tedy nevím. Doufám v nějakou radu a nebo pekelně dlouhý článek. Případně vám svůj IPAQ pošlu :-)))
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Pokud je PING povolen a presto iPAQ nePINGa, tak nema smysl hledat dal, problem je tady. Ze se iPAQ s WiFi vidi muze byt pravda, ale je to jen prvni krok. Dlouhy clanek (alespon z me strany) jeste dlouho nebude, jelikoz toto je oblast , do ktere zas tak moc nevidim (asi budu muset investovat do nejakeho AP )

    Kazdopadne bych se zameril na chybu s klicem (ze je neplatny). Jelikoz ma byt pridelen automaticky, tak je ta hlaska podivna... Jak to mate na iPAQu nastavene (autentikace, sifrovani)?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. IrDA
    Od MegaHu v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 23-10-2005, 18:16
  2. IRDA
    Od Cassius4 v sekci Acer
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-09-2005, 08:30
  3. Irda
    Od Snehulak_ce4you v sekci Zařízení typu Handheld PC
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 22-06-2005, 13:25
  4. Irda
    Od samsanek_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-06-2005, 17:12
  5. Asusu a716 - Jak nastavit víc připojení najednou(WiFi+BT+IrDa) a pak jen vybírat???
    Od fury_only_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 22-09-2004, 11:21