Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: GPRS -> EDGE, jak to je?

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Mel bych otazku na nekoho povolaneho - pokud je mi znamo, EDGE by mel plne vychazet z principu GPRS. Proto je mozny i plynuly prechod mezi EDGE a GPRS (kde je EDGE, pouzije EDGE, kde neni, pouzije se GPRS). Ale me jde o to, jestli je technicky mozny upgrade na EDGE jen softwarovou cestou, nebo je nejaky hacek i v HW modulu? Neresim, jestli to nekdo nabidne, ale jen teoretickou moznost
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Podle mých informací se jedná jen o jiný způsob komprese a přenosu dat, takž nejde o žádné zrychlení sítě, ale jen o záležitost jakéhosi "zipu".
    Čili by mohlo jít i o softwarové řešení (poud to ale dotčený HW bude schopen zpracovat).
    A teď, babo raď .
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    233

    Já bych naopak řekl, že to nelze, protože to závisí i na HW - jiná modulace atd...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Citace Původně odesláno od ipf
    Podle mých informací se jedná jen o jiný způsob komprese a přenosu dat, takž nejde o žádné zrychlení sítě, ale jen o záležitost jakéhosi "zipu".
    Čili by mohlo jít i o softwarové řešení (poud to ale dotčený HW bude schopen zpracovat).
    A teď, babo raď .
    Ne, zadny SW upgrade neni mozny. I na strane BTS dochazi k castecne vymene\upgradu radiove casti kvuli zmene modulace signalu za ucelem dosazeni vyssich rychlosti (400 kbps).
    HW (radiova cast) telefonu musi byt novy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Aha, tak tim je to jasne Diky:yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    222

    Rýchlosť prenosu dát prostredníctvom EDGE je závislá od pridelenej kódovacej schémy sieťou a počtom podporovaných timeslotov mobilného telefónu GPRS/EDGE. Sieť EuroTelu (Slovensko) podporuje pridelenia štyroch timeslotov (kanálov) pre komunikáciu prostredníctvom GPRS/EDGE. Mobilné telefóny štandardne podporujú 2 - 4 kanály pre sťahovanie dát a 1 - 2 kanály pre odosielanie dát v komunikácii prostredníctvom EDGE. V závislosti od použitej kódovacej schémy a počtu podporovaných kanálov mobilným telefónom je prostredníctvom služby SuperSpeed maximálna teoreticky dosiahnuteľná priepustnosť 236,8 kb/s.

    Kodovacie schemy pre GPRS su CS1 az CS4 to je 8 -20 kbps s GMSK modulaciou
    a pre EDGE MCS1 - MCS9 cize 8.8 59.2 kbps s modulaciou SPSK
    Nie su potrebne dalsie nastavenia ani spoplatnenia (zatial) len musi to podporovat hardware (v ET Sk) a musite sa nachcadzat v lokalite pokrytia signalom EDGE ( nie je uplne totozne z pokrytim GPRS ...)

    :!:
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    4

    Len pre doplnenie, kedze EDGE pouzivam, najlepsi mobil na pripokenie s PDA je 6230. Len problem je, ze pokial je pradva, tak bluetooth modem v nejde viac ako 115 kbit, tak je ta rychlost nevyuzita....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2

    RE:airbilly to neni pravda...6230 a BT...chodi to jako vino osobni zkusenost

    Jinak EDGE ....je opravdu potreba vymnenit HW na strane BTS konkretne radia , dale posilit kapacitu linek,a HW na strane SGSN..(Praxe "par radii"jsem jiz nainstaloval)

    RE: Pavel KOZA ....jestli chces muzes to videt na vlastni oci.Napis
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od bastlar
    RE: Pavel KOZA ....jestli chces muzes to videt na vlastni oci.Napis
    Muzu se prosim taky pridat? Teda pokud je nabidnuta prohlidka BTSky... Pripadne cehokoliv, co ma za ukol udrzovat mobilni sit v chodu a s cim ty mobily komunikuji...
    DIKY!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2

    jeste par teorie tady a tady a kteri jeste nevideli fotky zde a myslim ze den otverenych dveri na BTS nechystam
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Citace Původně odesláno od airbilly
    Len pre doplnenie, kedze EDGE pouzivam, najlepsi mobil na pripokenie s PDA je 6230. Len problem je, ze pokial je pradva, tak bluetooth modem v nejde viac ako 115 kbit, tak je ta rychlost nevyuzita....
    To s tou rychlosti BT jsem si myslel taky, ovsem PavelR me vyvedl z omylu. Koukni sem a na dalsi stranu. Rychlost BT nebude rozhodne to, co bude brzdou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    121

    Citace Původně odesláno od bastlar
    RE:airbilly to neni pravda...6230 a BT...chodi to jako vino osobni zkusenost

    Jinak EDGE ....je opravdu potreba vymnenit HW na strane BTS konkretne radia , dale posilit kapacitu linek,a HW na strane SGSN..(Praxe "par radii"jsem jiz nainstaloval)

    RE: Pavel KOZA ....jestli chces muzes to videt na vlastni oci.Napis
    Tak to máš asi neuvěřitelné štěstí

    http://mobil.idnes.cz/mob_aktuality.asp?r=mob_aktuality&c=A050106_152909 _mob_aktuality_dno
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od bastlar
    RE:airbilly to neni pravda...6230 a BT...chodi to jako vino osobni zkusenost
    Noo, som sa trochu zle vyjadril, narazal som na to, ze max. rychlost seriovej-modemovej komuunikacie medzi ppc-mobil je 115 kbitov, tak ako je vo vlastnostiach bt v ppc.
    Ale zaujimave je, ze to ide ovela rychlejsie, teda dnes cca 210 kbit = rovnako ako na pc.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Edge, GPRS
    Od baronm v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 01-05-2007, 07:36
  2. Pár dotazů ohledně GPRS/EDGE (WM5)
    Od spiderer v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-04-2006, 17:00
  3. BT telefon pro PDA (plus GPRS+EDGE)
    Od timmynovak v sekci Jaké si vybrat / koupit příslušenství?
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 04-03-2006, 17:42
  4. FSC Loox 720 + N6230i + GPRS (Edge) - Neplatny pristupovy bod GPRS
    Od plawa v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-06-2005, 19:47
  5. GPRS/EDGE smartphone
    Od bezoka v sekci Motorola
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-04-2005, 23:23