Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 7 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 93

Téma: Jak nainstalovat a nastavit ActiveSync?

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Záměrem PDA není nabídnout uživatelům plnohodnotný počítač do kapsy (i když i tak je samozřejmě možné PDA používat). Hlavní síla PDA spočívá v tom, že je schopno prezentovat informace ukládané na klasickém stolním počítači i na cestách. V 21. století je dost nemyslitelné chtít po uživateli, aby informace zadával dvojmo, o shodný obsah na desktopu i na PDA se stará tzv. synchronizační program. Základní synchronizační program se jmenuje ActiveSync a dnes si povíme, jak na něj.

    Přečtěte si celý článek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    301

    Zajímalo by mě, jestli jste už někdo sesynchronizoval PDA se 2 PC.
    Už se s tím několik dní mořim, použil jsem program MultiParnerShip ale pořád mi to nejde.
    Poraďte prosím jak na to.
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    To umoznuje samotny AS. Precti si pozorne tento clanek o AS. Jsou zde 4 casti:
    Základní instalace a konfigurace ActiveSync
    Podrobná konfigurace a popis ActiveSync
    Nastavení ActiveSync přes infrač ervený port (IrDA)
    Nastavení ActiveSync přes Bluetooth
    tak hlavne 1.a 2.

    Jen namatkou:
    Poznámka - pokud ActiveSync pozná, že že dané zařízení již má trvalé spojení (Standard Partnership) s jiným desktopem, nabídne možnost toto spojení odstranit a vytvořit nové pouze s tímto počítačem, případně nabídne možnost synchronizovat se dvěma různými desktopy. Má to jen jednu drobnou vadu na kráse - pokud synchronizujete poštu na primárním spojení, nebudete schopni ji synchronizovat dvakrát.

    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    301

    Citace Původně odesláno od Zdenek Malinsky
    To umoznuje samotny AS. Precti si pozorne oba clanky o AS, na uvodni strance jsou odkazy.
    No to jsem četl ale nemůžu vyčíst synchro se dvěma PC. Byl bys tak laskav a osvětlil mi to? Třeba v SZ
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Synchronizace se 2 PC je mozna spis teoreticky nez prakticky. Ano, pri nastaveni 2. partnershipu se instalator ActiveSync zepta, zda chcete synchronizovat s jednim nebo 2 pocitaci. Pokud date 2, pujde to, ale pouze pro kontakty, ukoly a kalendar.

    Spis tusim, ze Vas problem bude jinde. Vy na tech pocitacich mate stejne informace, nebo pokazde jine?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    301

    No to právě potřebuji, synchronizovat jen kontakty a události jak doma tak ve firmě. Zítra to zkusím a uvidíme.
    Díky:yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    Synchronizace se 2 PC je mozna spis teoreticky nez prakticky. Ano, pri nastaveni 2. partnershipu se instalator ActiveSync zepta, zda chcete synchronizovat s jednim nebo 2 pocitaci. Pokud date 2, pujde to, ale pouze pro kontakty, ukoly a kalendar.
    Opravdu jen kontakty, ukoly a kalendar? Jak to PDA pozna, s ktery pocitacem vsechno a kterym jen toto?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    301

    Citace Původně odesláno od Zdenek Malinsky
    Opravdu jen kontakty, ukoly a kalendar? Jak to PDA pozna, s ktery pocitacem vsechno a kterym jen toto?
    Aha, no tak to nevím.
    Jak teda na to jít?
    Zkrátka potřebuji když si v práci napíšu nějakou schůzku nebo kontakt ,aby se to sesynchrovalo i doma na PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    To byl dotaz na P.Kozu. Ty si v praci normalne nainstaluj AS, zaskrtni Standard partnership, pak Synchronize with this desktop computer a nakonec No, I want to.....two computers. Ostatni uz znas z domova. Pro jistotu dej jen synchr. ty 3 polozky, co psal Pavel Koza a radeji ve stejnem rozsahu jako doma. Ovsem, je to nezkousel, tak to neni na 100 %.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    197

    Drobnou radu prosím:? Navazuji na článek jak synchr přes BT. Vše fungovalo super přes BT. Jenže když jsem poté píchnul ipaqa do kolíbky, proběhla synchronizace také bez problému ale již následně po vyjmutí z kolíbky Actsync nepoznal device při návratu k BT synchronizaci. Přitom porty seděly, BT wizard se tvářil že partnerství existuje a nic(
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Citace Původně odesláno od Jerry Salcer
    Drobnou radu prosím:? Navazuji na článek jak synchr přes BT. Vše fungovalo super přes BT. Jenže když jsem poté píchnul ipaqa do kolíbky, proběhla synchronizace také bez problému ale již následně po vyjmutí z kolíbky Actsync nepoznal device při návratu k BT synchronizaci. Přitom porty seděly, BT wizard se tvářil že partnerství existuje a nic(
    Nejsem takovy specialist, ale zkus to kolem BT synchr. smazat a nastavit znovu, jako poprve. Vyzkousej i AS pres IrDA, treba Ti padne do oka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    301

    Citace Původně odesláno od Zdenek Malinsky
    To byl dotaz na P.Kozu. Ty si v praci normalne nainstaluj AS, zaskrtni Standard partnership, pak Synchronize with this desktop computer a nakonec No, I want to.....two computers. Ostatni uz znas z domova. Pro jistotu dej jen synchr. ty 3 polozky, co psal Pavel Koza a radeji ve stejnem rozsahu jako doma. Ovsem, je to nezkousel, tak to neni na 100 %.
    Tak jsem to tak udělal jak píšeš a jde to. Sesynchronizoval jsem i oblíbené položky a složku soubory.

    Pro P. Kozu: Pavle jak ses ptal, ano na obou PC jsou stejné informace a potřebuji je mít i ve firmě i doma stejné.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od paveluh
    Tak jsem to tak udělal jak píšeš a jde to. Sesynchronizoval jsem i oblíbené položky a složku soubory.

    Pro P. Kozu: Pavle jak ses ptal, ano na obou PC jsou stejné informace a potřebuji je mít i ve firmě i doma stejné.
    Dnes jsem to poprvé zkoušel a funguje to. Mám v práci i doma instalován ActiveSync. Bál jsem se že se mi vrátí na PDA položky smazané v práci, ale ještě ponechané doma, ale nestalo se tak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    18

    existuje způsob jak synchronizovat s Mozillou?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    72

    Mám problém s ActivSync cez kolísku USB s HP 4150. Normálne mi to funguje bez zmeny cca 6 mesiacov a teraz začalo nejak blbnúť spojenie. Po vložení do kolísky sa naštartuje ActivSync a prebehne synchornizácia eWallet, potom začne activ sync hľadať zmeny a pripojenie spadne...:-( Už som ho preinštaloval ale stále nič...Som stratený:no: Pritom mi synchronizácia na diľaku (GPRS) s MS Exchange funguje, lenze to su "len" kontakty, kalednár a pošta. Ostávajú úlohy, súbory, poznámky... Poradíte?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 7 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 83
    Poslední příspěvek: 24-06-2008, 14:31
  2. Activesync 4,5 nejde nainstalovat
    Od xpeldax v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-04-2008, 16:18
  3. Activesync 4.x - nedaří se nainstalovat na PC - reboot během instalace
    Od TomasLizner_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-08-2006, 16:54
  4. Route 66- Jak nainstalovat?
    Od Petr Schinzel v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-01-2005, 11:03
  5. jak nainstalovat téma?
    Od tribiani v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-06-2004, 07:44