Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: Nastavení ActiveSync přes infračervený port (IrDA)

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Nastavení synchronizace přes infračervený port je v porovnání s BT či WiFi skutečně velice jednoduché. Přesto jsem vypracoval krátký návod, jak na to - pokud vám to přijde primitivní, nečtěte to Více méně jediným nutným předpokladem je mít k dispozici infračervený port jak na PDA (kde je to až na velice řídké výjimky již standardní součást), tak i na desktopu, a samozřejmě také instalovanou aplikaci ActiveSync. Pokud jsou tyto podmínky splněné, můžete se pustit do nastavení.

    Přečíst celý článek (teda spíš článeček.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    To me ani nenapadlo, AS pres IrDA. Jaka je rychlost prenosu dat v porovnani s BT nebo kabelem? Nevyhodou bude asi problem se sparovanim, resp.vydrzi spojeni. Zda se mi to oproti BT neprakticke. Nejak nemam k IR duveru. Nekolikrat jsme si s bratrem pres ir posilali kontakty mezi mobily SonyErik Z 600, Siem.ME 45 a Nokia 6310. Po 15 minutach se nam to sice povedlo, ale natukat rucne by to bylo tak 30 x rychlejsi.:?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Citace Původně odesláno od Zdenek Malinsky
    To me ani nenapadlo, AS pres IrDA. Jaka je rychlost prenosu dat v porovnani s BT nebo kabelem? Nevyhodou bude asi problem se sparovanim, resp.vydrzi spojeni. Zda se mi to oproti BT neprakticke. Nejak nemam k IR duveru. Nekolikrat jsme si s bratrem pres ir posilali kontakty mezi mobily SonyErik Z 600, Siem.ME 45 a Nokia 6310. Po 15 minutach se nam to sice povedlo, ale natukat rucne by to bylo tak 30 x rychlejsi.:?
    Žádné párování se nekoná. Je to mnohem jednodušší na nastavení než AS přes BT. A ze svých zkušeností potvrzuji, že je to naprosto spolehlivé synchronizování. Osobně jej upřednostňuji oproti BT. Není to sice vhodné používat na instalaci velkých programů, nebo odesílání velkých souborů z PC do PDA, ale rychlost synchronizace je naprosto dostačující, srovnatelná s rychlostí synchronizace cez BT. Spojení nikdy nepadá! Tedy dokud nezastíníte spojení mezi PC a PDA. Samozřejmě je tento způsob téměř zcela nepoužitelný pro klasické desktopy. Ale pokud vlastníte notebook se vhodně umístěným IRDa portem, není co řešit.. Prostě jen tak pohodíte PDA na stůl vedle noťase a kliknete na active sync..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Jasne, ze neparuje. Myslel jsem vzajemne spojeni dvou zarizeni.
    Ja mam bohuzel s IR spatne prakticke zkusenosti. Vubec cervena stoji za ....
    Modra je dobra!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    174

    Osobne nez IRDA, tak radeji BT/WiFi.
    Nejak mi prijde ze tenhle clanek mel vyjit tak pred 3mi lety
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    mam možnost synchronizovat jak přes USB,tak přes BlueTooth,IRDa a Wifi,ale stejně mi nejvíc v poslední době vyhovuje IRDa.. a věřím, že nejsem tak úplně sám.. ..kdo ví..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od Zdenek Malinsky
    Jaka je rychlost prenosu dat v porovnani s BT nebo kabelem?
    ... když jsem před časem měl notebook v servisu tak jsem dostal na nějakou chvíli jiný jen s IR a chvíli jsem iPAQ synchronizoval přes IrDA. Fungovalo to spolehlivě, teoreticky IR port (SIR) umí 115 kbps takže rychlost nic moc. Nejrychlejší je (resp. by mělo být) je samozřejmě USB.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2002
    Příspěvků
    105

    Mimo BT synchronizuji hlavně v práci a dost často přes Infra mimo jiné taky hlavně proto že je to nejjednodužší způsob. Infra SIR umí samozřejmě jen 115 kb/s, ale takový FIR už umí 4MB. Ale pozor - vlastníci zařízení které to podporují (typicky hx4700) musí použít pouze tento. Nepodařilo se mi toto zařízení rozběhnout s INFRA SIR. Ale s FIR je to paráda.
    Škoda jen že hx4700 má infra dole. Znamená to tedy zařízení otáčet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    201

    dole nebo šikmo vlevo jako na MDA1. IR taky rád používám, nemusím mda vytahovat z kovového obalu a strkat do kolíbky, nebo hledat po kapsách COM kabel :-)
    jen bych upozornil na používání IR klávesnice, pokud ji necháte v nastavení v mda ve stavu enabled, tak se s active syncem prostě nespojí a nespojí, ikdyž je povoleno ir používat i pro jiná spojení.
    další drobnost byla s jedním programem na ovládání televize, IR si dokázal najít jen na COM1 (!) takže zas nebylo možné spojit se kabelem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    314

    chtelo by to navod i na wifi
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    0

    uff.tedko jsem chtel odpovedet a pak jsem si vsiml toho banneru dole a udelalo se mi nejak blbe (reklama na Teb Nechci nebo co)..

    Kazdopadne, chtel jsem se zeptat zda-li je mozny synchronizovat pomoci jineho programu nez Active Sync pres irDa. Jeda se mi o toto: mam desktop a na nem klasicky nainstalovany ActiveSync a vse je ok. Pak mam jeste notebook u ktereho mam infra, ale ten notebook je dost pomalej a u Active Sync me dost vadi ze porad sedi v pameti (wcescomm.exe nebo tak nejak) a bere cca 4MB, coz je u toho notebooku ktery ma 128RAM docela znacnej podil a setrim kde muzu. Proto bych uvital nakou utilitku ktera by dokazala synchronizovat napr. AvantGo a sem tam nakou mp3 bez toho aby sedela v pameti. Zkratka synchronizovat a vypnout. Diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    82

    Citace Původně odesláno od petrd
    chtelo by to navod i na wifi
    Mě se to v létě podařilo rozchodit a napsal jsem o tom sem:
    ActiveSync přes Wifi
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    23

    Navod je sice hezky, ale narazim na stejny problem jako pri postupu podle Microsoftiho navodu.

    Kdyz vyberu Nastaveni pripojeni, zobrazi se znovu okno Pripojovani
    1) pripojte kabel k pocitaci
    2) ...
    a do nastaveni se nikdy nedostanu, takze tam nemuzu IR pripadne povolit.
    Vypada to, ze se nejdriv musim spojit abych se potom mohl spojit %-)

    Jinak PDA se s PC pres infraport normalne spoji, muzu posilat soubory pres Tento pocitac->Prijemce infracerveneho prenosu. Ale nefunguje spojeni v ActiveSyncu.

    A jeste, mam spojeni iniciovat v ActiveSyncu na PC nebo na PDA nebo na obojim?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    23

    To opravdu nikdo netusite jak to IRDA povolit? Porad mi vyskakuje okno Pripojeni a do nastaveni se nejde dostat. Neslo by to v regitrech?

    Jsou na ActiveSync potreba nejake zvlastni IRDA ovladace?

    Dik.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od darnel
    Jsou na ActiveSync potreba nejake zvlastni IRDA ovladace?
    ...co mate za zarizeni? Nekdy je potreba se POPRVE pripojit pres kabel, pak to jde i vzduchem.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nastavení ActiveSync přes WiFi
    Od Pavel Koza v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 56
    Poslední příspěvek: 07-04-2008, 17:12
  2. ActiveSync přes IrDA
    Od Chvostoskok_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 15-02-2008, 22:06
  3. Nastavení ActiveSync přes Bluetooth (WM5 zařízení s ovladačem Microsoft)
    Od Pavel Koza v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 24-01-2008, 16:38
  4. Synchronizace ActiveSync přes IRDA?
    Od jan.kulhanek_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-04-2006, 12:22
  5. nastavení e-mailu přes irDA gprs na sony ericsson t610
    Od David Eliáš v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-12-2003, 08:45