Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Odstranění programu z paměti iPAQa

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    20

    Zdravím,
    a současně pokládám dotaz :-)

    Dost často se mi stává, že po instalaci nějakého programu který se mi nakonec nelíbí nebo nehodí (což podle popisu lze poznat mnohdy těžko) narazím na problém "nemožnosti" odinstalace. Klasicky se objeví okénko a v něm seznam spuštěných programů (častěji DLL) které nelze zastavit, protože se mnohdy starují ihned po rebootu iPAQu a nejdou tím pádem často ani smazat z "pevné paměti" , protože jsou zrovna (a vlastně stále) aktivní. Řeším to všemožnou ekvilibristikou až po úroveň zásahu do registrů, ale to není vždy to pravé.
    Znáte někdo rozumný postup jak odstranit z paměti program běžící na pozadí o kterém není nikde ani zmínka?
    [Abych nezapoměl - mám iPAQ3630 a WinCE3.0]

    Díky
    MM
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2002
    Příspěvků
    2

    Mam stejny problem.Obcas to musim resit tak jak pises.Nekdy je ale problem v tom,ze soubory se nahrajou napr. do adresare windows a jsou tudiz read-only.Proto pouzivam PE Explorer abych odstranil atribut read-only.Ne vzdy to ale pomuze.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    No, ja se s "neodstranitelnym" programem jeste nesetkal, nekdy to jde hur, ale nakonec se odinstalovalo vsechno...

    • Napred provest reset
    • Pokud je to plug-in do Today obrazovky, tak MUSI byt neaktivni!
    • Pokud ani to nepomuze, zkuste to .DLL PREJMENOVAT, pak soft reset, a pak pujde smazat


    Muzete uvest nejaky priklad aplikace, ktera tak zlobi? Trebas mi unikla[]
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    61

    Napriklad slovnik od Lingea. Pri instalacii nakopiroval do windows\fonts tri fonty a uninstal
    hlasi ze su pouzite a pouzite zostanu aj po resete.

    Peter
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    102

    Změnit jim příponu z ttf na cokoliv jiného, restart, pak jdou vymazat.
    Logické (pokud je soubor *.ttf v adresáři windows\fonts , systém si ho jako font lockne.
    Pokud má jinou příponu, tak ne.

    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Napriklad slovnik od Lingea. Pri instalacii nakopiroval do windows\fonts tri fonty a uninstal
    hlasi ze su pouzite a pouzite zostanu aj po resete.
    Co mate za verzi? Ja mam anglickej slovnik, verze program 3.05, a zadny fonty mi to tam nekopirovalo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    61

    Zdravim,

    Martin - dik za radu.
    Pavel - iPAQ som nechal doma - testujem vydrz baterky pri vypnuti. Kupoval som ho asi pred mesiacom a instaloval som anglicko-slovensky slovnik. Daval som ho na SD card a po instalacii nechcel chodit. Dako divne to vytvorilo adresare s programom a datami. Ked som ho chcel odinstalovat, tak to nepreslo kvoli fontom ipa93dr.ttf, ipa93sr.ttf a ipa93mr.ttf . naistaloval som ho potom do normaplnej pamate a tam uz chodil (dal vsetko do jedneho adresara) a tato
    instalacia po prekopirovani chodi aj z SD card.

    Peter
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    61

    Je to od Lingea Pocket lexicon 4.03. Je chybne spravena instalacia na SD card.

    Peter
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    To jste koupil, nebo to bylo bundlovany s iPaqem? Ja mel bundlovanou verzi 3.0.5...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    61

    Kupil. Subory cab su z 4.2002 a na 8 cm CD je 3, 5 a 7 MB verzia anglicko-ceskych a anglicko-slovenskych obojsmernych slovnikov.

    Peter
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Takze je to jasne - Vy mate novejsi verzi, v te stare zadne dalsi fonty nejsou[]
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    45

    Taky jsem si zatím vždy poradil s odinstalací. Zaskočil mě ale sw MS Money 2003 - nainstaloval jsem ho do iPaqa a teď se ho nemůžu zbavit. Během odinstalace se zobrazí hláška a program se neodstraní. Bohužel desktopovou verzi nemám a teď nevím, jak se Money zbavit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    ta hlaska spise znamena, ze mas spustit na desktopu uninstal (myslim, ze z ActiveSync). tedy snad
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    45

    Taky mě to napadlo, ale ani tak se neodinstaloval. Ke všemu je v adresáři Windows, takže ho nesmažu ani ručně...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 27-10-2007, 14:03
  2. Úplné odstranění trial programu
    Od Jan Baudyš v sekci + Registry
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 07-09-2006, 22:06
  3. odstraneni programu z PPC pri ukonceni aplikace-programu
    Od lb_ce4you v sekci Programování
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 19-01-2006, 14:33
  4. Odstranění ikon programů
    Od _eXplorer_ v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-12-2005, 22:13