Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 34

Téma: Záhadné vytuhnutí Looxe 720

  1. #1
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    311

    Citace Původně odesláno od Flynt
    Zdravím. Stala se mi zajímavá věc. Při soft resetu Looxe 720 úplně vytuhl a "šel" do mrtva. Nereagoval na žádné tlačítko, při umístění do kolébky nešel ani nabíjet.

    Po konzultaci s Sebou pomohl až hard reset. Samozřejmě se vše smazalo ( jo ty zálohy, kdyby byly) a nyní zase normálně funguje. Osobně mi to připadá divné, důvod reklamace by to snad mohl být. Samozřejmě u prodejce s tím, že požaduji výměnu za jiný (co když to udělá taky), nebo vrácení peněz.

    Nechci rozvíjet diskusi, že vrácení nelze, že musí být tři závady. Jde. Do půl roku mohu přístroj vrátit se závadou kdykoliv a může být i jedna. § 616 občanského zákoníku shoda s kupní smlouvou.

    Samozřejmě tento postup neřeší výskyt této závady. Stalo se to už někomu? Mně šel konkrétně do "mrtva" po soft resetu když se zasekl program MultiIE 3.1.

    Dík za odpověď.
    Založil jsem tohle témátko, protože se mi shora uvedená věc také už stala.
    Poprvé když jsem měl Looxe druhý den, narval jsem do něj rychle lokalizaci a hnedka nato nějakou starou mapu pro PocketPC. No a když jsem mapu nahodil, vytuhnul. po soft resetu (SR) už jsem viděl jen a jen delfínky. No a tak došlo na hard reset (HR).
    Druhá zkušenost s HR byla v pátek, kdy jsem trošku experimentoval se zálohama a když jsem cca potřetí onovoval systém ze zálohy, Loox to nerozdejchal.
    Nemyslím že jde o "vadu" Looxe, ale řekl bych že do kolen jdou Wokna.

    Co vyna to?
    Máte podobné zkušenosti?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    157

    Tak něco podobného už jsem prožil taky. Opravdu dost dobré vidět delfínky. Řešil to HR. Stalo se to když jsem se pokoušel spustit hru Snails v režimu VGA. No přepnul jsem na reálné VGA, ale na spuštění hry už nedošlo protože při přepínání do VGA se to zakouslo a bylo vystaráno. Přiznám po druhé jsem to nezkoušel.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    57

    Zdravím. Jak čtu tak se ostatním zobrazili delfíni, ale mně osobně při vytuhnutí šel úplně Loox do "mrtva". Žádní delfínci, žádná reakce, prostě totální vytuhnutí a jen černá obrazovka.

    Pomohl až hard reset a samozřejmě nainstalování všech programů zpět. :-( Půl den pryč a teď nezbývá než očekávat kdy to udělá znova, nebo tam nic neinstalovat, nebo instalovat a před každou instalací zálohovat. Hm, dobrá představa u přístroje v ceně cca 17.000,00 Kč.

    Pokud bych alespoň věděl co to zavinilo. Snad se pomocí ostatních dobereme nějakého výsledku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    628

    Chlapi, i když se mi již několikrát stalo to samé, dříve než odsoudíte Looxe, zkuste si odpovědět na jeden jednoduchý dotaz. Byla aplikace, po které se Loox zasekl psaná pro VGA zařízení ?? Pokud ne, máte rovnou i odpověď na to, proč se vám to kouše. Některé aplikace se totiž zapisují i do systémové složky windows a proto i přes soft resetu dojde ke kousnutí zařízení. Takže spíše než Looxe je to záležitost kompatibility instalované aplikace. Takže mám obavy, že pokud se závada projeví po instalaci něčeho, co není pro dané zařízení napsáno, reklamací to těžko projde. To je jako by jste chtěli reklamovat PC s nainstalovanými XP čky a důvodem by bylo, že vám na nich nechodí zařízení, které má jenom ovladače k 98 čkám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    Už skoro před rokem se tu při nástupu WM2003 (po předcházejícím PPC 2002) probíraly podobné příspěvky. Tehdy jako téma: Zasekavani Microsoft® Windows® Powered Pocket PC 2003 (česká lokalizace). Zkuste se tam mrknout.
    A taky se mrkněte do Nastavení (nebo sem dolů), jaký že systém nyní obsluhuje naši nejnovější cihličku.

    Z tady výše uvedených příspěvků cituji:
    "narval jsem do něj rychle lokalizaci a hnedka nato nějakou starou mapu pro PocketPC"
    "když jsem se pokoušel spustit hru Snails v režimu VGA. No přepnul jsem na reálné VGA, ale na spuštění hry už nedošlo protože při přepínání do VGA se to zakouslo"
    "nezbývá než očekávat kdy to udělá znova"
    "nebo tam nic neinstalovat"
    "nebo instalovat a před každou instalací zálohovat" :!: BINGO :!:

    Ještě něco?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    311

    Souhlasím s Milanem. Abych citoval sám sebe:
    "Nemyslím že jde o "vadu" Looxe, ale řekl bych že do kolen jdou Wokna."
    Vždyť snad po každé instalované aplikaci se objeví okénko s varováním "program nemusí pracovat správně, jelikož nebyl napsán pro tento systém". Chtěl jsem probrat tato vytuhnutí právě proto, že na svého Looxe nedám dopustit. Byl bych rád, kdyby si majitelé VGA PDAček uvědomili, že převážná většina aplikací která tam budou v současnosti cpát je psaná přinejlepším pro systém 2002 a musí se připravit na problémy. Nerad bych tu viděl podobné hlášky jako "krám za 17tis." a pod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    233

    To mi přijde super, každý rok zahodíme předchozí funkční aplikace, protože přišly nové a nekompatibilní W2xxx. A peníze a čas tečou a potečou...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    311

    Nemusíš zahazovat nic. Nikdo tě nenutí k nákupu nového železa/systému.
    No a chceš-li lepší a výkonější mašinku, dopřej si trošku toho dobrodružství s testováním a nastavováním. :
    Taky mne to štve, ale fakt je že nový systém je nový systém. Nebo je tu někdo kdo má na stole P4 a na nich W98?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    157

    Tak nevím jakým směrem se otočilo toto téma. Původně jsem reagoval na:
    Co vyna to?
    Máte podobné zkušenosti?
    Tak dám k dobru tu svou , že už jsem to zažil také. A najednou vidím že se téma obrací a je to vlastně úplně jinak. Já moc dobře vím, že se tam snažím rozchodit soft který na to není stavěný. Ale v žádném případě jsem si na nto nestěžoval. A co se týče 720 tak na tu nedám dopustit. Přestože je pořád až moc chytrá tak bych jí neměnil ani za nic. Takže pokud se tu někdo v novém tématu ptá na to jestli má někdo podobné zkušenosti, a dostane se mu odpovědi, neznamená to že bych si stěžoval na zařízení nebo na soft. Já moc dobře vím že je to v 99% rukama.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    233

    Jasně, mám xp, ale i řadu starších aplikací, které na nick běží OK a nevzpomínám si, že bych musel nějakou zahodit. Kompatibilita byla zachovávána. Nebo ne? Tady mi přijde, že se na to nehledí. To varování je podle mně sprosťárna k výrobcům SW.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    311

    Hm, ano i ne.
    Podívej se na kompatibility list pro SP2 pro WXP.
    Je tam tolik softu až se ti zatočí hlava. A dost i od MS. Je to o tom, že dříve podporované věci formou nadstaveb jsou nyní podporovány nativně a pak nezapomínej na kouzelné slůvko "bezpečnost".Kvůli ní se dělá spousta změn no a ty něco stojí.

    Viliam: Neber si to osobně. Ty to víš, ale je spousta lidí, kteří pak nadávají na "železo" a netuší že pravda je trošku někde jinde.

    Nebuďte rozmrzelí - alespoň nezakrníme.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    233

    Jasně SP2, to je náběh na podobnou věc. Někde jsem četl, jak to bude fungovat do budoucna. Velcí budou mít na to peníze a tak budou "prověření", malí výrobci SW budou v pozici podezřelých. A teď si představ, že sis zrovna koupil své první zařízení PDA a můžeš mi říct, jak poznáš, co ti konkrétně pojede? Tady je registrovaných pár tisíc uživatelů, ale diskutují max. desítky. Ti již tuší. Ale ti ostatní za ty peníze skutečně chtějí "jen" tu malou věc používat a ne ladit a testovat. Já osobně také rád ladím, ale můj kolega kouká divně, že mu na jeho 720cítce jaksi vše nejede. A pak vypadám jako vůl, že jsem mu něco doporučil, protože mně to na DP2 šlape.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    311

    Tak si to vyměňte - dej mu DP a vezmi si Looxe. Jemu všechno pojede a ty budeš mít novou mašinku.

    Já si myslím, že ten kdo si před koupí pořádně neobšlápne terén je hazardér. Buďto si vystačíš se zákl. aplikacemi které jsou nativně v systému a pak je v podstatě jedno co koupíš, nebo potřebuješ nějakou určitou a pak si před koupí PDAčka musíš zjistit s jakým zařízením je daná aplikace kompatibilní.
    No a nebo sis koupil PDAčko hlavně kvůli HW vlastnostem a pak musíš skousnout nějaký ten SW problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    2

    Bohužel jsem též zakoupil Loox 710 a zatuhnutí (delfínci) je zřejmě vlastnost těchto strojů. Již více jak 2 měsíce toto řeším s prodejcem, opravnou, výrobcem a firmou jež očeštila SW. Výsledek je ten, že něco již funguje bez problémů, ale zprovoznění bezdrátové komuníkace (BT) je pro tyto firmy zatím neřešitelný problém. Prodejce a výrobce odmítájí reklamaci uznat. Nastavení komunikace jsem zadal jako placenou službu a chudáci v servisu zatím došli k tomu co já, ale jsou optimisti a mají více zkušeností - věřím jim, odpracovali na tom již několik hodin a nevzdávají to.
    Problém je zřejmě především v samotném výrobci který slibuje co všechno PDA umí, ale manuál je velmi stručný v kapitolách které jsou zcela zásadní a neupozornění na možné problémy chybí. Informace od výrobce jsou nevyvážené a neobjektivní. K Loox 710 je dodáván SW Sunnydays, který zcela znefukční PDA.
    Možná zastávám špatný názor, ale Loox 710 jsem si kupoval k práci a chci od něj služby v plném rozsahu co jsou deklarovány a nikoliv si hrát s nastavením, hledáním verzí SW které náhodou fungují, kupováním si mobilů s nimiž možná bude komunikovat,... V tomto jsem zklamán jak výrobkem, tak prodejcem HSH Computer i Fujitsu-Siemens.

    :no:
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    57

    Citace Původně odesláno od jazik
    Bohužel jsem též zakoupil Loox 710 a zatuhnutí (delfínci) je zřejmě vlastnost těchto strojů. Již více jak 2 měsíce toto řeším s prodejcem, opravnou, výrobcem a firmou jež očeštila SW. Výsledek je ten, že něco již funguje bez problémů, ale zprovoznění bezdrátové komuníkace (BT) je pro tyto firmy zatím neřešitelný problém. Prodejce a výrobce odmítájí reklamaci uznat. Nastavení komunikace jsem zadal jako placenou službu a chudáci v servisu zatím došli k tomu co já, ale jsou optimisti a mají více zkušeností - věřím jim, odpracovali na tom již několik hodin a nevzdávají to.
    Problém je zřejmě především v samotném výrobci který slibuje co všechno PDA umí, ale manuál je velmi stručný v kapitolách které jsou zcela zásadní a neupozornění na možné problémy chybí. Informace od výrobce jsou nevyvážené a neobjektivní. K Loox 710 je dodáván SW Sunnydays, který zcela znefukční PDA.
    Možná zastávám špatný názor, ale Loox 710 jsem si kupoval k práci a chci od něj služby v plném rozsahu co jsou deklarovány a nikoliv si hrát s nastavením, hledáním verzí SW které náhodou fungují, kupováním si mobilů s nimiž možná bude komunikovat,... V tomto jsem zklamán jak výrobkem, tak prodejcem HSH Computer i Fujitsu-Siemens.

    :no:
    Zdravím, původně jsem již nechtěl reagovat, zejména po vyjádření zkušenějších přispěvatelů na téma vytuhnutí Looxe. Poslední příspěvek od Jazika mi ovšem skutečně nedá než naprosto souhlasit s jeho názorem.

    Zní to možná směšně, ale zakoupil jsem si zařízení za cca 18.000,00 Kč skutečně proto, abych je užíval a ne abych studoval jakýsi výpis kompatibilních programů (mimochodem výrobcem k PDA nepřiložený!) a dle tohoto údajného výpisu instaloval případné další aplikace. O kvalitě českého návodu raději pomlčím, výrobce splnil zákonnou povinnost a dodal návod na jiném médiu než tištěný. To lze. Jeho kvalita co do podrobnosti, hrůza.

    V každém případě pokud výrobce pustil do oběhu zařízení je povinen předem ověřit jeho veškeré deklarované funkce. Osobně mi Loox "vytuhl" při běžném používání, kdy byly nainstalovány normálně fungující programy, ty byly používány a najednou se jeden z nich zasekl. Následoval soft reset a bylo vystaráno.Samozřejmě data ztracena, neboť kdo mohl očekávat takovou situaci v průběhu běžné práce.

    Tím odpovídám částečně i panu Švecovi pokud jde o zálohování. Samozřejmě pokud by podobná situace nastala po instalaci neznámého programu a já neměl zálohu, hm, mohu si za to sám. Ale, že vytuhnutí nastane v průběhu provozu to je zjevně jiná, BINGO.

    Ano potom se lze domnívat, že nejlepší nebude nic instalovat pouze používat předinstalované aplikace, ale po dosavadních zkušenostrech s zařízením osobně nevěřím že ani v tomto případě nedojde po nějaké době k zatuhnutí.

    Nejsem skutečně odborník který se bude zabývat tím, zda zatuhnutí způsobuje technická příčina, či soft, koupil jsem si zařízení k práci a ne k tomu, abych se v něm "šťoural" a pořád něco ladil, či byl napnutý kdy bude činnost ukončena z důvodu vyšší moci. Taky nebudu zkoumat zda jde o vadu Looxe, či Woken jak píše Falco. Zaplatil jsem při koupi jak za Looxe, tak software a mohu tudíž očekávat plně fungující zařízení. Jistě upozornění, že nějaký program nemusí fungovat správně se při instalaci zobrazuje, domnívám se ovšem, že se jedná o alibismus výrobce zařízení, který si je možná vědom skrytých potíží, leč nezobrazí se varování na ukončení činnosti zařízení.

    Když si koupím např. hliníkové disky na auto od neoriginálního výrobce vozu, jsem taky upozorněn, že se jedná o náhražku, mám snad očekávat, že mi kola za jízdy odpadnou?

    Pokud jde o kompatibiltu mobilních telefonů jak píše Jazik co dodat, naprostá pravda, nemá cenu šířit další poznámky. Jen pokud jde o jeho reklamaci, opětovně uvádím, že pokud není v 6 měsíční záruční lhůtě výrobek ve shodě s kupní smlouvou, již zmíněný paragraf § 616 občanského zákoníku lze jej vyměnit za jiný, není-li takový postup možný je nárok na vrácení peněz.

    Jaziku doporučuji nedat se odbýt a trvat na svém požadavku. Je to na tobě. Reklamaci uplatňuješ u prodejce. Tam předvedeš že výrobek určitou funkci nemá, špatně funguje, nebo ji postrádá, sepíšeš reklamační list a uplatníš svůj požadavek na shodu s kupní smlouvou (neměl by jsi jej měnit v průběhu reklamace, jako nejdřív chtít výměnu, potom zase vrácení peněz, apod.). Prodejce potom může samozřejmě nechat posoudit vadu u specialisty, ale pozor opět zmíněný § 616 prodejce je povinen bez zbytečného odkladu uvést věc do stavu odpovídajícímu kupní smlouvě (předpokládám, že jsi kupovat nový výrobek a ne bazarový). Ptal jsem se právníka na termín "bez zbytečného odkladu" bylo mi sděleno, že se jedná o lhůtu cca 1 týden (přesná není definována), prostě na zajištění výrobku nového.Podotýkám, že jsem tento postup konzultoval i na České obchodní inspekci a je skutečně platný, jedná se o nové ustanovení občanského zákoníku. Částečně koliduje se zákonem na ochranu spotřebitele, ale pouze v délce reklamační lhůty, v ničem jinéím ne!

    Tolik k problému můj názor. Ano jsem uživatel, chci výrobek který není nejlacinější užívat a Falco, kupoval jsem si skutečně PDA kvůli jeho vlastnostem, ale nehodlím "skousávat" nějaký ten SW problém. Prodejce chtěl taky výrobek zaplatit zcela a nehodlal "skousnout" že bych mu zaplatil jenom část ceny.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 28-04-2011, 12:52
  2. vytuhnutí smartmaps
    Od Edan_ce4you v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-10-2006, 15:22
  3. Záhadné vybití baterie na hx4700
    Od ok2shi v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 21-01-2005, 07:59