FSC Pocket LOOX 720 - přehled kompatibilních USB zařízení
V tomto příspěvku bude seznam USB zařízení, které někdo úspěšně testoval s tímto zařízením. Pokud máte nějaké USB zařízení, které jste otestovali, dejte vědět v diskuzi, jak to dopadlo - tento příspěvek bude pro přehlednost průběžně aktualizován. Seznam FUNKČNÍCH věcí Paměťové "klíčenky"
- [*]Apacer 32MB (Falco) [*]Apacer 512MB (prac) [*]Corsair Flash Voyager USB 1GB (Flynt) [*]FSC MemoryBird USB 2.0 128MB (Pavel Koza) [*]Jetflash 128 MB (Maaarty) [*]Jetflash 256 MB (Maaarty) [*]PQI Cool drive Pro 512MB (praetor) [*]Pretec iTiny 512MB (Falco) [*]Rubber Disk 1024MB USB 2.0 (VILIAM) [*]Rubber Disk 1024MB USB 2.0 (RB15) - high speed 120X (VILIAM) [*]Qdi U2Disk 128MB (Milan Švec) [*]Seitec USB Bar 128 USB 1.1 (miktt) [*]Seitec USB Bar 128 USB 2.0 (miktt) [*]Seitec USB disk 256MB (Pavel Stejskal)
- [*]FSC StorageBird USB2.0 80GB (Pavel Koza) [*]Hitachi 160 GB v USB boxu Welland ME340U2FL(TheMelin) [*]iRiver IHP 140 40GB (Falco) [*]iTec Drive II (Falco) [*]Maxtor 40 GB v boxu Welland (8daniela) [*]Pocket Hard Disk Drive modell Y-252U (noname model 40GB) (oltcit) [*]Quantum 60GB v boxu DeLock 5,25" OPAL USB 2.0 (Maaarty) [*]Samsung 40 GB 5400 ot./min. v boxu Apacer Share Steno CD211 (RV) [*]Samsung 120Gb 3,5" v obalu Argossy Kobe (rratio) [*]Seagate 40GB v boxu DeLock 5,25" OPAL USB 2.0 (Maaarty) [*]Seagate 80GB/2MB Cashe + Welland ext. box. ME340U2FL (mak) [*]Seagate Barracuda 3,5" 40GB/Fat32 v boxu Zynet HD-D2-U2-TW Black Solar ALU (Pekoz) [*]Seagate Barracuda IV 60GB v boxu Magnex (IntEx) [*]Western Digital 40GB WD400BB /Fat32 (Pekoz) [*]Western Digital 60GB 2,5' v boxu Welland (fockey) [*]Western Digital 80GB v boxu DeLock 5,25" OPAL USB 2.0 (Maaarty)
- [*]Compaq KU 0133 (Falco) [*]Genius K639/KB-06xe (Falco) [*]Genius KU 0368 (oltcit) [*]Intelligent Keyboard Chic Multimedia (Milan Švec) [*]UMAX Lumi EL610 (Milan Švec) [*]UMAX Lumi EL715 (Crusader) [*]UMAX WK 713 (oltcit)
- [*]Gembird UHS 242 (oltcit) [*]Planet USB 2.0 HUB (Pavel Koza) [*]Sigma USB HUB 104 (Milan Švec)
- [*]Casio Exilim Ex-S500 (Falco, Milan Švec) [*]Fujifilm S7000 (fockey) [*]HP 735 (kutil) [*]Konica Minolta Dimage Z3 (tatovic) [*]Minolta Digimax(kutil) [*]Minolta Dimage F200 (Jardach) [*]Olympus C-50 (Mlok) [*]Olympus C-150 (Milan Švec) [*]Olympus C-700 UZ (Falco) [*]Olympus C-720 UZ (oltcit) [*]Olympus C-750 UZ (Spider) [*]Olympus C-5050 ZOOM (OK2MON) [*]Olympus C-5060 Camedia Wide Zoom (Zdenička, Milan Švec) [*]UMAX Astrapix 670 (Lockheart)
- [*]GEMBIRG 18 in 1 XD compatible (Flynt) [*]PQI Smart media reader USB2.0 (oltcit) [*]Seitec USB 2.0 reader 8 in 1 (8daniela)
- [*]Canon i560 (oltcit) [*]HP deskjet 5150 (Milan Švec) [*]HP Deskjet 5652 (tatovic)
- [*]Microsoft IntelliMouse Explorer USB and PS/2 Compatible (Milan Švec) [*]USB Optická minimyš DS-2035 (Milan Švec) [*]Targus PAWM30 (bezdrátová optická myš a USB bezdrátový přípoj) (Milan Švec) [*]ASUS OPM-302 (bezdrátová optická myš a USB bezdrátový přípoj) (Milan Švec) [*]Genius GM 03003 Netscroll + Mini Traveler (Milan Švec) [*]Genius GM 03025A Netscroll + Mini Traveller Pro, optical, 800dpi, 76cm navijací káblik (oltcit) [*]Logitech M-UV55a (ASUS) (Milan Švec) [*]Microsoft Wheel Mouse Optical 1.1 USB and PS/2 Compatible (Milan Švec)
- [*]iriver ifp899 1gb (prac) [*]Mgeton E2 Cult (Maaarty) [*]MULTIWEB Xclef 500 MT (kybi) [*]Sony walkman atrac3plus mp3 - network walkman nw - hd3 (sorac)
USB "klíčenka"
Seitec USB Bar 128 (USB 1.1)
Seitec USB Bar 128 (USB 2.0)
Myš: Genius NetScroll+ Mini Traveler
Seitec USB Bar 128 (USB 1.1)
Seitec USB Bar 128 (USB 2.0)
Myš: Genius NetScroll+ Mini Traveler
Klíčenky:
- APACER 32MB
- Pretec iTiny 512MB
Fotoaparát:
- Olympus C-700 UZ
Klávesnice:
- Compaq KU 0133
- Genius K639
Ext. disky
- iRiver IHP 140
- iTec Drive II
Zkoušel jsem ještě uni čtečku karet, ale ta je bez označení. Zkusím vyhrabat někde fakturu, třeba tam něco bude.
- APACER 32MB
- Pretec iTiny 512MB
Fotoaparát:
- Olympus C-700 UZ
Klávesnice:
- Compaq KU 0133
- Genius K639
Ext. disky
- iRiver IHP 140
- iTec Drive II
Zkoušel jsem ještě uni čtečku karet, ale ta je bez označení. Zkusím vyhrabat někde fakturu, třeba tam něco bude.
Klavesnica Genius KU 0368 cca 600 SK :yes:
Klavesnica UMAX WK 713 cca 1400 SK :yes:
Ext.čitačka kariet PQI Smart media reader USB2.0 :yes: http://www.pqi1st.com/products/smr2.asp
Nefunguje : HAMA USB 2.0 Card Reader 9in1 cca 550 SK :no:
Klavesnica UMAX WK 713 cca 1400 SK :yes:
Ext.čitačka kariet PQI Smart media reader USB2.0 :yes: http://www.pqi1st.com/products/smr2.asp
Nefunguje : HAMA USB 2.0 Card Reader 9in1 cca 550 SK :no:
Celkem nezajimavy a uz to tu vesmes je, ale i tak...
Zkousel jsem zarizeni
USB Reader/Writer USTB1K01 by Taiwan a bezi OK
dale USB 3,5" mechaniku externi Mironet (bez ext. zdroje)- nefacha - malo stavy
a
iOmega USB ZIP 100 MB (bez ext. zdroje) - sviti, toci, vysunuje, ale hadr v looxu se neukaze. Zrejme problem je v tom, ze bez driveru ani slzu dat. Jdu se po nem podivat na web.
Zdar, krasny Vanoce a 05 - o Silvestra dejte bacha na ruce, at mate cim ovladat Looxe a Luxe
:sarcastic: :)
Zkousel jsem zarizeni
USB Reader/Writer USTB1K01 by Taiwan a bezi OK
dale USB 3,5" mechaniku externi Mironet (bez ext. zdroje)- nefacha - malo stavy
a
iOmega USB ZIP 100 MB (bez ext. zdroje) - sviti, toci, vysunuje, ale hadr v looxu se neukaze. Zrejme problem je v tom, ze bez driveru ani slzu dat. Jdu se po nem podivat na web.
Zdar, krasny Vanoce a 05 - o Silvestra dejte bacha na ruce, at mate cim ovladat Looxe a Luxe
:sarcastic: :)
Tiskárna hp deskjet 5150.
(Stačí nainstalovat a nastavit JETCET PRINT Pocket od Westtec.)
Další ...
(Stačí nainstalovat a nastavit JETCET PRINT Pocket od Westtec.)
Další ...
takze ostatni Deskjety budou fachat taky?
Pracuje(na Aceru n30):klavesnice Chicony KB9180 PS2
mys Genius Netscroll Optical PS2
to vse pres redukci Smartview Intelligent USB-PS2 111 pracuje OK
Pracuje(na Aceru n30):klavesnice Chicony KB9180 PS2
mys Genius Netscroll Optical PS2
to vse pres redukci Smartview Intelligent USB-PS2 111 pracuje OK
Canon i560funkčná
Myslím,že všetky uvedené tlačiarne v programe JETCET PRINT budú podporované.Pán Švec by ich mal uviesť ako autor príspevku o JETCET :)
Myslím,že všetky uvedené tlačiarne v programe JETCET PRINT budú podporované.Pán Švec by ich mal uviesť ako autor príspevku o JETCET :)
USB HOST je super, ja to pouzivam na Acer n30 nachadza sa na synchronizacno-nabijacom kabli. Na dovolenky a pobyty mimo domu si nosim Acer-a a HDD Seagate 80 GB zapojeny v sufliku USB. Takto si mozem fotit neuveritelne mnozstvo fotiek a stale vecer odlozit na HDD. Pripadne nieje problem si pozriet nejaky film a pod. :)
Zaujimave, ze ovela drahsie PDA tuto moznost nemaju standardne.
Zaujimave, ze ovela drahsie PDA tuto moznost nemaju standardne.
[QUOTE="oltcit"]Canon i560funkčná
[/QUOTE]
Pokud je v tom podminovaci zpusob, tak se radeji uvadet nebudou...:) Softwarove firmy jsou obcas v popisu aplikaci optimistictejsi, nez je vhodne... Radeji se spolehneme na to, co uz nekdo skutecne zkusil.
[/QUOTE]
Pokud je v tom podminovaci zpusob, tak se radeji uvadet nebudou...:) Softwarove firmy jsou obcas v popisu aplikaci optimistictejsi, nez je vhodne... Radeji se spolehneme na to, co uz nekdo skutecne zkusil.
Podívejte se pro porovnání na užitečný globální přehled toho, co už někde někdo zkusil a otestoval, že chodí na USB Hostu LOOXe 720 (obsahuje už i tyto naše cz poznatky). Aktualizuje ho průběžně Duncan, administrátor Firstlooxu. :yes:
K dnešku obsahuje tento podle abecedy srovnaný lexikon už přes 90 (devadesát!) položek. :!:
Např. mezi HD je zatím na špici "Maxtor OneTouch - 250GB".
Testujte a podělte se!
K dnešku obsahuje tento podle abecedy srovnaný lexikon už přes 90 (devadesát!) položek. :!:
Např. mezi HD je zatím na špici "Maxtor OneTouch - 250GB".
Testujte a podělte se!
:?: Tak to zkousim poprve tady odpovedet v dikusi, takze prominte pokud to delam spatne. Zkousel jsem obyc. klávestnici na Looxe 720 pres usb. Po restartu PDA zacal fungovat ale bez diaktitiky a cisel. I kdyz mam nastavenu ceskou klávesnicu pracuje jako anglicka a neni mzno ji prepnout do cestiny. Muze mi nekdo poradit?
[QUOTE="rratio"]:?: Tak to zkousim poprve tady odpovedet v dikusi, takze prominte pokud to delam spatne. Zkousel jsem obyc. klávestnici na Looxe 720 pres usb. Po restartu PDA zacal fungovat ale bez diaktitiky a cisel. I kdyz mam nastavenu ceskou klávesnicu pracuje jako anglicka a neni mzno ji prepnout do cestiny. Muze mi nekdo poradit?[/QUOTE]
Mrkni se na dalšíniskuze tady na serveru. Někde se tu probírají specielně klávesnice na USB host.
Mrkni se na dalšíniskuze tady na serveru. Někde se tu probírají specielně klávesnice na USB host.
Microsoft IntelliMouse Explorer USB and PS/2 Compatible chodí už taky. Jak na to.
HP 735
Minolta Digimax
ale jinak si myslím, že to musí poznat snad vše co se tam strčí a má to nějakou pamět.Budu zkoušet dál:D
Minolta Digimax
ale jinak si myslím, že to musí poznat snad vše co se tam strčí a má to nějakou pamět.Budu zkoušet dál:D
Další myši chodící na USB Hostu LOOXe 720. Vyzkoušeno všechno na 3.srazu v penzionu Troníček.
- USB Optická minimyš DS-2035
- Targus PAWM30 (bezdrátová optická myš a USB bezdrátový přípoj)
- ASUS OPM-302 (bezdrátová optická myš a USB bezdrátový přípoj)
- USB Genius GM-03003 Netscroll+Mini Traveler
- USB Logitech M-UV55a (ASUS)
- Microsoft Wheel Mouse Optical 1.1 USB and PS/2 Compatible
Největší psina byla, když se na displeji LOOXe honily nejdřív dvě, pak tři a nakonec celkem čtyři myši.
Jedna byla BT Stowaway, druhá USB bezdrátová ASUS OPM a ty dvě byly drátové USB myši. Všechny na USB Sigma Hubu 4/1. Přitom postupně všechny aktivní. Obrázky později.
- USB Optická minimyš DS-2035
- Targus PAWM30 (bezdrátová optická myš a USB bezdrátový přípoj)
- ASUS OPM-302 (bezdrátová optická myš a USB bezdrátový přípoj)
- USB Genius GM-03003 Netscroll+Mini Traveler
- USB Logitech M-UV55a (ASUS)
- Microsoft Wheel Mouse Optical 1.1 USB and PS/2 Compatible
Největší psina byla, když se na displeji LOOXe honily nejdřív dvě, pak tři a nakonec celkem čtyři myši.
Jedna byla BT Stowaway, druhá USB bezdrátová ASUS OPM a ty dvě byly drátové USB myši. Všechny na USB Sigma Hubu 4/1. Přitom postupně všechny aktivní. Obrázky později.
1/ Fotoaparát Olympus C-720 UZ
2/ Pocket Hard Disk Drive modell Y-252U (noname model 40GB) s externým napájaním-viac info nebolo možné zistiť :(
2/ Pocket Hard Disk Drive modell Y-252U (noname model 40GB) s externým napájaním-viac info nebolo možné zistiť :(
Pro zájemce o vyzkoušení USB Gamepadů. Jak na driver... ví "bagoj".
Venku chodí už Belkin Nostromo n52, Saitek P880, Thrustmaster.
Jsou tu taky majitelé?
Venku chodí už Belkin Nostromo n52, Saitek P880, Thrustmaster.
Jsou tu taky majitelé?
Tak jsem právě vyzkoušel 80GB disk v USB redukci TRUST (hliníková) a 720 nenačte nic. Existuje nějaký univerzální driver pro USB redukce na HD?
Tom
Tom
Vyzkousej ten disk rozdelit. Kabel nesmis mit propojen s PC - jen samotny usb host- pred pripojenim udelej SR, napis o jaky disk se jedna a jestli to pomohlo.
V kazdem pripade by mel byt disk ext. napajen.
V kazdem pripade by mel byt disk ext. napajen.
Je to 60GB Seagate, 4200ot, (z notebooku Fujitsu Siemens), je rozdělený na 20+40GB. Napájen z externě napájeného USBhubu (bez napájení ho LOOX neroztočí)
USB redukce je TRUST 250A.
Zkusil jsem to ještě jednou ale nedetekuje se. Přitom když do hubu dám např. 2 memorybirdy tak je vidí najednou
Zkusil jsem to ještě jednou ale nedetekuje se. Přitom když do hubu dám např. 2 memorybirdy tak je vidí najednou
Mě jde disk Hitachi 160 GB v pohodě a nemám ho rozdělen.Bohužel ho teď nemám u sebe abych napsal přesné označení.
Odzkoušen, používán a funkční bez rozdělení disk [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] v USB boxu [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Do boxu jde i CD-Rom.Až seženu, tak vyzkouším a dám vědět :cool:
Flash disk 1GB Flash Voyager CORSAIR (www.corsairmemory.com ) . Chvilku mu trvá než se načte, ale potom bez problémů.
Olympus C-50 naprosto bez problémů. Ostatně takhle bezproblémové by měly být všechny Olympusy, protože podporují USB-storage, resp. jsou Mass Storage Class. Ještě vyzkouším Canon 10D a dám vědět.
Z.
Z.
Dokážete prosím někdo poradit co dělat když se disk nedetekuje? Je to 60GB Seagate, 4200ot, je rozdělený na 20+40GB. Napájen z externě napájeného USBhubu (bez napájení ho LOOX neroztočí)
Přitom když do hubu dám např. 2 memorybirdy tak je vidí najednou
Není nějaký univerzální driver?Děkuji
T
Přitom když do hubu dám např. 2 memorybirdy tak je vidí najednou
Není nějaký univerzální driver?Děkuji
T
TheMelin: Tak jsem se rozhodl,ze si take zakoupim uvedeny externi box od Wellandu (dovolena na krku a uloziste fotografii je treba),otestovany jako kompatibilni s Looxem 720,lec bohuzel nikde neni k dostani,bud vyprodan,ci beznadejne dopredu zamluven.TheMeline nemas nejaky zdroj,odkud by se vyse jmenovane zarizeni nechalo objednat a bylo skladem ?Diky za info !
V uvedených boxech mám LiteOn SOHW 832S a HDD 40GB Seagate (nevím přesně značení, musela bych to rozdělat, jde o vyřazený HDD z důvodu malé kapacity cca 4 roky starý) a nefunguje ani jedno zařízení. Nejde zřejmě o vlastnost boxu ale HW uvnitř.CD s ovladači má sice označení pro WinXP, ale žádné jsem na CD nenašla. Nevím však, jestli chyba není u mě - někdo psal, že jde i ext.HDD Maxtor 160 GB, mě však také nejde. Mám LOOX 718.
No pokud se ti jedna jen o externi ramecek pro HDD tak si kup jakykoli USB externi ramecek. Na trhu jich je dost a urcite ho budou mit nekde skladem
Bohužel :(
Kupoval jsem ho u Czechcomputeru,v tu dobu ho měli.Je sice větší,ale mám své důvody,neb plánuji do něj ještě nacpat DVD vypalovačku.Pak to schválně testnu na Looxovy,jsem na to zvědav :D
Kupoval jsem ho u Czechcomputeru,v tu dobu ho měli.Je sice větší,ale mám své důvody,neb plánuji do něj ještě nacpat DVD vypalovačku.Pak to schválně testnu na Looxovy,jsem na to zvědav :D
2 kully
To je prave to,ze jakykoliv externi boxik nefunguje,mame s bratrem oba Looxe 720,on ma doma ex. ramecek USB 2.0 (ted presne nevim nazev,tusim Vipower - snad ) a Loox s nim spolupracovat nechce,pozaduje ovladace,proto shanim radeji znacku,ktera je uz tady odzkousena a funkcni.(lec bohuzel marne)
2 TheMelin
Diky alespon za info,velikost mi nevadi,preferuji tento model i vzhledem k jeho univerzalnimu pouziti - tedy nejen s PDA ;) ,pomijim-li jeho funkcnost s Looxem .
To je prave to,ze jakykoliv externi boxik nefunguje,mame s bratrem oba Looxe 720,on ma doma ex. ramecek USB 2.0 (ted presne nevim nazev,tusim Vipower - snad ) a Loox s nim spolupracovat nechce,pozaduje ovladace,proto shanim radeji znacku,ktera je uz tady odzkousena a funkcni.(lec bohuzel marne)
2 TheMelin
Diky alespon za info,velikost mi nevadi,preferuji tento model i vzhledem k jeho univerzalnimu pouziti - tedy nejen s PDA ;) ,pomijim-li jeho funkcnost s Looxem .
klavesnice Genius KB-06xe do USB
S AEK map zcela bez problemu i ceske znaky,funguje i tlacitko vypnuti,mala lehka a levna klavesnicka..dobre reseni pro chudsi uzivatele :)
S AEK map zcela bez problemu i ceske znaky,funguje i tlacitko vypnuti,mala lehka a levna klavesnicka..dobre reseni pro chudsi uzivatele :)
Koupil jsem si ext.HDD 60 GB Teac -( v Bzenci na srazu jsem zkousel 40GB Teac vse chodilo bez problemu) zkousel jsem uz vsechny mozne rozdeleni i formaty a muj LOOx tento disk stale nevidi - poradi mi nekdo jak na to?
Na jaky format a velikost mate naformatovane pevne disky ktere vam LOOX nacte.
Podotykam ze disk je asi v poradku nebot v PC ho vidim.
Na jaky format a velikost mate naformatovane pevne disky ktere vam LOOX nacte.
Podotykam ze disk je asi v poradku nebot v PC ho vidim.
Viem jedine, že PPC nevidí nič okrem Fat a Fat32 partícií. Napr. NTFS alebo Ext2 PPC nevidí.
Ale viac skúseností nemám.:?
Ale viac skúseností nemám.:?
[QUOTE="Šeba"]Koupil jsem si ext.HDD 60 GB Teac -( v Bzenci na srazu jsem zkousel 40GB Teac vse chodilo bez problemu).[/QUOTE]
Kdyz vsechno smazes, vytvoris 2GB oddil, naformatujes FAT32, tak nic? Pokud ne, tak ho muzes jit vratit...
Jeste me napadlo - mas to v zasuvce? Mozna ma vyssi spotrebu a PDA ho neutahne... Ale jen hadam.
Kdyz vsechno smazes, vytvoris 2GB oddil, naformatujes FAT32, tak nic? Pokud ne, tak ho muzes jit vratit...
Jeste me napadlo - mas to v zasuvce? Mozna ma vyssi spotrebu a PDA ho neutahne... Ale jen hadam.
Tak jsem udelal oddil 1,95 GB naformatoval na FAT 32 restartoval LOOX pripojil a stejne nic nevidim - podotykam ze na PC tento oddil vidim a je funkcni. V cem by tedy mohl byt problem. Usb host na LOOX funguje - vyzkouseno s klicenkou.
Napajeni disku mam zapnute pres napajeny USB hub.
Napajeni disku mam zapnute pres napajeny USB hub.
Jestli ten problem nema analogii s PC. Tam sel vyvoj tak, ze BIOS byl schopen urejdovat max 30GB, pak 60GB a dalsi hranice byla 120GB. Vyssi operacni systemy jiz nemaji problem s velkymi disky. Jestli tady neni hranice prave na tech 60 GB. Nektere disky Seagate mely moznost jumperem snizit na 30GB. Byvaly to vetsinou 40GB disky.