Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 11 z 13 PrvníPrvní ... 910111213 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 151 až 165 z 195

Téma: Alturion GPS navigace

  1. #151
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    0

    Mam otazku ohledne Alturionu a iPAQ hx4700. Ma nekdo zkusenosti s provozem Alturionu na tomto zarizeni? Mam problem se zobrazenim, tlacitka rychle volby jsou pouze v 1/4 obrazovky, menu a nektere popisky (napr. meritko) jsou mikroskopicke, temer necitelne velikosti. Nevite v cem je problem?
    Dal me zajima jestli neni nejaky zdroj na skiny pro tento program? Neco jsem nasel, ale v VGA tam nic neni.
    Diky

  2. #152
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    Citace Původně odesláno od Shady_cz
    Mam otazku ohledne Alturionu a iPAQ hx4700. Ma nekdo zkusenosti s provozem Alturionu na tomto zarizeni? Mam problem se zobrazenim, tlacitka rychle volby jsou pouze v 1/4 obrazovky, menu a nektere popisky (napr. meritko) jsou mikroskopicke, temer necitelne velikosti. Nevite v cem je problem?
    Dal me zajima jestli neni nejaky zdroj na skiny pro tento program? Neco jsem nasel, ale v VGA tam nic neni.
    Diky
    - Se zobrazením asi nic neuděláš, nepodporuje Real VGA plochu, leda by byl nějaký fígl pro Oz_VGA ...

    - VGA skiny byly přímo v instalaci, myslím ...



  3. #153
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Pavlucha
    - VGA skiny byly přímo v instalaci, myslím ...
    Ano to byl, ale jenom jeden proto se ptam jestli nekdo nevidel neco jineho.

  4. #154

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Tak jsem neodolal a sehnal k testovani verzi 6. Ma spoustu dobrych napadu, ale skoro nic nefunguje. Nevim jak si to nekdo muze vychvalovat :? Zlaty PocketKim - ten sice nema tolik ficur, ale zato funguje.

  5. #155
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2002
    Příspěvků
    202

    Citace Původně odesláno od karlic
    Tak jsem neodolal a sehnal k testovani verzi 6. Ma spoustu dobrych napadu, ale skoro nic nefunguje. Nevim jak si to nekdo muze vychvalovat :? Zlaty PocketKim - ten sice nema tolik ficur, ale zato funguje.
    Nevim, jak nekdo muze chvalit PocketKIM :-))

    Co ti nefunguje? Me jede v pohode?

  6. #156
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    314

    Citace Původně odesláno od karlic
    Tak jsem neodolal a sehnal k testovani verzi 6. Ma spoustu dobrych napadu, ale skoro nic nefunguje. Nevim jak si to nekdo muze vychvalovat :? Zlaty PocketKim - ten sice nema tolik ficur, ale zato funguje.
    kde jsi sehnal k testovani taky bych rad otestoval

  7. #157
    Nováček
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    29

    Citace Původně odesláno od karlic
    Tak jsem neodolal a sehnal k testovani verzi 6. Ma spoustu dobrych napadu, ale skoro nic nefunguje. Nevim jak si to nekdo muze vychvalovat :? Zlaty PocketKim - ten sice nema tolik ficur, ale zato funguje.
    Byt si myslim ze Alturion se mohl ponekud vic snazit tak rozhodne je TISICKRAT lepsi nez PocketKIM. Popravde cokoli je lepsi nez PocketKIM. Ten je nepouzitelny. Snad jako hracka pro spolujezdce (a to jeste nudna).

    M.



  8. #158

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Medved
    Citace Původně odesláno od karlic
    Tak jsem neodolal a sehnal k testovani verzi 6. Ma spoustu dobrych napadu, ale skoro nic nefunguje. Nevim jak si to nekdo muze vychvalovat :? Zlaty PocketKim - ten sice nema tolik ficur, ale zato funguje.
    Nevim, jak nekdo muze chvalit PocketKIM :-))

    Co ti nefunguje? Me jede v pohode?
    V Alturionu mám tyto problémy v České republice:
    - nefunguje diakritika
    - nelze vyhledávat místa s diakritikou, protože nevím jak vypadá zkomolený znak
    - strašně dlouho se natahuje
    - občas vytuhne
    - samovolně se zapíná a vypíná audio navigace
    -audio navigace je nesmyslná např. hlásí něco jako za deset sto metr odboč vlevo a navigace grafická ukazuje vpravo, čili naprostý rozpor
    - neukádají se položky do favorites
    - občas zmizí názvy ulic
    - nelze vyhledat všechna cílová místa, která jsou znázorněna v mapě, takže se pak musím nastokrát doklikat do grafické mapy a najít cílové místo u u něj najít nejbižší možný navigační bod
    - program má setrvačnost, čili stojím a mapa pořád jede a ukazuje nenulovou rychlost
    - pokud uložím route, tak mě občas začne navádět z místa, kde právě jsem, místo aby natáhnul route jak byla uložena
    - pokud program vypnu a znovu zapnu, tak je přesně uprostřed republiky místo toho, aby byl na posledním navštíveném místě
    - nepamatuje si HOME, nelze mi uložit
    - pokud uložím route a chci ji znovu otevřít, ztratí se cesta k souboru
    - pokud dám navigovat na někoho z adresáře, tak to neprojde, protože je nesmyslná diakritika
    - popisky u ulic jsou zdvojeně nad sebou, přesazené tak v půlce písma, takže se špatně čtou a musí se domýšlet
    - pokud se kouknu do instruction view, tak počet kilometrů, který je ve skutečnosti nad 100km je znázorněn o tísíc kilometrů víc. Na hlavní obrazovce je to naštěsí OK
    - na hlavní obrazovce se zobrazujou nějak divně časové údaje. např pro trasu 2,4KM je čas 11:23 a pro trasu 395km je čas 07:09 :O
    - ED3 se občas vypne, i když mám nastaveno v Alturionu nastaveno aby se nevypínal
    - někdy naplánuje trasu naprosto nesmyslně

    Závěr: Skvělý nápad jak udělat navigaci, ale chce to ještě nějaký dlouhý čas, aby to dotáhli dokonce. Až budou odchytané všechny mouchy, tak to bude možná i prakticky použitelné. Co se týká PocketKim, tak ten sice nemá tolik vychytávek, ale to co má mi funguje naprosto spolehlivě.


  9. #159
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    628

    Ad diakritika: zrovna v tomto fóru jsem uváděl patch, který sice z verze Pro udělá verzi Standard, ale diakritika funguje v pohodě. Možná patch vyřešil i nějaké ostatní neduhy, já totiž s programem funguju úplně v pohodě.

  10. #160
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2002
    Příspěvků
    202

    Citace Původně odesláno od karlic
    V Alturionu mám tyto problémy v České republice:
    Odpovedi doplneny do orig. textu:

    - nefunguje diakritika
    - ano, to je chyba, ale pracuje se na odstraneni. Pro oficialne zakoupene verze je na webu dostupnu update

    - nelze vyhledávat místa s diakritikou, protože nevím jak vypadá zkomolený znak
    - souvisi s vyse uvedenym, ale zapamatovat si 6 znaku neni zas tak slozite...

    - strašně dlouho se natahuje
    - zalezi kde mas ulozene, kolik tahas map, jaka je rychlost karty, jake pripojujes GPS a kolik mas volne pameti. Zkouseno na nekolikero zarizenich, natahovani vetsinou rozume (i kdyz blesk to neni, ale to neni zadna takovato aplikace, ani PK)

    - občas vytuhne
    - vypni si IR port

    - samovolně se zapíná a vypíná audio navigace
    - nechapu, co tim myslis. Na vsech zarizenich co jsem videl fungovalo v pohode.

    -audio navigace je nesmyslná např. hlásí něco jako za deset sto metr odboč vlevo a navigace grafická ukazuje vpravo, čili naprostý rozpor
    - tohle je nejaky nesmysl. nikdy jsem podobne chovani nepozoroval.

    - neukádají se položky do favorites
    - dano chybou v mapach, neukladaji se favorites jen v Praze.

    - občas zmizí názvy ulic
    - nikdy jsem nikde nepozoroval. Kde presne ti nazvy ulic mizi?

    - nelze vyhledat všechna cílová místa, která jsou znázorněna v mapě, takže se pak musím nastokrát doklikat do grafické mapy a najít cílové místo u u něj najít nejbižší možný navigační bod
    - hledani funguje naprosto v pohode. Mozna nekde delas neco spatne.

    - program má setrvačnost, čili stojím a mapa pořád jede a ukazuje nenulovou rychlost
    - tohle neni chyba, to je velice uzitecna funkce. Automaticky dopocitava trajektorii pohybu, takze kdyz na chvilku stratis signal (treba v huste zastavbe), nebo zastavis na semaforu pod mostem, tak se ze silnice nestratis, ale snazi se dopocitat smer pohybu z predchozich zaznamu. Po cca 4-5ti vterinach s tim prestane.

    - pokud uložím route, tak mě občas začne navádět z místa, kde právě jsem, místo aby natáhnul route jak byla uložena
    - standardne pokud mas pripojene GPS tak te navadi od mista kde aktualne jsi. Tohle je taky velice vycurana fce, protoze nemusis pri otevreni trasy hledat, kde se prave nachazis. Pochybuju, ze nekdo chce navigovat od zacatku, kdyz je v pulce trasy...

    - pokud program vypnu a znovu zapnu, tak je přesně uprostřed republiky místo toho, aby byl na posledním navštíveném místě
    - posledni misto si nepamatuje. Pokud nemas pripojene GPS, ukaze polohu ve stredu nahrane mapy nebo HOME.

    - nepamatuje si HOME, nelze mi uložit
    - souvisi s problemem ukladani Favorites (pouze v Praze). Vytvor si HOME v PC a sesynchronizuj s PDA. Pote se ti bude mapa bez pripojene GPS zobrazovat na teto polozce.

    - pokud uložím route a chci ji znovu otevřít, ztratí se cesta k souboru
    - nechapu co tim myslis.

    - pokud dám navigovat na někoho z adresáře, tak to neprojde, protože je nesmyslná diakritika
    - ano, to je problemem z diakritikou. Po updatu funguje dobre.

    - popisky u ulic jsou zdvojeně nad sebou, přesazené tak v půlce písma, takže se špatně čtou a musí se domýšlet
    - nikdy jsem nepozoroval. Posli screenshot.

    - pokud se kouknu do instruction view, tak počet kilometrů, který je ve skutečnosti nad 100km je znázorněn o tísíc kilometrů víc. Na hlavní obrazovce je to naštěsí OK
    - nevim, nepouzivam, je to mozny bug.

    - na hlavní obrazovce se zobrazujou nějak divně časové údaje. např pro trasu 2,4KM je čas 11:23 a pro trasu 395km je čas 07:09 :O
    - to co se ti zobrazuje je ETA (Estamined Time of Arrival - predpokladany cas prijezdu). Pocita se dynamicky podle toho jak jedes. Pokud stojis na miste, tak je samozrejme, ze se ti zobrazuje nesmyslny cas, protoze se nehybes. Pokud pojedes, bude se ukazovat spravne. Podle mych zkusenosti je tento cas naprosto presny. Jine navigacni softy takhle pocitat neumi (zobrazuji jen cas v zavislosti na vzdalenosti a max. povolene rychlosti)

    - ED3 se občas vypne, i když mám nastaveno v Alturionu nastaveno aby se nevypínal
    - na ED3 jsem to nezkousel, ale vsude jinde funguje v pohode.

    - někdy naplánuje trasu naprosto nesmyslně
    - jedna se prevazne o chyby mapovych podkladu od TeleAtlasu, mrkni se do historie tohodle threadu. Neni to nic, s cim by se nedalo jezdit. Che to u toho v aute i trosku premyslet a koukat se na cedule :-)

    Jen bych te chtel upozornit, ze vetsina problemu, ktere popisujes bud problemy nejsou, nebo jsou opravene, ale protoze mas "demo" verzi od nejakeho jineho, nez oficialniho zdroje, tak nemas pristup k AutoUpdate, pres ktery se spousta problemu da vyresit (cestina, ...).
    Srovnavat s PocketKIM opravdu nema vubec cenu, protoze to nejde :-)

  11. #161
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    457

    Neni nekde ke stazeni update na Alturion ?

    On totiz v te prodavane verzi obsahuje jednu neprijemnou chybu, ze na nekterych pocitach vubec nefunguje (jde jen nainstalovat do PDA), tudiz autoupdate jaksi taky nejde pouzit - v PDA neni a na PC nejde spustit s nejakou trapnou hlaskou o neznamych funkcich a invalidnich dll

  12. #162
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    628

    Pokud máte Alturion zakoupený, je zde funkce "Automatický update", tam již naleznete, co potřebujete.



  13. #163
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    457

    Kdyz nefunguje autoupdate, pouzijte autoupdate :-)

    Hezke, nicmene to nepomuze

  14. #164
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    457

    Funguje to nekomu na XP s SP2 ?

    Autoupdate nejde, alturion nejde, export do PDA jde potom co se odmacka asi 5 hlasek o chybejicich knihovnach, neznamych chybach a kdovi cem jeste

    Taky by to sakra mohli otestovat jestli to funguje nez to zacnou prodavat

  15. #165
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    628

    Tak to máte nějakou prazvláštní verzi. Chybějící knihovna má vliv pouze na nespuštění aplikace samotné v PC ( a myslím, že jsem v této diskusi i psal návod jak aplikaci spustit, stačí jen hledat ) , ale rozhodně nemá vliv na automatický update.

Strana 11 z 13 PrvníPrvní ... 910111213 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Alturion - problém s exportem
    Od Jaklis v sekci Alturion
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 15-02-2007, 13:33
  2. Alturion+notebook?
    Od NIKO_ce4you v sekci Alturion
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 03-01-2007, 16:47
  3. Alturion - rady, tipy, zkušenosti
    Od Crusader_ce4you v sekci Alturion
    Reakcí: 270
    Poslední příspěvek: 24-11-2005, 14:22
  4. Acer n50 a Alturion
    Od Marian Veselý v sekci Alturion
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 24-08-2005, 20:49
  5. MDA Compact a Alturion
    Od Falco_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-04-2005, 13:54