Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Wi-fi na LOOX720

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    31

    Mám problém. Koupil jsem si LOOX 720 a zkouším Wi-fi. Před naistalování lokalizace mi Wi-fi chodí. Ale po nainstalování lokalizace není schopna najít žádnou sít:no: . Máte někdo podobný problém. Nebo jak se to dá řešit.
    Předem díky za ohlasy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od Shadow
    Mám problém. Koupil jsem si LOOX 720 a zkouším Wi-fi. Před naistalování lokalizace mi Wi-fi chodí. Ale po nainstalování lokalizace není schopna najít žádnou sít:no: . Máte někdo podobný problém. Nebo jak se to dá řešit.
    Předem díky za ohlasy.
    ... tzn. že pokud vypneš CZ překlad UI tak Wifi funguje a pokud překlad zapneš tak nemůžeš najít žádnou síť? Zkoušel si kontaktovat autory lokalizaci (tj. Sunnysoft)? Co na to ostatní uživatelé LOOXe 720?

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    31

    Ne to není tak přesné. I když pak lokalizaci vypnu. Wi-fi nejede. Funguje jen po tvrdém resetu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od Shadow
    Ne to není tak přesné. I když pak lokalizaci vypnu. Wi-fi nejede. Funguje jen po tvrdém resetu.
    ... z vlastní zkušenosti vím, že 99.99% chyb zapříčiněné lokalizací je způsobeno překladem UI.

    Pokud ti WFi nefunguje při vypnutém CZ UI, nemůže být chyba ještě někde jinde? Tj. Je to ipravdu tak, že když provedeš hard reset (bez instalace ze zálohy nebo jakéhokoliv jiného SW), tak WiFi jede a ihned poté co nainstaluješ InterWrite (opět bez instalace jakéhokoliv jiného programu) tak přestane fungovat?

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    31

    Jo nejak tak. Nejvěší průser je ale v tom , že to chvili fungovalo i s lokalizací. Ale jen po první instalaci a asi tak pul dne. Od te doby nic.:?:
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od Shadow
    Jo nejak tak. Nejvěší průser je ale v tom , že to chvili fungovalo i s lokalizací. Ale jen po první instalaci a asi tak pul dne. Od te doby nic.:?:
    ... hmm, divne ... no uvidis co na to ostatni uzivatele stejneho PDA. Kdyz tak ti nezbyde nic jineho nez kontaktovat support Sunnysoftu.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    31

    Nevis jaká je poslední verze ROM pro Loox720?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od Shadow
    Nevis jaká je poslední verze ROM pro Loox720?
    ... to bohuzel nevim ...

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    105

    Me WiFi chodi bez problemu s cestinou i bez, mam ji nastavenou pres E2C vcetne WEP.

    ROM: P22452-P929-V702 z 12.8.2004
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    176

    Potřebuji radu.Nastavil jsem PC,připojím se k síti pomocí E2C.Dostanu se na www-úvodní stránka po zadání hesla do PC,ale pokud chci na jinou www tak to nejde.Můžete mi někdo poradit jak mám wifi nastavit??Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od gm
    Je schopen někdo poradit????:disgusted:
    No kdyz o tom napises vic nez jen "pripojeni k siti", tak urcite ano
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    105

    Tady se vazne tezko radi, WiFi se nastavuje obdobne jako sitova karta jen se doplnuje ochrana napr WEP coz je nejaky retezec znaku ktery umoznuje kodovani.

    Tzn: v PDA vyplnis veci jako IP, maska, brana, dns, atd ... v sitovych kartach loox wlan wireless adapter
    no a pak vytvoris pripojeni ja ho mam delane pres e2c kde si najdu svoje ap znovu vyplnim udaje jako v sit karte zadam klic web a to je vse
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    176

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    Citace Původně odesláno od gm
    Je schopen někdo poradit????:disgusted:
    No kdyz o tom napises vic nez jen "pripojeni k siti", tak urcite ano
    OK.Takže-pc má adsl 512kb/s.K pc jsem připojil Access Point Wifi k pc.Vytvořil jsem připojení k síti.Access point si přidělil-má standartně přidělenou-IP adresu.No a když zapnu na Looxovi aplikaci E2C a objeví se pa scanu dostupná sít-default.Když se připojím proběhne vše bez problému,ale nemůžu se dostat na internet.Sít by měla být available ale je unavalaible.
    Dík....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    Citace Původně odesláno od gm
    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    Citace Původně odesláno od gm
    Je schopen někdo poradit????:disgusted:
    No kdyz o tom napises vic nez jen "pripojeni k siti", tak urcite ano
    OK.Takže-pc má adsl 512kb/s.K pc jsem připojil Access Point Wifi k pc.Vytvořil jsem připojení k síti.Access point si přidělil-má standartně přidělenou-IP adresu.No a když zapnu na Looxovi aplikaci E2C a objeví se pa scanu dostupná sít-default.Když se připojím proběhne vše bez problému,ale nemůžu se dostat na internet.Sít by měla být available ale je unavalaible.
    Dík....
    ... a máš tohle připojení nastavený jako "Internet Connection" nebo "Work"? :?:
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    Citace Původně odesláno od gm
    Potřebuji radu...Můžete mi někdo poradit jak mám wifi nastavit??Díky
    Co dělat, když nemůžu na 720ce rozjet WiFi:
    (Není to nic jednoduchého, ale když zvládnete projít i tenhle text, zvládnete i to, aby vám to chodilo taky. Vím o tom své. Mám to za sebou a už mi to konečně :!: chodí taky!)

    Předpoklady:
    1. Nějaké fungující a dostupné místo pro připojení (router, access point - dále pro obojí jen AP)
    dostupné = a) bez nutnosti cokoliv zadávat pro připojení nebo b) znám to, co se musí zadat pro přihlášení – obvykle heslo nebo klíč WEP nebo novější WPA (určuje a poskytuje provozovatel AP)

    Není-li cokoliv z uvedeného splněno, nemá smysl se zabývat dalším. Vrátit se na začátek a vyřešit 1. předpoklad.

    2. Fungující 720ka (která mi jenom nechce ukázat žádnou sdílenou složku na počítači, kam se chci přes AP připojit nebo mi pořád ukazuje okno, že mnou požadovaná stránka na webu pro mě nebude)

    Je-li splněno obojí, mám dvě možnosti.
    Tu jednu (použít dodaný SW pro zjednodušení obsluhy) pro tento případ teď vynecháme. Nelze tam tak úplně ovlivňovat některé detaily. A ty budeme potřebovat.
    Použijeme tu druhou - vlastní postup klasickou cestou. Abychom se dostali k cíli, potřebujeme kontrolovat jednotlivé fáze nastavení a současně mít jistotu, že každá z nich funguje správně.

    Wifi je použitelné pro dvě činnosti (obojí skrz počítač s AP).
    A. Přístup do LAN k souborům (nebo tiskárnám), které jsou volně dostupné (sdílené)
    B. Přístup na internet

    Podle možností konkrétního AP může jít o obojí nebo jen o jedno.

    3. Předpoklad na straně počítače
    Bez ohledu k čemu se chci dostat (soubory/internet), musí být na straně počítače vyřešena otázka ochrany přístupu (průchod skrz firewall, přemostění jednotlivých větví LAN, proxy server, nastavení AP – podle toho, co všechno je konkrétně v daném místě použito) tak, aby byla jistota, že to není počítač s AP, co mi brání se dostat dál (k souborům, na internet).
    Tohle musí vyřešit správce dotyčné konkrétní sítě, který jinak musí poskytnout údaje potřebné pro 720ku. Hlavně adresy pro výchozí bránu, (přemostění nebo proxy server, jsou-li) a AP.

    Předpokládejme nejprve ideální stav. V přístupu nebude bránit nastavení firewallu, na internet se nemusím dostávat přes proxy server (= větev LAN, na níž je AP je evidována v přemostění) a AP je nastaven tak, že nemusím znát konkrétní adresu pro svoji 720ku.
    A to hlavní – AP je dostupný jiným. AP je tedy dostupný (= available). Jenom mně ne.

    A ještě to zjednodušíme, chceme jenom na internet. I když připojení k souborům je jako test, že něco chodí, to nejlepší první vodítko. Půjde nám teď jenom o webové stránky.

    4. Předpoklady na straně 720ky
    Musíme:
    a) zjistit, jestli 720 vidí ten dostupný AP, nastavit to a zkontrolovat spojení
    Nastavení/Systém/Bezdrátová síť – Zapnout - OK
    Nastavení/Připojení/Síťové karty – ukáží se dostupné AP – vyberem a Tap na něj
    Záložka Obecné – u Připojen k: vyberem Práce (!)
    Záložka Síťový klíč – u Ověřování a Šifrování dat vyberem (pro začátek) Otevřít a Zakázáno/nebo zadáme hodnoty dodané provozovatelem AP – OK
    U zvoleného AP by se mělo objevit Připojeno. Jinak to musíme zkoušet jinde popř. se musíme vrátit a prověřit předpoklady na straně počítače (viz b. 3.).

    b) nastavit WiFi síťovou kartu (u 720ku integrovanou)
    Záložka Síťové adaptéry.
    Moje síťová karta je připojena do: Práce (kontrola!)
    Tap na LOOX WLAN Wireless Adapter.
    Pro zjednodušení můžeme nejprve zadat: IP adresu přiděluje server.
    To může chodit. Může se ale stát, že nám 720ka třeba spojení shodí. Stačí zapomenout ťuknout do displeje (podle zapnutí nastavení) a je vypnuto. A pak se můžeme už jenom divit, že předtím funkční spojení nejde. Už se nám zřejmě nesejdou adresy.
    Známe-li (máme-li dodané) konkrétní adresu pro výchozí bránu a AP, bude-to pak celé stabilní a taky mnohem rychlejší. Proti variantě s přidělováním IP adresy serverem chodí web přes WiFi na PDA s pevnou IP adresou téměř okamžitě.
    Zatrhneme tedy Zadat IP adresu ručně.
    Adresa IP naší 720ky ručně zadaná musí být taková, aby nekolidovala s adresami jiných počítačů v konkrétní LAN, kam se připojuji – třeba je volné číslo 192.168.0.10. Dáme ho tam.
    V dalším řádku musíme vyplnit 255.255.255.0 a pod tím pak zadáme dodanou (známou) adresu výchozí brány (v mém případě to je adresa přemostění jednotlivých větví LAN – 192.168.0.1). VELMI NUTNÉ !
    Pak otevřeme záložku Názvové servery. Do Prim. DNS: zadáme STEJNÝ obsah jako u výchozí brány (u mě 192.168.0.1). Jako Sek. DNS jsem měl původně zadanou adresu IP přidělenou serverem DHCP počítači, jehož prostřednictvím se ostatní větve LAN (tedy i AP pro PDA) připojují na web. Ale jak jsem zjistil, chodí to i bez toho.

    Ok u textu, že změna se projeví až při příštím vložení adaptéru (pozůstatek z dob, kdy se WiFi zapínalo a vypínalo zasunutím a vytažením WiFi karty)
    Teď to splníme vypnutím a zapnutím WiFi provozu (v Nastavení/Systém/Bezdrátová síť).
    Ok
    Nastavení/Systém/Bezdrátová síť – Vypnout – po chvilce Zapnout – Ok.

    c) nastavit parametry připojení

    Nastavení/Připojení/Připojení – Upřesnit – Vyberte sítě
    Pro připojení do privátní sítě použít: Tap na Nový…
    V záložce Obecné zadáme pojmenování (např. WiFi AP).
    V záložce Nastavení serveru proxy zaškrtneme jenom Tato síť je připojena k Internetu. (Kdyby bylo proxy, musíme to zadat tady a vyplnit porty v Upřesnit…, ale dohodli jsem se, že proxy teď není).
    Ok
    Pro připojení do privátní sítě použít: má být teď – WiFi AP
    Ok
    V záložce Základní nastavení budou teď dvě skupiny – horní podle nastavení pro Internet, dolní bude WiFi AP (jak jsme nastavili připojení pro Práce, které právě používá naše (WiFi) síťová (integrovaná) karta.
    Ok
    Ok

    A můžem vyndat 720ku z kolébky (je-li tam ještě) a pustit Internet Explorer.
    V horním zadávacím řádku napíšeme www.ce4you.cz a bylo-li všechno Ok, můžeme pokračovat už jinou činností.

    Zajímavé je vyzkoušet si práci se soubory přes Průzkumníka (Resco Explorer je k tomu lepší).
    Chodí-li připojení správně, tak se po Tap na ikonu se složkou v dlani (dole uprostřed)
    nabídne okno k zadání názvu servru (příp. vč. sdílené složky). Pak jméno a heslo a už jsou adresáře na displeji.
    Parádní je to pro vzdálený tisk na sdílených tiskárnách. Soubor je někde jinde, tiskárna taky a řídím to z LOOXe v dlani úplně odjinud.

    720ka se nám teď může kdykoliv vypnout kvůli nečinnosti (při provozu na baterky). Při výše uvedeném nastavení s pevnou IP adresou se vůbec nic neděje. Stačí znovu zapnout hlavním vypínačem a všechno jede samo. Spojení se samo naváže během sekundy a můžeme hned volit stránku na webu, která nás zajímá. Nebo jít do složky po odklikání ověřovací procedury.

    Ověřili jsme tedy, že WiFi na 720ce chodí, jak má.

    Už zmíněnou možností je nastavení WiFi v Komunikačním centru. To se nastavuje odděleně a se samostatným názvem pro Připojení – E2C! Ponechám už na Vaší tvořivosti.

    Jako další krok bude nastavení zabezpečení (WEP, WPA) přenosu. To už tu popsal Michal (eXEden) v Bezpečnost WiFi.

    Teď bude zajímavé se pustit se do VoIP telefonování (přes Skype)!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Loox720 a SDHC
    Od markjag_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 15-06-2007, 19:33
  2. GPS k Loox720
    Od romail v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-02-2006, 17:14
  3. sdílení na LOOX720
    Od Beri_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-07-2005, 13:56
  4. LOOX720
    Od RADEK PETŘIK v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 31-12-2004, 10:00