Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 7 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 92

Téma: HP 4700 nebo LOOX 720

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    95

    poradte? kdyz se nebudem divat na cenu, kterej je vlastne lepsi?
    přecházim z 2210 takze vubec nevim jestli zustat verny HP nebo k jinej galanke.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    Chce to projít si už dříve uvedené odpovědi na stejnou otázku. Tady. A seznámit se (nejlíp odzadu) s informacemi současných uživatelů 720ky (zatím jen zvenku) a taky se vším, co tu uvádějí už noví místní uživatelé 4700ky - a), b) a c).
    A teprve pak se zcela v klidu rozhodnout. Co a za kolik chci. A co za to dostanu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    ... jednoznačný výrok, které z těchto PDA je lepší lze jen těžko vynést. Vybaveností vede LOOX (USB host, integr. kamera, 128 MB RAM). Já sám jsem se do včerejška nemohl rozhodnout, které z těchto dvou PDA objednat; včera jsem ale objednal iPAQ a je pokoj ... Mé důvody byly:

    1. LOOX není v ČR ještě dostupný a termín 15.10 je pro mne moc daleko (navíc otázkou je zda bude dodržen; pro všechny kteří čekají doufám, že ano)
    2. Pokud chci PDA s VGA, tak chci aby byl displej co největší; při svém rozhodování jsem zašel až tak daleko, že jsem si na papír nakreslil dva obdélníky (jeden z úhl. 3,58" a druhý s 4"), abych porovnal velikosti obou displejů. Rozdíl se mi zdál celkem podstatný, což při VGA zobrazení může hrát svou roli.
    3. Design iPAQu je mi subjektivně bližší a to i přesto, že je toto PDA od HP větší a těžší než LOOX.

    Kameru nepotřebuju ale mrzí mě ten USB host

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    ... když jsem upustil od Looxe 720 a koupil hx4700, přemýšlel jsem úplně stejně jako PavelR.
    Navíc - co se foťáku týká - podívej se na kvalitu těch fotek! Je to strašný!
    Chci-li fotit, mám foťák. Chci-li fotit nějaký "rychlý" a jako "vtipný" fotky v hospodě nebo jinde, stačí (na poslání MMS) bohatě foťák v telefonu.
    Jediný, s čím jsem se nerad loučil (měl jsem Looxe 610) a na co si teď zvykám, je rozdíl v organizaci paměti ROM/RAM.
    Pokud ti nejde o peníze, jdi do iPAQ (ony ty ceny zase tak moc rozdílný nejsou).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    216

    Citace Původně odesláno od Pavlucha
    ... když jsem upustil od Looxe 720 a koupil hx4700, přemýšlel jsem úplně stejně jako PavelR.
    Navíc - co se foťáku týká - podívej se na kvalitu těch fotek! Je to strašný!
    Chci-li fotit, mám foťák. Chci-li fotit nějaký "rychlý" a jako "vtipný" fotky v hospodě nebo jinde, stačí (na poslání MMS) bohatě foťák v telefonu.
    Jediný, s čím jsem se nerad loučil (měl jsem Looxe 610) a na co si teď zvykám, je rozdíl v organizaci paměti ROM/RAM.
    Pokud ti nejde o peníze, jdi do iPAQ (ony ty ceny zase tak moc rozdílný nejsou).
    Nikdo se moc nezmiňujete o rozdílu velikosti RAM paměti u obou PDA!
    hx4700 RAM = 64MB
    Loox RAM = 128MB
    To je pro mne zatím dost rozhodující ve prospěch Looxe.
    Myslím, že pro běh více programů to je podstatné.
    Co vy na to?

    Taky se zatím neumím jednoznačně rozhodnout
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    No jo, ale co takhle instalovat do iPAQ Store (a že to po první HR dělat fakt budu ) a nechat RAMku k původnímu účelu ...

    Vážně si myslím, že je to všechno jen otázka zvyku. O tom se tu můžeme dohadovat celý dny
    Nicméně ... na spuštění filmu, brouzdání na netu, hry nebo Word a Excell mi na hx4700 stačí i těch cca 20MB, který jsem si ještě nezamazal zbytečnostma
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    64MB ti bohate staci, vetsinu stejne mas na karte. Lidi si mysli, ze cim vic ram, tim lepe, protoze tam vic daji. Ano, to je pravda, ale:

    1. cim vic mam v RAM, tim vetsi skodu vypadek udela
    2. proti vypadku delam zalohu a kam? na kartu.

    Dle meho staci i 32MB, protoze v RAM mam jen to, co bezi porad anebo moc casto, zbytek z karty. Pro beh systemu a aplikaci Ti tech cca 20-25MB staci.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od JP
    Nikdo se moc nezmiňujete o rozdílu velikosti RAM paměti u obou PDA!
    hx4700 RAM = 64MB
    Loox RAM = 128MB
    To je pro mne zatím dost rozhodující ve prospěch Looxe.
    Myslím, že pro běh více programů to je podstatné.
    ... jak to? ... já se o tom, zmiňiji ve své příspěvku výše . RAM odlehčím tím, že pokud to bude SW umožňovat budu instalovat do iPAQ File Store popř. kartu. Měl jsem iPAQ 2210 rovněž s 56 MB RAM a vystačil jsem si s přehledem.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    Citace Původně odesláno od hybo
    no aby ne, kdyz mas 4700 :-)))
    To není teď důležitý (i když zavádějící), ale já byl do toho Looxe ouplně zamilovanej - teda než jsem viděl hx4700.
    A ÚPLNĚ UPŘÍMNĚ - fakt je ten rozdíl (zatím) jen v systému práce s pamětí. Prostě si myslím, že RAMka je k jinejm účelům, než do ní prát aplikace (kromě toho 1%, který jinam dát nejde).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    192

    Musím potvrdit všechny názory ve prospěch iPAQ 4700.Ačkoliv jsem byl také zastáncem 720. Ta využitelná ROM je super-nacpal jsem tam co požaduje být v paměti a chodí to .Ostatní mám na kartě.Největší část RAM sežere PocketKim ale to je jen malá část a s důsledným zavíráním spuštěných aplikací je to procházka rájem.A aspoň to nežere proud Jinak USB host jsem taky hodnotil a zjistil jsem, že se oběvují CF karty s USB takže když ho budu potřebovat tak strčím jen kartu. A navíc ji budu využívat i v NB
    No a o foťáku není co hovořit
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Ještě se tady nezmínila jedna část paměti - Pavel to v recenzi nazývá "Bezpečné úložiště". LOOX nabízí 30MB, HP 90MB. Vzhledem k tomu, že spousta programů funguje bez nutnosti instalace (total commnde, icq, pocketNav, e-reader, SR a další), lze RAM uvolnit i takto.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od hybo
    Dle meho staci i 32MB, protoze v RAM mam jen to, co bezi porad anebo moc casto, zbytek z karty. Pro beh systemu a aplikaci Ti tech cca 20-25MB staci.
    Doporucuji precist recenzi, predevsim sekci Bluetooth
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    Dobře, dobře. Tak už od majitelů 4700ky vím, proč je lepší poloviční RAM proti celé (že na to nepřišli ještě výrobci desktopů nebo noteboků ), případně že se při tom zvládnou i větší rozměry, váha, míň možností a za víc peněz (co je to dnes pár tisíc, že), ale pořád ještě nevím, jak je to s tím Pocket Informantem a jeho upgradováním. :?:
    To mě teď zajímá u 4700ky nejvíc. :!:
    Jinak hodně zábavy (a minimum nebo hodně - podle gusta - hard resetů) všem, kdo si už dnes užívají VGA na dnes nejrychlejší cihle s největším displejem! :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    Citace Původně odesláno od Milan Švec
    ale pořád ještě nevím, jak je to s tím Pocket Informantem a jeho upgradováním. :?:
    To zatím nevypadá (alespoň u mě) dobře.... ale ... no, teď už to bude vypadat, že mně k tý cihle dali ještě auto nebo co ... ale já jsem nenašel při běžném používání funkci, která by mi ve verzi 5.0.4.5 chyběla.


    A stou RAMkou to zase takhle nepřevracej. Nemluvil tu tuším nikdo o výhodě mít méně RAM, ale o jiném systému práce s pamětí ...
    Neexistuje výrobce notebooku, jehož RAM je větší než HD ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od Milan Švec
    Dobře, dobře. Tak už od majitelů 4700ky vím, proč je lepší poloviční RAM proti celé (že na to nepřišli ještě výrobci desktopů nebo noteboků ), případně že se při tom zvládnou i větší rozměry, váha, míň možností a za víc peněz (co je to dnes pár tisíc, že), ale pořád ještě nevím, jak je to s tím Pocket Informantem a jeho upgradováním. :?:
    Mozna odpoved na otazku ohledne PI je zde. Autor programu pise, ze jemu upgrade na hx4700 funguje bez problemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 7 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. FS Loox 500 nebo 520
    Od EasyShare_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-11-2006, 20:46
  2. Axim™ X51v-624 anebo HP 4700 nebo něco jiného?
    Od Paullus_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-03-2006, 19:55
  3. Mrtvý iPAQ hx 4700, aneb jak spustím u hx 4700 bootloader?
    Od Miloš Strouhal v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 29-09-2005, 22:11
  4. HP 4700 nebo Loox 720???
    Od millan_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-06-2005, 12:25
  5. Poradte s vyberem, HP nebo FS (ne, nejde o 4700 ani 720)
    Od JirKa.K_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 05-12-2004, 20:38